Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008

ή στραβός είν' ο γυαλός (ασφαλιστικό) ή στραβαρμενίζουμε (δηλαδή δεν χαμπαριάζουμε)

Από ότι μαθαίνουμε, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να καταργηθεί η αιρετή Διοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ. Ενώ δηλαδή έχουμε μία αιρετή Διοίκηση που εκλέγεται με κύριο γνώμονα τη ενεργό συμμετοχή της και το "τρέξιμο" που αναμένουμε να ρίχνει για αυτή τη ρημάδα τη διαρκή βελτίωση του ΕΔΟΕΑΠ (και που το πετυχαίνει στο μεγαλύτερο ποσοστό), φανταστείτε τι πρόκειται να πάθει ο ΕΔΟΕΑΠ από μία διορισμένη διοίκηση από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Θα διορίζονται όλοι οι "φίλοι" της κυβέρνησης που προφανώς θα είναι άγνωστοι στους εργαζόμενους των ΜΜΕ αλλά και οι οποίοι "φίλοι" δεν θα έχουν ιδέα από τη μακρόχρονη ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ ούτε από τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ.
Προφανώς σκοπεύουν να κάνουν τον ΕΔΟΕΑΠ ένα "αποκούμπι" άχρηστων διορισμένων "ημέτερων" που θα έρχονται μόνο και μόνο για να εισπράττουν τα χρήματα της (βέβαιης) άχρηστης παρουσίας τους. Με βέβαιο αντάλλαγμα την αφαίμαξη του ταμείου / δηλαδή το "στίψιμο της λεμονόκουπας".
Δεν είμαστε δα και άσχετοι με αυτό που σημαίνει "διορισμένη" διοίκηση.
Από αυτό το φρούτο είχε και το Πασόκ όσο καιρό κρατούσε τη κουτάλα της εξουσίας.
Οταν αποχώρησε, διάφοροι "άχρηστοι" που απολύθηκαν από τις Διοικήσεις (όπου ήταν διορισμένοι) έμειναν από δουλειά και δεν μπόρεσαν να ξανασταυρώσουν φράγκο (και καλά πάθανε από ότι φαίνεται). Μήπως σήμερα το ίδιο δεν γίνεται (βλέπε διάφορα πρακτορεία ειδήσεων, δημόσια τηλεόραση, κύρια ταμεία ασφάλισης, κλπ) με τους διορισμένους - φιμωμένους άχρηστους συμβούλους τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: