Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Αντιμαθήματα ήθους - αξιοπρέπειας - εργατικότητας

Ετσι πρέπει να ονομάζονται τα αρνητικά μαθήματα που προσπαθεί με άσχημο τρόπο να διδάξει παλιά υπάλληλος του οργανισμού όταν συνεχίζει με τον ίδιο απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο ύφος να παρενοχλεί ακόμα και σήμερα άλλους νεότερους υπαλλήλους.
Αντί να σκύψει το κεφάλι και να προσπαθήσει να βοηθήσει τον οργανισμό όπως όφειλε ένας παλιός υπάλληλος εάν ήθελε πραγματικά να δώσει μάθημα ήθους, μάθημα εργατικότητας, μάθημα συναδελφικής αλληλεγγύης στους νεότερους.
Τελικά αυτή η τεμπέλα και απαράδεκτη παλιά υπάλληλος το μόνο που κατάφερε και ακόμα και σήμερα καταφέρνει είναι να λάμπει διά της απαράδεκτης, ποταπής και παντελώς ανάρμοστης συμπεριφοράς της. Η μικρότητά της θα την ακολουθεί και θα γίνει η αρνητική υστεροφημία της.
Μία άλλη φορά ίσως θα άξιζε το κόπο να διηγηθούμε τα καθημερινά και τραγικά λάθη που έκανε και κάνει ακόμα και σήμερα στις λιγοστές εργασίες που πλέον διεκπεραιώνει.
Ανήκει και αυτή στην ευτυχώς μικρή ομάδα υπαλλήλων που δεν σεβάστηκαν τον ΕΔΟΕΑΠ. Αυτούς που νόμισαν ότι ο μισθός τους είναι μισθός εκκίνησης και όχι απόδοσης - δηλαδή ίσα ίσα να πάνε στη δουλειά, να χτυπήσουν τη κάρτα τους, να κοροϊδέψουν όσο μπορούν και να σχολάσουν χωρίς καμμία απόδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: