Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Τα θέλετε σε μετρητά ή να τα καταθέσουμε στη τράπεζά σας;

Από 1ης Ιουνίου 2009 ο ΕΔΟΕΑΠ άρχισε να πληρώνει δαπάνες υγείας με κατάθεση στη τράπεζα του δικαιούχου.
Αλήθεια ποιός είναι αυτός ο δικαιούχος;
Μήπως είναι ο εργαζόμενος σε ΜΜΕ από τα οποία επίσης πληρώνεται μέσω τράπεζας;
ή είναι ο συνταξιούχος από ΜΜΕ που επίσης πληρώνεται μέσα από τη τράπεζά του;
ή μήπως είναι μία 3η άλλη εντελώς ξέχωρη κατηγορία που εισπράτει τα πάντα σε μετρητά και δεν έχει συνδιαλαγές μέσω τραπέζης;
Οι παραπάνω ερωτήσεις τίθενται ρητορικά - παρόλα αυτά εάν υπάρχουν και άλλες κατηγορίες παρακαλώ να τις γράψετε παρακάτω στα σχόλια - θα μας είναι χρήσιμες.
Εάν κάνουμε ένα "ρεπορτάζ" μιάς και αναφερόμαστε σε ταμείο που έχει άμεσα σχέση με τα ρεπορτάζ, θα δούμε ότι πλέον όλες οι οικονομικές δοσοληψίες μας γίνονται αναπόφευκτα μέσω κάποιας τράπεζας.
Η εφορία σας εφόσον θα είστε πιστωτικός θα σας ζητήσει τραπεζικό λογαριασμό γιά να σας επιστρέψει τα χρήματα ενώ στην αντίθετη περίπτωση (που θα είστε χρεωστικός) θα σας ζητήσει τραπεζική επιταγή - και αυτό σημαίνει ότι θα πάτε σε τράπεζα όπου τηρείτε λογαριασμό γιά να εκδόσετε επιταγή στο όνομα της ΔΟΥ όπου ανήκετε.
Εντάξει υπάρχει και η περίπτωση να διατηρείτε τα τσουβαλάκια με τις λίρες διαρκώς εκτός τραπέζης και να έχετε καταφέρει να έχετε συναλλαγές μόνο σε μετρητά.
Εάν έχετε λογαριασμούς κοινής οφέλειας στο όνομά σας - τότε μάλλον τα πληρώνετε σε τράπεζα.
Εκτός εάν είστε ακόμα αυτός ο γραφικός τύπος που συνεχίζει να πηγαίνει στο προπατζίδικο της γειτονιάς γιά να το εξοφλήσει.
Κλείνοντας θεωρούμε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο με 20,000 ασφαλισμένους.
Από αυτούς οι 19,900 δέχονται να πληρώνονται μέσω λογαριασμού τραπέζης (και αυτό ήδη το απέδειξαν δεδομένου ότι κατέθεσαν τραπεζικό λογαριασμό) και οι 100 μάλλον όχι.
Εάν αντιστρέψουμε τους όρους και δεχθούμε να πληρώνονται όλοι σε μετρητά - τότε θα ευχαριστηθούν 100 ασφαλισμένοι και πιθανώς να δυσαρεστηθούν οι πιό πολλοί από αυτούς που ανήκουν στις 19,900 των μελών που δέχθηκαν να πληρώνονται μέσω τραπ. λογαριασμού τους.
Αλήθεια αυτοί που πρόκειται να στέλνουν ταχυδρομικά τις δαπάνες τους γιά εξοικονόμηση χρόνου - θα χρειάζεται να έρχονται αυτοπροσώπως προκειμένου να τις καταθέσουν στο ταμείο;
Αλήθεια η κυρία σύζυγος που κάνει κρυφά εξετάσεις και έρχεται να τις πληρωθεί σε μετρητά έχει πρόβλημα που θα τα βάλουμε στη τράπεζα του κυρίου της;
Εάν ναι, τότε πως γίνεται και δεν έχει πρόβλημα όταν αυτές οι δαπάνες εμφανιστούν στη φολογική βεβαίωση που θα πάρει ο σύζυγος στο τέλος του έτους προκειμένου να τα υποβάλλει σαν δαπάνες υγείας στη φορολογική του βεβαίωση;

Ακούστε όμως και το κουφό:

Αυτός ο νεαρός και αυτή η κυρία που δεν ήταν καθόλου ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ και έφερναν έως σήμερα δαπάνες υγείας δικές τους και τις πληρώνονταν στο όνομα κάποιου ασφαλισμένου - έχασαν.
Διότι δεν μπορεί πλέον ο φίλος μου και η φίλη μου (καμμία σχέση με ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ) να φέρνουν δαπάνες και να τις χρεώνουν στον αριθμό μητρώου μου αλλά να τις εισπράτουν άμεσα σε μετρητά.
Εσείς λοιπόν που το κάνατε έτσι μέχρι σήμερα, καλά κάνετε και γράφετε τις αντιρρήσεις σας στο διαδίκτυο - ο νοών νοείτω.

Γιά να κλείσουμε όμως κάπως σοβαρά - είμαστε βέβαιοι ότι εάν κάνετε μία απλή έρευνα θα δείτε ότι πλέον "μπλόκαραν" οι πληρωμές δαπανών σε πιθανώς μη δικαιούχους και βεβαίως "κλείδωσαν" με ασφάλεια οι πληρωμές δαπανών σε 100% δικαιούχους.

Παρακαλούμε γιά τα δικά σας σχόλια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ!
Κάπιοι συνάδελφοι πέτυχαν να ξαναρχίση η καταβολή μετρητών από τον ΕΔΟΕΑΠ βάζοντας τους υπαλλήλους σε ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ αφού τα μέτρα που έχουν παρθεί για την ασφάλεια τους χαρακτηρίζονται αστεία!
Πιστεύαμε πως η νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θα είχε μεγαλύτερη ευαισθησία για το Προσωπικό της, αλλά φαίνεται πως οι λίγοι αυτοί συνάδελφοι διαθέτουν δύναμη αρκετών ψήφων, που αναγκάζει τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να αλλάζει τις αποφάσεις του για να τους εξυπηρετήσει......!!!

Τετάρτη, Ιούλιος 22, 2009