Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Μικρό αφιέρωμα στη Δ.Ε. Θεσσαλονίκης

Πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκα τη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της ΔΕΘ.
Θυμήθηκα αυτές τις ατυχείς σκέψεις γιά υποθαλάσσια αρτηρία - 4 χρόνια πήρε να καταλάβουν ότι ήταν μία ασύμφορη μελέτη.
Είδα ότι η ΔΕΘ παραπαίει κάθε φορά και περισσότερο. Αλήθεια νομίζετε ότι η μετεγκατάσταση (που θέλετε να της κάνετε) της φταίει; Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλοιώς και αυτό είναι όλο;
Εδώ μειώνονται οι εκθέτες, αλλά και οι επισκέπτες. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα - μάλλον ο παχυδερμισμός δεν τους αφήνει να το καταλάβουν.
Ακόμα δεν διαθέτει κέντρα δωρεάν παροχής υπηρεσιών ίντερνετ - αναγκαστήκαμε να βγούμε έξω στα ιντερνετάδικα γιά να συλλέξουμε πληροφορίες ακόμα και πληροφορίες που αφορούσαν την ίδια την ΔΕΘ.
Μόλις πρόσφατα (από ότι πληροφορήθηκα) έδωσε δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ το αεροδρόμιο Μακεδονία. Καμμία άλλη δημόσια υπηρεσία δεν έχει πληροφορηθεί τον όρο "ευρυζωνικότητα". Καλά κρασιά λεβέντες.
Ως συνήθως βρίσκονται δίπλα στην εξουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.
Αλλά και αυτό το νεοανεγειρόμενο Δημαρχείο - ένας σωρός τόνοι μπετόν.
Καλά βρε παιδιά, τόσα νεοκλασικά κτήρια δεν υπάρχουν εντελώς κλειστά στο κέντρο της πόλης. Δεν θα μπορούσατε να τα ανακαινίσετε;
Ακόμα σήμερα δεν υπάρχει κανενός είδους ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
Ο ΟΣΕ δεν έχει ακόμα επισκεφτεί τη Χαλκιδική - αυτό το χρυσοφόρο τουριστικό θέρετρο.
Αλλά τι λέμε εδώ δεν έχει φτάσει έως το αεροδρόμιο, η Χαλκιδική του έλειπε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: