Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Ευτυχώς στον ΕΔΟΕΑΠ δεν συμβαίνουν αυτά.

Μου έλεγε ένας φίλος που φαίνεται ότι έχει αρκετή εμπειρία από υπηρεσίες του δημοσίου τα εξής ευτράπελα.
Eυτράπελο 1:
Συνηθίζεται να δίνουν τον βαθμό Τμηματάρχη (ή Τομεάρχη) σε υπαλλήλους χωρίς να έχουν πρότερη εκπαίδευση στο αντικείμενο που τους ανατίθεται. Δηλαδή τους αναθέτουν ένα πρόσθετο επιτελικό καθήκον χωρίς ποτέ μα ποτέ να παίρνει πίσω η υπηρεσία κάποιο κέρδος ως προς τη βελτίωση των εργασιών αυτού του τμήματος.
Αυτό γιά τους ίδιους έχει σαν αποτέλεσμα να μην αποκτήσουν ποτέ επιτελικό ρόλο στο τμήμα του οποίου προϊστανται. Να είναι κατ εφιμισμόν μόνο προϊστάμενοι - όχι όμως ουσιαστικά.
Δηλαδή δίδεται σε αυτούς τους "επίδοξους" τμηματάρχες η εντύπωση ότι έγιναν τμηματάρχες μόνο και μόνο για να προτεθούν κάποια επί πλέον ευρώπουλα στο μισθό τους.
Οταν τους ζητείται κάποια υπηρεσία από αυτές που είναι καταγεγραμμένες στις διαδικασίες του πόστου τους, αυτοί αρνούνται με έπαρση του είδους "Δεν είναι δική μου δουλειά αυτό, δεν είναι δική μου δουλειά εκείνο," κλπ κλπ.
Ευτράπελο 2:
Μόλις "χηρεύει" η θέση Τμηματάρχη (ή Τομεάρχη) σε άλλη δημόσια υπηρεσία, τότε εμφανίζονται διάφοροι άλλοι επίδοξοι διεκδικώντας αυτά τα επί πλέον ευρώπουλα χωρίς καθόλου να ενδιαφερθούν γιά τις επί πλέον επιτελικές υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβουν. Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αυτές. Τα ευρώπουλα να είναι καλά.
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους επίδοξους αντικαταστάτες όσο καιρό δούλευαν σε άλλα απλούστερα καθήκοντα είχαν και αυτοί τη κλασική αδιαφορία του είδους "δεν είναι δουλειά μου αυτό, δεν είναι δουλειά μου εκείνο, μην με ανακατεύεις σε αυτό, κάντο μόνος σου εκείνο, και άλλα απίστευτα πλην όμως δημοσιοϋπαλληλικά...
Ευτράπελο 3:
Αυτοί οι "Τμηματάρχες" (ή Τομεάρχες) γυρίζουν καθημερινά στους χώρους της υπηρεσίας τους διαλαλώντας ότι σύντομα (σε 2 ή 3 χρόνια) θα βγούν στη σύνταξη και σίγουρα δεν έχουν από τώρα τη διάθεση να δουλέψουν ή είναι διαρκώς κουρασμένοι και βαριεστημένοι από τη γενικότερη ποιότητα της υπηρεσίας όπου δουλεύουν και διάφορα άλλα λες και οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με αυτή τη ποιότητα και ούτε έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν αυτά γιά τα οποία επιλέγηκαν ως προϊστάμενοι.
Ευτράπελο 4:
Είναι αυτοί οι προϊστάμενοι τμήματος (ή τομέα) που λένε "ρε γαμώτο γιά αυτά τα 200 ή 300 ευρώ που παίρνω επί πλέον στον μισθό μου (λόγω θέσης) θα πρέπει να κάνω και όλα αυτά; Επειδή αυτά δεν τα κοστολογώ τόσο λίγο, θα πρέπει να μου δώσουν πολύ περισσότερα ευρώπουλα, διαφορετικά δεν κάνω τίποτε.
Αυτό το τελευταίο "ευτράπελο" το λένε και αυτοί που δεν είναι προϊστάμενοι δηλαδή που είναι απλοί υπάλληλοι.
Αυτοί που θεωρούν ότι ο μισθός τους είναι "μισθός εκκίνησης" που δικαιούνται να τον εισπράττουν μόνο και μόνο επειδή προσέρχονται στην υπηρεσία.
Γιά οποιαδήποτε δε επί πλέον υπηρεσία τους θεωρούν ότι πρέπει να αμείβονται επιπρόσθετα.

Ευτυχώς στον ΕΔΟΕΑΠ δεν συμβαίνουν αυτά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πόσο σίγουρο είναι ότι στον ΕΔΟΕΑΠ δεν συμβαίνουν αυτά?
Μήπως συμβαίνουν κι αυτά και άλλα χειρότερα?

Ανώνυμος είπε...

εγώ έχω δεί διάφορους τέτοιους όταν επισκέπτομαι τον ΕΔΟΕΑΠ.
Αλλοι παίζουν ηλεκτρονικές πασιέντζες, άλλοι βρίσκονται πίσω από το κυλικείο καπνίζοντας, ευτυχώς που υπάρχουν και οι επιμελείς.