Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Απολύσεις ή Βελτίωση Παραγωγικότητας

Με την ευκαιρία της επικείμενης (αλλά όχι οριστικής) απόλυσης συναδέλφων, είναι σκόπιμο να δούμε ποιός φταίει, γιά ποιό λόγο φταίει και τι μπορεί να γίνει γιά να έχουμε αίσιο τέλος.
Εδώ δεν εννοούμε αίσιο τέλος την επαναπρόσληψη και όλα καλά.
Αυτό αφήστε να το δούμε στο τέλος αυτής της ιστορίας.
Προς το παρόν εγείρονται κάποια σημαντικά ερωτήματα με αυτές τις απολύσεις.
Μήπως αυτοί οι συνάδελφοι συνελήφθηκαν να διαπράττουν κάποιο σημαντικό ατόπημα;
Εάν ναί - τότε μπράβο στη Διοίκηση που το αντιλήφθηκε και το έφερε σε ένα πέρας.
Εάν όχι - τότε μάλλον οι λόγοι απόλυσης αφορούν πιθανώς μειωμένη παραγωγικότητα του τμήματος αλλά σε αυτή τη περίπτωση το σφάλμα επιστρέφει στη Διοίκηση - οποιαδήποτε και εάν είναι αυτή - και οι λόγοι είναι οι εξής:
1. Δεν έλαβε τα μέτρα της (η Διοίκηση) ώστε να παραμένει διαρκώς παραγωγικό το συγκεκριμένο τμήμα.
Σε άλλα τμήματα η ίδια διοίκηση έχει φροντίσει με συνεχείς - αλλεπάλληλες επιστολές να "αυγατίζει" το ρυθμό προσέλευσης (αλλά και ευχαρίστησης) των ασφαλισμένων - δες επάνδρωση ΓΕΑ - δες Εργατική Εστία - κλπ.
Εδώ γιά ποιό λόγο δεν βελτίωσε αυτούς τους ρυθμούς προσέλευσης ώστε το τμήμα να είναι παραγωγικό;
Και μην μας πείτε ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν επαρκούν - σας θυμίζουμε ότι τα άτομα είναι απλώς οι βοηθοί - ο στόχος είναι το τμήμα να πηγαίνει καλά - και αυτό μπορείτε να το κάνετε με εμπλουτισμό νέων ατόμων ή με καλύτερη οργάνωση ή έστω με "μετεκπαίδευση" των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτό το τμήμα.
2. Αλήθεια μήπως εμφανίσατε μία λίστα με όλα τα τμήματα του οργανισμού που τα αξιολογήσατε και διαπιστώσατε ότι μόνο αυτό το τμήμα υπολειτουργεί;
Μάλλον δεν το έχετε πράξει αυτό - σε διαφορετική περίπτωση θα είχατε βγάλει φιρμάνι και εσωτερικά εντός ΕΔΟΕΑΠ αλλά και προς ενημέρωση των λοιπών ασφαλισμένων.
Τι θα έλεγε ένα τέτοιο φιρμάνι;
"Αγαπητοί συνεργάτες, αφού κάναμε μία εμπεριστατωμένη μελέτη, διαπιστώσαμε ότι τα τάδε και δείνα τμήματα δεν χρειάζεται να υπάρχουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Γιά αυτό καλέσαμε τους υπαλλήλους αυτών των τμημάτων και τους ζητήσαμε να μετατεθούν σε άλλες θέσεις εργασίας (αλήθεια αυτό το πράξατε - όπως οφείλατε ;)".
Διαφαίνεται ότι με βιαστικά και αποσπασματικά μέτρα κλείνετε θέσεις εργασίας.
Μήπως όμως έτσι δείχνετε μία "μαριονετίστικη" άποψη γιά τους "τομεάρχες", τους "τμηματάρχες" αλλά και τους "αρχίατρους" που βέβαια καταλήγουν και αυτοί να είναι συνυπεύθυνοι σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.
Αντί των παραπάνω που δεν φαίνεται να χειριστήκατε σωστά θα έπρεπε:
1. Να εφαρμόζετε συστηματικά μία δίκαιη και ολοκληρωμένη μελέτη γιά τη παραγωγικότητα ενός εκάστους τμήματος - και μεμονωμένων ατόμων.
2. Στη περίπτωση που κάποιο τμήμα (ή κάποιο άτομο) δεν φαίνεται να πληροί τα στάνταρτς, θα έπρεπε να τον στέλνετε σε υποχρεωτικά σεμινάρια - αφού προηγούμενα τον περνάτε από κατάλληλες επιστημονικές και επεξηγηματικές συνεντεύξεις όπου του αναφέρετε τους λόγους αυτών των σεμιναρίων. Αλήθεια τα άτομα που δουλεύουν στα διάφορα τμήματα (αποθηκάριοι, γραμματείς, τεχνικοί σύμβουλοι, τηλεφωνητές, κλπ, τα περνάτε από σεμινάρια; ή μήπως ελέγχετε την παραγωγικότητά τους;
Μην τρελαθούμε κιόλας... Απλώς τους δώσατε ένα κουμπί και τους είπατε "Θα πατάτε αυτό το κουμπί έως ότου βγείτε στη σύνταξη !!!
Και σε μερικούς μάλιστα από ότι πληροφορούμαστε δεν έχετε δώσει καν αυτό το γ.. το κουμπί.
3. Στη τελική περίπτωση που θα έπρεπε κάποιο τμήμα να κλείσει, τότε οφείλετε να ζητήσετε από τα άτομα που το απαρτίζουν να μετατεθούν σε άλλο τμήμα δίνοντας τους πολλές παραπάνω ευκαιρίες (από ότι ήδη δίνετε σε νέα άτομα - άρτι προσληφθέντα).
Αντίθετα - κάθε φορά που θεωρείτε ότι ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος, δημιουργείτε μία μεγάλη ζημιά - και στον ίδιο φυσικά - και στους υπόλοιπους - αλλά το κυριότερο (που αφορά εσάς) και στον Οργανισμό.
Διότι δημιουργείτε έτσι μία νέα γενιά εργαζόμενων που δεν θα ενδιαφέρεται γιά τον ΕΔΟΕΑΠ διότι θα έχει πλέον βιώσει αυτά τα δυσάρεστα ακούσματα της αδιαφορίας από πλευράς ΕΔΟΕΑΠ.
Θα είναι πλέον ίδιες οι λέξεις ΕΔΟΕΑΠ - ΦΑΓΕ - ΔΕΛΤΑ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ - MULTIRAMA - ALTEC.

24 σχόλια:

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ!
Όταν η Διοίκηση απολύει 2 συναδέλφους, ΕΣΕΙΣ δεν κάνετε ούτε καν αναφορά, αλλά κρύα αστειάκια, τα μέλη του Δ.Σ. είναι μαριονέτες της Προέδρου, η ΕΠΗΕΑ κοιμάται, οι συνάδελφοι κι εγώ φοβόμαστε ότι αύριο θα έλθει και η δικιά μας σειρά για περικοπές που πρέπει...; να γίνουν γιατί κάπιοι έκλεβαν και έκαναν κακή διαχείριση... μόνο λύπη έχω για το κατάντημά μας....
ΕΙΜΑΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ......

Ανώνυμος είπε...

"Ευτυχώς" (σε εισαγωγικά) οι εκπρόσωποι που εσείς ψηφίζετε, ελπίζουμε ότι θα φέρουν σε αίσιο τέλος αυτές τις απολύσεις.
Εάν δεν το κάνουν τότε είστε συνυπεύθυνοι διότι εσείς οι υπάλληλοι τους ψηφίσατε.
Σίγουρα όμως το λάθος και γιά αυτές τις απολύσεις είναι της διοίκησης.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Το σχόλιο για τα κρύα αστειάκια το έγραψα όταν σαν Blog δεν είχατε κάνει κανένα σχόλιο για τις 2 απολύσεις....
Ευτυχώς σας ξύπνησα και δείξατε λίγο λίγο ευαισθησία....!!!
Συμφωνώ όμως στο ότι η Διοίκηση κάνει λάθος για τις απολύσεις των συναδέλφων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ...
Οι προϊστάμενοι, οι Τομεάρχες και οι λοιποί καλά αμοιβόμενοι αξιοματούχοι του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και η Διοίκηση δεν έχουν καμία ευθύνη για τη παραγωγικότητα των υπαλλήλων;
Μήπως όταν κάποιος υπάλληλος δεν αποδίδει, θα πρέπει να έχει καλύτερες συνθήκες, κίνητρα, ή τελικά να αλλάζει εργασιακό αντικείμενο ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητά του;
Έτσι αβίαστα καταργείται τμήματα και πετάται κόσμο στην ανεργία;!....
Γιατί πάντα φταίνε οι απλοί υπάλληλοι;
ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΥΣ;
Πότε επί τέλους σ αυτή τη χώρα για όλα τα στραβά θα πληρώνουν οι μικροί;......

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, δεν μας λες κάτι καινούργιο.
Το "ψάρι" συνεχίζει και βρομάει από το κεφάλι - και αυτό είναι ένα παλιό και πάντα επίκαιρο ρητό.
Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει αντίθετη άποψη.
Εάν ναι - τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.

PRINCESS είπε...

θα ήθελα να πω ότι το πιο αστείο μέσα σε αυτό τον Οργανισμό, είναι ότι οι προιστάμενοι και οι τομεάρχες πολύ καλά αμοιβόμενοι αξιοματούχοι όπως κάποιος φίλος εδώ τους ονομάζει, αμοίβονται λιγότερο από κάποιους απλούς υπαλλήλους που άμα ακούσετε τους μισθούς τους θα σας πέσουν τα μαλλιά, άμα δε μετρήσετε την παραγωγικοτητά τους τότε θα φύγετε από το παράθυρο και το αποκορύφωμα....αισθάνονται μόνιμα αγανακτισμένοι και αδικημένοι...
τι κρίμα να γίνονται όλα αυτά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν λέω κάτι καινούργιο,,,,
Αυτό όμως το παλιό, δεν πρέπει κάποτε να αλλάξει;
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ
Πότε επί τέλους σ αυτή τη χώρα για όλα τα στραβά θα ΠΑΨΕΙ να πληρώνουν οι μικροί;
Όσο ζω ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ μας μιλάνε και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί όχι φτωχότεροι, αλλά ΑΝΕΡΓΟΙ!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ....

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

PRINCESS
είσαι προσωπάρχης και ξέρεις το μισθολόγιο όλων των συναδέλφων;
Πως μπορείς και ξέρεις, ώστε να συγκρίνεις, τους μισθούς των συναδέλφων;, γιατί εγώ δεν ξέρω ούτε για τον διπλανό μου τι λεφτά παίρνει!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει εάν δεν ξέρεις τα λεφτά που παίρνει ο διπλανός σου, τουλάχιστον μήπως γνωρίζεις τα λεφτά που εισπράττει ένας επιστήμονας στο δημόσιο (σε παρόμοια θέση με τη δική σου).
Η απάντηση είναι ότι παίρνει καθαρά από 1200 έως 1600.
Εάν εσύ έχεις μεγαλύτερο μισθό, τότε μάλλον παρα - είσαι καλοπληρωμένος/η.
Επειδή όμως πολλοι στον ΕΔΟΕΑΠ εισπράττουν περισσότερα από 2,000 (χωρίς σπουδές, πτυχία, γνώσεις κλπ), τότε αυτοί καλύτερα να μην μιλάνε. Τους έβαλαν σε μία θέση με μηδενικές γνώσεις και αρκετοί από αυτούς θέλανε και γραμματέα γιά να τους βοηθήσει (κανονικά όχι γραμματέα αλλά μία κλωτσιά χρειαζόντουσαν - τουλάχιστον γιά να ξυπνήσουν).

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Ανώνυμε φίλε που προτείνεις κλωτσιές στους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ σου προτείνω να γίνεις συνδικαλιστής αν δεν είσαι ήδη...., με ιδέες σαν τις δικές σου σίγουρα όλοι οι εργαζόμενοι θα δούμε πολύ καλύτερες μέρες....
Όσο για σένα PRINCESS περιμένω απάντηση σε 2 ερωτήματα:
1.Πως μπορείς και συγκρίνεις τους μισθούς των συναδέλφων;
2.Πως κρίνεις τη παραγωγικότητα του καθένα μας;
Παρά την ανωνυμία σου έχεις φωτογραφηθεί στα μάτια των συναδέλφων.
Όλοι κατάλαβαν ποιος είσαι.....

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε παιδιά, εγώ διάβασα ότι κάποιοι συγκεκριμένοι (και όχι όλοι όπως κάποιος προσπαθεί να πει) θέλουν κλωτσιές γιά να ξυπνήσουν.
Εσείς έχετε την άποψη ότι όλα πάνε καλά από πλευράς εργαζόμενων;
Εάν ναί, τότε ας έχουμε διαφορετική άποψη - εξ άλλου αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας - νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να επιβάλλει τη "δικτατορία" των εργαζόμενων.
Οσο γιά τον άλλον φίλο που βρίσκει και "φωτογραφίζει" όποιους άλλους συμμετέχουν σε αυτή τη κουβέντα - απλώς μας θυμίζει τους χαφιέδες της χούντας και της εκάστοτε χούντας - που και αυτοί είναι "φωτογραφημένοι" σαν παραδείγματα προς αποφυγή.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα προβλήματά μας είναι κάποιες απολύσεις συναδέλφων και εσείς μιλάτε γιά άσχετο συνδικαλισμό (αυτός λέγεται συνδικαλισμός του κώλου) και γιά φωτογραφήσεις άλλων.
Με ποιό δικαίωμα μιλάτε γιά αυτόν τον συνδικαλισμό όταν οι ενώσεις σας αλλά ενδεχόμενα και εσείς οι ίδιοι δεν κάνετε κάτι γιά τις συγκεκριμένες απολύσεις;
Μήπως ζητήσατε να συγκληθεί συνέλευση προσωπικού;
H μήπως έχετε εφησυχάσει ότι πάντα θα χτυπάνε τη πόρτα άλλου και όχι τη δική σας;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Ανώνυμε που διάβασες ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ θέλουν κλωτσιές, με το οποίο απ' ότι φαίνεται συμφωνείς σου απαντώ:
Σίγουρα δεν πάνε όλα καλά από πλευράς εργαζομένων.
Σε ποια όμως δουλειά στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αποδίδουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους;
Εσύ, καθώς και ο ανώνυμος της κλωτσιάς, με τις δημοκρατικές σας... ιδέες με κάνει να σκέφτομαι ότι τα συμπαθή τετράποδα είναι πολύ ανώτερα από κάποια δίποδα γαϊδούρια που συμφωνούν μαζί σας....
Όσο για τους χαφιέδες της χούντας που αναφέρεις, ξέρεις καλύτερα από εμένα.
Οι δημοκρατικές σου ιδέες.... με πείθουν ότι είσαι πιο κοντά σ' αυτά τα καθεστώτα από οποιοδήποτε άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Εάν πραγματικά με έχετε φωτογραφήσει, σας παρακαλώ να
παραδειγματιστείτε λιγάκι για το καλό του ΕΔΟΕΑΠ μας.

Ανώνυμος είπε...

και ...τελικά το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε ποιός είναι ποιός ή αν είναι αλήθειες αυτά που γράφονται στην στήλη και τι θα κάνουμε για αυτό ?
Η δική μου προτασή είναι να απλώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο να αγκαλιαστούμε και να φωτογραφηθούμε σαν μια οικογένεια.
Γιατί η οικογένεια του ΕΔΟΕΑΠ είμαστε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έγραψε κάποιος γιά το ότι δεν γνωρίζει τον μισθό του διπλανού του είναι τουλάχιστον αφελές.
Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι ο καθένας κρυφοκυτάει στη μισθοδοτική κατάσταση του διπλανού του - αυτό δεν γίνεται μόνο στον ΕΔΟΕΑΠ - γίνεται παντού. Οποιος δεν το έχει καταλάβει είναι βαθιά νυχτωμένος.
Ολοι γνωρίζουμε τον μισθό του διπλανού μας, του παραδιπλανού μας και με τη βοήθεια του κουτσομπολιου και των υπολοίπων. Αλλά αυτό γίνεται παντού. Ξέρουμε γιά παράδειγμα ότι παλιοί υπάλληλοι έχουν 2 ταχύτητες μισθοδοσίας οι μεν συνεχίζουν και παίρνουν λίγα χρήματα και οι δε (γιά κάποιο "περίεργο" λόγο) παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα.
Πως γίνεται γιά παράδειγμα δύο υπάλληλοι με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και ίδια προσόντα να παίρνουν 1500 και 2500 αντίστοιχα;
Μήπως διότι το "γλύψιμο" του δευτέρου έπιασε τόπο;
Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι κανένας δεν ασχολήθηκε γιά την απόδοσή τους - υπάρχουν παραδείγματα που ο "φτηνός" είναι πιό αποδοτικός. Δυστυχώς όμως αυτός βρίσκεται σε διαρκή δυσμένεια ενώ 0 "ακριβός" και γλώσσα βγάζει και αποδοτικός δεν ενδιαφέρεται να είναι.

Koinos Nous (oxi omos xazos) είπε...

Συνάδελφοι, το τρέχον ζήτημα δεν είναι οι διαφορές μας ως προς την μισθοδοσία.Αυτό είναι θέμα συζήτησης -σοβαρό μεν- αλλά δεν σχετίζεται με τις απολύσεις.Η απόλυση ενός αξιόλογου συναδέλφου με πολυετή υπηρεσία στον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς σαφή αιτιολόγηση είναι το φλεγον ζήτημα και το ότι θα βρεθεί στον δρόμο σε δύσκολες εποχές. Εμείς τι κάνουμε; καθόμαστε και κοιτάμε;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Σε πειράζει που δεν κρυφοκοιτάζω τις μισθοδοτικές καταστάσεις των συναδέλφων μου, αλλά κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου; ή σου φαίνεται παράξενο που δεν κουτσομπολεύω;
Όσο για τη συνέλευση για τις 2 απολύσεις έπρεπε να το είχε κάνει ήδη η εκπρόσωπός μας αλλά που να βρεθεί ευαισθησία;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον υπάλληλο του ΕΔΟΕΑΠ που γράφει ότι τα συμπαθή τετράποδα είναι ανώτερα από κάποια δίποδα γαϊδούρια που προτείνουν κλωτσιές και έχουν πρωτοποριακές... ιδέες!
Δεν καταλαβαίνω γιατί σ' αυτό το τόπο πρέπει πάντα να είμαστε ραγιάδες;
Γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει πάντα να κοιτάνε το χειρότερο και ποτέ το καλύτερο;
Γιατί στους εργαζόμενους πρέπει να μειώνονται οι μισθοί, που δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς της Ευρώπης, τη στιγμή που τα αγαθά στην Ελλάδα είναι ακριβότερα του εξωτερικού;
Γιατί θέλουν να εξοντώσουν τους συνταξιούχους κάνοντας τη σύνταξή τους ακόμα πιο μικρή, όταν κάποιοι συνεχίζουν να κλέβουν και να ασκούν κακοδιαχείριση;
Είναι θράσος όταν έχετε αυτές τις ιδέες και ενεργείτε έτσι να ζητάτε και αύξηση της παραγωγικότητας!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Ατιμούλη είσαι και μετριόφρων!...
Γλειψηματία τομεάρχη της τεμπελιάς και του χαφιεδισμού, πάρε είδηση πως για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ!.-

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η το έχεις γελοιοποιήσει το θέμα.
Οταν κάτω από ένα κείμενο που αφορά απολύσεις συναδέλφων εσύ ασχολείσαι με το ποιός τεμπελιάζει ή όχι - τότε ανήκεις στη κατηγορία των στρουθοκάμηλων - "τι κάνεις Γιάνννη - κουκιά σπέρνω".
Είναι εμφανής η άποψή σου γιά τους τομεάρχες αλλά εδώ το θέμα είναι άλλο - μάλλον δεν το έχετε αντιληφθεί - είσαστε κλάστες και φοβητσιάρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχουμε ξεφύγει από το θέμα. Το μισθολογικό υπάρχει αλλά μπορεί να περιμένει. ΤΩΡΑ πρέπει να ασχοληθούμε με τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Όσο δεν υπάρχει αντίδραση ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, προδιαγράφεται μια πολύ άσχημη πορεία για μας. Εχουμε αργήσει πολύ. Είναι ανάγκη να οργανωθούμε άμεσα, από αύριο κιολας.

PRINCESS είπε...

θα ήθελα να ενημερώσω τον συγραφέα του ιστολογίου ότι το 14 και 15 σχόλιο έχει γραφτεί από τον/την PRINCESS και να τον παρακαλέσω να το διορθώσει.
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω τον υπάλληλο που λέει ότι είσαστε όλοι φοβητσιάρηδες ότι είμαστε όλοι φοβητσίαρηδες γιατί αν εκείνος/η δεν είναι ας κάνει κάτι.
Όσα χρόνια ξέρω τον ΕΔΟΕΑΠ από τον Διευθυντή μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο κανείς δεν ανακατευόταν και δεν έπαιρνε το δίκιο κανενός έστω και αν αυτό ήταν πασιφανές για να μην βρει τον μπελά του.
Έτσι παντα υπήρχε πεδίο ελεύθερο σε αυτούς που είχαν μόνιμα κακή συμπεριφορά προς τους συναδέλφους τους και μηδέν παραγωγικότητα να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να τους πειράζει κανείς.
Τα παραδείγματα είναι πολλά δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε που δεν είσαι κλάστης και φοβητσιάρης... όπως εμείς, το θέμα μας είναι απολύσεις ή βελτίωση παραγωγικότητας, μήπως λοιπόν ΕΣΥ στρουθοκαμηλίζεις και είσαι εκτός τόπου και χρόνου αφού δεν μπορείς να το αντιληφθείς;