Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Οι μισθοί γιά όσους δεν γνωρίζουν.

Με την ευκαιρία μίας "διαμάχης" (σε εισαγωγικά) κάποιων συναδέλφων που ρωτάνε ποιός είναι αυτός που γνωρίζει και για ποιό λόγο ξέρει τους μισθούς των άλλων αξίζει το κόπο να μάθετε κάποιες περισσότερο "πιπεράτες" λεπτομέρειες.
Από παλιά (βάλτε 15 χρόνια και παραπάνω) συνηθιζόταν πολλοί συνάδελφοι να "πιάνουν" φιλίες με τα εκάστοτε μέλη ΔΣ και τους εκάστοτε προέδρους.
Είναι γνωστή σε πολλούς συναδέλφους η περίπτωση συναδέλφου που προσλήφθηκε σαν καθαρίστρια και επειδή έφτιαχνε «καλό καφέ» στον τότε πρόεδρο να πετύχει την αναβάθμιση σε νοσηλεύτρια !!!
Επίσης άλλοι και άλλες συνάδελφοι συνήθιζαν να μαθαίνουν το τόπο διακοπών των προέδρων και των μελών ΔΣ και τότε εμφανίζονταν (φάντης μπαστούνι) στις παραλίες δήθεν τυχαία και έπιαναν για τα καλά τη κουβέντα με αυτούς. Στη συνέχεια (τον Σεπτέμβρη μετά τις διακοπές) βλέπαμε τους μισθούς τους να αναβαίνουν κατακόρυφα.
Επίσης υπήρξαν συνάδελφοι που χάριν της γνωριμίας που είχαν συνάψει με συμβούλους, διεκδίκησαν και έλαβαν μεγάλα ποσά (της τάξης των 30 - 50,000 ευρώ) σαν δανεικά (και αγύριστα;) για προσωπικές τους υποθέσεις.
Τέλος και για να μην σας κουράζω είχε βγει παλιότερα ένα ραπόρτο (non paper) που έδειχνε τις ετήσιες αυξήσεις μισθών όλων των υπαλλήλων. Εκεί λοιπόν εμφανιζόταν το εξής παράδοξο - έβλεπες τους συνήθεις μισθούς να ανεβαίνουν 5-6% σε ετήσια βάση και μερικών οι μισθοί να ανεβαίνουν 15-25% πάλι σε ετήσια βάση. Και δυστυχώς αυτοί οι οποίοι ανέβαιναν με τέτοια μεγάλα ποσοστά ήταν και οι πιο "γλείφτες" - σαν τα παραδείγματα που σας προανέφερα.
Εάν πράγματι θα ήθελε κάποιος από τη Διοίκηση να το ψάξει το θέμα - ήδη σας έχω δώσει την είδηση - ψάξτε τα στατιστικά αυξήσεων των ετήσιων απολαβών των υπαλλήλων ΕΔΟΕΑΠ για τα τελευταία 15 χρόνια - θα μείνετε έκπληκτοι.
Σαφώς βοηθούσε και η σχετική εισήγηση του τότε διευθυντή – πολλές φορές όμως αυτή η εισήγηση δεν είχε σχέση με απόδοση στη δουλειά – είχε σχέση με τη «φιλία» και τις «αλλαξοκολιές» που έπαιζαν παιχνίδι τη κάθε εποχή.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατατοπιστικότατα όσα γράφεις, φωτογραφίζεις συγκεκριμένα πρόσωπα!
Δεν γράφεις όμως ότι τέτοιες τακτικές συνεχίζονται και σήμερα.
Για να δούμε όμως από τη Διοίκηση θα ασχοληθεί κάποιος με το τόσο ενδιαφέρον θέμα που έθιξες;

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία με τους καλούς καφέδες από ότι φαίνεται επαναλαμβάνεται και σήμερα. Εχουμε δηλαδή και σήμερα τέτοια περιστατικά όπου ένας καλός καφές οδήγησε σε πρόσληψη και ένταξη στα μισθολόγια του οργανισμού κάποιους χωρίς προσόντα και χωρίς εμπειρία γιά το αντικείμενο γιά το οποίο προσλήφθηκαν.
Ο νοών νοείτω.

Spanopoulou είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑ!!
Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΟΤΗ ....
ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ, ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ;;;;; ΑΡΚΕΤΑ ΔΕ ΣΕ ΥΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ.....
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ Μ ΑΥΤΟ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΚΑΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΟ ΔΣ .ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ.... ΚΑΦΕ ΕΙΤΕ 15ΕΤΙΑΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ . ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ... ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ! ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΙΔΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ή ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΕΠΗΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ;;;;;;;;;;;;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Κυρία Πρόεδρε
Με σεβασμό απέναντί σου, θέλω να σου απαντήσω:
Τα blogs υπάρχουν για να εκφραζόμαστε ελεύθερα.
Η ανωνυμία σε προφυλάσσει από δυσάρεστες συνέπειες...
Ασφαλώς μπορείς να μας κρίνεις από τα σχόλια μας όπως και εμείς από τα έργα σου....!
Για το θάρρος που μας λείπει θέλω να σε ευχαριστήσω που με τις πρόσφατες απολύσεις φρόντισες να μας το στερήσεις!
Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

προς στιγμή λιγοψύχισα - ίσως θα έπρεπε να αναφέρω το όνομά μου - αυτό που κάνω είναι μάλλον θλιβερό - να προσπαθώ να γράψω τη γνώμη μου ανώνυμα - αλλά τέλος πάντων:
Πρόεδρε με φέρνεις πολλά χρόνια πίσω όταν κάποιοι έγραφαν ανώνυμα τη γνώμη τους στους τοίχους της Αθήνας και αλλού. Ανανδροι - συκοφάντες - πσσσσσσσσσσσ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Και πολύ μας είναι, που η Πρόεδρός μας, διαβάζει το blog και όπου θέλει απαντά!
Θα ήταν αφέλεια να περιμένουμε να κάνει κάτι περισσότερο.
Είναι όμως πολύ υποκριτικό απ τη πλευρά της να παριστάνει το προστάτη των εργαζομένων!!!, την ίδια στιγμή που αδίσταχτα και χωρίς ίχνος ευαισθησία απολύει 2 συναδέλφους μας.
Εγώ πιστεύω ότι ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΘΕ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ για τις πελατειακές σχέσεις με το Προσωπικό.
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Δυστυχώς δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα....

spanopoulou είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ
ΕΓΡΑΨΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΟΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΟΞΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ), ΕΙΠΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ .....
ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ Ή ΑΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ .
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ κκ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΟΥ ΚΑΙ ΡΙΤΣΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ . ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΟΥ ΑΝΤΙΓΥΡΙΖΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΟΙ!!! ΕΧΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΏΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΜΑΙ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΟΛΑ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΨΑΡΙΛΑ ΝΑ ΞΕΜΥΡΙΣΕΙ ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ