Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Νέα γιά ΕΔΟΕΑΠ-ΕΤΑΠ ΜΜΕ - Αγγελιόσημο

Μέσα σε ένα μήνα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ρυθμίσεις που αφορούν το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα είπε στους εκπροσώπους τους ο υφυπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Τετάρτη το βράδυ, δεδομένου ότι στο νέο ασφαλιστικό θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν και τον δημοσιογραφικό κλάδο.
Οι προτάσεις που ζητάει η κυβέρνηση κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις:
(α) αναδιάρθρωση του Ταμείου των Δημοσιογράφων, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ,
(β) επιβολή αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις που αναρτώνται στο Internet και
(γ) εξασφάλιση ασφαλιστικών εισφορών και για τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια).
Όπως φαίνεται, στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τις εισροές στα ασφαλιστικά Ταμεία, μεγαλώνοντας την πίττα του αγγελιοσήμου. Εξάλλου, ήδη με επιστολή τόσο στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ όσο και στον ΕΔΟΕΑΠ, ζητείται η εφαρμογή της ρύθμισης του Ν. Πετραλιά περί αναδιανομής πόρων από τα πλεονασματικά προς τα αποθεματικά ελλειμματικών Ταμείων. Ζητείται έτσι το 10% του αγγελιοσήμου.
Οπως μπορούμε να καταλάβουμε σαν κουτόφραγκοι που είμαστε, η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδέσει την αύξηση του πόρου του αγγελιοσήμου επιβάλλοντάς το στο ίντερνετ με απώτερο στόχο την διεκδίκηση και λήψη του 10% από τον ΕΔΟΕΑΠ (εντάξει και από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ).
Λέει λοιπόν (ο Κουτρουμάνης): Θα πιέσουμε να επιβληθεί αγγελιόσημο στο ίντερνετ οπότε θα αυξηθούν οι πόροι σας κατά 20% τουλάχιστον ώστε να δώσετε στην κυβέρνηση το 10% που είχαμε προαναγγείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: