Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Μία Γενική Συνέλευση που δυστυχώς δεν έγινε.

Σήμερα 26.5.2010 ήταν η ετήσια ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Δυστυχώς οι φετεινές οχλήσεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ήταν κατά πολύ ολιγότερες από προηγούμενες χρονιές (που είναι τα 2πλα SMS και τα γνωστά πλέον τεχνάσματα που έφερναν όλο και περισσότερους μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ σε αυτή τη ΓΣ;).
Και βέβαια δημιουργείται έτσι (θέλω να θεωρώ άθελα) μία 2πλή και 3πλή ανάγκη γιά παραπέρα ενοχλήσεις των μελών - μετόχων γιά νέα ΓΣ τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο - δηλαδή 2πλά και 3πλά έξοδα επικοινωνίας και αίθουσας.
Πάντως ήταν χρήσιμη η κουβέντα στην οποία κατέληξε η άκαρπη ΓΣ.
Ηταν χρήσιμη γιά να αναφερθούν (σκόρπια) οι ανησυχίες των μελών - μετόχων.
Αλλες κουβέντες ήταν καλές και μετέφεραν κάποια μηνύματα γιά παραπέρα επεξεργασία και άλλες ήταν τουλάχιστον αστείες έως και γελοίες.
Ασχημη παρουσίαση έκανε η γνωστή πυρόπληκτη - ταραχοποιός σύμβουλος Κοντράρου που οφείλει ένα σωρό λεφτά από την επιδότηση που παράνομα έλαβε λόγω της δήθεν πυρκαγιάς στο εξοχικό του συζύγου της. Βέβαια εδώ έρχεται η ευθύνη του σημερινού ΔΣ που μάλλον δεν της τα κρατάει αυτά τα χρήματα από την επικούρησή της.
Εντάξει αυτή η γελοία είναι γνωστή - κάθε χρόνο κάνει την ίδια γελοία εμφάνιση - δεν περιμέναμε σήμερα κάτι διαφορετικό. Εμφανίστηκε ουρλιάζοντας όταν ζητήθηκε από κάποιον συνομιλητή απολογισμός 3μήνου 2010.
Ημαρτον - σε μία ΓΣ που έπρεπε να λογοδοτήσει γιά τα πεπραγμένα του 2009, αυτός ζήτησε απολογισμό 3μήνου 2010.
Και από δίπλα του εμφανίστηκε ουρλιάζοντας η γνωστή βλαμένη σύμβουλος φωνάζοντας ότι η πρόεδρος είναι ψεύτρα μιάς και δεν έχει εμφανίσει ακόμα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αυτό το δήθεν επίμαχο 3μηνο του 2010.
Εφτά χρόνια ήδη είναι σύμβουλος και δεν έχει να επιδείξει ούτε μία δραστηριότητα - δυστυχώς δεν πρόκειται να αφήσει κάποιο έργο γιά να τη θυμόμαστε. Θα την θυμόμαστε γιά την απραξία της.
Φυσικά έπεσε έξω (στα ουρλιαχτά της) και αυτό αποδείχτηκε άμεσα όταν η πρόεδρος παρουσίασε αυτόν τον επίμαχο απολογισμό Α τριμήνου - παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένη να τον εμφανίσει.
Επίσης άσχημη εντύπωση έκανε ο Δ.Τσαλαπάτης (αυτός που του πληρώνουμε το ξενοδοχείο περίθαλψης του θείου του).
Αυτός πάλι ανέφερε δήθεν 2 θέματα που ήταν εντελώς λανθασμένα και φυσικά έπεσε έξω σε αυτά που συζήτησε. Η δική του συμπεριφορά είναι γελοία - απαράδεκτη - είχε εντελώς αγενέστατο ύφος (μέχρις ξεφτίλας) και κατά τη άποψη πολλών που τον συζήτησαν εκ των υστέρων, ξεφτυλίστηκε με το πολύ χαμηλού επιπέδου ύφος του.
Δυστυχώς αυτοί και λίγοι ακόμα επίδοξοι ομιλητές μας έδειξαν πόσο (δυστυχώς) υπολείπονται οι σημερινοί συνδικαλιστές των περιστάσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Αυτοί και κάποιοι ακόμα νομίζουν δυστυχώς ακόμα και σήμερα ότι με ουρλιαχτά - αλαλαγμούς και άσεμνες και άπρεπες εκφράσεις μπορούν να πείσουν κάποιους να τους ακολουθήσουν. Ασε καλύτερα - ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε - άντε στο καλό από μόνοι σας...
Σε αντιστάθμισμα μίλησαν πολύ καλά ο συνάδελφος Αργύρης Δεμερτζής (κατατρόπωσε τον Τσαλαπάτη καταρίπτοντάς του το ένα από τα 2 θέματα που έθεσε) και επίσης άριστα και ενωτικά μίλησε ο παλιός σύμβουλος Γιώργος Σαββίδης.
Δηλαδή είχαμε 2 ειδών ομιλητές α) εκείνους που ήθελαν το κεφάλι της Σπανοπούλου στο πιάτο - και έλεγαν ένα σωρό μαλακίες νομίζοντας ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι γκαγκά και θα τους δώσει κάποιο δίκηο και
β) εκείνους τους υπόλοιπους που πραγματικά ανησυχούν γιά τα πανελλαδικά τεκτενόμενα (και κατά πόσο επιρρεάζουν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ) και που είχαν καλές προτάσεις και κυρίως ενωτική διάθεση.
Οσο γιά τη πρόταση γιά την Τράπεζα Αττικής - ας το προσπεράσουμε σαν ένα ακόμα κρύο αστείο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουσιαστικά είχαμε 3 κατηγορίες συνομιλητών
α) αυτούς που ήξεραν καλά τι έλεγαν
β) αυτούς τους "κακομοίρηδες" που ήταν έξω από τον χορό και δεν είχαν στοιχεία γιά αυτά που έλεγαν και μάλλον δεν γνώριζαν και τον τρόπο να αναζητήσουν αυτά τα στοιχεία ώστε να ομιλούν με αποδείξεις και
γ) εκείνους τους εντελώς "έξω από τον χορό" που ούτε ήξεραν τι έλεγαν αλλά και ούτε γνώριζαν τι τους γίνεται - δηλαδή ακόμα χειρότεροι από τους προηγούμενους.
Αλήθεια πως είναι δυνατόν αυτοί οι επίδοξοι ομιλητές να έρχονται σε μία συνέλευση (έστω συζήτηση) χωρίς να έχουν προηγούμενα συζητήσει με τα οικεία σωματεία τους γιά να έχουν συγκεκριμένες γνώσεις και συγκεκριμένη άποψη.
Ημαρτον...

Ανώνυμος είπε...

'Ολοι εμείς οι απλοί παρατηρητές έχουμε συνηδητοποιήσει πόσο ανίκανοι και πόσο λίγοι είσαστε...
στα έργα σας και στην συμπεριφορά.
Αναφέρομαι σε όλους σας χωρίς καμία εξαίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Γελάσαμε και κλάψαμε μαζί με τις νέες θεωρίες των οικονομικών που λένε ότι τα αποτελέσματα του α τριμήνου είχαν
12% αύξηση στο έξοδο και 14% μείωση στο έσοδο όπου αυτό μας κάνει 26% μείωση στο σύνολο του αποτελέσματος.

Είναι πολύ πικρό να βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από οικονομικά να διοικούν τον
ΕΔΟΕΑΠ και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα διότι υπάρχει ένα καταστατικό από την εποχή του Παπαδόπουλου....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, τα πράγματα είναι τελειωμένα. Ο ΕΔΟΕΑΠ σύντομα θα κλείσει οριστικά - η άποψή μου είναι ότι τον επόμενο χρόνο δεν θα ξαναυπάρξει Διοίκηση.
Επίσης το ΕΤΑΠ ΜΜΕ κλείνει οριστικά τον επόμενο χρόνο 2011.
Ισως υπάρξει ένα μικρό φωτάκι στο βάθος του τούνελ εάν η σημερινή Διοίκηση δουλέψει με ταχύτητα - κάνει άμεσες περικοπές, δεν προσλάβει κανένα νέο άτομο, κόψει τις περιττές επι πρόσθετες επικουρήσεις, κυνηγήσει τις οφειλές (αγγελιοσήμου - ασφαλιστικών εισφορών), φροντίσει να αυξήσει τις εισπράξεις αγγελιοσήμου - καταφέρνοντας να μιλήσει άμεσα με τον Υπουργό Έργασίας - πείθοντάς τον να ενσωματώσει το αγγελιόσημο του ίντερνετ στις υποχρεώσεις καταβολής αγγελιοσήμου.
Γιά να δούμε - είμαστε άξιοι;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει τι απέγινε με τους ληστές του ΕΔΟΕΑΠ;
Γιατί τέτοια μυστικότητα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκανάς και οι υπόλοιποι της παράταξής του, πήραν είδηση ότι αύριο απεργούν οι δημοσιογράφοι;
Περιμένουμε τις εκλογές της ΕΠΗΕΑ για να τους.........ευχαριστήσουμε για την αγωνιστικότητά τους!....

Ανώνυμος είπε...

Γκανά κατάφερες να αναβάλλεις τις εκλογές της ΕΠΗΕΑ και να μείνεις ακόμα λίγο στη καρέκλα σου.....
Όταν γίουν όμως οι εκλογές εσύ και η παράταξή σου, θα πάρετε..... την ανταμοιβή σας για την αγωνιστικότητά σας....
Γκανά να θυμάσαι ένα: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, Π Ε Ρ Ι Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε!....