Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Περαιτέρω εμπορευματοποίηση ή όχι;

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - χθές 28 Ιούλη 2010 - εμφάνισε την νέα συνεργασία ΕΔΟΕΑΠ-MEDNED σαν "μία ακόμα πράξη εμπορευματοποίησης των Υπηρεσιών Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ" (διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο του).
Σαν αιτιολογία λέει μάλιστα ότι αυτές οι υπηρεσίες της MEDNET θα έπρεπε κανονικά να παρέχονται από τις εσωτερικές ιατρικές υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτό που δεν λέει βέβαια ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι ότι:
1) Ο έλεγχος αυτός ήδη διενεργείται από τις υφιστάμενες ιατρικές υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
2) Αυτός ο έλεγχος κρίθηκε ανεπαρκής από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεδομένου ότι α) το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί γιά έναν τέτοιο πλήρη έλεγχο και β) οι περικοπές του εσωτερικού ελέγχου (δηλ. των εσωτερικών ιατρικών υπηρεσιών) μάλλον έχουν κριθεί ανεπαρκείς δεδομένου ότι τελικά οι "περικοπές" δαπανών που γίνονται πρέπει να είναι πολύ μικρές και μάλιστα τόσο μικρές που τελικά δεν φαίνεται να δικαιολογούν τους μισθούς των εσωτερικών ελεγκτών.
Επίσης από ότι γνωρίζουμε, έως σήμερα δεν υπήρχε τέτοια οργανωτική υποδομή του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να μπορεί να γίνει εντατικός και εξονυχιστικός έλεγχος των ιατρικών δαπανών που διενεργούνται στους διάφορους ιατρικούς φορείς.
Ο ίδιος έλεγχος γίνεται εξ ίσου πλημμελώς και από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.
Από πρόσφατα φετεινά στατιστικά επίσημων ελληνικών οργανισμών φάνηκε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ ξοδεύει λιγότερο από το 50% κατ άτομο από ότι ξοδεύουν τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία - και αυτό σημαίνει ότι παρόλο που οι παροχές του (γιά όσους γνωρίζουν) είναι κατά πολύ ανώτερες από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία - προφανώς έχει πολύ καλύτερη διαχείριση και έλεγχο αυτών των δαπανών γιά να μπορεί να καταφέρει αυτό το στατιστικό στοιχείο.
θα έπρεπε λοιπόν να αποφασίσει ο ΕΔΟΕΑΠ είτε να προσλάβει νέους εσωτερικούς ιατρικούς ελεγκές είτε να ζητήσει συνδρομή εξωτερικών ιατρικών ελεγκτών.
Ε - λοιπόν ο ΕΔΟΕΑΠ προτίμησε το 2ο - δηλαδή ζήτησε συμφωνία με εξωτερικούς ιατρικούς ελεγκτές. Αυτούς δηλαδή με τους οποίους μπορεί ανα πάσα στιγμή να διακόψει αναίμακτα τη συνεργασία εάν κάτι δεν πάει καλά.
Αλλά είναι βέβαιο ότι εάν έκανε το αντίθετο - δηλαδή εάν προσελάμβανε εσωτερικούς ιατρικούς ελεγκτές τότε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ενδεχόμενα θα έκανε καταγγελία γιά "νέες προσλήψεις".
Αυτό το κόλπο που ότι και εάν κάνεις θα υπάρχει ο αντίλογος είναι παλιό - γνωστό και "εξ ανέκαθεν" εφαρμοσμένο κόλπο.
Φίλε όταν γράφεις κάτι, να έχεις να παραθέσεις και μερικά επιχειρήματα - διαφορετικά όταν γράφεις μόνο γιά το γράψιμο - γίνεσαι γραφικός.Δεν υπάρχουν σχόλια: