Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

γιατί δεν έγινε "Τιτανικός" στο Τιτάνια

Υπάρχουν πολλές και απλές απαντήσεις:
  •  Κανένας δεν μίλησε στα σοβαρά γιά την αδυναμία του ΕΔΟΕΑΠ να συλλέξει το οφειλόμενο αγγελιόσημο,
  • Πέρασε στο ντούκου ότι ακόμα και μέχρι πρόσφατα το τμήμα αγγελισήμου δεν μπορεί να καταχωρήσει κάποια από τα ημερολόγια διαφημίσεων - οπότε και δεν μπορεί να τα ελέγξει.
  • Επίσης πέρασε στα χαμηλά ότι ουδέποτε έγινε ουσιαστικός έλεγχος από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) γιά λογαριασμό και προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ.
  • Το αγγελιόσημο προφανώς λόγω αναλγησίας δεν λογιστικοποιείται - οπότε τηρείται εξολογιστικά - εδώ κυρίες και κύριοι μπορεί να κρύβονται διάφορα και αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.
  • Το παλιό κτήριο έχει 6 χρόνια να χρησιμοποιηθεί - εδώ τα διαφυγόντα έσοδα από ενοίκια έχουν πάρει τον ανήφορο.
  • H επιτακτική ανάγκη γιά ασφάλιση των εργαζόμενων στον ηλεκτρονικό τύπο - ευτυχώς κάπως αναφέρθηκε - κάντε κάτι πριν είναι αργά.
  • Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι κανόνες που πρέπει επειγόντως να τεθούν γιά επιβολή αγγελιοσήμου στα ηλεκτρονικά μέσα. Κάντε κάτι πριν είναι αργά !!!
Δηλαδή προς το παρόν εμφανίζεται να έχουμε Διοίκηση με επιτυχίες ως προς τη διόγκωση των δαπανών και αποτυχίες ως προς τη διάνθιση των εσόδων. 

Είχαμε όμως και τα συνήθη ευτράπελα - όπως κάθε χρόνο:

διότι η T.Κοντράρου (ακράτητη - βρε παιδί μου μήπως κάνεις παρέα με κάποιους από την Ακράτα) έριξε τα "μαργαριτάρια" όπως

1) γέμισε ο ΕΔΟΕΑΠ σύμβουλους – πήρε πληρωμένη απάντηση – αυτή η ίδια ήταν γενική γραμματέας όταν προσλήφθηκε ο μοναδικός σύμβουλος Prudential. Ευτυχώς μας έφυγε και αυτός.

2) Είπε ότι το ΔΣ ασχολήθηκε με τη διόγκωση των δαπανών υγείας – πρόνοιας. Ξέχασε να πει ότι και η ίδια ήταν σύμβουλος σε αυτό το χρονικό διάστημα που οι υπόλοιποι σύμβουλοι προφανώς από καλή πρόθεση προσπάθησαν να δώσουν χρήματα στους αναξιοπαθούντες. Δεν ήταν δηλαδή κάπου αλλού θεατής και ουδέποτε εναντιώθηκε η ίδια σε αυτές τις πρόσθετες παροχές για τις οποίες τώρα παρουσιάζεται σαν αφηγητής ενός συμβάντος στο οποίο δεν είχε καθόλου συμμετοχή.

διότι ο Δ.Τσαλαπάτης
Αρχισε το ίδιο βιολί με τον ΕΠΑΦΟ (εταιρεία που κάποτε πούλησε στον ΕΔΟΕΑΠ πρόγραμμα διαχείρισης οφειλών αγγελιοσήμου). Δήθεν κάτι τρέχει με τον «ΕΠΑΦΟ» - αλλά δεν μας είπε τι τρέχει. Αλλά το ίδιο είχε πει στη προηγούμενη συνάντηση του Μαϊου – εκτός τον «ΕΠΑΦΟ» τότε ανέφερε ότι κάποιοι ιατροί του ΕΔΟΕΑΠ «τα παίρνουν» αλλά και πάλι μας ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μας τους αποκαλύψει.
Το άλλο άστοχο που διαφώνησε ήταν το γεγονός ότι το ΔΣ ενσωμάτωσε τις 2 έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στις υπόλοιπες 14 επικουρήσεις.
Είπε συγκεκριμένα – τώρα κάνατε το λάθος σας – με αυτόν τον τρόπο αυξήσατε τα επιδόματα Πάσχα – Διακοπών – Χριστουγέννων και όταν ο Λοβέρδος σας τα αφαιρέσει – τελικά θα έχουμε χάσει (οι συνταξιούχοι) αντί των 600 ευρώ της 13ου και 14ης επικούρησης 800 ευρώ.
Δεν σκέφτηκε βέβαια ο «ειδήμων του οικονομικού ρεπορτάζ» (όπως αυτοαποκαλέστηκε) ότι αυτοί (το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ) που ενσωμάτωσαν την 15η και 16 επικούρηση, όταν θα χρειαστεί, θα ενσωματώσουν και την 13 αλλά και την 14η επικούρηση στις υπόλοιπες 12 επικουρήσεις.
Τι έγινε ρε μεγάλε – δεν σου άρεσε το ΣΟΛ και το ονόμασες ΣΟΛ ΑΕ – δηλαδή έδειξες ότι ο Σώμα Ορκωτών Λογιστών είναι Ανώνυμη Εταιρεία – δήθεν ότι κάτι τρέχει και προσπάθησες να περάσεις έναν αέρα ότι κάτι μπορεί να τρέχει και ίσως και να αλλοιώνουν τα αποτελέσματα;
Μήπως δεν σου έβγαιναν τα κουκιά σου και το πήγες εκεί το θέμα;
Και επειδή η αγένεια που σε διακρίνει είναι σαν το ποδήλατο (ποτέ δεν ξεχνιέται), φρόντισες να αποχωρήσεις αμέσως μετά την ομιλία σου.

Οι υπόλοιποι ομιλητές:
Οι υπόλοιποι μίλησαν είτε γιά τα προσωπικά τους προβλήματα – στα οποία κάποιοι είχαν δίκιο (αλλά που να το βρεις αυτό το ρημάδι) – είτε έκαναν μία γενικευμένη επίθεση από αυτές που ακούμε κάθε φορά στις Γενικές Συνελεύσεις και που έχουν σαν αποτέλεσμα να ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο παρευρισκόμαστε σε αυτές.
Κάποιοι που αναφέρθηκαν στους ορκωτούς λογιστές που 1η φορά εμφανίστηκαν σε ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτοί οι "κάποιοι" αντί να εξάρουν το έργο των Διοικητικών Συμβουλίων που κάλεσαν τους ορκωτούς λογιστές, αντίθετα προσπάθησαν και αυτή ακόμα την ύπαρξη ορκωτών λογιστών να την φέρουν εις βάρος του ΔΣ.
Εντάξει κύριοι, οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν ψεγάδια στις προηγούμενες διαχειρίσεις - αλλά γιά αυτό το λόγο δεν τους φωνάξατε;
Αυτή η αντιπαραβολή του ΕΔΟΕΑΠ με εισηγμένες εταιρείες που έκανε κάποιος ήταν τουλάχιστον άστοχη - μπέρδεψε τις βούρτσες με τις βρούτσες....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να σας καταθέσω άποψη γιά Συνταξιούχους - δαπάνες υγείας.
1) Κάνετε μέγα σφάλμα να δίνετε το 40% του ετήσιου εσόδου σας στις επικουρήσεις.
Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ενσωματώσετε τις 2 έκτακτες επικουρήσεις στις υπόλοιπες 14 μηνιαίες επικουρήσεις των συνταξιούχων - ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ.
Κόψτε τις τελείως - σήμερα έχετε συνταξιούχους που λαμβάνουν επικούρηση ισόποση με την μηναία σύνταξη από το κύριο ταμείο τους.
Εάν θέλετε, τότε βοηθείστε μόνο τους αδυνατότερους - ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ - ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ ΣΑΣ.
2) Δεν φροντίσατε να τραβήξετε μακρυά τους ασφαλισμένους από τα ακριβά ιδιωτικά κέντρα υγείας.
Υπάρχουν πολλοί και καλοί τρόποι να το κάνετε εάν θέλετε - προς τος παρόν δείχνετε να μην το θέλετε.
3) Γενικά οι τεχνικές marketing που χρησιμοποιείτε δείχουν ότι γνωρίζετε μόνο να ξοδεύετε - να μάθετε να εφαρμόζετε αυτές τις τεχνικές marketing και γιά να εξοικονομήσετε χρήματα - προς το παρόν όμως ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ - ΔΙΟΡΘΩΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ - ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

- Τα έμαθες; Άνοιξε καινούργια σχολή μπαλέτου.
- Ναι το άκουσα, αλλά ο αναμάρτητος πρώτος χορεύει μπαλέτο, εσύ έχεις πάρει το μισό Κερατσίνι.
- Και εσύ ολόκληρη την Καλλιθέα.
- Η Καλλιθέα είναι μικρότερη από το Κερατσίνι.
- Πουτάνα.
- Τσούλα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, ο παραλληλισμός με τις εισηγμένες όχι μόνο δεν ήταν ...της «βούρτσας», όπως επιχειρείτε να το διασκεδάσετε, αλλά πέρα για πέρα εύστοχος.

Στην περίπτωση των εισηγμένων οι μέτοχοι χάνουν απλά μέρος της επένδυσής τους σε μια μετοχή. Στην περίπτωση του ΕΔΟΕΑΠ οι μέτοχοι δεν χάνουν απλά την υπεραξία μιας μετοχής, αλλά την ίδια την επένδυσή τους για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρησή τους... Αρα, λοιπόν, μην λέμε περί αστοχιών, γιατί απλά αυτό βολεύει....
Η έκθεση του ΣΟΛ, λέει και άλλη
μια αλήθεια: Οτι δηλαδή, τα πρόσωπα που είναι σήμερα στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, είναι τα ίδια που πρωταγωνιστούσαν και κατά την ελεγχόμενη περίοδο (2008), απλά ήταν σε διαφορετικές θέσεις!
Μήπως θυμάστε ποιός-ά ήταν πρόεδρος στο ΤΥΠ το 2008, περίοδο για την οποία η έκθεση του ΣΟΛ καταγράφει «σκιές και ομίχλη»; Αυτά προς το παρόν, για να μην μπερδεύονται οι ...βούρτσες με τις μπούρδες!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το διάστημα η ΕΠΗΕΑ έχει να αντιμετωπίσει μαζικές απολύσεις μελών της και η παρουσία της είναι έντονη: ανακοινώσεις, διαμαρτυρίες, γενικές συνελεύσεις, απεργίες. Αυτός πραγματικά είναι ο ρόλος της! Παράλληλα βέβαια χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες, με ενέργειες διαφανείς και ουσιαστικές ώστε να επιτύχει έστω και μέρος του σκοπού της.
Τον Απρίλιο του 2010 (πριν απο εξι μήνες) απολύθηκε μέλος της ΕΠΗΕΑ απο τον ΕΔΕΟΑΠ, εργαζόμενο πάνω απο 10 χρονια στον ΕΔΟΕΑΠ. Το γνωρίζει κανείς αυτό το γεγονός? Μάλλον είναι γνωστό σε πολύ λίγους...
Τότε δεν έγινε ούτε καν μια ανακοίνωση από την ΕΠΗΕΑ. Έγιναν μόνο διάφορες ανεπίσημες συζητήσεις, μια βεβιασμένη Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ με μεγάλα λόγια και «διαβεβαιώσεις» και πάρα πολύ μεγάλο παρασκήνιο..........
Τότε η ΕΠΗΕΑ χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν προσωπικές επιδιώξεις μελών της πλειοψηφίας του τότε Διοιηκητικού Συμβουλίου της. Εξουδετερώθηκαν όσα μέλη του τότε ΔΣ της ΕΠΗΕΑ προσπάθησαν να λειτουργήσουν με συνδικαλιστική συνέπεια και συναδελφική συνείδηση έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της τότε πλειοψηφίας: η πλήρης αποσιώπηση της απόλυσης από τον ΕΔΟΕΑΠ! (ΓΙΑΤΙ???????????)
Αναρωτιέται κανείς: αν η ΕΠΗΕΑ δεν έκανε τίποτα απολύτως για απόλυση μέλους της απο τον ΕΔΕΟΑΠ, μέσα στα ίδια «τα σπλάχνα του χώρου» - «το ίδιο της το σπίτι», πώς θα πείσει οτι θα κάνει πραγματικά κάτι για τις άλλες απολύσεις απο «ξένους» ιδιοκτήτες μέσων???????? Σκεφτείτε μόνο οτι τώρα διανύουμε προεκλογική περίοδο ενώ τότε... ΤΥΧΑΙΟ??????????
Ας δούμε επιτέλους πίσω από χαμόγελα και δημόσιες σχέσεις, ποιούς επιλέγουμε να μας εκροσωπήσουν και να διαχειριστούν καθαρά και υπεύθυνα τόσο κρίσιμα ζητήματα.