Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

το "μνημόνιο" γιά δυνατούς λύτες


Εάν δεν είστε "δυνατός λύτης" να μην διαβάσετε παρακάτω.
Και εσείς που νομίζετε ότι το "μνημόνιο" ήταν αναγκαίο ή ότι ήλθε γιά να "στριμώξει" εκείνες τις παραμέτρους της Ελληνικής πραγματικότητα προκειμένου να υπάρξει "ανάταξη" κατά κάποιο τρόπο της Ελληνικής οικονομίας, επίσης πλανάστε - στα καθομιλούμενα "κοιμάστε βαθειά".
ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
Βασικός στόχος του "μνημονίου" ήταν η συντριβή των αντιστάσεων του ελληνικού λαού ώστε να περάσουν οι δήθεν «διαρθρωτικές αλλαγές».
Αυτές (οι δήθεν «διαρθρωτικές αλλαγές») ήταν εξαρχής το ζητούμενο.
Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική στις διεθνείς χρηματαγορές που αποκαλείται μετατροπή του χρέους σε εμπράγματες αξίες (conversion of debt into equity). Είναι η προσπάθεια των δανειστών να καλύψουν το χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί με εμπράγματες αξίες και περιουσιακά στοιχεία.
Η μετατροπή αυτή γίνεται συνήθως με τρεις τρόπους: 1) Εξασφάλιση του χρέους με δημόσια περιουσία. 2) Εξασφάλιση του χρέους με ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία. 3) Εξασφάλιση του χρέους με αναδιάρθρωση.
Και γιά όσους δεν καταλάβετε - να σας τα πούμε πιό απλά:
Επειδή γνωρίζουμε ότι είστε μεσογειακός λαός με τον ωχαδελφισμό σας στο ζενίθ, θα σας πατήσουμε κάτω, θα σας στίψουμε, θα πουλήσουμε αρχικά τις δημόσιες περιουσίες σας και στη συνέχεια θα μετατρέψουμε την όλο και λιγότερη εργασία σας σε υποχρεωτικούς ¨τίτλους" υποδούλωσης σε κάποιο μεγάλο offshore κεφάλαιο που θα σας ελέγχει, θα σας απολύει, θα σας φτύνει και θα σας μάθει να κουνάτε τα χέρια, τα πόδια σας αλλά και τη σκέψη σας σύμφωνα με τα μαριονετίστικα κορδώνια που θα σας τραβάει.
Υπάρχουν όμως τρόποι να αντισταθείτε.
Σκεφτείτε εσείς και θα σας πούμε και εμείς οσονούπω.
(Σπυριδούλα)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: