Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Βόλεψε η απεργία Φαρμακοποιών στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Αν αυτές τις μέρες βρήκατε την υπομονή, (πώς να μην την βρίσκατε αν είχατε αρρώστους στο σπίτι), να καθίσετε στις ουρές των φαρμακείων θα παρατηρούσατε ότι πολλοί Φαρμακοποιοί δεν περνούσαν ηλεκτρονικά τις συνταγές του ΟΑΕΕ, γιατί «είχε πέσει το σύστημα».
Μην βάζετε έννοιες στο μυαλό σας, γιατί αυτές τις μέρες η απεργία ήρθε «γάντι» στην «ΚτΠ», που θα παραλάβει και θα ανεβάσει την κανονική πιλοτική εφαρμογή, γιατί αυτή που μέχρι σήμερα είναι ανεβασμένη είναι η «αντ΄ αυτής».
Η «κανονική πιλοτική» είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή που είναι ανεβασμένη, αλλά θα έχει μερικές «ταχύτητες» παραπάνω.
Και μετά; ! . . .
Tι θα γίνει μετά; ! . . .
Ελα μου ντε?
Κανονικά, λέμε «κανονικά»,πρέπει να γίνουν τα εξής: Να αξιολογηθεί η λειτουργία της πιλοτικής και αμέσως μετά ή να επεκταθεί η χρήση της ίδιας πιλοτικής εφαρμογής και στα άλλα Ταμεία ή να γίνει η γνωστή προκήρυξη για τα τρία γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας για την συνολική αντιμετώπιση ης ηλεκτρονικής εισαγωγής των συνταγών και της καταγραφής τους.
Μετά, σε τρίτο χρόνο, θα γίνει και η υποστήριξη του Βack Office και των άλλων διοικητικοοικονομικών συμπαρομαρτούντων, που δεν είναι και λίγα.
Και επειδή σας τα λέω και λίγο μαζεμένα,
και εσείς φυσικά λέτε «μας τάπαν από πρόπερσυ» (*), πρέπει να σας πω ότι ορισμένα Ταμεία π.χ το ΙΚΑ είναι πιο μπροστά στο θέμα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
Βέβαια η επέκταση της χρήσης της (κανονικής) πιλοτικής εφαρμογής και στα άλλα Ταμεία, πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την λειτουργία των κεντρικών της ΗΔΙΚΑ ή και της «ΚτΠ» ως κέντρων υποδοχής δεδομένων (Προσέξτε. Δεν τα λέμε Data Center) της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, στα οποία θα γίνεται και μία πρώτη μορφή clearing.
Κατά πως μας τα λένε, η υπόθεση «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση» μαζί με τα Νοσοκομεία είναι αρκετά βαριά projects για το σημερινό περιβάλλον προκήρυξης, κατακύρωσης, υλοποίησης, παραλαβής και λειτουργίας των δημοσίων έργων πληροφορικής.
Και αυτό το λέω γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί και ούτε έχει κατακυρωθεί κανένα μεσαιομεγάλο έργο πληροφορικής για να μας δίνει έστω και μία ρανίδα αισιοδοξίας ότι όλα αυτά που ακούμε θα τα δούμε να προκηρύσσονται και κάποτε να λειτουργούν.
Να σας αφήσουμε σήμερα, γιατί έρχεται και κακοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: