Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΔΟΕΑΠ vs Χρεοκοπίας

Όταν το ΔΝΤ «επισκέπτεται» μία χώρα, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σε σχέση με τη φυσική καταστροφή που θα προκαλούσε ένας βομβαρδισμός εκ μέρους του ΝΑΤΟ - το αποτέλεσμα για τη χώρα «υποδοχής» του, είναι σχετικά το ίδιο: η απόλυτη καταστροφή της.

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-01-09-23-07-18-2011010932200/
Η πώληση των δημοσίων επιχειρήσεων δεν θα ωφελήσει τη χώρα διότι σύμφωνα και με τα παραδείγματα της Βραζιλίας και της Αργεντινής, τα χρήματα που θα συλλέξει, θα εξανεμιστούν πολύ γρήγορα σε άσκοπες πληρωμές (και μίζες - προ πάντων ΜΙΖΕΣ).

Ακόμα και οι δικαστικοί θα ξαναπλουτίσουν σε μία τέτοια περίπτωση. Γιά όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση επιτύγχανε πώληση δημόσιας περιουσίας, αυτά τα χρήματα εξανεμίζονταν πολύ γρήγορα και σίγουρα δεν χρησιμοποιούνταν για πιο στέρεες βάσεις.
Αυτή μπορεί και θέλουμε να είναι η διαφορά του ΕΔΟΕΑΠ από την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική επικράτεια.
Θέτουμε σαν δεδομένο ότι αντίστοιχα με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, έχει και ο ΕΔΟΕΑΠ κυλιόμενη κατεύθυνση προς τη χρεοκοπία. Βέβαια με πολύ πιό αργούς ρυθμούς - όμως το τέμπο έχει ήδη επιτευχθεί. Το αγγελιόσημο συρρικνώνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές παρομοίως - βάλτε κάτω και όσους μένουν άνεργοι από τα διάφορα ΜΜΕ. Σε λίγα χρόνια το χαρτί πλέον δεν θα διαβάζεται - οι εφημερίδες θα διαβάζονται μόνο μέσα από το ίντερνετ - και όσες θα κυκλοφορούν θα είναι δωρεάν - δηλαδή χωρίς χρέωση.
Οι ταχύτητες πλέον είναι πολύ μεγάλες - πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα μέτρα που χρησιμοποιείτε γιά εισπράξεις ή γιά πληρωμές. Αλήθεια τι γίνεται με εκείνη τη ρημάδα συμφωνία με τον πρώην υπουργό Εργασίας κο Λοβέρδο - εκείνη με την ασφάλιση των εργαζόμενων στα ηλεκτρονικά μέσα και παράλληλα με την υπαγωγή των διαφημίσεών τους στο αγγελιόσημο;
Εκείνη που την "χαλάσατε" διότι δεν σας έβγαινε η μοιρασιά του αγγελιοσήμου στα 4 συνεργαζόμενα σωματεία του ΤΥΠΟΥ;
Εάν ακόμα θεωρείτε ότι δεν σας ενοχλεί πολύ μία δραματική μείωση των εσόδων τότε να σας πούμε έναν ακόμα λόγο γιά τον οποίο πρέπει να σπεύσετε να επιβάλετε άμεσα μέτρα :
Είναι προτιμότερο ένα τρομακτικό τέλος παρά ένας τρόμος δίχως τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: