Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά τι γίνεται με τους μισθούς σας;

Παλιά θυμάμαι ότι υπήρχε το παράπονο (μερικών ίσως όχι όλων) ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έδινε ιδιαίτερες αμοιβές αποσπασματικά σε ημέτερους.
Και μάλλον από ότι μας διδάσκει η ιστορία αυτές οι αμοιβές δίνονταν σε κολλητούς, γλείφτες / ρουφιάνους αλλά και υποταγμένους της εκάστοτε μικροσκοπικής και εφήμερης εξουσίας.
Ισως είναι καιρός να σκεφτείτε (και φυσικά να σκεφτούμε) εάν ανήκουμε σε αυτή τη κατηγορία - αυτή δηλαδή που ρώταγαν "πετάει ο γάϊδαρος;" και απαντούσαμε "πράγματι πετάει".
Αλλά εντάξει - εσείς υποθετικά σφάλατε από τη δική σας οπτική γωνία που "βλέπατε" έναν γάιδαρο να πετάει.
Αυτοί (οι δύσμοιροι) της εξουσίας - αλήθεια δεν το έβλεπαν αυτό το παράδοξο;
Ισως έκριναν από τον εαυτό τους που έχασαν κάπου στον δρόμο τη συνδικαλιστική τους υποδομή εμπρός στον ευτελισμό μίας εβδομαδιαίας αντιμισθίας ολίγων ευρώ.
Για άλλη μια φορά η τακτική του ήσσονος μόχθου και η φιλοσοφία "μας χτύπησε η εξουσία στο κούτελο" τους χτύπησε την πόρτα, και ούτε σείς (αλλά σίγουρα όχι αυτοί - ούτε και εγώ) ήμασταν εκεί γιά να την κλείσουμε κατάμουτρα.
Αλήθεια τι γίνεται με εκείνο το έρμο το "μισθολόγιο" που υποθετικά όλοι υπογράψατε και αποδεχθήκατε - αλλά στη πραγματικότητα "ξεχάσατε" και "ξέχασαν" να σας βάλουν να το υπογράψετε;
Σήμερα τουλάχιστον οι προσλήψεις γίνονται βάσει αυτού του μισθολογίου;
Αλλη ερώτηση: Σήμερα γνωρίζετε πόσοι ενεργοί ασφαλισμένοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές (από ότι μαθαίνουμε κατά μέσο όρο 80 ευρώ μηνιαία επί 9000 ενεργά άτομα μας κάνει 720,000 ευρώ - ασφαλιστικές εισφορές / μήνα) γιά να περιθάλψουν και να επικουρήσουν 2000 συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρήσεις άνω του 1 εκ ευρώ;
Και τι συνταξιούχοι βαρβάτοι είναι αυτοί - που δούλεψαν (κατά μέσο όρο) 25 χρόνια και (επίσης κατά μέσο όρο) θα ζήσουν ακόμα 25 χρόνια γιά να εισπράττουν (τις επικουρήσεις και την δωρεάν περίθαλψη) χωρίς πλέον να πληρώνουν ούτε ευρώ γιά εισφορές μιάς και οι συνταξιούχοι εδώ ανήκουν στο γνωστό κίνημα "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω".

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουφάλες νεκροθάφτες δεν θα πεθάνουμε ποτέ.
Θα ζούμε για να δουλεύετε και να μας πληρώνετε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ.

ένας ενεργός. είπε...

Τελικά το μήνυμα δεν είναι μόνο το "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω".
Αλλά και "δεν πεθαίνω - δεν πεθαίνω".
Γιά αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η δαπάνη σε βιάγκρες και φάρμακα άνοιας στη 3η ηλικία εντός ΕΔΟΕΑΠ.
Εάν συνεχίσετε έτσι, σε λίγα χρόνια θα έχετε στύση και δεν θα θυμάστε γιά ποιό λόγο έπρεπε να την έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια λαμβάνετε ακόμα εκείνο το επί πλέον τμήμα του μισθού που ονομάσατε κάποτε "προσωπική διαφορά";
Και εάν το λαμβάνετε, μήπως το λαμβάνουν και (επιλεκτικά) οι νεοπροσλαμβανόμενοι;
Ελπίζω να μην συνεχίζει αυτό το βιολί...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου,
το βιολι εγινε βιολα που το παιζει
η κυρια εντεχνα και εχει αποχαυνωσει τα ανθρωπακια γυρω απο το τραπεζι!

Ανώνυμος είπε...

κράτσα κρούτσα
κράτσα κρούτσα
θα το κάνουμε να....
και μετά άντε ...γεια
ενεργέ μου

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να προσλαμβάνει ο ΕΔΟΕΑΠ νέα στελέχη πρόσφατα απολυμένα από άλλες εταιρείες στις οποίες δούλευαν σε διαφορετικά αντικείμενα και να τους δίνει λίγο ή πολύ μεγαλύτερο μισθό από αυτόν της προηγούμενης εταιρείας;
Εάν ναι, τότε το λάθος σας είναι μεγάλο.
Είναι οξύμωρο να έρχεται γιά πρόσληψη ένας απολυμένος και να εισπράτει μεγαλύτερο μισθό από εκεί που απολύθηκε. Και μάλιστα μεγαλύτερο μισθό από τους περισσότερους ομοιοβάθμους του στον ΕΔΟΕΑΠ.
Εάν πράγματι γίνεται αυτό, μάλλον πρόκειται γιά "τακτοποίηση" ημετέρων - και σε μία τέτοια περίπτωση αυτός που κάνει τέτοιες προσλήψεις δείχνει ότι δεν έχει διοικητικά χαρίσματα - ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ.

Μέλος του ΔΣ είπε...

Παρακαλώ πολύ αυτόν που γράφει όλες αυτές τις φανταστικές ιστορίες να ανακαλέσει άμεσα.
Αν πραγματικά ισχύουν αυτά που περιγράφει να μας δώσει πραγματικά στοιχεία.Είναι εύκολο να συκοφαντούμε γενικά και αόριστα για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μέλος ΔΣ αν πράγματι δεν γνωρίζεις αυτά που αναφέρονται στο έκτο σχόλιο
λυπάμαι για όλους μας.
Κατέβα κάτω στις υπηρεσίες και επαλήθευσε αυτά που γράφονται παραπάνω ή ρώτησε τον ταμία του συμβουλίου.Ελπίζω αυτός να γνωρίζει κάτι και να μην έρχεται εκεί μόνο για να ταίζει το συμβούλιο με νόστιμα κουλουράκια.
Και όταν γίνει αυτό αν έχεις αξιοπρέπεια ζήτησε συγνώμη δημοσίευσε εσύ τα στοιχεία και παραιτήσου!

prince (Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ) είπε...

Αυτό και εάν είναι ανέκδοτο - δηλαδή το μέλος ενός ΔΣ δήθεν δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να αποδείξει εάν κάποια μισθολογικά στοιχεία είναι σωστά ή λάθος και ζητάει αποδείξεις από τους ανώνυμους.
Αλλά δεν είναι πρώτη ούτε και τελευταία φορά αυτό το περιστατικό στην Ελληνική πραγματικότητα.
Τόσες και τόσες φορές έχουμε δεί πολιτικά στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης να ζητούν από τον λαό καταγγελίες και αποδείξεις για τις "βρωμιές" του δικού τους οίκου.
Αυτό το έργο το έχουμε βαρεθεί.
Εσείς όμως οι κύριοι και οι κυρίες ΔΣ οι οποίοι το "παίζετε αυτό το έργο" είστε τελικά υπόλογοι γιά τις ανωμαλίες που δημιουργούνται με τέτοιες λανθασμένες μισθολογικές τακτοποιήσεις.
Φέρνετε τον εκάστοτε "σωτήρα" δήθεν διότι τα πράγματα κινούνται με αργούς ρυθμούς και με τις δικές σας κινήσεις δήθεν θα κινηθούν γρηγορότερα.
Αντί να κάνετε οικονομία σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζετε να πετάτε χρήματα από το μπαλκόνι προσλαμβάνοντας χωρίς να προσέχετε.
Και γιά όποιον γνωρίζει μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ποιοί είναι αυτοί οι νέοι "ηγετίσκοι" που προσλήφθηκαν τα τελευταία 4-5 χρόνια που αντί να σηκώσουν τα μανίκια και να πέσουν στα βαθιά νερά προκειμένου να αναδείξουν τις δυνατότητές τους, αμέσως "διαπίστωσαν" ότι το υφιστάμενο προσωπικό δεν είναι επαρκές, ή δεν έχει γνώσεις, ή ότι η δουλειά ήταν πολύ περισσότερη από αυτή που νόμισαν και άρχισαν να ζητούν επιπρόσθετες προσλήψεις ή μετακινήσεις ατόμων από άλλα τμήματα.
Αφού δεν το γνωρίζετε καλά το άθλημα και από ότι φαίνεται δεν τα καταφέρνετε, μήπως πρέπει εσείς να ανασκουμπώσετε τα δικά σας μανίκια και να βοηθήσετε πολυ περισσότερο από αυτό που κάνετε σήμερα;
ή νομίζετε ότι τα κουλουράκια και οι ξηροί καρποί που φέρνετε ή που τρώτε σε κάθε ΔΣ αρκούν;
Και κάτι ακόμα:
Με τις απαξιωτικές συμπεριφορές σας το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σας μείνουν στην εμπροσθοφυλακή σας μόνο αυτοί οι προαναφερθέντες "ηγετίσκοι" - δηλαδή αυτοί που δεν γνωρίζουν και ούτε σέβονται την ιστορία του Οργανισμού.
Και γιά να μην χάνουμε χρόνο, αυτοί είναι που θα σας βοηθήσουν να οδηγήσετε το "πλοίο" γρηγορότερα στη καταστροφή.
Εύγε σας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Μάρκο μου για τις επιλογές σου.
Ο ένας ταίζει και η άλλη ακόμα καλύτερα γλύφει την χοντρή κυρία.
Γενική Διευθύντρια την έκανε και η πλάκα είναι από την εφημερίδα που έφυγε τρίβανε τα χέρια τους που την ξεφορτωθήκανε.
Και έχει και συνέχεια Μάρκο μου περίμενε να δεις και την επόμενη θέση!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτό που γράφεις.
Δηλαδή τι μας λές τώρα;
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του Μάρκου άρχισαν να "τακτοποιούνται";
Σε άλλες καλύτερες θέσεις;
Τελικά μία ζωή οι εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ φαίνεται ότι ακολουθούν τον συνηθισμένο μονόδρομο.
Αυτόν δηλαδή της προσωπικής τους "τακτοποίησης".
Εντάξει αλλά να μην νομίζουν ούτε να παραμυθιάζονται ότι ασχολούνται και με τα κοινά. Καμμία διάθεση δεν έχουν επί του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν ηταν ολοι το ιδιο απο την ΕΠΗΕΑ.
Ο προηγουμενος ταμιας ηρθε με πολυ ορεξη για να κανει εργο.
Ομως γρηγορα διαπιστωσε με το τι θεματα ασχολειται το ΔΣ αηδιασε ντραπηκε περιμενε να τελειωσει η διετια για να μην εκθεσει κανενα και την εκανε διακριτικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος Ταμίας δεν ντράπηκε και την έκανε διακριτικά από αυτά που είδε! Την έκανε διακριτικά, γιατί είχε τεράστιες ευθύνες για "κάποια" επιδόματα πυροπλήκτων που υπέγραψε. Βλέπετε είχε την ευθύνη ελέγχου των δικαιολογητικών! Τώρα γιατί κανείς δεν του ζήτησε ευθύνες... αυτό είναι άλλο θέμα. Όσο για το έργο που είχε όρεξη να κάνει, αυτό είναι γεγονός. Ήθελε κι αυτός να βολέψει την ανηψιά του! Έτσι, για να τα λέμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι κακό να βοηθάς κάποιους να βρουν δουλειά εφόσον έχουν τα απαραίτητα προσόντα για το αντικειμενο που θα ασχοληθούν.Στο ταμείο μας όμως συμβαίνει όι πολλοί υπάληλοι που έχουν προσληφθεί να είναι ανειδίκευτοι και να μην μπορούν να τρέξουν το αντικειμενό τους.
Προσλήφθηκαν για να εξυπηρετήσουν κάποιους οι οποίοι κάποιοι θα δώσουν ψήφους στο ΔΣ.
Όσο για το επίδομα των πυρόπληκτων δυστυχώς δεν υπήρξε θέμα και για τον Διευθυντή που υποτίθεται ότι όταν εισήγαγε το θέμα είχε κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και είχε όλα ταδικαιολογητικά.
Αντίθετα ο ίδιος αποχώρησε προς συνταξιοδότηση με τιμές και στεφάνια με bonys και με αποζήμίωση βαρβάτη.Καμία επίπτωση καμία τιμωρία και το σπουδαιότερο τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί.