Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση κατά ΕΔΟΕΑΠ με εκλογικό φόντο...

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση για τον ΕΔΟΕΑΠ η οποία αναφέρει: «Στο ΔΝΤ έστειλε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ οικονομικά στοιχεία και αναλογιστικά δεδομένα του Ταμείου των δημοσιογράφων, χωρίς να υπάρχει τέτοια υποχρέωση αφού είναι αυτοδιαχειριζόμενο - ιδιωτικού δικαίου, με αιρετή διοίκηση. Ταυτόχρονα συνεχίζονται: Οι περικοπές παροχών ακόμη και για σοβαρές εξετάσεις (εργαστηριακές καρδιολογικές, γυναικολογικές, οδοντιατρικές κλπ), περικοπές στις κοινωνικές παροχές, περίθαλψη σε θεραπευτήρια και διαγνωστικά, με τιμολόγια φασόν σύμφωνα με ΠΔ το οποίο ισχύει όμως για το Δημόσιο, ενώ το ταμείο είναι ιδιωτικού δικαίου. Παραμένει επίσης, άμεσος ο κίνδυνος μείωσης των επικουρικών συντάξεων.
Το επιχείρημα της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι όλα αυτά, δήθεν είναι απαραίτητα, ώστε να δείξουμε την… αλληλεγγύη μας στις… προσπάθειες του ΔΝΤ, της Κυβέρνησης και των στόχων του Μνημονίου. Δεν είναι τυχαία η σιωπή της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και της ΕΣΗΕΑ για τις μεθοδεύσεις της διαπλοκής,του ΣΕΒ και των Επιμελητηρίων στο πλαίσιο του Μνημονίου και του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, για την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών με αποτέλεσμα να χάνεται αγγελιόσημο εκατομμυρίων ευρώ από τα Ταμεία μας. Την ίδια ώρα όμως η διοίκηση του Ταμείου ξοδεύει χιλιάδες ευρώ στο παλαιό κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να κουκουλωθεί το μπάχαλο με την πολυετή εγκατάλειψή του και την απώλεια εσόδων εκατομμυρίων. Πώς αλλιώς όμως θα στήσουν το σκηνικό της βιτρίνας για τις εκλογές του Μαΐου;»
Γνωστού όντως ότι η παραπάνω κίνηση προετοιμάζεται γιά τις εκλογές του Ιουνίου (και όχι Μαϊου), θα θέλαμε να μας γράψετε και εσείς τη γνώμη σας στα παραπάνω θέματα.

6 σχόλια:

Κουτουζής είπε...

«Κατηγορείται» η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ότι: == Εστειλε στο ΔΝΤ οικονομικά στοιχεία και αναλογιστικά δεδομένα του Ταμείου των δημοσιογράφων, χωρίς να υπάρχει τέτοια υποχρέωση αφού είναι αυτοδιαχειριζόμενο -ιδιωτικού δικαίου, με αιρετή διοίκηση. == συνεχίζονται: # οι περικοπές παροχών ακόμη και για σοβαρές εξετάσεις (εργαστηριακές, καρδιολογικές, γυναικολογικές, οδοντιατρικές κλπ) # περικοπές στις κοινωνικές παροχές # περίθαλψη σε θεραπευτήρια και διαγνωστικά, με τιμολόγια φασόν σύμφωνα με ΠΔ το οποίο ισχύει όμως για το Δημόσιο, ενώ το ταμείο είναι ιδιωτικού δικαίου. # παραμένει επίσης, άμεσος ο κίνδυνος μείωσης των επικουρικών συντάξεων. # ότι τώρα ξοδεύει χιλιάδες ευρώ στο παλαιό κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ, μετά την πολυετή εγκατάλειψη του και την απώλεια εσόδων εκατομμυρίων.
Ισως αυτά κατά ένα μέρος να επιβάλλονται για να προστατεύσουμε τα οικονομικά του ταμείου μας.
Γι αυτό και δεν θα διαφωνήσουμε. Διαφωνούμε, όμως, κάθετα με περιπτώσεις….ιατρικών ραντεβού όταν αφορούν καρδιογραφήματα ή τραυματισμούς. Δεν μπορεί να ισχύει το περάστε μετά …..πέντε μέρες. Ενας ασφαλισμένος κείνη την ώρα αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλει ένα καρδιογράφημα. Είναι δυνατόν να του λένε κλείσε ραντεβού; Η να πάει σε ιδιώτη; Το Ταμείο Υγείας δεν θα επιβαρυνθεί και πάλι; Μήπως πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για επείγοντα περιστατικά;
Αυτά και άλλα ας ληφθούν υπόψη εν όψει των εκλογών του Μαϊου./29-3-11

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κουτουζή, θέλεις δηλαδή να πεις ότι πρέπει να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή γιατροί (εντός κτηρίου ΕΔΟΕΑΠ) σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα να περιμένουν αυτή την έκτακτη στιγμή που ο ασφαλισμένος θα αισθανθεί αδιαθεσία;
Και αυτό να μπορεί να συμβαίνει όλο το 24ωρο;
Και αυτό το ρωτάω διότι αυτή η αδιαθεσία μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε - δηλαδή οποιαδήποτε ώρα και ημέρα.
Αλήθεια, ποιός θα πληρώνει αυτούς τους γιατρούς; Εσύ;
Μήπως νομίζεις ότι το ταμείο έχει διαρκώς αποθέματα γιά "πέταγμα από το μπαλκόνι";
Εχεις ασχοληθεί με τα οικονομικά του Ταμείου;
Μάλλον όχι από ότι φαίνεται.
Αλλά και αυτός ο κατάλογος των συνεργαζόμενων ιατρικών φορέων και διαγνωστικών κέντρων που μάλιστα είναι αναρτημένος και στο ίντερνετ (στο οποίο διατηρείς και ιστοσελίδα και είσαι μέλος) δεν κάνει γιά να εξυπηρετήσει τον ασφαλισμένο;
Οπου μάλιστα αυτοί οι συμβεβλημένοι φορείς έχουν υποχρέωση να υποδεχθούν δωρεάν τους ασφαλισμένους;
Μάλλον δεν σου κάνει αυτή η λύση.
Αλλά γιά ποιό λόγο; Μήπως θα έπρεπε να μας διαφωτίσεις λιγάκι;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ επιθετική η απάντηση του ανώνυμου σχολιογράφου στις απόψεις που κατέθεσε επωνύμως ο συν. Κουτουζής.
Απάντηση διατυπωμένη με τόσο μένος και τόσα εξυπνακίστικα επιχειρήματα που μόνο στα πολύ ψηλά της διοίκησης οδηγούν.
Κι όμως όλα αυτά που καταγγέλονται αληθεύουν μέχρις κεραίας και τα ζούμε όλοι καθημερινά με τη διοίκηση να έχει μετατραπεί σε λαγό της κυβέρνησης.
Ζήτησα ραντεβού με καρδιολόγο και μου είπαν να μου κλείσουν σε 15 μέρες (σε 12 μέρες κλείνουν στον ΙΚΑ) υποχρεώνοντάς με να πληρώσω ιδιώτη γιατρό για να μην ψοφήσω.

Υ.Γ Η δική μου ανωνυμία οφείλεται προφανώς στο φόβο που με διακατέχει για τις ενδεχόμενες κυρώσεις από κάνα "ανώνυμο" σχολιογράφο (εδώ ο Κουτουζής τα είπε επωνύμως και παρα λίγο να τον λυντσάρετε)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε / Φίλη,
η καταγγελία σου είναι πολύ σοβαρή - δηλαδή να χρειάζεται να πληρώσεις ιδιώτη καρδιολόγο τη στιγμή που μας λανσάρουν τη περίφημη λίστα με συμβεβλημένους ιατρούς που δεν θα έπρεπε να παίρνουν ούτε ένα ευρώ από εμάς.
Δηλαδή τι γίνεται; Υπάρχει όμως αυτή η λίστα με τους συμβεβλημένους.
Εγώ πάντως που έχω πάει σε γιατρούς της γειτονιάς μου (αλλά και σε διαγνωστικά κέντρα της περιοχής μου) δεν έχω πληρώσει ποτέ. Συμβουλεύομαι όμως τη λίστα από την ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ. Και βέβαια πριν τους επισκεφτώ τους κλείνω ραντεβού λέγοντας ότι είμαι ασφαλισμένη στον ΕΔΟΕΑΠ.
Δεν έχω διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Μήπως εσύ δεν το έχεις κάνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
εγώ αντίθετα είμαι της άποψης ότι όχι μόνο πρέπει να κοπούν πολλές από τις δαπάνες που έχει σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά και τα έσοδα του τα οποία προς το παρόν βαίνουν μειούμενα λόγω της κρίσης.
Πολύ φοβάμαι ότι στη ΓΣ του Μαϊου θα δούμε ισολογισμό με αρνητικά πρόσημα και θα χρειαστεί η σημερινή Διοίκηση να τον δείξει από πολύ μακρυά - διότι εάν μας εμφανίσουν τον ισολογισμό από κοντά όλο και κάποιο μάτι θα μας βγάλει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από πάνω οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "εξ όνυχος τον λέοντα", συ λέαινα κραταιά προς τι η ανωνυμία???