Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Τροπολογία ντροπής

«Τροπολογία ντροπής» χαρακτηρίζει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ την κίνηση 17 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τη δημοσίευση των ετήσιων ισολογισμών των Α.Ε. και ΕΠΕ στον Τύπο με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για πάγιο αίτημα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στην ουσία με την κίνηση αυτή προτείνεται: «Να υπάρξει αδιαφάνεια στο χώρο της Ελληνικής Αγοράς και Οικονομίας. Ένα χτύπημα ''κάτω από τη μέση'' στον δοκιμαζόμενο χώρο του Ελληνικού Τύπου, που φέρνει την οικονομική εξόντωση του Ασφαλιστικού μας Ταμείου, του Ταμείου Περίθαλψης και Επικούρησης των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου. Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταδικάζει το περιεχόμενο της τροπολογίας και ζητά να μη ληφθεί υπ' όψιν.
Για ένα ετήσιο έξοδο των επιχειρηματιών, που κυμαίνεται από 1.000 ευρώ - 4.000 ευρώ ετησίως, οι δεκαεπτά προτείνοντες βουλευτές κρίνουν ως ''αναχρονιστικό'' (!) όλο τον Ημερήσιο Ελληνικό Τύπο, προσβάλλοντας όλους όσοι εργάζονται σ' αυτόν.
Την ώρα που περικόπτονται συντάξεις και μισθοί, την ώρα που απολύονται δεκάδες δημοσιογράφοι και πλήττονται θανάσιμα τα Ταμεία μας από τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Οικονομία, είναι αδιανόητο να επιλέγεται η στήριξη του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. Στόχος της οργανωμένης αυτής επίθεσης είναι:
Η απαλλαγή από τους μικρούς παίκτες της αγοράς των ΜΜΕ καθώς επιχειρείται η εξόντωση των εφημερίδων χαμηλής κυκλοφορίας, η μείωση του αριθμού των εργαζομένων με συνακόλουθη μείωση του μισθολογίου, η αποδυνάμωση ενός Ασφαλιστικού Αυτοδιοικούμενου και Αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου, που μέχρι σήμερα είναι πρότυπο και υγιές και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, η απαλλαγή από τη νόμιμη υποχρέωση καταβολής Αγγελιοσήμου, με σαθρά ''νομικά επιχειρήματα''.
Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, στόχος είναι το μοίρασμα της κρατικής διαφήμισης και της διαφήμισης σε λιγότερους επιχειρηματίες ΜΜΕ.
Ο κλάδος των εργαζόμενων στα ΜΜΕ δεν εξαιρείται από τα δεινά τα οποία ζει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Συμμετέχουμε, συμπάσχουμε, αγωνιζόμαστε και δεν θα διστάσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με όλα εκείνα τα συμφέροντα που επιχειρούν να γκρεμίσουν δικαιώματα του επαγγελματικού μας χώρου και κατακτήσεις χρόνων.
Στο δήθεν Κίνημα ''δεν πληρώνω, δεν πληρώνω'' που υποδαυλίζουν ορισμένοι εκδότες, βιομήχανοι και έμποροι, οι Έλληνες δημοσιογράφοι μπορούν να υπερασπιστούν την Περίθαλψη και τη Σύνταξη τους αντιτάσσοντας το Κίνημα του ''δεν γράφω, δεν γράφω''!
Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και σας καλούμε σε διάλογο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του κλάδου γι' αυτό και για όλα τα θέματα που αφορούν τον εργασιακό και ασφαλιστικό χώρο των ΜΜΕ».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί από τους κανόνες μάρκετινκ επιβάλλουν εγγρήγορση σε τέτοιου είδους τεχνικές όπως αυτή των 17 βουλευτών.
Πολύ θα ήθελα να μάθω εάν έπειτα από αυτή τη γραπτή - σκληρή - αποφασιστική απάντηση του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ θα έχουμε και μία προσωπική παράσταση σε έναν έναν αυτών των βουλευτών όπου όχι μόνο θα ζητηθούν εξηγήσεις (με καλό τρόπο - δεν λέω με τη μορφή αντιπαράθεσης) αλλά και θα τους πείσετε ότι πράγματι αυτή η "ντροπολογία" είναι λανθασμένη;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη εποχή για όλα τα εργασιακά θέματα.
Στον ΕΔΟΕΑΠ αναγνωρίζουμε ότι οι περισσότερες απεργίες είναι δίκαιες, αλλά η μη συμμετοχή μας οφείλεται στη προδοσία απέναντί μας απ τη παράταξη Γκανά.
Ανύπαρκτε Γκανά, όταν έρχεσαι στον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΔΙΠΛΑ για όσα δεν έκανες για μας,αλλά και για όσα κάνεις....
Όσο για τις απειλές σου μας... φόβισαν τόσο πολύ... που θα φανεί απ τη συμμετοχή μας στην απεργία.
ΠΕΡΑΣΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

θα τρελαθούμε τελείως.
Πώς γίνεται ο ΕΔΟΕΑΠ να συμπαραστέκεται στην απεργία και σχεδόν όλο το προσωπικό να βρίσκεται εκεί.
Από αυτούς που γνωρίζω δεν απουσίαζε κανείς είχε πολύ πλάκα.
Και μετά επέστρεψα σπίτι και είδα το μήνυμα της αλληλεγύης.
Πόσο διπρόσωποι είστε όλοι!