Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

αχ αυτή η ΠΟΕΣΥ - πάλι προβλήματα μας έθεσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα του «Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει:

1. Την επιστροφή του κατοχικού δανείου που οι δυνάμεις κατοχής υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
2. Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.
3. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.
4. Τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων εκατό (100) περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.
5. Το ποσό της επιστροφής του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων να δοθεί κατά προτεραιότητα στη Δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ, την Δημόσια ΥΓΕΙΑ και για την υποστήριξη του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Η παραπάνω κίνηση είναι καλή - ΟΜΩΣ:

Περιμένουμε και πράξεις - όχι μόνο ιδέες - ούτε μόνο προτάσεις.
ΠΡΑΞΕΙΣ !!
Και συγκεκριμένα θέλουμε να μας δείξετε πρακτικά με ποιό τρόπο θα προωθήσετε τα παραπάνω αιτήματά σας.
Τι μεγέθους είναι αυτές οι αποζημιώσεις;
Μήπως ασχολούνται και κάποιοι άλλοι;
Υπάρχει συντονιστική επιτροπή; Ναί πράγματι υπάρχει - δείτε τον σχετικό σύνδεσμο http://www.holocaust.gr/
Ελπίζουμε ότι δεν σας αρκεί να εκδώσετε μία ακόμα ανακοίνωση.
Χρειαζόμαστε απαντήσεις και όπου μπορούμε να επικοινωνήσουμε το θέμα και να βοηθήσουμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: