Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Κέρδη - ζημίες στους βρεφονηπιακούς

Η νέα απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γιά καλύτερο έλεγχο των βρεφονηπιακών σταθμών είναι πολύ καλή - πιθανώς να μην μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Φυσικά θα μου απαντήσετε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κλπ κλπ.
Συγκεκριμένα ο ασφαλισμένος που δικαιούται να στείλει τα παιδιά του σε βρεφονηπιακό σταθμό δεν θα χρειαστεί εφεξής να πληρώσει από τη τσέπη του την συμμετοχή του ΕΔΟΕΑΠ και στη συνέχεια να τη διεκδικήσει από το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ.
Απλώς θα πληρώσει μόνο τη δική του συμμετοχή.
Αυτό βέβαια θα αναγκάσει (θεωρητικά) τον ΕΔΟΕΑΠ να προπληρώσει στους συμβεβλημένους βρεφονηπιακούς σταθμούς περισσότερα από 3 εκ ευρώ στο τελευταίο 3μηνο του 2011  - τόσα δεν μας κάνουν 1500 παιδιά επί 2000 έκαστο - ενώ σύμφωνα με τη προηγούμενη υφιστάμενη κατάσταση, αυτά τα χρήματα θα τα πλήρωνε σχεδόν όλα την επόμενη χρονιά - δηλαδή στο έτος 2012.
Επίσης δίδοντας το ελεύθερο στον ασφαλισμένο να πάει απευθείας στον βρεφονηπιακό σταθμό και να υποβάλλει αίτηση / υπεύθυνη δήλωση ότι δικαιούται να εγγράψει τα παιδιά του, αφήνει ένα παραθυράκι μικρό - μόνο τοσο δά μικρό. Να στείλω σε κάποιον βρεφονηπιακό σταθμό τον αλλοδαπό γείτονα που έχει παιδιά γιά να δούμε εάν αυτό σύστημα μπορεί να έχει διαρροές.
Θεωρούμε όμως ότι κατά βάθος το κέρδος θα είναι προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ. Ελπίζουμε σύντομα να το διαπιστώσετε και εσείς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο θα ήταν να παρθούν μέτρα και για την επικούρηση.
Κόψατε από τους εργαζόμενους που έχουν μικρά παιδιά και αγωνίζονται να ζήσουν τις οικογένειές τους και τους υψηλόμισθους συνταξιούχους δεν τους έχετε αγγίξει.
Περιμένουμε μέτρα.
Ευτυχώς κόψατε τα έξοδα κίνησης από το προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο που ειδικά για τους συμβούλους ήταν ουκ ολίγα.
Πάλι καλά ,πάλι καλά.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα - καλησπέρα και από μέρους μου.
ΤΙ λέτε ρε παιδιά;
Θα προπληρώσει ο ΕΔΟΕΑΠ τους βρεφονηπιακούς του ακαδ.έτους 2011-12;
Δηλαδή τα 17 εκ ευρώ που εμφάνισε ζημιά πέρισυ τώρα θα γίνουν 20 εκατομυριάκια;
Μπράβο - στους κυρίους και τις κυρίες που χάνουν τους κανόνες της οικονομίας στο δρόμο των μαθητευόμενων μάγων ...