Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως μας κοροϊδεύετε;

Απευθύνομαι σε εσάς που έχετε "πτυχίο" συνδικαλιστή - δηλαδή λάβατε την ψήφο όλων των εργαζόμενων και συνταξιούχων που σας ψήφισαν γιά να διατηρήσετε τον ΕΔΟΕΑΠ κραταιό και διαχρονικό όχι μόνο στις καλές εποχές αλλά κυρίως στις δύσκολες εποχές.
Και μάλιστα συνδικαλιστές που σύσσωμοι επισκέπτεστε κάθε εργοδότη ΜΜΕ γιά να του αντισταθείτε σε οποιαδήποτε μείωση των μισθών των εργαζόμενων του.
Αλήθεια πως μπορείτε και εδώ να λειτουργείτε με 2 μέτρα και 2 σταθμά; Δηλαδή να αντιστέκεστε στον ιδιοκτήτη ΜΜΕ που θέλει να μειώσει τη μισθοδοσία της επιχείρησης του κατά 10% αλλά στους εργαζόμενους του ταμείου σας να ζητάτε 20% μειώσεις μισθών;
Αυτό το 5% που ζητήσατε από τους υπαλλήλους είναι καθαρή κοροϊδία εάν συνυπολογίσουμε και την αύξηση της μίας ημερήσιας ώρας εργασίας.
Διότι με απλά μαθηματικά ζητάτε 5% μείωση συν 15% (λόγω αύξησης των 7 ωρών σε 8) - μας κάνουν 20% πραγματική μείωση μισθών.
Και δεδομένου ότι
"δεν έχει σημασία τι μισθό παίρνεις αλλά τι παράγεις γιά να εισπράξεις αυτόν τον μισθό"
μήπως πρέπει τώρα ο εργαζόμενος να πει
"εντάξει - και εγώ θα παράγω 20% λιγότερα από αυτά που έκανα έως σήμερα;"
Μήπως από τους γιατρούς ζητήσατε απευθείας μείωση 20% επειδή δεν μπορέσατε να τους ζητήσετε "εθελοντική" εργασία μίας επί πλέον ώρας καθημερινά;
Απευθύνομαι και σε εσάς που έχετε εκλεγεί στα συνδικαλιστικά σωματεία του ΕΔΟΕΑΠ, που επί πλέον των συνδικαλιστικών προσόντων σας έχετε και οικονομικά πτυχία και ακόμα και σήμερα δεν έχετε το τσαγανό να πατήσετε κάτω δυνατά το πόδι σας και να οργανώσετε σωστά τα οικονομικά του οργανισμού.
Πετύχατε (και πολύ σωστά και μπράβο σας) μεγάλες οικονομίες στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες αλλά σφάλατε δίνοντας υπερβολικά απλόχερα δώρα (επικουρήσεις)  και που συνεχίζετε να δίνετε στους συνταξιούχους σας.
Είστε από τα λίγα ταμεία που δεν κρατάτε εισφορές γιά τα έμμεσα μέλη - ούτε γιά τους συνταξιούχους.
Και αυτό βέβαια είναι οικονομικό λάθος που βγάζει μάτι από πολλά πολλά μέτρα μακριά.
Δηλαδή ο συνταξιούχος που πήρε σύνταξη στα 55 και θα ζήσει έως τα 75 (μέσο όρο - μην αρχίσετε να λέτε βλακείες γιά αυτούς που χάθηκαν νέοι διότι χάθηκαν νέοι και κάποιοι που ουδέποτε πήραν σύνταξη αλλά πλήρωναν εισφορές) θα συνεχίσει να λαμβάνει οικονομικά δώρα από τον ΕΔΟΕΑΠ συνολικής αξίας πάνω από 150 χιλιάρικα ευρώ από αυτά που του κρατήσατε όσο καιρό ήταν ενεργός ασφαλισμένος.
Με μία απλή πράξη θα δείτε ότι όποιος εισέλθει στον οργανισμό (σαν ασφαλισμένος) έχει γράψει στο ταμείο σας (με το καλημέρα) μείον (-) 150,000 ευρώ (homework γιά όποιον δεν μπορεί να το υπολογίσει - εάν συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε, θα οργανώσουμε φροντιστήρια γιά αδυνάτους λύτες).
Επί 12,000 ενεργούς ασφαλισμένους (από το 1964 έως σήμερα) - ο ΕΔΟΕΑΠ έχει χαρίσει 150,000 επί 12,000 = ένα δις - οκτακόσια εκατομύρια ευρώ.
Και από αυτά τα ποσά έχουν ήδη αντιλογιστεί οι εισφορές που κρατήσατε - τις οποίες από προηγούμενο homework σας υπολογίσαμε ότι ήδη τις έχετε επιστρέψει στον συνταξιούχο στα 3 πρώτα χρόνια της συνταξιοδοτούμενης ζωής του.
Αλήθεια στο σπίτι σας έχετε προβλέψει ένα διαρκές απόθεμα γιά το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας;
Εάν ναι, τότε γιά ποιό λόγο δεν μπορείτε να πράξετε το ίδιο και γιά το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν υπολογίσει απόθεμα για το σπίτι τους, μην ανησυχείτε. Είναι ο μισθός που παίρνουν κάθε μήνα και που αντιστοιχεί σε έναν καλά πληρωμένο υπάλληλο! Γι΄ αυτό άλλωστε κρατάνε τις καρέκλες για 4ετίες και 6ετίες, δεν είναι τυχαίο γιατί σκίζονται κάθε φορά για να εκλεγούν ξανά. Και να φανταστείτε ότι κάποιοι από αυτούς βλέπουν τον ΕΔΟΕΑΠ μια φορά την εβδομάδα ή όταν θέλουν να εξυπηρετήσουν κάποιον ψηφοφόρο τους ή όταν θέλουν να δείξουν την καλή τους πλευρά για να προσληφθούν και να γίνουν από εκλεγμένοι μισθωτοί. Μαθήματα είναι αυτά.... αλλά δυστυχώς οι εκλογές αργούν!!

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνη, πραγματικά έξυπνη προαναγγελία πετσοκόματος των επικουρικών συντάξεων.
Μπράβο άξιος ο μισθός σας.

Ανώνυμος είπε...

Οσο ο ασφαλισμένος είναι ενεργός - δηλαδή δουλεύει κάπου, τότε έχει ποσοστό συμμετοχής στο φάρμακο 25% και στις παρακλινικές 20%.
Οταν επιτέλους θα βγεί στη σύνταξη, τότε θα έχει συμμετοχή 10% στο φάρμακο και 10% στις παρακλινικές.
Δηλαδή όταν βγει στη σύνταξη, σταματάει το 3% εισφορών του και παίρνει επί πλέον bonus στα παραπάνω 2 θέματα (φάρμακα και παρακλινικές).
Αλήθεια υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αιτιολογήσει αυτή την ιδιαίτερη αντιμετώπιση;
Μήπως αυτή η ιδιαίτερη αντιμετώπιση προέρχεται από "αναλογιστική μελέτη";
Σίγουρα όχι.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Συνδικαλησταράδες της ΕΠΗΕΑ που ήλθατε σήμερα στον ΕΔΟΕΑΠ, τα μεγάλα σας λόγια τα έχουμε ξανακούσει, χορτάσαμε από ψεύτικες υποσχέσεις συμπαράστασης.....
Είναι καιρός να μπείτε ΕΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και όχι οι συνάδελφοι...
Υ.Γ. Δεν έκανα ορθογραφικό λάθος ΕΙΣΤΕ συνδικα ΛΗΣΤΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά τι κεραμίδα ήταν αυτή η ευχετήρια επιστολή του προιστάμενου διοικητικού;
Καλά που ζεί ο άνθρωπός; Στη καρακοσμάρα του;
Αυτές τις ευχές μάθε να τις τηρείς γιά τον εαυτό σου αντί να τις σκορπίζεις στους άλλους.
Ηδη γνωρίζουμε τα παρατράγουδα που έχεις κάνει και τώρα αλλά και πριν (τον ΕΔΟΕΑΠ).
Αυτά τα παρατράγουδα και οι ύπουλες συμπεριφορές σου δεν συνάδουν με αυτά που μας στέλνεις τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και από μένα,
θέλω να κάνω μία ακόμα επισύμανση που δεν την βρήκα κάπου παραπάνω γραμμένη.
Τα τελευταία 2 χρόνια οι εργαζόμενοι του ΕΔΟΕΑΠ έχασαν αυξήσεις στους μισθούς τους της τάξης του 8% (4% γιά κάθε έτος).
Οπότε εάν λάβουμε υπόψη ότι και του χρόνου (2012) δεν θα λάβουν αύξηση - η συνολική μείωση των 3 τελευταίων χρόνων (λόγω περικοπής των ετήσιων αυξήσεων) ανέρχεται στα 12% (εντάξει στο περίπου).
Εάν λοιπόν προσθέσουμε και το 20% που προσπαθεί χωρίς λόγο να επιβάλει η σημερινή διοίκηση, τότε η συνολική περικοπή γίνεται 12+20 = 32%.
Δηλαδή μπορούμε έτσι χονδρικά να πούμε ότι ο εργαζόμενος (ΠΡΟΣΟΧΗ: ο εργαζόμενος μιάς προέκτασης συνδικαλιστικών σωματείων) θα χάσει το 1/3 του μισθού του.
Λάθος σου κυρία διοίκηση - ξανασκέψου το.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους σας.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε και να καταλάβουμε επί τέλους τι είδους είναι αυτός ο ιδιότυπος συνδικαλισμός των εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΠΗΕΑ και των λοιπών σωματείων.
Οταν οι ίδιοι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν το σπίτι τους - και εδώ εννοώ να προστατεύσουν τους μισθούς σας.
Αληθεύει ότι οι ίδιοι οι σύμβουλοι δεν μείωσαν καθόλου τις δικές τους αποζημιώσεις;
Αληθεύει ότι τώρα που θα πάρουν σύνταξη κάποια "γεροντάκια" έxουν ήδη προσλάβει άλλα "γεροντάκια" γιά να αντικαταστήσουν τους προηγούμενους;
ή μάλλον γιά να τους τοποθετήσουν σε άλλα ακόμα υψηλότερα πόστα;
Συνεχίζει δηλαδή αυτό το παλιό τροπάρι που δίδαξαν (άθελα τους) οι παλιότεροι σύμβουλοι - μία στο καρφί και 2 στο πέταλο;
Δηλαδή να παρέχουν κάποιο καλό και σαν αντιστάθμισμα να εξυπηρετούν 2 άλλα δικά τους θέματα;
Αυτό το θέμα βέβαια με την πρόσληψη συμβούλων (του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ παρακαλώ) σε θέση υψηλά ιστάμενων υπαλλήλων δεν είναι νέο, το έχουμε δει εδώ και περίπου 20 χρόνια.
Απλώς τώρα τελευταία γίνεται 2 φορές το χρόνο.
Δηλαδή κυρίες μου και κύριοι πραγματικά πήρατε φόρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητά μέλη του συμβουλίου, αγαπητά μέλη της ενώσεως,
Εμείς, οι 25 διοικητικοί υπάλληλοι της εφημερίδας «Απογευματινή», είμαστε «ΟΜΗΡΟΙ» της εργοδοσίας μας από τον Ιούλιο του 2010, μιας και η τελευταία αποφάσισε να προχωρήσει στην μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, από τότε έως σήμερα, να καταθέσει αίτηση πτώχευσης (η οποία και απορρίφθηκε), να μην καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας μας, να μην μας αποζημιώνει, και να μην είμαστε εγγεγραμμένοι άνεργοι, ήτοι χωρίς επίδομα ανεργίας. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, μιλάμε για 21 μήνες ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ !!!!!! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ???! ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!!! Αφού κερδίσαμε όλα τα δικαστήρια εναντίον της εργοδοσίας μας, ξεκινήσαμε με την νομική υπηρεσία ης ενώσεως μας, την επίδοση κατασχετηρίων «εις χείρας τρίτων», προς τους οφειλέτες της εταιρείας, για να εισπράξουμε χρήματα.
Στον «δρόμο», όμως, καθώς προχωρούσαμε την διαδικασία της κατάσχεσης των χρημάτων από τα τέλη ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 – ντροπή μας, βέβαια, και εμείς να ζητάμε να εισπράξουμε χρήματα, τα δανεικά από συγγενείς δεν μας έφταναν???- πέσαμε σε «σαμαράκια», ……...
Απευθυνθήκαμε στο Δ.Σ. του σωματείου τέλη Μάιου 2011, και λάβαμε αρχές Ιουνίου 2011, δάνειο ισόποσο των χρημάτων που δικαιούμασταν από τον οργανισμό, αφού υπογράψαμε δήλωση του Νόμου 105 πως θα τα επιστρέφαμε αμέσως μόλις θα τα εισπράτταμε από τον ΕΟΤ, ήτοι λίαν συντόμως. Φτάσαμε, όμως, τέλη Οκτωβρίου 2011, όπου ενημερωνόμαστε από την νομική υπηρεσία της ενώσεως (την οποία είχαμε ήδη απαλλάξει από τα καθήκοντα της προς εμάς), ότι η υπόθεση μας θα εκδικαζόταν στο Ελεγκτικό τον Νοέμβριο του 2011, το οποίο δεν ευσταθούσε μιας και έπειτα από μια σύντομη έρευνα η υπόθεση μας είχε ήδη εκδικαστεί από τον Οκτώβριο του 2011 και είχαμε δικαιωθεί : ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!! Και, μαζί, με τους νέους μας δικηγόρους ξεκινάμε έναν ΝΕΟ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ να εισπράξουμε τα χρήματα, μιας και ο δικηγόρος του σωματείου στις 2 Δεκεμβρίου του 2011 μου είπε πως : «αν πάρετε τα χρήματα να μου τρυπήσετε την μύτη!!!( έχω μάρτυρα για αυτό)». Στις 5 Δεκεμβρίου του 2011 εισπράττουμε τα λεφτά με τους νέους δικηγόρους, και αποστέλλουμε επιστολή υπογεγραμμένη από όλους μας προς την ένωση, να μας δώσει «περίοδο χάριτος» για την αποπληρωμή του δανείου, γιατί μετά από 21 μήνες άμισθοι , ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά πεινάμε, έχουμε προβλήματα με τα χαράτσια (αφού δεν είμαστε εγγεγραμμένοι άνεργοι για το κράτος), τους λογαριασμούς, τα δανεικά από συγγενείς που πίεζαν, και ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ μια ανάσα για να επιβιώσουμε. Εδώ θέλω ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, απλά ζητάμε βοήθεια μιας και όλη η υπόλοιπη κοινωνία μας έχει αποξενώσει και διαγράψει. Σημειωτέον, έχω συνάδελφο που έπαθε έμφραγμα από την στενοχώρια, άλλος νοσηλεύτηκε με επιθετική τάση, εγώ έπαθε δυο ανευρύσματα και την γλίτωσα από θαύμα.
Πέρασαν οι ημέρες, όμως, και ζητήσαμε από τον πρόεδρο μας, να μας εγκρίνει και το χριστουγεννιάτικο βοήθημα ύψους 500,00 €, μπας και χαμογελούσαμε λίγο πάλι κι εμείς, όπως έκανε και με τα υπόλοιπα μαγαζιά που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ : « ΟΤΑΝ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ»
ΝΑΙ καλά διαβάσατε.!!!! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ», ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ : «Κ Λ Ε Φ Τ Ε Σ».
Το, δε, χριστουγεννιάτικο βοήθημα δεν μας το κατέβαλλε, γιατί ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ!!!
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η αγωνιστικότητα του Γκανά και της παράταξής του στην υπεράσπιση των μελών της ΕΠΗΕΑ απέναντι σε κάθε εργοδοσία είναι γνωστή πλέον σε όλους μας!
Δεν μου προξενεί εντύπωση ότι απεκάλεσε κλέφτες άνεργα μέλη της ΕΠΗΕΑ, αφού ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Γκανάς είναι άνθρωπος......
Εύχομαι το 2012 να μας απαλλάξει από αυτούς τους συνδικαλισταράδες και όσους μας έκατσαν στον σβέρκο.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ........

Ανώνυμος είπε...

Χολή ε!!!

Ανώνυμος είπε...

Λακωνικέ ανώνυμε
Χολή δεν βγάζω εγώ με τις αλήθειες που γράφω και έχει αντιληφθεί όλος ο κόσμος......
Απ τη πλευρά σου, παρά την ανωνυμία σου, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ανήκεις κι εσύ στην ....αγωνιστική συνδικαλιστική ...παράταξη του Γκανά με τη τοποθέτησή σου: καλά κάνατε και τα φάγατε απ τα κορόϊδα!
Σ αυτή τη παράταξη ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ, για να μη σας ματιάσουμε βέβαια......

Ανώνυμος είπε...

Τελικά γνωρίζει κανείς, τί έγινε με την περικοπή των αποδοχών του προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ; Ίσχυσε ή έκανε τη δυναμική παρέμβαση που υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ. των εργαζομένων και σταμάτησε το θέμα;