Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητευόμενοι μάγοι της πολιτικής...

Για πολλοστή φορά πλησιάζουμε σε πολιτικές εκλογές.
Στις οποίες από ότι έχει αποδειχθεί διαχρονικά, τελικά κερδισμένη δεν είναι η Ελλάδα, αλλά κάποιοι επιτήδειοι  που είναι "πλησίον" των εκλεγμένων εξουσιαστών – αυτών που εμείς ονομάζουμε «μαθητευόμενους μάγους».
Με αποτέλεσμα να τους πείθουν κάθε φορά να δημιουργούν όλο και νέες υπηρεσίες ή οργανισμούς "δήθεν" για το καλό του τόπου - δηλαδή για το καλό της τσέπης τους και μόνο.
Και αυτοί οι εκλεγμένοι "μαθητευόμενοι μάγοι" όλο και προσλαμβάνουν νέο προσωπικό προκειμένου να επανδρώσουν αυτές τις άχρηστες υπηρεσίες και τους apriori αποτυχημένους οργανισμούς.
Ο ΓΑΠ και ο "μαζί τα φάγαμε" μόλις ανέβηκαν στην εξουσία, κατάφεραν και έφτιαξαν περίπου 77 νέους οργανισμούς στους οποίους φόρτωσαν ένα σωρό νέους εργαζόμενους και το κυριότερο πολύ περισσότερες υποχρεώσεις. Δείτε αυτούς τους οργανισμούς εδώ.
Δίπλα σε κάθε ένα από αυτούς τους οργανισμούς σας παραθέτουμε το αρχικό ετήσιο ποσό που προβλέφθηκε για κάθε ένα από αυτούς.
Και λέμε "αρχικό ποσό" (που σε πολλούς ξεκινάει από 2 εκ ευρώ και πέρα) διότι ουδέποτε ένα αρχικό ποσό έμεινε ίδιο με αυτό που τελικά εγγράφηκε σαν ετήσια πάγια δαπάνη.
Αλήθεια μήπως και στον ΕΔΟΕΑΠ κατά την μετάβαση στο νέο κτήριο έχουμε κάποιο παρόμοιο παράδειγμα;
Δηλαδή μήπως με άλλο αρχικό ποσό ξεκίνησε η μετεγκατάσταση και με άλλες λειτουργικές δαπάνες "τρέχει" σήμερα αυτό το κτήριο;
Και τώρα (σχεδόν 2 χρόνια μετά) μάθαμε όλοι ότι κατά το έτος 2020 (δηλαδή 8 χρόνια αργότερα), η Ελλάδα θα φτάσει στο έλλειμμα που είχε 2 χρόνια πριν - δηλαδή το 2009.
Δηλαδή τι έκαναν τόσο καιρό αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι;
Προφανώς μάθαιναν "στου κασίδη το κεφάλι".
Επειδή όμως ήρθε ή ώρα για τους επόμενους, εμείς σας προτείνουμε:
Γίνετε ενεργοί πολίτες - μην είστε εύπιστοι - προσέχτε να αποφύγετε στο μέλλον αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: