Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Αγαπούλα ... ξεπούλα

Πλησιάζει η μέρα των εκλογών και όσοι ακούτε (ακόμα) τους πολιτικούς να μιλούν στα τηλεπαράθυρα, ίσως έχετε προσέξει ήδη ότι επαινούν τους εαυτούς τους γιά τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες "είχαν ή έχουν την τιμή" να συμμετέχουν.
Βέβαια όλοι (σχεδόν) χρησιμοποιούν τη φράση "έχω κάνει την αυτοκριτική μου" και αυτή την φράση την έχουν κάνει "λάστιχο" προσθέτοντας πολλή σάλτσα επ αυτής.
Η μεν ΝΔ λέει ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και τους Έλληνες στην ανεργία και την φτώχεια, το δε ΠΑΣΟΚ λέει ότι όταν ανέλαβε την εξουσία και λίγο αργότερα (εντός του 2010) αντελήφθηκε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν ήδη οικτρή.
Δηλαδή εδώ το ΠΑΣΟΚ εννοεί ότι πριν το 2010 δεν υπήρχε ο εαυτός του στην Ελληνική πραγματικότητα και δεν είχε στοιχεία από τα διάφορα υπουργεία ώστε να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας.
Γιά αυτό και όταν ανέλαβε ο ΓΠ, φρόντισε να δημιουργήσει αμέσως περίπου 70-80 νέους οργανισμούς (δείτε τους εδώ) με πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού και ακόμα μεγαλύτερο ποσό δαπανών (που τώρα τρέχουμε να τα μειώσουμε και βέβαια δεν προλαβαίνουμε διότι χάσαμε πλέον τη μπάλα).
Τα πράγματα (κατά την άποψή μας) είναι απλά:
Και οι μεν και οι δε είχαν χαλαρώσει εξ αρχής τα χαλινάρια της εξουσίας και γιά να το πούμε πιό σωστά: ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν γιά ανάπτυξη σε αυτή την χώρα.
Αυτή την ανύπαρκτη προσπάθεια γιά ανάπτυξη, μπορείτε να την αντιληφθείτε εάν ακούτε καθημερινά τα νέα από τα διάφορα κανάλια.
Θα διαπιστώσετε ότι τα μοναδικά θέματα με τα οποία ασχολούνται είναι
οι μειώσεις μισθών, οι απεργίες, οι απολύσεις, οι ρυθμίσεις οφειλών, οι αυξήσεις των αγαθών, η εγκληματικότητα.
Δεν θα ακούσετε κάτι γιά ανάπτυξη - γιά παράδειγμα δεν θα ακούσετε γιά επιχειρηματικές προσπάθειες και επιτυχίες, γιά αγροτικές ή κτηνοτροφικές επιτυχημένες προσπάθειες ανάπτυξης.
Αλλά και στις αθλητικές επιτυχίες των Ελλήνων θα προσέξετε ίσως ότι απουσιάζει η πολιτεία, ο ΣΕΓΑΣ οσονούπω κλείνει, αλλά και πριν κλείσει πάλι δεν μπορούσε ή δεν είχε γιά να βοηθήσει.
Εδώ κυρίες και κύριοι δεν μας ενδιαφέρει πιά η Ελλάδα - είμαστε στο στάδιο του "αγαπούλα - ξεπούλα" (α, και να βάλουμε και μερικά "πακέτα" στην τσέπη μας - όσα προλαβαίνουμε δηλαδή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: