Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ο ΕΔΟΕΑΠ προς την "εντατική"

Μείωση συντάξεων, από 9% έως και 45%, κατάργηση επιδομάτων και αύξηση εισφορών προβλέπει το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΕΔΟΕΑΠ.
Η διοίκηση του ταμείου, με δραματικούς τόνους ενημερώνει τους ασφαλισμένους – μερισματούχους για τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε, με στόχο τη διάσωση του ταμείου, που βάσει αναλογιστικής μελέτης, δεν έχει πάνω από 5 με 10 χρόνια αναλογιστικής βιωσιμότητας.

πλήρες άρθρο στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1478176
......
"Τα οικονομικά δεδομένα και η σχετική μείωση αποδεικνύουν ότι για να συνεχιστεί δωρεάν η πρωτοβάθμια περίθαλψη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Οργανισμού οδηγούμαστε αναγκαστικά και σταδιακά στη λύση της εξυπηρέτησης μόνο από το ολοκληρωμένο Σύστημα Α΄βάθμιας Περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ."

πηγή http://www.capital.gr/
(σ.σ.)
Εδώ διαπιστώνεται γιά μία ακόμα φορά ότι τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων δεν είναι πλέον αναστρέψιμα.
Τα απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας από ότι φαίνεται δεν λειτούργησαν ή δεν ήταν αρκετά γιά να επαναφέρουν τον ΕΔΟΕΑΠ στα θετικά πρόσημα.
Το οικοδόμημα που έχει ασθενικά "οικονομικά" πέδιλα, είναι λογικό να αρχίσει να "μπατάρει μονόπατα".
Αλλά εδώ βοά ο τόπος (εμείς το γράφουμε εδώ και αρκετούς μήνες) ότι οι επικουρήσεις, τα εφάπαξ και οι παλιότερες παχυλές αμαρτίες των προηγούμενων διοικήσεων ήταν ορατές από πολλούς ότι θα οδηγούσαν σε παρόμοια αποτελέσματα.
Πάλι καλά, ελπίζουμε να μην είναι αργά.

2 σχόλια:

Άνεργοι Δημοσιογράφοι είπε...

να κόψουν απο τους συνταξιούχους και τα γερόντια, έτσι κι αλλιώς τη ζωή τους την έζησαν. οχι να κοβουν την περίθαλψη απο τους ανέργους...

Ανώνυμος είπε...

η άποψη μου είναι ότι όλες οι διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ έχουν μάθει μόνο να σκορπάνε χρήματα, είναι ανίκανοι να μαζέψουν ή να δημιουργήσουν νέους πόρους γιά να στηλωθεί πάλι στα πόδια του ΕΔΟΕΑΠ.
Εδώ και 2-3 χρόνια, αντί να περικόψουν τις έκτακτες επικουρήσεις που τους στοίχιζαν περίπου 3 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, τις ενσωμάτωσαν στις μηνιαίες επικουρήσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώσει βέβαια και η ετήσια ζημιά του οργανισμού.