Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Γενική Συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ

Τι είχες Γιάννη μου, τί είχα πάντα ...
Θα πρέπει να ξαναπούμε ότι το ρητό
"ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι" βγήκε διότι δεν λήφθηκε υπόψη ότι υπήρχαν και οι δημοσιογράφοι.
Βέβαια όχι όλοι ... μερικοί όμως ..
Παρουσιάστηκαν στη ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ ουρλιάζοντας, φωνάζοντας, κουνώντας απειλητικά τα χέρια τους, και το καλύτερο, μιλώντας γιά τα προσωπικά τους θέματα:
Δεν ντράπηκε εκείνο το πρώην μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής που θεώρησε κτήμα του τον ΕΔΟΕΑΠ και ανέφερε από μικροφώνου ότι θα έπρεπε να έχει δωρεάν περίθαλψη ο (ενήλικας και εργαζόμενος) γιός του με τη λογική "όλοι οι πακιστανοί και αλλοδαποί που περνούν έξω από την πόρτα του κτηρίου ΕΔΟΕΑΠ έχουν περίθαλψη, γιατί όχι και ο γιός μου;"
ή κάποιοι άλλοι που πειράχτηκαν με την πρόσθετη επιβολή ασφαλιστικών εισφορών (που είναι κυριολεκτικά αμελητέες).
Είναι οι κλασικοί ασφαλισμένοι που ήθελαν με μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές να συνεχίζει ο ΕΔΟΕΑΠ τις πληρωμές των δαπανών υγείας τους.
Επιτέλους εμφανίστηκαν και εκείνοι οι "άνεργοι" που έχουν μεν να εμφανιστούν πολλά χρόνια στα μητρώα του οργανισμού, φυσικά δεν δέχονται να φέρνουν εκκαθαριστικά της εφορίας τους από όπου θα μπορούσε να επαληθευτεί η ανεργία τους, εν κατακλείδι όμως δεν ήθελαν επ ουδενί να πληρώσουν κάποιες λίγες ασφαλιστικές εισφορές γιά να μπορούν να διατηρούν την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Εν ολίγοις, όλοι (αυτοί με τα δήθεν "προσωπικά" τους προβλήματα) ήθελαν να διατηρούν ασφαλιστική κάλυψη με μηδενικές εισφορές, και ει δυνατόν χωρίς καθόλου να βάζουν το χέρι και στην δική τους τσέπη.
Βέβαια όπως λένε και στα δικαστήρια
"η αλήθεια θα λάμψει σαν λευκή περιστερά"
αυτό και έγινε.
Και μάλιστα όχι μόνο προς την κατεύθυνση των χρημάτων που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις.
Δηλαδή φάνηκε ότι στο χρηματικό θέμα, ο ΕΔΟΕΑΠ γέρνει και αυτό βεβαίως έδειξε ότι ενώ πάμε πολύ καλά στις προβολή των δημοσίων σχέσεων μας, σίγουρα χάνουμε κατά πολύ στην οικονομική διαχείριση των διαθεσίμων μας.
Από το παρόν blog το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και σε αρκετά σημεία στους τελευταίους 24 μήνες.
Από ότι λένε κάποιοι αυτό (δηλαδή το να γέρνει μονόπατα η βάρκα του ΕΔΟΕΑΠ στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης) μπορεί να γίνεται γιά δύο λόγους - οι οποίοι είναι και οι δύο πολύ επικίνδυνοι  ...
Είτε είμαστε ανίκανοι να κάνουμε οικονομική διαχείριση, και μάλιστα όταν δίνουμε προτεραιότητα στις προσωπικές μας επιδιώξεις αλλά και στην επίλυση των προσωπικών μας θεμάτων που είναι μεν πολύ γήινοι αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις ο τίτλος μας είναι πολύ βαρύς γιά να τον σηκώσουμε και δυστυχώς μας έχει συνθλίψει...
Είτε κατά την δεύτερη εκδοχή το κάνουμε σκόπιμα γιά λόγους που ίσως θα έπρεπε ο καθένας να σκεφτεί και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Και αυτός ο δεύτερος λόγος δίνει στον καθένα την υποψία ότι κάποιος έχει βάλει βαθεία το κουτάλι στο μέλι - και αυτό βεβαίως βεβαίως δεν είναι σωστό ούτε στις παρούσες δύσκολες συνθήκες, ούτε όμως και στις προηγούμενες.
Σίγουρα δεν ήταν σωστό στη παρούσα ΓΣ να διαφανεί ότι κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους δείχνοντας εντέχνως προς άλλες κατευθύνσεις.
Είχε όμως αυτή η ΓΣ και τα ευτράπελα της,
όπως εκείνη η χοντρή συνάδελφος (όχι απλώς χοντρή - βάλτε επί 2 αυτό το "χονδρή") που περνούσε μπροστά από το προεδρείο και φώναζε "είστε γουρούνια" ...
Οπως λέμε "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"...
Φάνηκε ότι υπήρχαν 2 τουλάχιστον ομάδες προετοιμασμένων δημοσιογράφων, αφενός μεν οι "ριζοσπαστικοί" που είχαν συγκεκριμένη γραμμή κρούσης προς το διοικητικό συμβούλιο και αφετέρου οι "ακόμα χειρότεροι" που είχαν σαν στόχο να δημιουργήσουν παρατεταμένες άσχημες καταστάσεις ρίχνοντας τελείως το επίπεδο της γενικής συνέλευσης.
Νομίζω όμως ότι μίλησαν και συνεπείς δημοσιογράφοι, χωρίς να ουρλιάζουν, να ξερνούν χολή και να μιλάνε ειρωνικά,
και αυτοί οι δημοσιογράφοι μίλησαν και βέβαια μας βοήθησαν να καταλάβουμε ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά.
Αλήθεια, γράψτε μας και εσείς τη γνώμη σας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο νύν πρόεδρος της εξελεκτικής επιτροπής φίλε, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του οργανισμού δεν του δίνουν πληροφορίες.
Ανέφερε γιά παράδειγμα ότι ο ΕΔΟΕΑΠ τηρεί 7-8 λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες γιά τους οποίους λογαριασμούς δεν του δίνουν τα επιτόκια.
Και εάν λέει αλήθεια, τότε όντως πρέπει να υπάρχει σκοπιμότητα, είτε από την πλευρά των υπηρεσιών, είτε από την πλευρά της διοίκησης που μάλλον δείχνει μία έντονη μορφή αλαζονείας.
Αντί να σταθεί δίπλα στην εξελεγκτική επιτροπή και να παράσχει όλα τα αιτούμενα στοιχεία, διαρκώς τους μπλοκάρει κάποια από αυτά.
Εάν είναι έτσι, τότε σίγουρα η διοίκηση έχει "μπατάρει" από τον σωστό δρόμο γιά τον οποίο ψηφίστηκε να ακολουθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι και οι υπάλληλοι του οργανισμού, αλλά και οι σύμβουλοι (όχι όλοι οι σύμβουλοι, κάποιοι πάντως), έχουν δείξει ότι είναι εργατικοί, έχουν μεγάλη ευαισθησία στον χειρισμό των υποθέσεων των ασφαλισμένων.
Σαφώς όμως κάνουν διαρκή λάθη όπως το φυσικοθεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης, τα έξοδα της ανακατασκευής του κτηρίου της Ορμινίου, και ακόμα περισσότερο η λειτουργία του γυμναστηρίου που από ότι μάλιστα μαθαίνουμε δεν έχει καθόλου "πελάτες".
Απλώς η συνήθης λανθασμένη κίνηση που κάνει το εκάστοτε ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είναι να κάνει μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση και μία κίνηση προς την λάθος.
Γιά παράδειγμα κόβει κάποια χρήματα που δίνει σε λάθος παροχές, και από την άλλη πετάει άλλα χρήματα από το μπαλκόνι γιά κάτι άλλο.
Δείτε το παράδειγμα της μισθοδοσίας του προσωπικού.
Ανέθεσαν την μισθοδοσία σε εξωτερική εταιρεία και τελικά προσέλαβαν και άλλο άτομο στο τμήμα μισθοδοσίας - ίσως γιά να εξυπηρετήσουν γιά μία ακόμα φορά τον γιό κάποιου φίλου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που αναφερεσαιι στα θέματα μισθοδοσίας, μάλλον έχεις λάθος πληροφορίες , γιατι στο τμήμα μισθοδοσίας όχι μόνο πρόσληψη δεν έχει γίνει, αλλα μέιωση έγινε καθώς ενας αρμόδιος υπάλληλος συνταξιοδότησης και αποχώρησε...

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.
Δουλεύω στον ΕΔΟΕΑΠ πολλά χρόνια και σας διαβεβαιώ ότι κανένας Πρόεδρος δεν δούλεψε και δεν προσέφερε όσα η τωρινή Πρόεδρος!
Χρόνια κατηγορούσατε ότι το παλιό κτίριο ήταν ανεκμετάλευτο και τώρα που το αξιοποίησε την κατηγορείτε για άσκοπες δαπάνες!...
Όταν όλοι οι Έλληνες στερούνται τα πιο βασικά για να ζήσουν,οι καλομαθημένοι-κακομαθημένοι δημοσιογράφοι δυσανασχετούν γιατί μειώθηκαν οι παροχές απ το Ταμείο μας.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΙΠΠΕΥΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Στη χθεσινή Συνέλευση φτάσατε να τη κατηγορήσετε ότι τη συγκάλεσε μεσημήρι σε ώρα καύσωνα!
Λησμόνησε βέβαια να σας προσφέρει τον προσωπικό σας αράπη που θα σας έκανε αέρα ή κάτι άλλο που θα επιθυμούσατε!....
Επειδή η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ σας διαβεβαιώνω ότι η λάσπη θα γυρίσει στα πρόσωπά σας!-

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

"Μορφωμένοι" δημοσιογράφοι! Συγχαρητήρια! Δείξατε το επίπεδό σας. Όπως το δείχνετε όταν έρχεστε στον ΕΔΟΕΑΠ και λέτε ότι το κάναμε ΙΚΑ. Έχετε πάει ποτέ να δείτε πώς είναι; Ή όπως λέτε ότι εσείς μας πληρώνετε. Σας διαβεβαιώ, ότι αυτά που δίνετε για εισφορές σε ατομικό επίπεδο, δεν φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα μου! Υμνείτε την Δημοκρατία, αλλά καταφεύγετε στους τραμπουκισμούς αλά Κασιδιάρη! Υμνείτε την ελευθερία του λόγου και τη δημοσίευση της αλήθειας, αλλά κρύβετε την πένα σας επειδή το "μαγαζί" που δουλεύετε έχει τραπεζικές συναλλαγές και δεν μπορείτε να γράψετε κατά της ΤτΕ. Είστε περήφανοι για τα κλωτσομπουνίδια που ρίξατε; Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Χτυπήσατε γυναίκες απροκάλυπτα. Απειλήσατε υπαλλήλους που ψήφισαν υπέρ του Απολογισμού. Αν αυτός είναι ο ανδρισμός σας κύριε Φ., τότε είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα και που άντρες σας εσάς τους μασάω και τους φτύνω! Όσο για την ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, δεν τη φτάνετε ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι. Έχει δώσει τη ζωή της γι΄ αυτόν τον Οργανισμό και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει να το κάνει. "Γατάκια" της δημοσιογραφίας, δεν σας είδα να κάνετε επανάσταση, όταν ο Καπράνος έβαζε τα λεφτά του κύριου Ταμείου μας στον προσωπικό του λογαριασμό. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ με όλη τη δύναμη της φωνής μου και της ψυχής μου,τους χθεσινούς τραμπουκισμούς. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τις Ενώσεις που δεν κούνησαν δαχτυλάκι όλο αυτό το διάστημα που απειλείται το Ταμείο μας. Αντί λοιπόν να τρώτε τις σάρκες σας, συσπειρωθείτε επιτέλους σαν Κλάδος και δείξτε την περίφημη δύναμη του Τύπου και πάψτε να ξεφτυλίζεστε. Διαφορετικά, σας βλέπω χωρίς σύνταξη, χωρίς περίθαλψη, χωρίς εφάπαξ, να καταλήγετε στο Ταμείο Απορίας!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω πράγματι ότι η πρόεδρος σας έχει προσφέρει πολύ μεγάλες υπηρεσίες στον ΕΔΟΕΑΠ.
Απλώς αυτή η κυρία κάνει μερικές φορές κάτι λάθη τόσο μεγάλα που μας αφήνει αναυδους.
Γιά παράδειγμα υπάρχει συγκεκριμένη διαπίστωση ότι όσους υπάλληλους δεν γούσταρε αυτή η κυρία, τους έδιωξε άμεσα και χωρίς πρόσχημα.
Ακόμα και όσους δεν μπόρεσε να διώξει, τους συμπεριφέρθηκε εντελώς άπρεπα (είχε δεν είχε δίκιο).
Θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί ένας πρόεδρος να συμπεριφέρεται σαν να είναι του λιμανιού και να δείχνει όποτε γουστάρει τις αντιπάθειες του - που από ότι έχουμε επανειλλημένα διαπιστώσει είναι εντελώς υποκειμενικές.
Προφανώς είναι ένας απλός άνθρωπος με μεγάλες ανασφάλειες και κακίες και καλό θα ήταν να μπορούσε να τις διορθώσει.
Αλλά και αυτές οι άπρεπες απαντήσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΔΟΕΑΠ σε ασφαλισμένους;
Τι παρακμή είναι και αυτή;
Αλήθεια και αυτές οι απαξιωτικές απαντήσεις σε ασφαλισμένους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, τι είναι αυτό πάλι;

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοί φίλοι,
το παιχνίδι τώρα είναι γιά δυνατούς λύτες.
Ομως η Σπανοπούλου έχει τη δύναμη, όλο το υπόλοιπο συμβούλιο μπορεί, οπότε νομίζω ότι η νίκη του ΕΔΟΕΑΠ είναι μονόδρομος.
Μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά αυτό το διοικητικό συμβούλιο έχει δείξει την αξία του - μπορεί πολλά περισσότερα.
Δεν πρέπει να τους πτοήσουν οι διάφοροι ψευτοτραμπούκοι - βάλτε δύναμη παιδιά.΄
Απλώς κοιτάξτε ακόμα καλύτερα τα οικονομικά του οργανισμού.
Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι θα καταλάβουν στο τέλος ότι αυτά που κάνατε και θα συνεχίσετε να κάνετε είναι γιά το όφελος του συνόλου τους.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βέβαιος ότι στο έκτακτο Δ.Σ. η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του Ταμείου μας.
Είμαι ακόμα βέβαιος ότι Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ θα δείξει σε όλους πόσο δυνατή είναι, μη λυγίζοντας στους τραμπουκισμούς και στη λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά; Η Σπανοπούλου ήταν πάντα ένα αυταρχικό άτομο. Το αποδεικνύει η συμπεριφορά της και ως προς το προσωπικό και ως προς τους ασφαλισμένους. Μπορεί να έχει προσφέρει στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά το έχει προσφέρει από τις πλάτες των υπαλλήλων της. Αυτοί δούλεψαν κι έγιναν πράγματα. Μαθαίνω ότι ο 6ος όροφος δεν κλείνει ποτέ! Μέχρι και προσωπικό σοφέρ έχει, να την πηγαίνει στα κομμωτήριά της. Μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας καραμπινάτη! Επειδή αυτή δεν έχει με τί να ασχοληθεί, νομίζει ότι και οι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα άλλο στη ζωή τους. Τους έχει και δουλεύουν σαν ζώα, χωρίς τήρηση ωραρίου και φυσικά χωρίς να πληρώνονται! Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι μπήκαν μπροστά για να την προστατέψουν... Ακόμη κι εκεί, δεν έβγαλε μια ανακοίνωση όπως συνηθίζει, για να τους ευχαριστήσει ονομαστικά και δημόσια! Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Κυρία Σπανοπούλου, τους φέρεστε απάνθρωπα και σας φέρθηκαν ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή σας! Παραδεχτείτε ότι αν δεν ήταν οι υπάλληλοί σας, τώρα θα ήσασταν στο νοσοκομείο!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κατά το ήμισυ με τους παραπάνω σε όλα τα θέματα που αναπτύξατε.
Σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι τα βάζετε με τη Σπανοπούλου που έδωσε τα καλύτερα χρόνια της γιά οργάνωση και ανάδειξη των επί μέρους λειτουργιών του ΕΔΟΕΑΠ.
Και όσοι είμαστε κοντά στον ΕΔΟΕΑΠ γνωρίζουμε ότι αυτό το κατάφερε και με το παραπάνω.
Πιστεύω ότι πληρώνει αυτούς που εργάζονται υπερωριακά - και εάν δεν το κάνει, είναι ευκαιρία να το πράξει.
Οι δε κλητήρες που την πηγαινοφέρνουν στις εργασίες της, νομίζω ότι γιά αυτό τον λόγο προσλήφθηκαν, χωρίς αυτήν, σήμερα αυτοί οι κλητήρες δεν θα είχαν εργασία.
Οπότε ας προσφέρουν και κάτι στον εργοδότη τους.
Εξ άλλου είναι μία πρόεδρος - δικαιούται να έχει βοηθήματα στην άσκηση του λειτουργήματος γιά το οποίο εξελέγη,
Προ Σπανοπούλου στον ΕΔΟΕΑΠ υπήρχε μία οριζόντια δομή χωρίς ιεράρχηση και από τους υπαλλήλους "όλοι τα έκαναν όλα" - σαν την διαφήμιση της WIND.
Αυτό βέβαια ήταν απαράδεκτο αλλά οι τότε ηγεσίες του ΕΔΟΕΑΠ είτε ήταν από πλευράς διοίκησης είτε ήταν από πλευράς διεύθυνσης, δεν το έβλεπαν αυτό το πρόβλημα - προφάνώς διότι δεν είχαν το παραμικρό στοιχείο γνώσης σε θέματα διεύθυνσης και διοίκησης.
Το μόνο που κοίταζαν ήταν η "τακτοποίηση" ημετέρων.
Ακόμα θυμάμαι τον σύμβουλο που γύριζε τους ορόφους και όποιον γνωστό του έβλεπε, τον ρωτούσε εάν μπορεί να τον εξυπηρετήσσει σε κάτι, και μόλις ο γνωστός του ανέφερε το (οποιοδήποτε) πρόβλημα, αυτός γινόταν χαλί προκειμένου να το υλοποιήσει - όσο νόμιμο και εάν ήταν αυτό.
Και γιά όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω γιά τον σύμβουλο που πήρε δώρο από τον ΕΔΟΕΑΠ ένα διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι του.
Το προκείμενο θέμα είναι ότι οι υπόλοιποι σύμβουλοι ακόμα έχουν μείνει πίσω - δεν έχουν ηγετικές ικανότητες, δεν έχουν γνώσεις οικονομικών, τελικά αυτό που θέλουν είναι να λαμβάνουν αυτό το χαρτζιλίκι της παράστασης ΔΣ και αυτό είναι όλο.
Εάν λοιπόν φίλε προλαλήσαντα, γιά αυτό λες ότι "γέρνει η βάρκα", τότε σίγουρα έχεις πέσει διάνα.