Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ο ΕΔΟΕΑΠ στη σωστή κατεύθυνση

Σίγουρα ο ΕΔΟΕΑΠ παραμένει ακόμα και σήμερα στη λίστα με τα "παράδοξα" της Ελληνικής πραγματικότητας.
Οι λόγοι είναι πολλοί, είναι σίγουρα θετικοί και μπορούμε εδώ να αναφέρουμε μερικούς για να αναδείξουμε τις ενέργειες και τις προσφορές που κάνει το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων και λοιπών εργαζόμενων κόντρα στη μίζερη δημόσια και δημοσιογραφική λογική που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες στο πανελλήνιο.
Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε ένα ΜΠΡΑΒΟ στη Πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου που είναι δυναμική, φρόντισε να μάθει όλες τις φανερές και κρυφές λειτουργίες αυτού του ταμείου, στη συνέχεια επεκτάθηκε στην ΟΑΤΥΕ (Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας) σαν Πρόεδρος και τώρα πλέον κατέχει την θέση της Αντιπροέδρου της ΑΙΜ που είναι η Ευρωπαική Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων.
Δείχνει έναν άνθρωπο - ηγέτη - που τον ενδιαφέρει η εξωστρέφεια και αυτό είναι άκρως απαραίτητο για να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά ο ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι βέβαιο ότι τα θετικά αποτελέσματα θα είναι πολύ περισσότερα όταν αυτή η ΟΑΤΥΕ πειστεί να αναδείξει κατά πολύ περισσότερο τις από κοινού ενέργειες - και αυτό προς το παρόν δεν το έχουμε δει.
Κατά δεύτερο λόγο πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ που παραμένουν προσηλωμένοι στα αντικείμενα τους, έχουν υπερβεί εαυτούς σε πολλά θέματα και αυτό το κάνουν πάντα προς όφελος των ασφαλισμένων του ταμείου μας.
Κατά τρίτο λόγο πρέπει να αναφέρουμε ότι η διαρκής διαχρονική "διαμάχη" του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με τους εργαζόμενους - αυτό δηλαδή το ρητό που έλεγε η διοίκηση παλιότερα "είναι όλοι άχρηστοι - κανείς δεν αξίζει κάτι" - είναι και αυτό ένα σημείο τριβής που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει λειανθεί αρκετά - με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αρκετά μεγαλύτερη σύμπνοια σε αυτή την απαραίτητα καλή σχέση.
Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι και το προσωπικό προσπάθησε να πλησιάσει περισσότερο την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και η διοίκηση προσπάθησε και κατάφερε να πλησιάσει αρκετά περισσότερο τους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ.
Τώρα όμως χρειάζεται πολλή περισσότερη δουλειά και από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το έργο.
Δηλαδή μπορεί και πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την υφιστάμενη κουλτούρα που ήδη διαθέτει, δηλαδή την κουλτούρα της εξωστρέφειας.
Να ρίξει πολύ περισσότερο βάρος στην μελετημένη διαχείριση των πόρων του, να περικόψει κατά πολύ όποιες από τις δαπάνες του κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητες.
Και τέλος να διεκδικήσει με ακόμα περισσότερο σκληρό και αποφασιστικό τρόπο την εισροή κεφαλαίων / εσόδων που μπορεί και έχει δικαίωμα να εισπράξει.

5 σχόλια:

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Το έχω γράψει και άλλη φορά, αλλά το ξαναγράφω μήπως και το καταλάβουν όσοι τη κατακρίνουν....
Επειδή βλέπω τα πράγματα από μέσα, σας βεβαιώνω ότι η Πρόεδρος ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ έχει δουλέψει όσο κανένας άλλος Πρόεδρος, και πιστέψτε με έχω γνωρίσει αρκετούς.
Σαν εργαζόμενος αισθάνομαι σιγουριά, όταν άλλοι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν την επόμενη ημέρα θα έχουν δουλειά γι αυτό και την ευχαριστώ.
Η Πρόεδρός μου και δυναμική είναι και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι κάνει, αφού η αγάπη της για τον ΕΔΟΕΑΠ αποδεικνύεται από τη καθημερινή της προσφορά.
Της εύχομαι ολόψυχα ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ και προσωπικές διακρίσεις που σίγουρα τις αξίζει.

Άνεργοι Δημοσιογράφοι είπε...

Ο/Η υπάλληλος εχει απολύτως δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Ο παραπάνω υπάλληλος έχει δίκιο μόνο κατά το ήμισυ.
Θα είχε απόλυτο δίκιο εάν δεν υπήρχαν αυτές οι σκιές που κατά καιρούς διαφαίνονται ότι δήθεν αυτή η πρόεδρος έχει προσλάβει ένα σωρό "δικά" της παιδιά, ή ότι δήθεν κάποιους από τους παλιότερους υπαλλήλους που γιά οποιονδήποτε λόγο δεν τους "πήγε", τώρα τους έχει στην μπούκα του κανονιού της.
Μπορεί δηλαδή να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο - αλλά αυτό θέλει πολύ τσαγανό και δεν ξέρω εάν αυτή η πρόεδρος το διαθέτει. Ποιός ξέρει, η ιστορία θα μας το δείξει.

Ανώνυμος είπε...

α, γιά ποιά "δικά" της παιδιά λετε ρε παιδιά;
Γιά τον βαριεστημένο σύζυγο της γραμματέως (βεβαίως βεβαίως);
ή γιά τον γιό της κομμώτριας;
Αυτά είμαι σχεδόν βεβαία ότι είναι απλώς απλώς η κορυφή του παγόβουνου.
Εδώ πλέον στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν προσληφθεί 2πλα ονόματα - δηλαδή πολλά πλέον "ζευγάρια" υπαλλήλων έχουν το ίδιο επώνυμο.
Μάλλον πρόκειται γιά 2πλες προσλήψεις.
Σου λέει: να προσλάβω μόνο το ένα αδελφάκι;
το άλλο δεν θα μείναι παραπονεμένο;
Ας προσλάβω και τα δύο λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Εάν λες αλήθεια - δηλαδή εάν πράγματι αυτό το ΔΣ προσλαμβάνει αδελφάκια - τότε τα πράγματα στις προσλήψεις είναι πραγματικά πολύ άσχημα.
Δηλαδή θεωρούν ότι είναι σύνηθες σε μία οικογένεια να υπάρχουν 2 αδέλφια που θα πρέπει να προσληφθούν στον ίδιο οργανισμό;
Εάν γίνεται αυτό, τότε το πολύ το ένα αδέλφι έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να προσληφθεί και το 2ο αδέλφι είναι εμφανώς μία "εξυπηρέτηση".
Οπότε για ποιά αξιοκρατία μιλάμε;
Καλά δεν ντρέπονται; Αυτοί οι Σύμβουλοι;
Αυτή είναι η πολύ καλή πρόεδρος που έχετε;
Δηλαδή "στα αρχ..ια της" η παραγωγικότητα του προσωπικού στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αρκεί να γίνει η εξυπηρέτηση.
Και ως γνωστόν αυτές οι εξυπηρετήσεις λειτουργούν σαν την παροιμία "το ένα χέρι νίβει το άλλο" - δηλαδή βόηθα με να σε βοηθώ.