Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

εκλογές ΕΠΗΕΑ 19-20-21 Δεκεμβρίου 2012

Τις τελευταίες 3 εργάσιμες ημέρες αυτής της εβδομάδας γίνονται οι εκλογές γιά το διοικητικό συμβούλιο και τα άλλα αρμόδια όργανα της ΕΠΗΕΑ.

Στην ιστοσελίδα
http://www.ask-epiea.gr/index.php/psifodeltio-a-s-k
(πρόκειται γιά την Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση της ΕΠΗΕΑ)
μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα των υποψηφίων της ΑΣΚ - κύριας παράταξης της ΕΠΗΕΑ.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες παρατάξεις όπως είναι η ΔΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ,
αλλά και το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης.
Οσο και εάν διαβάσαμε στα κείμενα τους, δεν μπορέσαμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι παρατάξεις προτείνουν να βγει η ΕΠΗΕΑ από το τέλμα όπου έχει περιέλθει εδώ και 2-3 χρόνια.
Αφουγκραζόμαστε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όποιος συνδυασμός παρατάξεων και εάν εκλεγεί, δεν διαφαίνεται να έχει καλά εργαλεία στα χέρια του γιά να χειριστεί τις σημερινές προκλήσεις που είναι η ανεργία, οι όλο και χαμηλότεροι μισθοί και ο κλιμακούμενος μαρασμός του κλάδου των εργαζόμενων στον ΤΥΠΟ.
Εμείς έχουμε μία τουλάχιστον πρόταση να υποβάλλουμε σε αυτές τις παρατάξεις:
Επιτέλους να επιβάλλουν στις διοικήσεις των ΜΜΕ (αλλά και των σωματείων που έχουν σχέση με αυτά) να προσλαμβάνουν ανέργους - μέλη της ΕΠΗΕΑ.
Να μην μπορεί ο κάθε εργοδότης να φέρνει στην δουλειά του τους δικούς του φίλους (ή τους φίλους και τις φίλες των φίλων του) οι οποίοι είναι άσχετοι με το αντικείμενο (και που προσπαθούν να δράσουν ως μαθητευόμενοι μάγοι) και να απαξιώνει τους ανέργους της ΕΠΗΕΑ που πολλοί από αυτούς είναι πολύ καλά καταρτισμένοι.
Καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και τα βιογραφικά των υποψηφίων - προς το παρόν μόνο ονοματεπώνυμα βλέπουμε - ούτε τις γνώσεις τους γνωρίζουμε - ούτε το ενδιαφέρον τους γιά το μέλλον της ΕΠΗΕΑ μπορούμε να γνωρίζουμε.
Αλλά αυτό είναι ίσως το λιγότερο εάν αναλογιστούμε ότι και τα δύο χρόνια που διοικούν την ένωση αυτή, πάλι δεν γνωρίζουμε τι είναι ακριβώς αυτό που κάνουν.
Δηλαδή μπορεί μεν να κάνουν πολύ καλά τη δουλεία τους, αλλά το καλύτερο θα ήταν να αναδεικνύουν αυτή τη δουλειά και τα αποτελέσματα της.
Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: