Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

επιτέλους αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ.

Άργησαν αλλά τελικά κατάφεραν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να συμφωνήσουν (κατά πλειοψηφία βέβαια) πως πρέπει πρώτα να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ και μετά να αποφασισθεί η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται ο αιφνιδιασμός του ΔΣ του οργανισμού που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με μοναδική επιλογή να γίνουν γενική συνέλευση και εκλογές μαζί ως τις 27 Φεβρουαρίου.ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΑ την έλαβαν αβασάνιστα την απόφαση, στην ΕΣΗΕΑ βασανίστηκαν λίγο περισσότερο. Σε αναμονή της επίσημης απόφασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διαβάζουμε τη γνωμοδότηση του νομικού της ένωσης Λάζαρου Μπελίτση. (αναρτήθηκε στονΑσύνταχτο Τύπο). Αναδημοσιεύουμε επίσης το ρεπορτάζ του Ασύνταχτου για τις fast track διαδικασίες στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα έληγαν(!) οι ημερομηνίες για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Έτσι με γρήγορες διαδικασίες θα ξεχάσουμε: Το χαμό που έγινε στη γ.σ του Ιουνίου για τα αποθεματικά του ταμείου. Τις κυβερνητικές ευθύνες και αυτές των πάσης φύσεως λομπιστών για τα λεφτά των ταμείων μας που καταλήγουν στις βαθιές τσέπες των τοκογλύφων δανειστών της χώρας. Τις ευθύνες όσων ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν το ταμείο υγείας ή να το κλείσουν.
Διαβάστε αυτό το ρεπορτάζ εδώ Επιχειρούν με fast track εκλογές να κλείσουν την μαύρη τρύπα του ΕΔΟΕΑΠ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος! Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ όχι του ΕΔΟΕΑΠ!!!!!

Ποιοί παρακάθησαν στο φαγοπότι των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Σας παραθέτω μία άποψη γιά το "φαγοπότι" των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτή η φράση που κάποιοι από εσάς την χρησιμοποιούν συχνά, είναι από ότι φαντάζομαι μία ρητορική φράση - αυτό που λέμε "γιά να πούμε κάτι" - ή "γιά να έχουμε να λέμε".
Στην πραγματικότητα στο φαγοπότι των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ παρακάθησαν
1) Οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ - λόγω των υπέρογκων επικουρήσεων που ελάμβαναν γιά πολλά - πολλά χρόνια,
2) Οι κατα φαντασία συγγενείς των ασθενών οι οποίοι ζητούσαν διαρκώς πολύ περισσότερες απολαβές από αυτες που θα μπορούσε το ταμείο να τους δώσει,
3) Οι ίδιες οι διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ που σκόρπιζαν απλόχερα χρήματα προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δίδονται με φειδώ.
Προφανώς οι απαρτίζοντες αυτές τις διοικήσεις είναι μέτριοι άνθρωποι - μετριότεροι από όλους τους υπόλοιπους, είναι αυτοί που εισήλθαν στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γιά να λαμβάνουν μηνιαία κάποια χρήματα παράστασης και έως εκεί έφταναν οι δυνατότητες τους.
4) Οι πολύ χαμήλες ασφαλιστικές εισφορές.
Ειδικά γιά το τελευταίο είναι γνωρστό ανέκδοτο ότι υπάρχουν ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ που συνηθίζουν να λένε "τα πολλά λεφτά που μου έχει πάρει ο ΕΔΟΕΑΠ γιά ασφαλιστικές εισφορές".
Αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι πιό γελοίοι από όλους.

Ανώνυμος είπε...

Στην ΕΣΗΕΑ είναι όλοι ένα μάτσο βιόλες!
Οι μισές που..νες και οι μισές κα...λες.....

Ανώνυμος είπε...

Επί τέλους αύριο θα αποφασίσουμε και οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ πως θα κάνουν εκλογές