Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

τι θα θέλαμε και τι δεν θα θέλαμε να ακούσουμε από τους υποψήφιους ΕΔΟΕΑΠ

Διαβάσαμε όλα τα αξιόλογα μηνύματα αλλά και όλα τα ευτράπελα που διακηρύσσουν μέσα από τα κείμενα τους οι υποψήφιοι γιά τις εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.
Παρακάτω σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε και σχολιάσαμε κάποια από τα θέματα που έχουν αναπτύξει στις προεκλογικές διακηρύξεις τους.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ σε αυτούς που θα δεσμευτούν ότι
  • Θα εισάγουν (έστω και δια της βίας) νέους πόρους στο ταμείο μας.
  • Θα δεσμευτούν να φέρουν στον ΕΔΟΕΑΠ (όχι μόνο να διεκδικήσουν) τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων στα ηλεκτρονικά μέσα.
  • Θα αυξήσουν αρκετά τις υφιστάμενες ασφαλιστικές εισφορές - σχεδόν στο ύψος του ποσού που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΕΒΕ).
  • Το 3% που πληρώνουν οι σημερινοί ασφαλισμένοι θα αυξηθεί άμεσα τόσο όσο θα δείξουν οι οικονομοτεχνικές μελέτες τους που πρέπει επίσης να υποσχεθούν ότι θα τις παραγγείλουν άμεσα.
  • Θα υποχρεώσουν τα ηλεκτρονικά μέσα να πληρώνουν αγγελιόσημο.
  • Εναλλακτικά θα υποχρεώσουν τα ηλεκτρονικά μέσα να πληρώνουν μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές από αυτές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα.
  • Γιά παράδειγμα εάν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων στον ΤΥΠΟ θα γίνει 15% (και αυτό έπειτα από τις κατάλληλες οικονομοτεχνικές μελέτες που προαναφέραμε),
  • τότε οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα θα ασφαλιστούν στον ΕΔΟΕΑΠ με ασφαλιστικές εισφορές της τάξης των 25%.
  • Και εάν αυτό δεν σας άρεσε, τότε σκεφτείτε ότι στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ πληρώνουν πολύ περισσότερα.
 Ψηφίζουμε μαύρο στους υποψήφιους που:

Ζητούν ακύρωση των ασφαλιστικών εισφορών των συνταξιούχων.
Απαιτούν προσλήψεις και άλλων γιατρών γιά να εξυπηρετούνται ακόμα γρηγορότερα στα ραντεβού τους.
Ζητούν να εισέλθουν στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γιά να εισπράττουν τα έξοδα παράστασης ΔΣ - αλλά αυτό δεν είναι λόγος γιά να μπείτε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Βρείτε κάτι άλλο να κάνετε.
Να μαυρίσουμε αυτούς που νομίζουν ότι "χρήματα υπάρχουν" σαν τον άλλον τον ανόητο- εκείνον του ΠΑΣΟΚ.
Ψηφίστε μαύρο σε αυτούς που θέλουν μόλις εκλεγούν να βολέψουν (δηλαδή να προσλάβουν) μερικούς δικούς τους υπαλλήλους του ΕΔΟΕΑΠ. Αφήστε καλύτερα κύριοι, το έκαναν αυτό ήδη οι προηγούμενοι - δεν μας άρεσε όμως.
Εάν χρειαστεί τέτοια πρόσληψη, δόξα το Θεο, υπάρχουν ένα σωρό αξιόλογοι άνεργοι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ.
Πρέπει να προτιμηθούν αυτοί οι άνεργοι.
Ειδικότερα σήμερα που τουλάχιστον το 1/3 των ενεργών ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ είναι άνεργοι, σίγουρα υπάρχουν αξιολογότατα μέλη που θα πρέπει να βοηθήσουν σε κάποια από τα πόστα του ΕΔΟΕΑΠ.
Επίσης ψηφίζουμε μαύρο στους λασπολόγους που αντί να συγχαρούν τουλάχιστον κάποια από τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γιά την όλο και καλύτερη οργάνωση, αντί να παραδεχθούν ότι πολλά από τα μέλη του τωρινου διοικητικού συμβουλίου έδωσαν σκληρές μάχες προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ,
 προσπαθούν να ρίξουν την λάσπη τους σε αυτά τα μέλη κοροιδεύοντας και ξεγελώντας με τα κείμενα τους τους ψηφοφόρους - ασφαλισμένους της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ με ψεύτικα και ανεδαφικά μηνύματα και υποσχέσεις.
Σήμερα που έχουν κλείσει ή κλείνουν τα μισά περίπου Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, και γιά να τα πούμε ακριβέστερα, μετατοπίζοντας τις δραστηριότητες τους σε ηλεκτρονικά φύλλα, πρέπει οι υποψήφιοι σύμβουλοι (της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ) να αντιληφθούν έγκαιρα αυτές τις μετατοπίσεις και να τις διεκδικήσουν προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ.
Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτές τις "μετατοπίσεις" (μπορείτε να τις πείτε και "απώλειες") είτε αυτές μεταφράζονται σε ασφαλιστικές εισφορές - είτε μεταφράζονται σε αγγελιόσημο διαφημίσεων ηλεκτρονικών μέσων.
Αλήθεια, έχετε ποτέ συνεργαστεί με τα αδελφά ταμεία αλλά και τις αδελφές ενώσεις των υπόλοιπων ευρωπαικών χωρών;
Γιατί άραγε αυτές οι ενώσεις αλλά και τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία τους πάνε καλά;
Θα έπρεπε να το έχετε ήδη ψάξει το θέμα.
Τόσο δύσκολο είναι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: