Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Προϋπολογισμός ΕΔΟΕΑΠ γιά το 2013


Σήμερα - αύριο γίνεται συζήτηση αλλά και οριστικοποιείται ο προϋπολογισμός του 2013 για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η πρόσφατη ιστορία των προϋπολογισμών του ΕΔΟΕΑΠ μας δίδαξε ότι το ΔΣ κάποιες φορές αγνόησε τις εισηγήσεις και τις συστάσεις του διοικητικού προσωπικού και συνέταξε προϋπολογισμούς που λίγη σχέση είχαν με την πραγματικότητα.
Ο περσινός μάλιστα προϋπολογισμός ήταν εμφανώς ανέφικτος.
Για παράδειγμα και ενώ είχε πάρει τον κατήφορο η διαφημιστική δαπάνη, στον προϋπολογισμό του 2012 εμφανίστηκε ότι θα αυξηθεί και μάλιστα σε παράλογο θετικό ποσοστό.
Μπορεί βέβαια αυτή η παράλογη αύξηση του αγγελιοσήμου να αποτύπωνε κάποια (απίθανη βέβαια) προσδοκία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όμως σε μία τυπική ιδιωτική επιχείρηση, τέτοιες λανθασμένες προβλέψεις θα οδηγούσαν σε απομάκρυνση τους συντάκτες αυτού του προϋπολογισμού.
Πιθανώς και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τιμωρήθηκε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο από τους μετόχους – μέλη του ΕΔΟΕΑΠ.
Από ότι όμως μαθαίνουμε σήμερα, το ίδιο (σχεδόν) πρόκειται να γίνει και από το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.
Διαφαίνεται ότι σπεύδει να εγκρίνει ανέφικτο προϋπολογισμό και μάλιστα έναν τέτοιο προϋπολογισμό που το μόνο που περικόπτει είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του ταμείου μας.
Δηλαδή θα περικόψει τον μόνο ενεργό σύμμαχο του ΔΣ - την κινητήρια δύναμη του οργανισμού.
Μήπως όμως αυτό δεν είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ταμείου μας;
Αλήθεια, μήπως κάνατε τις πράξεις σας και είδατε ότι δεν χρειάζεται να περικόψετε τις επικουρήσεις (που είναι σε ετήσια βάση 16 επικουρήσεις αντί των 14 που θα ήταν το σωστό);
Οπου υπάρχουν συνταξιούχοι με επικουρήσεις πολύ μεγαλύτερες των 1000 ευρώ (σε μηνιαία βάση); Οταν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι επικουρήσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες του 1/5 της κυρίας σύνταξης;
Οταν όλοι γνωρίζουμε ότι η κύρια δαπάνη του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι επικουρικές συντάξεις και μάλιστα σε αναλογία 4.5/10 σε σύνολο της όλης δαπάνης του ΕΔΟΕΑΠ;
Δηλαδή κάθε 10 ευρώ δαπάνης τα 4,5 ευρώ πηγαίνουν σε συνταξιούχους.
Οταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο μέσος συνταξιούχος του ΕΔΟΕΑΠ πήρε πίσω στα 3 πρώτα χρόνια της συνταξιοδοτικής του ζωής όλα τα χρήματα που πλήρωνε σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ;
Και γιά ποιό λόγο συνεχίζετε να τους νταντεύετε αυτούς τους συνταξιούχους;
Γιά να έχετε τα κουκιά τους μετά από 2 χρόνια στις απίθανες επόμενες εκλογές;
Το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν ξανά αυτές οι εκλογές.
Μήπως σκεφτήκατε ότι εφόσον δεν θα περικόψετε κάποια άλλη δαπάνη, τότε θα φέρετε απέναντι σας το προσωπικό και είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσετε απρόβλεπτα πρόσθετα προβλήματα;
Ρωτήσατε το διοικητικό προσωπικό που τόσα χρόνια στηρίζει τον ΕΔΟΕΑΠ την γνώμη του γιά το θέμα αυτό;
Συζητήσατε μαζί τους για τους μισθούς τους, αλλά και για τις δικές τους προτάσεις ως προς την σημαντικότητα των περικοπών και ποιο εν τέλει είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτών των περικοπών;

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις γόνιμες τοποθετήσεις σας.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε σοβαρές αποκλείσεις στον προϋπολογισμό, απομακρύνουν σίγουρα τους συντάκτες. Στον ΕΔΟΕΑΠ την ευθύνη του προϋπολογισμού την έχει το Δ.Σ. με κύριο υπεύθυνο τον πρόεδρο, είναι όμως δυνατόν να απομακρύνουμε τον πρόεδρο, που είναι εκλεγμένος; Και εδώ συνάδελφοι είναι το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο το που είναι εκλεγμένος, είναι και που δεν προσδοκά κανένας μας, καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν περιμέναμε τίποτα, ούτε από κανέναν από τους τελευταίους προέδρους γιατί απλά δεν μπορεί να έχουν δυνατότητες, τη πλήρωσε όμως η τελευταία μόνο γιατί είχε θράσος.

Ανώνυμος είπε...

Τον Προϋπολογισμό τον ψήφισαν μάλλον, για να έχουν μούτρα να εμφανιστούν στη ΓΣ. Κάνανε μια προχειροδουλεια για να πουν ότι έχουν προϋπολογισμό που υποχρεούνται να τον εμφανίσουν στο Σώμα!
Φοβούνται την οργή! Δεν είδατε τι έγινε με το Κατασκηνωτικο; Τη μια το κοψανε και την άλλη το επανεφεραν, γιατί δέχτηκαν κάποια εγγραφακια απο τις Ενώσεις! Ξαφνικά το ποσό ήταν αμελητέο!!!
Και καλά, σε αυτή τη ΓΣ μπορεί να τις σκαπουλαρουν. Στην άλλη τι θα κάνουν; Που θα κρυφτούν οι "σωτήρες";;;

Ανώνυμος είπε...

Να κόψετε τον 15ο και 16 επικουρικό μισθό των συνταξιούχων.
Εάν τα 4.5 ευρώ κάθε 10 ευρώ δαπάνης τα κάνετε 4 ευρώ (δηλαδή περικόψετε το μισό ευρώ), τότε το πρόβλημα των μισθών των εν ενεργεία υπαλλήλων, παύει να υφίσταται.
Εξ άλλου ότι και εάν κάνετε, το ταμείο δεν σώνεται.
Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το επιχειρείτε.

Ανώνυμος είπε...

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να ζητήσει την γνώμη του προσωπικού σε τέτοια θέματα και να μην βιάζεται να εφαρμόζει την λογική του "αποφασίζομεν και διατάσομεν".
Εργαζόμενοι, σας καλούμε να είστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μείωση και επ ουδενί να μην την δεχθείτε.
Αυτές οι άγριες πρακτικές που εφαρμόζονται ερήμην των εργαζόμενων και χωρίς (ως συνήθως) μελέτη, θα αποβούν μοιραίες προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δεδομένου ότι τα "ψωμιά" του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκονται στο τέλος τους, κανένας δεν χρειάζεται να φοβάται την θέση του - ούτε και υπάρχουν στον ΕΔΟΕΑΠ οι "κωλοβαρετοί" που μπορεί να διώξει το ΔΣ νομίζοντας ότι είναι χαλίφης στην θέση του χαλίφη (μπορείς να με λές Σαμαρά).

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ 15ο ΚΑΙ 15ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ?
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ?
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΩΝ 3ΟΟ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 14 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΕΙΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά - δεν πειράζει που δεν ξέρεις γιά τον 15ο και 16ο επικουρικό μισθό.
Σε ενημερώνουμε ότι μέχρι πριν 3 χρόνια υπήρχαν αυτές οι 2 πρόσθετες επικουρήσεις.
Οταν ξεκίνησε το μνημόνιο, το συμβούλιο αποφάσισε (γιά να προστατεύσει τους συνταξιούχους) και ενσωμάτωσε αυτές τις 2 έκτακτες επικουρήσεις (τις οποίες ονόμαζε έκτακτο βοήθημα) στις υπόλοιπες 14.
Δηλαδή ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΟΨΕ, ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ.
Όταν δηλαδή ήδη ο ΕΔΟΕΑΠ πήγαινε κατά διαβόλου, αντί να τις κόψει αυτές τις 2 έκτακτες επικουρήσεις (όπου η κάθε μία στοιχιζε στον ΕΔΟΕΑΠ περισσότερα από 1,3 εκ ευρώ), τις ενσωμάτωσε με αποτέλεσμα σήμερα να μπαίνει μέσα κατά 3 περίπου εκ. ευρουδάκια ΜΟΝΟΝ από αυτά τα "βοηθήματα".

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρει πίσω λοιπόν αυτά τα 3 εκατομυριάκια και ας διορθώσει τον προϋπολογισμό του 2013 ώστε να πλησιάσει στα νούμερα που θέλει να δείξει χωρίς να θίξει τους μισθούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Γιά να δούμε το παράδειγμα που ανέφερε ο εκπρόσωπος
Λέει ότι π.χ
στα 2000 μικτά δεν θα υπάρξει καμμία περικοπή μισθού.
Και μας ανέφερε (χάριν παραδείγματος) ότι θα υπάρξει περικοπή από τα 2000 έως τα 2500 ένα ποσοστό των 3% (στην τύχη το λέμε - γιά να δούμε πως τρέχει αυτό το παράδειγμα).
Ναι, αλλά αυτός που παίρνει 2000 μικτά, μπορεί να μην λαμβάνει κανένα επίδομα, ενώ αυτός που λαμβάνει 2500 μικτά, μπορεί να έχει και 2-3 επιδόματα (πχ παιδιών, γάμου, πτυχίου, ευθύνης).
Οπότε είναι σαν να λέμε ότι θα κόψετε από τον έγγαμο με τα παιδιά και το πτυχίο, αλλά δεν θα κόψετε από τον ελεύθερο που δεν έχει παιδιά και δεν έχει πτυχίο.
Αυτή είναι η "αξιοκρατία" όπως μας την ανέφερε ο εκπρόσωπος;
Τότε αυτή η "αξιοκρατία" κινδυνεύει να είναι αναξιοκρατία και με αυτόν τον τρόπο να συρικνώνονται τα πτυχία, οι γάμοι, τα παιδιά και οι ευθύνες.
Θα καταλήξουμε στα μέτρα του εκπρόσωπου που εν ολίγοις μας λένε ότι "οι ανεύθυνοι είναι και οι καλύτεροι".

Ανώνυμος είπε...

Αμέσως μετά αυτή την συγκεκριμένη περικοπή, παντρεύεται αυτός με τα 2 χιλιαρικάκια, φέρνει και ένα παιδί στο κόσμο και φέρνει και ένα πτυχίο (που το είχε ξεχασμένο σε ένα παλιό σεντούκι ή το έφτιαξε με το φώτοσοπ).
Οπότε "τσιμπάει" τα 30% πάνω στο διχίλιαρο και "καβαλάει" τον άλλον που του έχει ήδη γίνει η μείωση του μισθού του.
Αυτό και εάν είναι "αξιοκρατία".

Ανώνυμος είπε...

Ο προϋπολογισμός του 2012 είπαν στη ΓΣ ότι ήταν αισιόδοξος για να μην υπάρχει μεγάλο άνοιγμα στην ψαλίδα και αποριφθει από το υπουργείο γιατί εκεί είναι υποχρεωμένοι να τον στέλνουν.Πήραν όμως και μέτρα και χτύπησαν τον κώδωνα του κινδύνου. Λέτε ότι η Πρόεδρος είχε θράσος.Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ήταν η μόνη που τόλμησε να πάρει μέτρα και γι αυτό χτυπήθηκε τόσο άγρια. Έκοψε μισθούς, μείωσε συντάξεις και παροχές ,έκοψε δαπάνες. Τι στα κομμάτια σας συμβαίνει και δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας;
Αύριο στη ΓΣ ξαναχτυπήστε την !
Έκανε το λάθος να μας πει την αλήθεια, να πάρει μέτρα και να αναλάβει τις
ευθύνες της. Ο προϋπολογισμός του 2013 είναι το
απόλυτο λάθος. Μην τον ψηφίσετε.Χτυπάει μόνο
τους εργαζόμενους και αφήνει στο απυρόβλητο
τους συνταξιούχους με επικούρηση 1200€
Μιλήστε στον κόσμο των μελών που δεν θα πάρουν σύνταξη γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ δεν αντέχει 30 εκατομύρια έσοδα και 50 έξοδα από τα οποία τα 23 είναι για συντάξεις και τα 7 για εφ άπαξ .Δεν μένει τίποτε για Περίθαλψη, Παροχές και για τους μισθούς μας.
Οι νέοι του δήθεν νέου ΕΔΟΕΑΠ μας πάνε κατευθείαν στα βράχια Μιλήστε επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Η πρόεδρος κακώς χτυπήθηκε και μάλιστα τόσο άγρια, απλά δεν μπορούσε όπως δεν μπορεί και ο Σόμπολος. Πανικοβλήθηκε και έκανε κινήσεις στο «γάμο του Καραγκιόζη» μείωνε συντάξεις χωρίς λογική, μείωνε και έκοβε παροχές, υποβάθμιζε την περίθαλψη, ανακάτωνε τους εργαζόμενους, έβαζε εισφορές σε συντάξεις και μισθούς, έσπαγε ομόλογα και ποιος ξέρει τι άλλο θα έκανε αν παρέμεινε πρόεδρος, στα εύκολα ήταν πολύ καλή, στα δύσκολα όμως…. . Σωστά λοιπόν έφυγε, κακώς όμως χτυπήθηκε, όπως δεν πρέπει να χτυπηθεί και ο Πάνος.

Ανώνυμος είπε...

Πές τι έπρεπε να κάνει; Τι πρέπει να κάνει ο Πάνος; Εκείνη Μονο πανικόβλητος ΔΕΝ την είδαμε Αντίθετα αγωνίστηκε σκληρα! Ήταν μονά ζυγά χαμένη οτι κι αν έκανε . Τουλάχιστον προσπάθησε . Δες τι κάνουν οι νέοι και κρίνε! Και στην τελική στο γάμο του Καραγκιόζη δεν ήταν μόνη της αλλά με άλλους οκτώ που κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε εσύ που κάνεις τον έξυπνο με τα ομόλογα για διάβασε στο θέμα του Επεμβατικου το σχόλιο του διαβασμένου για το κούρεμα και τις χοντράδες που μας τσαμπουνάνε με ανακοινώσεις οι δυο νέοι του ΤΥΠ που δηλώνουν και κομμουνιστές κι έλα να μας πεις κι εμάς . Αντε να σε χαρεί ο Σόμπολος σου

Ανώνυμος είπε...

Το ότι οι άλλοι οχτώ κρύφτηκαν στα φουστάνια της, αν και φοράει παντελόνια, συμφωνώ. Αλλά το «γάμο του καραγκιόζη» ισχύει.

Ανώνυμος είπε...

Για σένα με τα ομόλογα, αν δεν κατάλαβες ακόμα τι έγινε, περίμενε τους ελεγκτές, όπου νάνε τελειώνουν και θα σου εξηγήσουν. Το σχόλιο στο επεμβατικό λέει συνδικαλιστικές αρλούμπες, αλλά άλλο συνδικαλισμός και άλλο εκατομμύρια, έχει διαφορά, κυρίως γιατί οι εισαγγελείς δεν είναι συνδικαλιστές.

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη μου σχετικά με τα εκάστοτε διοικητικά συμβούλια είναι ότι έχουν κάνει διάφορα λάθη αλλά και διάφορες σωστές κινήσεις.
Δεν γράφω το συγκεκριμένο σχόλιο γιά να ζυγίσω τα λάθη σε σχέση με τις σωστές κινήσεις.
Κυρίως θέλω να αναφερθώ στο ότι αυτά τα ΔΣ χρειάζονται βοήθεια και θετική σκέψη.
Εάν είναι να κάθεστε στο απέναντι πεζοδρόμιο και να αξιολογείτε σύμφωνα με τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες που έχετε, τότε νομίζω ότι ουδέποτε θα καταφέρετε κάτι.
Θα είστε πάντα μίζεροι, καταστροφικοί και αντισυναδελφικοί.
Αυτό το σχόλιο το στέλνω ως μήνυμα και στους νέους σύμβουλους (που προς το παρόν το παίζουν από το απέναντι πεζοδρόμιο - μόνο που σε λίγο θα γλυστρίσουν διότι αυτό το πεζοδρόμιο γεμίζει γλίτσα), αλλά και γιά τους παλιότερους συμβούλους γιά τους οποίους το κλασικό λάθος τους ήταν να μην δέχονται συμβουλές και βοήθεια από άλλους.
Γιά την ακρίβεια δεν "έχουν μάθει να ακούν" - ή εναλλακτικά μπορείτε να πείτε ότι "τρελάθηκαν από την εξουσία τους".

Ανώνυμος είπε...

Εχετε καταλάβει ότι οι επικουρικές δεν θα μειωθούν γιατί ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ θέλει κορόιδα για ψήφους απο τους συνταξιούχους για να βγάλει τη γυναίκα του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου. οι εισαγγελείς δεν είναι συνδικαλιστές , αλλα ούτε κορόιδα .Ας κάνουν λοιπόν τη δουλειά τους και βλέπουμε.Εδώ έχετε κάνει με κουκούλα και τη δουλειά του Εισαγγελέα και τη δουλεια του δικαστή κι έχετε βγάλει και απόφαση καταδικαστική! Για λίγο φρένο και υπομονή γιατί στο παλαιό κτίριο μάθαμε ότι στο λογιστήριο ,αντί για τα αποθεματικά οι ελεγκτές για άλλα ερευνούν.