Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Κλείνει και το επεμβατικό.

Τίτλοι τέλους και γιά το επεμβατικό του ΕΔΟΕΑΠ.
Αλήθεια θα μάθουμε ποτέ τους λόγους γιά τους οποίους κλείνει;
Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι φτιάχτηκε γιά να εξυπηρετήσει καλύτερα, πληρέστερα και φτηνότερα τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ.
Τώρα εάν η μοναδική αιτία είναι κάποια ατέλεια στο θέμα της άδειας λειτουργίας τους, τότε θεωρούμε ότι είναι απλούστερο να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία (της άδειας) και όχι να κλείσει.

Η επιστολή της συμβούλου κυρίας Ελένης Σπανοπούλου μας αναφέρει γιά το συγκεκριμένο θέμα:

Την ώρα που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ, στην πιο τραγική συγκυρία της Κοινωνίας και του Κλάδου μας, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε  χθες κατά πλειοψηφία ( 5 έναντι 3 ψήφων )  να κλείσει το υπερσύγχρονο Επεμβατικό Ιατρείο μας !

Πρωτολειτούργησε στο παλαιό κτίριο το 1990  επί αειμνήστου Δημ. Ρούσου. Εκσυγχρονίστηκε το 2003, στο νέο κτίριο, επί προεδρίας Κ. Γκοτσίνα και αξιοποιήθηκε πλήρως,  το 2012 άριστα εξοπλισμένο για μικροεπεμβάσεις, γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επί προεδρίας Ελένης Σπανοπούλου.


Μόνο στο πρώτο έτος  λειτουργίας του, το επέλεξαν 1802 ασφαλισμένοι μας, που εξυπηρετήθηκαν απολύτως  ΔΩΡΕΑΝ, άμεσα , με υψηλή ασφάλεια,  ποιότητα συνθηκών και υπηρεσιών.
Οι γιατροί μας είχαν ,έτσι , τη δυνατότητα ως θεράποντες και επεμβαίνοντες  να παρακολουθούν την πορεία του ασθενούς χωρίς καταβολή χρημάτων σε ιδιωτικά κέντρα και ιδιώτες γιατρούς.


Ως Διοίκηση  (2009-2013) σχεδιάσαμε, μελετήσαμε ,κατασκευάσαμε και επενδύσαμε  απολύτως σύννομα και με ασφάλεια  στο νέο Επεμβατικό Ιατρείο μας.

Διασφαλίσαμε  αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού,( ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού) και   εξοικονόμηση πόρων μέσα στην οικονομική κρίση,  που αφορούσε και τον ασφαλισμένο και τον ΕΔΟΕΑΠ!

Σε 12 μήνες   άρτιας λειτουργίας του Επεμβατικού μας μειώσαμε τις δαπάνες μας για τις αντίστοιχες επεμβάσεις κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που με εντατικοποίηση της λειτουργίας του υπολογίστηκε  ότι θα μπορούσαν  να ξεπεράσουν το 1.000.000€ ετησίως!

Την ώρα που η
Σχολή Δημόσιας Υγείας αποδεικνύει με  έγκυρη πανεπιστημιακή μελέτη πόσο επικίνδυνες , σε επίπεδο υγείας, λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων  είναι οι νοσηλείες, αλλά και πόσο  ζημιογόνες σε οικονομικό επίπεδο, η νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ στερεί από  τον Οργανισμό μία μικρή πρότυπη και υπερσύγχρονη Ιατρική  Μονάδα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μας , μόνο  και μόνο γιατί τη δημιούργησε η προηγούμενη Διοίκηση και με την απολύτως έωλη δικαιολογία ότι δεν έχει άδεια !

Άδεια, όμως ,  για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που οφείλει να παρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ στους ασφαλισμένους του είναι ο ίδιος ο Ιδρυτικός  του Νόμος και το Καταστατικό του!

Άδεια είναι η έγγραφη έγκριση/απόφαση   του  αρμόδιου υπουργείου  να δημιουργήσουμε και αυτή την υποδομή για τα μέλη μας.

Άδεια είναι  ο όρκος του Ιπποκράτη των έγκριτων γιατρών μας και οι εκατοντάδες ασφαλισμένοι που εμπιστεύτηκαν το  υπερσύγχρονο Επεμβατικό μας ιατρείο.

Άδεια είναι το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ του ΕΔΟΕΑΠ ως ΝΠΙΔ και τίποτε άλλο!

Τα κενά νόμου στην αδειοδότηση παρόμοιων  μονάδων ΔΕΝ αφορούν στο Ταμείο μας, αλλά  σε ιδιώτες γιατρούς και ιατρικά κέντρα.

Όσο για την επίκληση του φρούδου ερωτήματος "ποιος θα πάρει την ευθύνη αν πεθάνει κάποιος μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ;" την απάντηση δίνει κάθε υπεύθυνος και σοβαρός διοικών:  Οποίος ορίζει ο νόμος , η επιστήμη και η ηθική !
Εκείνοι που θέλουν τα χρήματα του Ταμείου να πηγαίνουν στους εμπόρους της Υγείας, όσοι άστοχα αποφάσισαν  να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους  300€ και να παίρνουν 150€ από το Ταμείο  ( τιμή ΚΕΝ στο ΕΣΥ) για μία  πχ γαστροσκόπηση, αντί να  πραγματοποιούν την εξέταση με ασφάλεια και υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις μας   ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ και τον ΕΔΟΕΑΠ και τα μέλη μας και τις οικογένειες τους, σε μία εποχή σκληρή για την ελληνική κοινωνία.

Επιτέλους οι  5 από τους 9 συμβούλους που ψήφισαν χθες  το κλείσιμο του Επεμβατικού, χωρίς  μελέτη και εισήγηση των γιατρών μας και των Υπηρεσιών,
αν δεν μπορούν να κάνουν τη ζωή
του Ταμείου  μας καλύτερη, τουλάχιστον,
ας μην την εξευτελίζουν......

Ελένη Σπανοπούλου

ΥΓ.  Η   δικαιολογία ότι "μπορεί να λειτουργεί μόνο για να βγάζουμε τις ελιές μας"
(λέγε με και σπίλο...) είναι ανάξια  σχολιασμού."

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πήρε το γαϊτανάκι η Σπανοπούλου και ότι πάει να κάνει η νέα διοίκηση ρίχνει και ένα κατεβατό με ότι της κατεβαίνει. Γρήγορα ξέχασε ότι όταν ήταν διοίκηση έκανε ότι ήθελε και ότι νόμιζε σωστό χωρίς να παρεμβαίνει κανένας στο έργο της. Μέχρι βέβαια να φτάσει τον ΕΔΟΕΑΠ εδώ που τον έφτασε και να την καταργήσουν οι συνάδελφοι. Ας αφήσει λοιπόν τη νέα διοίκηση να κάνει τη δουλειά της, την ευθύνη του ταμείου μας, την έχουμε όλοι οι ασφαλισμένοι και όχι η Σπανοπούλου και εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε και τι θα κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, να κάνετε ότι κάνετε, αλλά να πληροφορήσετε και τους υπόλοιπους.
Η δικαιολογία γιά έλλειψη άδειας δεν είναι σοβαρή δικαιολογία.
Αλλά ας ακούσουμε την δική σας αιτιολόγηση γιά αυτή την πρόσθετη κατάργηση.
Αναμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ε! ΌΧΙ και ότι της κατεβαίνει. Ενημέρωση κάνει όπως έκανε πάντα για όλα.Και μπορει να ενοχλεί την ανίερη αριστεροδεξιά συμμαχία του ...νέου ΕΔΟΕΑΠ, αλλα ο παλιός είναι αλλιώς!
Ξεχνάς φίλε ότι έχει εκλεγεί από τους συναδέλφους της δημοσιογράφους και δυστυχώς για τη νέα διοίκηση που θέλει "να κάνει τη δουλειά της" είναι στο ΔΣ παρά τη λάσπη που της έριξαν.
Ασε να δούμε πρώτα τη δουλειά που θα κάνουν οι νέοι και βλέπουμε Έργα θέλουμε όχι λόγια Και μην λες σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους πως .....
κατάντησε τον ΕΔΟΕΑΠ η Ελένη γιατί ξέρουν και
κρίνουν.
Όσο για την ευθύνη του Ταμείου που την έχετε
εσείς και όχι η Σπανοπούλου ήμαρτον ρε! Αυτόν το δημοκρατικό φασισμό να τον ξεχάσεις φίλε γιατι δεν βγαίνει σε καλό!
Ψευδεπίγραφες ανακοινώσεις μας χόρτασαν ο Νικολάκης και η Ποπάρα.
Η τέως μιλάει, ενημερώνει και καταγγέλει με στοιχεία και έργο αυτοί με φανατισμό και μίσος διχαστικό. Να μου το θυμάστε δεν θα μας βγει σε
καλό. Και για νάχουμε καλό ρώτημα
Το κλείνουν ναι ή όχι το Επεμβατικό; Αντί να τη βρίζεις, διάψευσε την! Μπορείς;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ,ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΟΠΩΣ Η ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ...
http://www.spanopoulou.gr/el/80/

Ανώνυμος είπε...

Γιατι κάνετε έτσι ρε παιδιά;
Μήπως είστε λίγο περίεργοι;
Και για ποιό λόγο δεν πάτε να κάνετε γυμναστική;
Ισως έτσι δεν χρειαστείτε την επέμβαση.
Αφού ήδη ως γνωστόν, το γυμναστήριο δεν κλείνει.
Τελικά από ότι φαίνεται το γυμναστήριο είναι πιό χρήσιμο από το επεμβατικό.
Ξεκινήστε από τώρα ενταντική γυμναστική και έτσι δεν θα χρειαστείτε το επεμβαστικό.
Το πολύ πολύ να πάτε κατευθείαν στα θυμαράκια.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό στον ΕΔΟΕΑΠ όλα έγινα στραβά μέχρι τώρα και σίγουρα όχι με γνώμονα το συμφέρον του ταμείου. Όπως μείναμε χωρίς κυτταρολογικό που το κατάργησε η τέως και δεν πάθαμε τίποτα, απλά θα μείνουμε και χωρίς επεμβατικό και δεν θα πάθουμε τίποτα. Κάποιους μισθούς θα γλιτώσουμε όπως γλιτώσαμε και με το κυτταρολογικό. Θα έχουμε όμως όμορφα σώματα με το γυμναστήριο. Κουίζ: ποιανού ιδέα ήταν το γυμναστήριο …. Η απάντηση θα σας αφήσει έκπληκτους και θα σας λύσει και την απορία γιατί δεν έκλεισε ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Στο κυτταρολογικο του Κιάου άσχετε το τεστ Παπ κόστιζε 63€ και σήμερα κοστίζει 12! Ασε που η γιατρός ήταν κόρη ασφαλισμένου, δλδ ρουσφέτι, έπαιρνε 4000 € και ήταν άρρωστη γυναίκα .Την πληρώνει ακόμη χρυσή το Ταμείο μας γιατί ήταν όπως καμμία εικοσαριά γιατροί από τη δεκαετία του 90 διπλοασφαλισμένη και στο ΤΣΑΥ και στον ΕΔΟΕΑΠ!
Στο Επεμβατικό δεν έγινε καμμία πρόσληψη
Δούλευαν όσοι και πριν και εξοικονομούσαμε χρήματα που σήμερα ούτε το Ταμείο , ούτε οι ασφαλισμένοι έχουν. Θα τα πάρουν χοντρά όμως οι ιδιώτες γιατροί....Άντε τώρα να γυμναστείς στο Γυμναστήριο για να μη σε πονάει η μέση σου από τις επικύψεις στον έκτο!

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο κουίζ: ποιανού ιδέα ήταν το Γυμναστήριο
Ποιανών να λέτε
ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ - ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ Αυτός που βρίζει θεούς δαίμονες και υπαλλήλους όταν δεν του κάθονται σούζα στο γκισέ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ.
Μην αφήσετε τίποτα όρθιο, γκρεμίστε τα όλα....
Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι για το Ταμείο μας, γι αυτό και περιμένω και συνέχεια....
ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.
Εγώ θα συνεχίσω για μια ζωή να τους φτύνω, πάντα για να μη τους ματιάσω.

Ανώνυμος είπε...

ωραίοι τρόποι και ωραία συμπεριφορά!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα πια για γκρέμισμα, τα γκρέμισαν οι προηγούμενοι και να μην το παίρνεις κατάκαρδα. Όλοι μας αγρυπνούμε για τον ΕΔΟΕΑΠ, είδες τι έπαθε η άλλη…..

Ανώνυμος είπε...

Τώρα καταλάβαμε σε ποια χέρια είχαμε αφήσει το ταμείο μας.

Ανώνυμος είπε...

Παράκληση να μη μιλάμε για ξύλο και τέτοια, σε λίγες μέρες έχουμε συνέλευση και μια που πήραμε το κολάι , δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο εκπρόσωπός σας που έχει εξυπηρετηθεί απ το επεμβατικό θα πάρει θέση ή δεν τον αγγίζει αυτό όπως και τόσα που συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ;
Βέβαια μπορεί να είναι σε μυστική αποστολή ο ποδηλατάνθρωπος.....

Ανώνυμος είπε...

Μετά το επεμβατικό τι θα κλείσετε;
Δεν το κλείνετε όλο το μπουρδ@λο;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Οι ευαισθητούληδες που μιλάνε για ωραίους τρόπους και συμπεριφορές που ήταν στη Γεν Συνέλευση όταν τραμπούκοι έκαναν επίθεση στη ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή συνάδελφε, αφού έγινε ότι έγινε με τη Σπανοπούλου, θα πρέπει να γίνει το ίδιο και με το Σόμπολο;

Ανώνυμος είπε...

Θα κλείσει ο Τομέας Επικοινωνίας που ο Σόμπολος λέει ότι δεν χρειάζεται στον ΕΔΟΕΑΠ τέτοιο

Ανώνυμος είπε...

Όχι βρε δεν θα δείρει κανείς τον Κυρ Πάνο. Θα τον προστατεύσει η αδερφή του, όπως τη λέει, η Ελενη.
Να μου το θυμηθείτε αυτός και ξύλο δεν θα φάει και θα φύγει νύχτα από το Ταμείο.

Ανώνυμος είπε...

Όχι βρε δεν θα δείρει κανείς τον Κυρ Πάνο. Θα τον προστατεύσει η αδερφή του, όπως τη λέει, η Ελενη.
Να μου το θυμηθείτε αυτός και ξύλο δεν θα φάει και θα φύγει νύχτα από το Ταμείο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαθουλα, ετοιμασου για ρεσεψιονιστ στην Ορμινιου, σε απογευματινή βάρδια! Αντε γιατί ο Βασιλειου παντρεύεται και πρέπει να γυρίσει πρωινος το παιδί! Αφού δεν "έκατσε" η Λαμπρινη, θα κάτσεις εσύ...
Δεν έχεις μάθει σ' αυτή την ηλικία, πως όταν σκαβεις το λάκκο του αλλού στο τέλος πεφτεις εσύ μέσα;
Είδες τι κάνουν οι καφέδες με τον Καρουτζο;;;

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους εμπαίζοντας τα θεσμικά όργανα του σωματείου, δεν έβαζαν υποψηφιότητα για εκπρόσωπος των εργαζομένων και για όσους ψήφισαν εκπρόσωπο τον «ποδηλατάνθρωπο» όπως τον αποκαλείτε, δηλαδή σε όλους σας, πληροφορώ ότι πρότεινε στο Δ.Σ. συγκεκριμένες μειώσεις των μισθών σας. Πληροφορώ επίσης ότι, το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του εκπροσώπου, που εσείς δημοκρατικά εκλέξατε.

Ανώνυμος είπε...

Μολις τελείωσα την μελέτη του νομου του 2004 .Θα γελάσει κάθε πικραμένος Το Επεμβατικό ιατρείο του ΕΔΟΕΑΠ έχει ολα τα φόντα και τα προσόντα να συνεχίσει να λειτουργεί Καμία σχέση με Δευτετοβαθμια Περιθαλψη , καμμια σχέση με Γενική Αναισθησια , καμμια σχέση με άδεια και νομιμότητα .
Ολα έχουν καλώς
Εχω περιέργεια να δώ που θα πατήσουν για να το ακυρώσουν ως έργο της τέως
Γιατι περί αυτου πρόκειται . Ασε που θα δώσουμε δεκάδες χιλιάδες ευρουλακια που δεν εχει ούτε το Ταμείο ούτε οι ασφαλισμένοι σε ιδιώτες γιατρούς
Ασε που θα σηκωθούν όσοι έχουν εξυπηρετηθεί στον 4 ο να τους παρουν με τις
πέτρες .Ασε Ασε Ασε Οι άνθρωποι πανε να μάθουν στις πλάτες μας. Αντί να διώξουν τον πλαστικό χειρουργο ακυρώνουν έναν απο τους καλύτερους γαστρεντερολογους της Αθήνας Παράλογοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα άλλο είναι , συμφέρει στον ΕΔΟΕΑΠ να συντηρεί επεμβατικό ιατρείο ή όχι, αυτό δεν ασχολείται κανένας.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Για να καταλάβω... Ο εκπρόσωπος έκανε διαπραγματεύσεις για το μισθολόγιο χωρίς να συγκαλέσει συνέλευση προσωπικού;;;;
Καλά, θα πέσει γέλιο αν ισχύει αυτό!
Οφείλει ΑΜΕΣΑ ή να το παραδεχτεί ή να το διαψεύσει!

Ανώνυμος είπε...

Ζημια είναι να κλείσει το Επεμβατικό
Κάθε άσφαλισμενος που το επιλέγει εμπιστεύεται τον ΕΔΟΕΑΠ και ούτε εκείνος πληρώνει που δεν εχει τέτοιες εποχές ούτε ο ΕΔΟΕΑΠ που επίσης δεν εχει.
Αστα τα πονηρά φίλε.Υπάρχουν στοιχεία που μιλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Α γεια σου!! Τα στοιχεία θέλουμε, έχεις; Διαφορετικά αυτά που λες είναι φαντασίες και ευσεβείς πόθοι, κράτα τα για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα αυτό με το καραγκιόζακι του Πρωτολάτη τι το θέλατε στα σχόλια για το επεμβατικό ; Αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε; Η μήπως προβοκάτσια για τον αγωνιστή τζίτζικα του ΕΔΟΕΑΠ ;
Για να συνελθουμε συνάδελφοι . Ξανα διαβάστε τα 16,26,36 σημεία απο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΓΓ και θα βρείτε την πρόταση για τους μισθούς μας Ξαναδιαβαστε όσα λένε δημοσια ια μας οι νέοι στο ΔΣ και θα καταλάβετε το παιχνίδι που μας στήνουν . Οι δυο δικοι μας της ΕΠΗΕΑ και ο ΓΓ Ειναι ομάδα και κάνουν ότι θέλουν τον Προεδρο. Για να τραβήξουμε το αυτι του Γκανά και του Πρωτολάτη λέω εγω τωρα... Τι λέω τι λέω τι λέω ο άνθρωπος Τι είδα να λέω στον προϋπολογισμό και της τέως και του νύν . Ένα ...μύριο μείον οι ι αποδοχές του
προσωπικού . Τρέξτε παληκάρια να σωθούμε. Σε λίγο θα μας πουν ότι εμείς φταίμε για την κατάσταση στο Ταμείο μας .

Ανώνυμος είπε...

Για το ποιος φταίει για την κατάντια του ΕΔΟΕΑΠ, δεν θέλει και πολύ μυαλό, σίγουρα δεν φταίει η σημερινή διοίκηση του ταμείου μας. Είναι ανάγκη όλοι μας, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, το επεμβατικό θα μπορούσε να είναι ένας πνεύμονας υψηλής ιατρικής - δεδομένου ότι εμφανισιακά τουλάχιστον στερείται ιδιοτελών ορέξεων.
Αυτό το περιστατικό (να κλείνει το επεμβατικό αντί να θωρακιστεί ακόμα καλύτερα και να παρέχει ακόμα υψηλότερες ιατρικές υπηρεσίες), είναι ένα ακόμα παράδειγμα της Ελληνικής ανοργανωσιάς των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων που ενεργούν χωρίς προηγούμενα να σκεφτούν και ακόμα χειρότερα χωρίς να εξηγήσουν αυτά που πράττουν.
Θα μπορούσατε φίλτατοι άσχετοι σύμβουλοι, να κάνετε μία επικαιροποίηση των παραμέτρων που συμμετέχουν στην ορθή (ή μή) λειτουργία του επεμβατικού και να τις βελτιώσετε προς το καλύτερο.
Εσείς κάνετε ακριβώς το αντίθετο.
Απλώς γκρεμίζετε το όλο οικοδόμημα - μάλλον λόγω εμπαθειών και λόγω άγνοιας.

Ανώνυμος είπε...

ΌΧΙ βέβαια δεν φταίει η σημερινή Διοίκηση που πρέπει να σώσει ότι σώζεται. Μπορει όμως; Θέλει ; Ξέρει; Έχει σχέδιο ή κάνει ασκήσεις επί χάρτου μέχρι τον ΕΟΠΥΥ;
Και μαζι, προσπαθεί να μας πείσει ότι για όλα φταίνε οι πρώην... Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δεν ήταν ο Σόμπολος ;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γελάνε, η νέα διοίκηση δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν μπορεί. Ενώ η προηγούμενη τα είχε όλα, κουτοπόνηρη πήγε και έσπαγε τα ομόλογα και νόμιζε ότι ξεγελάει την τρόικα, αλλά ζημίωνε το ταμείο μας.
Εδώ όμως έχουμε το επεμβατικό, δεν έχουμε στοιχεία για το αν συμφέρει ή όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ο ΕΔΟΕΑΠ μες την ανοργανωσιά του δεν μπορεί να τα έχει ή υπάρχει δόλος και από τους νυν και από τους πρώην και δεν τα λένε.

Ανώνυμος είπε...

Πες πες θα το πιστέψεις κιόλας ρε φίλε αυτό για τη ζημιά με τα κουρεμένα. Και εσυ που βλέπεις την ανοργανωσιά πες μας από ποιό πλανήτη είσαι ?
Εδω ήρθε το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και ξέρεις ποιος έδωσε συγχαρητήρια στις Υπηρεσίες για την ετοιμότητα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των εργαζόμενων; Ο εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ρε ζαγάρι ! Που θα μας πεις ανοργάνωτους!

Ανώνυμος είπε...

Απλη λογικη χρειάζεται αν είναι αλήθεια τα στοιχεία που έδωσε η τέως για το 2012 .Πρόσληψη για το επεμβατικό δεν έγινε, τα πάγια του χώρου τα πληρώναμε έτσι κι αλλιώς,τώρα αν αληθεύει ότι το χρησιμοποίησαν 1800 άνθρωποι, απλή αριθμητική είναι να βρεις πόσα χρήματα σώθηκαν. Ασε που δουλεψε ο πλαστικός και ανέβασε τις επισκέψεις του εκεί που για χρόνια ηταν αραχτούλης ο νέος. Αλήθεια εκείνο στο SIASCOP το μηχάνημα που του αγόρασε ο θείος του ο Γκοτσίνας καμία 30000 ευρω το 2003 τί έχει γίνει ; Σε ποιά αποθήκη είναι ;

Ανώνυμος είπε...

Γιά αποφυγή παρεξηγήσεων, όταν αναφερθήκαμε σε ανοργανωσιά, εννούσαμε (και το αναφέραμε και γραπτά) στο Διοικητικό Συμβούλιο που λειτουργεί ως μαθητευόμενοι μάγοι.
Ουδόλως αναφερθήκαμε στο προσωπικό που σχεδόν εξ ολοκλήρου λειτουργεί με άψογο επαγγελματισμό.

Ανώνυμος είπε...

Η ανοργανωσιά εντάσσεται σε εκείνο το εργαζόμενους ρολόι, πειραματίζονταν η τέως που από οργάνωση δεν ήξερε την τύφλα της. Αποτέλεσμα σήμερα να λέμε αν αληθεύει ότι το χρησιμοποίησαν 1.800 και όχι πόσοι το χρησιμοποίησαν και βέβαια δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για το ρολόι.

Ανώνυμος είπε...

Ενα δεν μπορώ να καταλάβω. Πως γίνεται η Σπανοπούλου να μείωνε τις δαπάνες με τις φοβερές της ιδέες και το έλλειμα πέρυσι να έφτασε καμία 30αριά εκατομμύρια . Μας έχει ταράξει στα ψέματα η αδιορθωτη

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να κάνει τίποτε η τέως αν είσαι του δημοτικού ρε μεγάλε! Διάβαζε να πας γυμνάσιο. Ολα γραμμένα είναι. Όσο για το ρολόι ας σκεφτούμε ποιούς μετακίνησε και γιατί. Άντε πρωΙ πρωΙ με συγχύσατε Προσβάλετε και την έννοια της βλακείας μ αυτά που γράφετε.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ήρθε η ώρα του εκπροσώπου σας, του εκπρόσωπου των εργαζομένων. Αφού τον δώσαμε για την πρόταση μειώσεων των μισθών σας, τώρα πάει να καλύψει τη βλακεία του, με τα ψέματα που θα σας αραδιάσει στη συνέλευση που σας καλεί να σας δώσει εξηγήσεις. Να τον χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μιας και τον δώσαμε, τα γύρισε. Θα οργανώσει και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο Σόμπολο.

Ανώνυμος είπε...

Η πρώην το μόνο ήξερε ήταν το ρολόι, αυτό μόνο μπορούσε και να σπάει τα ομόλογα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είχαμε πιστέψει ότι βρήκαμε μια συνάδελφο θησαυρό για το ταμείο μας. αλλά άνθρακες, ο θησαυρός !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Με το ρολόι στο χέρι ήταν κάποιοι παλιοί υπάλληλοι σαν την Τανια τη Γλυκερία, τη Ρέα, τη Μιμικα που βαραγαν δικο τους βιολί στο καθησιο και πέρα βρέχει .
Η τέως με το ρολόι δεν τα πήγαινε καλα αφου δουλευε μέχρι αργά και τα Σαββατοκύριακα για να βάλει τάξη και να οργανώσει τα πράγματα .
Αλλά το ξέρουμε το έργο , δρυός πεσούσης πας ανήρ και πάσα Αγαθούλα ξυλεύεται .
Ανθρωπινον και Ανηθικον !
Όσο για τα ομόλογα αυτά μάλιστα ήταν αυγά ,τα έσπασε και τα έφαγε μόνη της η καρβουνιάρα! Τι μακακίες λέτε μωρε και δεν ντρέπεστε
Συνεχίστε έτσι.Καλά πάτε στο γκρεμό....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σιχασιές και λάσπη . Τα γράφουν ανίκανοι να καταλαβούν ότι είχαμε έναν άξιο άνθρωπο που πάντα βοηθούσε και δούλεψε σκληρα .
Και διάολε στον ΕΔΟΕΑΠ δεν διορίζει κανείς, προσλαμβάνει με απόφαση ΔΣ .
Είσαι χυδαίος ή χυδαία

Ανώνυμος είπε...

Όσοι μιλάνε για την τύχη των αποθεματικών και την αξία των ομολόγων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :
1. Στις 12 Μαρτίου 2012 κουρεύτηκαν κατά 53% περίπου (από 115εκ. έγιναν 59εκ).
2. Η νέα αξία των αποθεματικών (το υπόλοιπο 50%) ήταν εισπρακτέα το … 2042.
3. Η πραγματική τους (τρέχουσα) αξία κατά την περίοδο εκείνη (Μάρτης 2012) ήταν ακόμη χαμηλότερη κατά 25%. Δηλαδή αντιπροσώπευαν το 30% της αρχικής αξίας τους (περίπου 34εκ.) και όχι το ονομαστικό 50%.
4. Κατά την εποχή της περιβόητης ΓΣ της 23-6-2012 (3 μήνες αργότερα) η πραγματική αξία των όποιων αποθεματικών που παρέμειναν στην Τράπεζα της Ελλάδας (που είχαν εντωμεταξύ μετατραπεί σε ομόλογα) είχε φτάσει στο 15% της αρχικής τους αξίας.
Άρα
1. Όσα χρήματα παρέμειναν ως ομόλογα τον Ιούνη του 2012 είχαν χάσει επιπλέον 50% της αξίας τους. Δηλαδή αντιπροσώπευαν το 15% της αρχικής τους αξίας (γι αυτό θα έχετε ακούσει ότι την περίοδο εκείνη πολλοί κερδοσκόποι είχαν αποδυθεί σε μια ξέφρενη αγορά Ελληνικών ομολόγων, τα οποία στις αρχές του 2013 είχαν διπλασιάσει την αξία τους. Δηλαδή έφθασαν στην αξία που είχαν τον προηγούμενο Μάρτη. Κέρδισαν δηλαδή σε 7 μήνες 100% των χρημάτων που επένδυσαν).
2. Τα χρήματα που αναλήφτηκαν από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ (25εκ) τον Μάρτη και τον Απρίλη του 2012 και ΔΕΝ παρέμειναν ως ομόλογα τον Ιούνη του 2012 αντιπροσώπευαν αξία διπλάσια από αυτήν που θα είχαν αν παρέμεναν στην Τράπεζα της Ελλάδας ως ομόλογα, δηλαδή περίπου 50 εκατομμύρια (σύμφωνα με την διακύμανση που περιέγραψα παραπάνω).
3. Στην περιβόητη ΓΣ (Ιουν2012) προτάθηκε (από την Πρόεδρο, είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά) αν θέλει η ΓΣ να επαναγαγοραστούν ομόλογα από την Τράπεζα της Ελλάδας. Δηλαδή με τα 25εκ. που είχαν αναληφθεί τον Μάρτη και Απρίλη 2012 θα μπορούσαν να αγοραστούν ομόλογα της τράπεζας της Ελλάδας αξίας 50 εκ. που θα είχε ως αποτέλεσμα στις αρχές του 2013 να είχαν γίνει 100 εκατομμύρια.
Η τύφλα του άσχετου, η υστεροβουλία του επιτηδείου, η εμπάθεια της κομματικής και παραταξιακής λογικής και δυστυχώς η διατεταγμένη υπηρεσία ορισμένων συνετέλεσε στο γεγονός, κατά την ΓΣ του Ιούνη 2012, να μην ακούει κανείς κανένας άλλον παρά μόνο αυτά έβγαιναν από το στόμα του.
Το σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι το χείλος του γκρεμού αλλά ήδη έχει κάνει το μετέωρο βήμα προς την άβυσσο της κατάρρευσης, καθοριστικό ρόλο στο οποίο έπαιξαν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διαδικασία της ΓΣ του Ιούνη 2012 και όσα ΔΕΝ έγιναν τότε γιατί κάποιοι ανήκαν στις κατηγορίες των συμμετεχόντων που ανέφερα παραπάνω.
Όσοι δεν τα αντιλαμβάνονται αυτά τα απλά πράγματα μάλλον κακή υπηρεσία προσφέρουν στον εαυτό τους, εκτός αν διατελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία αλλότριων συμφερόντων.
Αστεϊσμοί, εξυπναδισμοί, λογικές ακροβασίες ή εγωισμοί με τη δουλειά μας, την σύνταξή μας ή και την ανεργία μας ας περιοριστούν.
Πρόκειται για τη ζωή όλων μας … και των παιδιών μας!
Εκτός κι αν δεν το έχουμε καταλάβει ούτε αυτό!