Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Το νοικοκύρεμα και άλλες ιστορίες «επικουρικής» τρέλας στον ΕΔΟΕΑΠ

της Πόπης Χριστοδουλίδου*

Ο ιδρυτής  της παράταξης "Δημοσιογράφοι για την δημοσιογραφία", "ταπεινός" όπως πάντα,(αστειεύομαι φυσικά), πήρε το μικρόφωνο, παρά το γεγονός, πως, η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ είχε ματαιωθεί και πολύ σωστά, λόγω έλλειψης απαρτίας και ενημέρωσε τους συναδέλφους συνταξιούχους κυρίως για τα...έργα του στον ΕΔΟΕΑΠ. Προκλητικός, ο κ. πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, για αυτό και αποστομωτική η απάντηση μας.
 Γιατί έχουμε χρέος να λέμε και να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση και όσο και όποιους κι αν... πονάει!
Ο κ. Πάνος Σόμπολος, αγαπητοί συνταξιούχοι του κλάδου μας, είναι ο πρώτος και καλύτερος, που πρότεινε στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ την μείωση των επικουρικών συντάξεων...
Ήταν έτοιμος μάλιστα να την προχωρήσει, μετά από συζήτηση και σχετική απόφαση του Συμβουλίου.
Αλλά, την μετέθεσε για τον Σεπτέμβρη ή για να είμαι απολύτως ακριβής, την μετέθεσε, για να..
τελειώσουν πρώτα, οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.
Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος, Γιάννης Αγγέλης εξετάζουμε με βαριά ευθύνη και μελετάμε την μείωση για  181 συνταξιούχους, που λαμβάνουν επικουρική, πάνω από 1.000 ευρώ, μέσο όρο 1.100 ευρώ και ανώτερη 1.283 ευρώ...
Γιατί, θεωρούμε και είναι πράγματι αδιανόητο, μέσα στην σκληρή και ζοφερή πραγματικότητα, που ζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και όλοι οι  Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι και με δεδομένο, ότι  στον ΕΔΟΕΑΠ δεν υπάρχει πια "αγελάδα" να γεννάει... χρήματα, δεν μπορεί να υπάρχει σύνταξη, πάνω από 1.000 ευρώ
΄Η και λίγο πιο κάτω...
Σεβόμαστε όλους τους συναδέλφους, που εργάστηκαν πολλά χρόνια.
Αλλά, σήμερα, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για το Ταμείο.
Φυσικά, διευκρινίζω πως ο κ.Σόμπολος εξ αρχής έφερε θέμα  δραστικής περικοπής επικουρικών συντάξεων γενικά κι αυτή την άποψη υποστήριξε σθεναρά!
Επίσης, επειδή ο κ. Σόμπολος μίλησε για νοικοκύρεμα, "ευλογώντας" τα γένια του, οφείλω να απαντήσω δημόσια, πως, παρά την επιμονή,  την δική μου και του Γιάννη Αγγέλη να παραιτηθεί άμεσα, ο κύριος, που προσελήφθη από την προηγούμενη διοίκηση,  με παχυλό μισθό και "αέρα", για να λογιστικοποιήσει και να εισπράξει το αγγελιόσημο και δεν το έπραξε, (προσέξτε μιλάμε για παραίτηση, γιατί είναι εξωφρενικό να του πληρώσουμε και πλούσια... αποζημίωση), όπως παραδέχτηκε, άλλωστε ο ίδιος, ο καλοπληρωμένος υπάλληλος ενώπιον του Δ.Σ του Ταμείου, ο κ. Σόμπολος ούτε στήριξε την άποψη αυτή, αλλά ούτε μέχρι σήμερα μερίμνησε ως πρόεδρος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!
Οσο για το νοικοκύρεμα, και επειδή δεν το συνηθίζω να μασάω τα λόγια μου, η επίπονη εργασία, για να σταματήσουν οι σπατάλες, η ...οικονομική αιμορραγία, οι προκλητικές και σκανδαλώδεις συμβάσεις με κάποιο ή κάποια νοσοκομεία, η μη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Ταμείου μας, τα...παραμάγαζα κάποιων, που ζημίωναν συστηματικά τον ΕΔΟΕΑΠ και η επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων προς τα κάτω με διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία, με διαφάνεια και πάνω από το τραπέζι, που ήδη προχωρά  και άλλα πολλά, δεν είναι έργο, βεβαίως-βεβαίως, του κ. προέδρου.
Ειλικρινά, για αυτό το δύσκολο έργο, εργαζόμαστε 12ωρα και το κάνουμε με μεράκι, ευθύνη και πραγματική αγάπη για τον ΕΔΟΕΑΠ ο γ.γ Νίκος Καρούτζος, (γράφω εντίμως την αλήθεια κι ας είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ιδεολογικά, πάντα και για πάντα με τον γ.γ, καθώς, εμείς είμαστε συνειδητά αντιμνημονιακοί αριστεροί στις πράξεις πρώτα και μετά στα λόγια), αλλά και πρώτα και κύρια,  και με εμφανή ήδη αποτελέσματα και όφελος για το Ταμείο, η Επιτροπή του Ταμείου Υγείας - Περίθαλψης, το ΤΥΠ , Χριστοδουλίδου, Αγγέλης, Ζαφειροπούλου.
Να θυμίσουμε εξάλλου, πόσο σθεναρά υποστηρίξατε στο Δ.Σ. κύριε Σόμπολε την παραμονή συνταξιούχου δημοσιογράφου σε μη συμβεβλημένο Ιδιωτικό Νοσοκομείο για τα προβλήματα υγείας του...
 Και μόλις προσφάτως, την επιμονή σας  να πληρώσει το Ταμείο  στο εξωτερικό ιατρικές εργασίες γιου καλοπληρωμένης συναδέλφου, η οποία, στην εκπομπή της προσέλαβε δημοσιογράφους και τους ασφάλισε στο ΙΚΑ.
Ούτε στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά ούτε και στον ΕΔΟΕΑΠ!
Αυτά, κύριε Σόμπολε, για να γνωρίζουμε, όλοι μας, πως στον λόγο και μάλιστα τον ... εκβιαστικό, προκειμένου να παίξετε προεκλογικά  παιχνίδια εις βάρος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και με γνώμονα τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, υπάρχει και ο αντίλογος.
Η αλήθεια είναι το μοναδικό μας πάθος!
 Και ως αιρετοί,  στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ
 θα την υπηρετούμε καθημερινά και θα ενημερώνουμε τους μετόχους - μέλη για τα πάντα.
Και ότι πράττουμε, θα γίνεται για την υπεράσπιση της αλήθειας, την οποία θα μαθαίνουν εγκαίρως ΟΛΟΙ οι μέτοχοι - μελη του ΕΔΟΕΑΠ!

 Καλημέρα σας!

*Πρόεδρος Επ.ΤΥΠ και μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΑΕΠ
μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.
Οτι δηλαδή θα υπάρξει Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ που θα πάψει να χαϊδεύει τους συνταξιούχους του.
Αυτούς που έως σήμερα πλήρωσαν συνολικά γιά ασφαλιστικές εισφορές λιγότερο από 25 χιλιαρικάκια σε όλη την διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου.
Και μέσα από τα αυτά τα χιλιαρικάκια είχαν
Την ασφάλιση
την περίθαλψη
τα γυαλιά τους
τα επιδόματα τοκετού τους
τα νοσοκομεία τους
τα φαρμακάκια τους
τις ζώνες και τους κοιλεπίδεσμους
τα διαγνωστικά κέντρα τους
τα ....
και όταν βγήκαν στην σύνταξη έλαβαν αμέσως πίσω εις 3πλουν (σε εφάπαξ) τα χρήματα αυτά πίσω και στη συνέχεια άρχισαν να λαμβάνουν μηνιαία επικούρηση των 600 ευρώ τουλάχιστον.
Δηλαδή στα 3 χρόνια συνταξιοδότησης έλαβαν πίσω 4πλάσια χρήματα από αυτά που εισέφεραν όλα τα χρόνια της ενεργούς ασφαλιστικής τους ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Πόπη!!!.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ποπη Ασε την πλάκα και δώσε πίσω τα χικιαρικάκις που τσεπωσες για αμοιβη γιατρου και γυαλιά ρόλς
ροις Άκου γυαλιά 3500 ευρω και αμοιβη γιατρου 7000
Χρήστη διοίκηση λέγεται αυτό; Ασε μας με τις κοντρούλες για τα μάτια του κοσμου με τον Κυρ Πανο Ασε μας . Μη μας κοροιδεύεις κι από πάνω

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ: ποιος κέρδισε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκανάς βέβαια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο κάθε σπιτι ένας τρελός, στο δικό μας όλοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι το λες φίλε; Μια ΧΑΡΑ παιδια είμαστε. Το παιχνίδι παίχτηκε με σημαδεμένη τράπουλα, Μη το ψάχνεις

Ανώνυμος είπε...

Η Αντωνιαδου στην ΕΣΗΕΑ ο Καρουτζος στον ΕΔΟΕΑΠ ο Γκανας πρώτος παίκτης και ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ με την κολλητή του απο τα παλιά την Ελένη δεν κοιμούνται πια τα βραδυα. Χάλασε η σούπα και άντε να μαζέψουν την κατάσταση . Οσο για την ΠΟΠΗ αποδεικνυεται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και τους έχει κάνει όλους μαζί να τρέχουν

Ανώνυμος είπε...

Ο Ψυχάρης στην ΕΣΗΕΑ,,το τραπεζικό Καραγκιοζάκι του Πίκουλα στον ΕΔΟΕΑΠ, ο χρηματιστής της Αριστεράς στην ΕΠΗΕΑ και ο ερωτευμένος Σόμπολος κοιμάται με τη Γυπάκη κι ονειρεύεται τη Βουλή.Ξαγρυπνάει η Ελένη αλλά για άλλους λόγους, ενώ τη σούπα τη μαγειρεύει η Πόπη που τσεπώνει για πάρτη της χιλιάρικα, αλλά κόβει το κατασκηνωτικό των παιδιών μας. Κι οι δύο δικοί μας Χριστόπουλος και Ζαφειροπούλου κοιτάνε σα χάνοι το Ταμείο να χάνεται ενώ οι δυό της Θεσσαλονίκης έβγαλαν τα παντελόνια και τα στεγνώνουν στον ήλιο. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!

Γ.Π. είπε...

Πω πω...με κουρασατε! Αυτά να ήταν τα προβλήματα μας...αλλά δυστυχώς ειναι μεγαλύτερα!!!
Με όλα αυτά που διαβάζω, σκέφτομαι έναν στίχο του Δ. Σολωμού: "Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει λευτεριά".
Αφιερωμένο λοιπόν σε εμάς, σε όλο τον Κλάδο και σε όλους τους Ελληνες.

Συναδελφικά
Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις άδικο, αυτοί οι νέοι σύμβουλοι το παρατράβηξαν το λάστιχο.
Με το που ανήλθαν στην εξουσία, άρχισαν να τα χώνουν στην προηγούμενη διοίκηση και όλο και κάτι υποτίθεται ότι έβρισκαν.
Αρχισαν να μιλούν γιά "χρηστή" διοίκηση και όλο καταγγελίες της πλάκαν μας εμφάνισαν.
Αντί να μάθουν από τους προηγούμενους και να γλυτώσουν σε όλους μας τους χρόνους, προτίμησαν να ξεκινήσουν με πισώπλατες και μπροστόπλατες.
Αυτή είναι που λέγεται διοίκηση της πλάκας.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το βέβαιο ειναι οτι μετα το διαχειριστικο θα κλαιει η προηγούμενη διοικηση...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟ .....ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ.... ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΙΜΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ!