Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

οι "Πετυχημένοι" !!!

Προφανώς ο τίτλος είναι αφενός μεν κοροϊδευτικός και αφετέρου το παρακάτω κείμενο μας λέει ότι τελικά σαν λαός είμαστε μάλλον ανίκανοι να φέρουμε με επιτυχία σε πέρας τα έργα που αναλαμβάνουμε.
....
To κύριο ζητούμενο των πρόσφατων διαβουλεύσεων των δυο εταίρων της συγκυβέρνησης, ήταν άραγε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ ή η εντονότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; Κατά πολλούς μάλλον το δεύτερο, αφού το πρώτο πρόβλημα το έλυσε η διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας.
Κατά τους θιασώτες του ανασχηματισμού, που ευνοεί το ΠΑΣΟΚ καθώς διπλασίασε τη δύναμή του σε υπουργικούς θώκους, οι επιτυχίες (εικονικές ή πραγματικές) της κυβέρνησης πρέπει να πιστώνονται και σε αυτό, γεγονός που δικαιολογεί την πιο εκτεταμένη συμμετοχή τους στην εξουσία.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί μάλλον, ότι η τοποθέτηση περισσοτέρων ατόμων στο κυβερνητικό σχήμα, θα ξεκολλήσει το κόμμα του από το τέλμα του 5-7% της πρόθεσης ψήφου. Αυτό ερμηνεύει ίσως τη θέση του, όπως γράφηκε κατά την περίοδο του Πάσχα, για πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα 48 ατόμων, όμοιο εκείνο του προκατόχου του.
Έως εδώ κάποιοι μπορεί να συμφωνήσουν με την προαναφερθείσα προσέγγιση. Εκείνο όμως που μπορεί να εγείρει πολλές αντιρρήσεις είναι το ακόλουθο:
Ως προς το ΠΑΣΟΚ, νεκραναστήθηκαν πολιτικά (ή επιδιώχθηκε κάτι τέτοιο αλλά δεν απέδωσε), άτομα που θεωρούνται πια ιστορικά κειμήλια του πρώην κυβερνώντος κόμματος.
Οι επιλογές του κου Σαμαρά δεν κινήθηκαν σε  διαφορετικές σιδηροτροχιές:
Ανέθεσε εκ νέου την τύχη της χώρας σε αυτούς που την έφθασαν στο χείλος του γκρεμού του 2009. 
Η υπουργοποίηση του κου Χρυσοχοΐδη ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Η παρ’ ολίγον υπουργοποίηση του κου Κουκουλόπουλου έχει την ίδια χροιά. 
«Χρειάζεται φρεσκάριμα η κυβέρνηση», φέρεται να είπε πριν το Πάσχα ο κος Κουκουλόπουλος, που θεωρείται οτιδήποτε άλλο, παρά στέλεχος που ανήκει στον «Φρέσκον ΠΑΣΟΚ».
Ως προς τον κο Χυσοχοΐδη, μετά την πορεία του στο Υπουργείο Ανάπτυξης (σαν να μην πέρασε από εκεί) και τη… βαθιά του γνώση για το Μνημόνιο που ψήφισε,  ετοιμάζεται να συνεχίσει το έργο του στο Υπουργείο Υποδομών!

Και αναρωτιέται κάθε εχέφρων άνθρωπος:
Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές των δυο αρχηγών για μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση;
Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν άλλα άτομα, μιας άλλης κουλτούρας και δυναμικής, προερχόμενα από τους αιρετούς μας άρχοντες στη Βουλή και όχι μόνο;
Θα ήταν σκόπιμο όλοι οι «νέοι» Υπουργοί και Υφυπουργοί, γόνοι πολιτικών τζακιών και μη, μιας και κυβερνούν οι περισσότεροι από αυτούς για αρκετά χρόνια –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αξιόλογων πολιτικών που αναδείχθηκαν μετά το 2005– να καταγράψουν σε μια κόλλα χαρτί το εξής απλό:
Την παραγωγή του έργου τους, όχι σε νομοθεσία, αλλά σε χειροπιαστά αποτελέσματα, για να δείξουν λοιπόν τη συμβολή τους στην αύξηση του πλούτου της χώρας και στην αύξηση της απασχόλησης. Οι θετικές επιπτώσεις στην οικονομία είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και όχι απλά οι προθέσεις, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από νόμους, διατάγματα, εγκυκλίους κ.λπ  
Ο μύθος του Αισώπου για τις δύο καμπούρες που φέρει κάθε άνθρωπος –μια μπροστά του, όπου  βλέπει τα ελαττώματα και αδυναμίες των ξένων και μια πίσω τη δική του, που εύλογα δε βλέπει το παραμικρό– πρέπει να ξαναδιαβαστεί απ’ όλους εκείνους του βαρόνους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1990. Αυτό ενδείκνυται να γίνει, γιατί, πλην ελαχίστων, τα εν λόγω άτομα βιώνουν την αυταπάτη ότι έχουν προσφέρει πολλά(!!!), δεν έχουν φθαρεί από το χρόνο και ότι τέλος, δε φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης οι ίδιοι άλλα οι πέριξ αυτών, για την κρίση που ζούμε σήμερα.
Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ανίκανοι,
το ίδιο ανίκανοι (ας το θέσουμε πιό ευγενικά "άτολμοι") είναι και οι δημοσιογράφοι.
Το είδαμε στις πρόσφατες εκλογές τους.
Η προηγούμενη προεδρική παράταξη δεν μπόρεσε να σταθεί άξια των ευθυνών της.
Εκανε ένα σωρό λάθος επιλογές που θα έπρεπε κανονικά να της στοιχίσουν περισσότερο "μαύρισμα" από πλευράς ψήφων.
Γιά να δούμε όμως αυτή η νέα παράταξη.
Θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;
Εδώ είστε και εδώ ήμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Μην τσακώνεστε άλλο.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα πια.
Άρχισε οι αντίστροφη μέτρηση.
Κρίμα για τον όμορφο ΕΔΟΕΑΠ με τοτς άσχημους προσωρινούς κατοίκους του...
ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ο ψήφος,οι συνδικαλιστές,τα ρουσφέτια,οι ρουφιάνοι.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΩΜΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Λαμόγια τώρα που καταλάβατε τι γίνεται και ότι τα πράγματα είναι σοβαρά το βουλώσατε.
Ένα ακόμα σας παρακαλώ πείτε σε κείνη την κακομοιρούλα να επιστρέψει τα χρήματα από το επίδομα πυροπληξίας που εισέπραξε (χωρίς να το δικαιούτε) να το επιστρέψει πριν την ενοποίηση διότι ο ΕΟΠΥ θα της τα πάρει με τόκους.
θα φροντίσω εγώ προσωπικά για αυτό!
φιλάκια.

ένας συνδικαλιστής είπε...

η αλήθεια είναι ότι τώρα το παιχνίδι δεν έχει ενδιαφέρον δεν υπάρχει πίτα να μοιράσουμε και σταματάμε και να ασχολούμαστε.Γιατί να μαλώνουμε μεταξύ μας αφού δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε?σας χαιρετώ λοιπόν λέγοντας ότι περάσαμε όμορφα όλα αυτά τα χρόνια και κοροιδεύοντας τους ανόητους που μας πίστευαν ΄και έτρεχαν και μας ψήφιζαν μπας και κερδίσουν και αυτοί με την σειρά τους κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι γρήγορα εγκαταλείπετε; Σας πήρε η μυρωδιά απο το πτώμα ; Η φοβάστε ότι σας πήραν μυρωδιά και θα φάτε πολύ ξύλο; Εσάς τους παραταξιάρχες συνδικαλισταράδες κι αληταραδες εννοώ που καταστρεψατε τα Σωματεία και σκοτωθήκατε να μπείτε και στο Ταμείο. Άντε καλή ψυχή παιδιά και καλη Κόλαση!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος/α θέλει να πει κάτι εδω μέσα και δεν το λέει.
Ο διαχειριστής βάζει αλλα αντί άλλων θέματα την ώρα που οι δύο του Γκανά , άνθρωποι των αφεντικών και οι δύο έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Σομπολο κι ετοιμάζονται να μας πετσοκοψουν.
Φτου μας ρε! Και Φτου τους τα συνδικαλισταριά που είναι χειρότεροι κι από εργοδότες ! Άξιοι της τύχης μας κι εμείς κι αυτοί!Καλημερα σας και καλά κρασιά

Ανώνυμος είπε...

αν ήσουν έντιμος και εξυπνος μόνος σου θα ζήταγες να σου μειώσουν τον μισθό φθσικά μαζί με πολλές άλλες περικοπές μήπως και παρατείνεις τον θάνατο που είναι μπροστά.
αλλά ποιός το έχασρ το μυαλό για να το βρεις εσύ?

Ανώνυμος είπε...

Λίγο μυαλό θέλει. Την κρίση δεν την έφεραν οι δυο του Γκανά, όπως και την τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ. Επίσης τους παχυλούς μισθούς του ΕΔΟΕΑΠ δεν τους έδωσαν οι δυο του Γκανά. Το νέο Δ.Σ. εκείνο που ανέλαβε είναι η διάσωση του Ταμείου μας και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Το τελευταίο που θα το απασχολήσει είναι η διάσωση των μισθών των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ. Όταν οι μισθοί όλων των εργαζομένων και οι συντάξεις μειώνονται δεν είναι και λίγο εγωιστικό οι εργαζόμενοι του ΕΔΟΕΑΠ να αγωνιούν μόνο για τους παχυλούς μισθούς τους

Ανώνυμος είπε...

Σαν τον Ψυχάρης και τον Μπομπολα μιλάςφιλε!
Θες να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα κερατιάτικα των παλαιών διοικήσεων που στάθηκαν ανίκανες
Κι ήρθαν θες να πεις μάγκα μου οι νέοι σωτήρες. Δηλαδή αν κόψουν τους μισθούς μας θα σωθεί το Ταμείο ; Κούνα το κεφάλι σου μωρε!

Ανώνυμος είπε...

Παχυλοι μισθοί?
Τι λες ρε μεγάλε, ότι παράνομα πληρωνόμασταν? Ότι δεν ισχύουν οι συμβάσεις μας? Ότι η ΕΠΗΕΑ και όλες οι ενώσεις δεν ήξεραν πως παίρναμε λίγο καλύτερο βασικό απο όσα συμφωνούσαν εκείνοι με την ΕΙΗΕΑ;
Πλάκα κάνεις ή μ@κ@κ@ςείσαι?
Όταν έφτιαξαν το Οργανόγραμμα με τον Ρομπόλη και τον Δούμα δεν το συμφωνήσανε όλοι? Κιάος και Τσουτσιας δεν τα βγρήκαν με τον Γκανά και τον Πίππα? Οιεργαζόμενοι δεν κάναμε σύσκεψη και αποδεχθήκαμε το νέο μισθολόγιο ?Τώρα μας φαίνονται πολλά ? Όταν μας τα έκοβε η τέως κι έβαζε και μια ώρα εργασίας παραπάνω μίλησε κανείς? Άντε να χαθείτε ρε που θα μας βάζετε να δίνουμε εκατομυρια σε συντάξεις, χιλιάδες σε αποζημιώσεις για Περιθάλψη, τα κάθε λογής ρουσφέτια σας και θα κόψετε τον μισθό μας για να σώσετε τον ΕΔΟΕΑΠ !
Απο σας περιμενε να σωθεί το Ταμείο μας? Χειρότεροι από τους χειρότερους εργοδότες είστε ΡΕΕΕΕΕΕΕ! Εκείνοι τουλάχιστον δεν υποκρίνονται τους συνδικαλιστές με το ένα χέρι σηκωμενο ψηλά για τη...νίκη και το άλλο στην τσέπη
για γυαλιά 3500 €! Είναι πράγματι ειδική περίπτωση η χρηστή Πόπη
Μαθαίνει γρήγορα στη μάσα Ούτε η Κοντράρου η πυρόπληκτη των 20000€ δεν τα έκανε αυτά. Κρίμα στους νεότερους που δεν θα βρουν ούτε φάρμακο ,ούτε σύνταξη .

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες φίλε/η ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ίσον Ψυχάρης
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ίσον Μπομπολας
ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ίσον Πικουλας
ΣΟΜΠΟΛΟΣ ίσον όλοι μαζι
Πρόεδρος των 4 ψήφων, της δικής του, των δύο του Γκανά και του Γραμματέα που αλλαξοπίστησε!
Μια προδοσία ένα πράμα

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η δικιά μας ε!! καμία σχέση με τον ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ!!!! Και περιμένετε με τη λάσπη να προκόψετε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπε κανένας ότι πληρωνόσασταν παράνομα, όλα νόμιμα ήταν και θα είναι με αποφάσεις Δ.Σ. και βεβαίως είχατε και σύμβαση, λίγο καλύτερη από την ΕΠΗΕΑ. Τώρα αν τα μέλη της ΕΠΗΕΑ το ήξεραν δεν έχει και τόση σημασία όπως και ποιος φταίει γιαυτό. Σημασία μεγάλη όμως έχει τι κάνουμε τώρα που δεν έχουμε, ούτε για χοντρές συντάξεις που νόμιμα οι συνταξιούχοι παίρνουν με αποφάσεις δηλ Δ.Σ. αλλά δεν έχουμε και για χοντρούς μισθούς. Τώρα για την ώρα παραπάνω καλά ακούγεται αλλά ας πούμε και πόσες ώρες δουλεύατε.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το ξέχασα, το οργανόγραμμα που έκανε τους μισούς τομεάρες και τους άλλους μισούς τμηματάρχες, ας μην το συζητήσουμε. Τομεάρχες δε και τμηματάρχες δηλαδή όλοι, δεν έχουν ωράριο εργασίας, μόνο φιλότιμο ,,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Στα 120 άτομα διοικητικό προσωπικό, δεν νομίζω ότι ειναι πολλοί οι 7 Τομεαρχες! Οσον αφορά το ωράριο, το7ωρο προβλέπεται απο την ΣΣΕ της ΕΠΗΕΑ. Δεν ήταν χάρη για το προσωπικό του ΕΔΟΕΑΠ. Και μάλιστα αυξήθηκε πριν την μετέφερε είχα των συμβάσεων. Αυτά, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιοί!
Ο Σομπολος πάντως, διατείνεται ότι μίλησε με τον Γκανα για μείωση των αποδοχών και ο δεύτερος απάντησε ότι δεν εχει πρόβλημα. Σωστός ο συνδικα-ληστής;;;
Οσο για τους 2 της ΕΠΗΕΑ, τι να πω; Ο ένας εκτελεί εκτεταμένη υπηρεσία και η άλλη ειναι στην κοσμαρα της χωρίς να εχει άποψη για τίποτα!
Ρε, μια ειναι η ουσία! Στάζει γι' αυτούς κάθε μήνα το χιλιαρικακι; Τι τους νοιάζει για τους υπαλλήλους και τους υπόλοιπους; Αλήθεια, για την πάγια αποζημίωση που παίρνουν, φέρνουν παραστατικά στο Λογιστήριο; Και αν όχι, πως πληρώνονται; Ειναι νόμιμο αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Μετενεργεια των συμβάσεων ήθελα να πω παραπάνω!
Ο δαιμων, δεν ειναι μόνο στον ΕΔΟΕΑΠ αλλα και στην αυτόματη γραφή!

Ανώνυμος είπε...

Τα θέλετε και τα λέτε ρε; Να γυρίσουμε στην εποχή που δεν υπήρχε οργανόγραμμα, ούτε διοικητική διάρθρωση, ούτε εκπαίδευση προσωπικού, ούτε τομεάρχες , ούτε προϊστάμενοι, μόνο κολητάρια!
Αφού λεφτά δεν υπάρχουν γιατί δεν βγαινετε να το πείτε στον κοσμο; Μήπως γιατί οι κακομαθημενοι δημοσιογράφοι ότι και να τους πείτε θα λένε θελουμε κι άλλα; Ιφιγένειες βρήκατε να κάνετε τους υπαλλήλους. Κάντε το να δούμε τι θα καταλάβετε!
Σας περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

Κι αφού όλα είναι νόμιμα όπως λέτε βρείτε ένα νόμιμο τροπο να πράξετε το καθήκον σας!
Γιατί αναλωνεστε ρίχνοντας λάσπη στους προηγούμενους ?
Τέσσερα χρόνια δεν πήραμε αυξήσεις , περισυ η τέως πάγωσε και τις τριετίες μας .Έκοψε 20% από τους γιατρούς και 5% από όλους μας, αύξησε το ωράριο μας κατα μία ώρα, έφυγαν 19 υψηλόμισθοι και προσλήφθηκαν 14 χαμηλόμισθοι, αλλά τα μέλη αυξήθηκαν πάνω από χιλιάδα και όλα τα εξυπηρετούμε με υπευθυνότητα. Πουθενά δεν
ακούγεται παράπονο ασφαλισμένου για
υπάλληλο.Δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά .
Τι άλλο θέλετε απο εμάς; Γιατί μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε αντικείμενα ; Μας μεταφέρετε από τη μια θέση στην άλλη χωρίς καν να μας ενημερώσετε. Τι θέλετε ν αποδείξετε οι καινούργιοι;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς. Οτι ειναι καινούργιοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα ειναι τόσο νέοι στο μυαλό, που απο τη στιγμή που μπήκαν στον ΕΔΟΕΑΠ ξεκίνησαν ενα κυνήγι μαγισσών! Είχαν "εργαλεία" υπαλλήλους στα χέρια τους και δεν τους εκμεταλλεύτηκαν. Τους πέταξαν λες και ήταν χαρτοσακουλες. Και καλά, η μια εντάξει, ειναι λεπτή και ανήκει στην κατηγορία φτερού, αλλα το μυαλό της νέοι μου ζυγίζει όσο όλοι εσείς μαζί!
Δεν θέλατε συνεργασία. Τα απωθημένα σας θέλατε να βγάλετε! Ντροπή ρε...Ντροπή και σε αυτούς που σας ψήφισαν σαν σωτήρες!

Ανώνυμος είπε...

Μη τα κάνετε δύσκολα, δεν θα σας πειράξει κανένας, όλα είναι εκπαίδευση. Όπως η προηγούμενη Διοίκηση σας άλλαζε σε θέσεις ρολόι για να εκπαιδευτείτε, εμείς αλλάζουμε τη Διοίκηση για εκπαίδευση, γιατί φίλοι μου δε φτάνει να έχεις εκπαιδευμένο προσωπικό, χρειάζεται και εκπαιδευμένη Διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Και για να ξέρετε, η κα Σπανοπούλου ανέλαβε προσωπικά την εκπαίδευση της Πόπης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανησυχούμε καθόλου εάν μας πειράξετε.
Είναι αποδεδειγμένο στην Ελλάδα ότι αυτός που χάνει τελευταίος είναι ο εκάστοτε υπάλληλος - ειδικά στις υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτεου τομέα.
Οσο μάλιστα κόβονται τα επιδόματα και ιδιαίτερα τα επιδόματα ευθύνης, τόσο περισσότερο μπάχαλο γίνεται σε αυτές τις υπηρεσίες διότι κανένας δεν θέλει να αναλάβει το πόστο ευθύνης (αυτό το συγκεκριμένο που δεν παρέχει πλέον επίδομα ευθύνης ή που δίνει ελάχιστο επίδομα).
Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι έμπειροι υπάλληλοι δεν αναλαμβάνουν αξιώματα και αυτά τα αξιώματα αναγκαστικά μεταφέρονται σε τριτοκλασάτους ή τεταρτοκλασάτους υπαλλήλους.
Και φυσικά δεν επιτελείται πλέον έργο - αλλά που να το καταλάβετε εσείς.
Εάν είχατε επαρκείς ικανότητες διοίκησης και εάν γενικότερα οι Ελληνικές Επιχειρήσεις και οι Ελληνικοί Οργανισμοί είχαν διοίκηση με τέτοιες ικανότητες, δεν θα φτάναμε εκεί που είμαστε σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστοοοοοος! Μαζι σου ! Αυτο που εγινε τα τελευταία πέντε χρονια στον ΕΔΟΕΑΠ που να το καταλάβουν οι Σομπολοποπηδες και οι Καρουτζογκαναδες ;
Εμεις είδαμε εκσυγχρονισμό , οργάνωση, διαδικασίες , προσπάθεια να εκπαιδευτούμε να κάνουμε τον ΕΔΟΕΑΠ Πρότυπο ασφαλιστικού Οργανισμού .Το παραδέχονται Όλοι εκτός απο τους ορκισμένους
εχθρούς της Σοανοπούλου
Και Τωρα τα βάζουν με τους υπαλλήλους καταστρέφοντας διαλύοντας λασπώνοντας !Νοικοκυριό θέλεις κύριε Σόμπολε ; Μας προσβάλεις ! Τι παρέλαβες δηλαδη ρε πρόεδρε αχουρι; Σαν δεν ντρέπεστε να τα βάζετε με το προσωπικο τους εργαζόμενους που πάντα στήριζαν τον ΕΔΟΕΑΠ ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ/ΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν αμφισβήτησε ότι η κα Σπανοπούλου, ήταν η καλύτερη πρόεδρος από την ίδρυση του ΕΔΟΕΑΠ, δεν είχε όμως βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και επόμενο ήταν να ξεκουραστεί. Μας λείπει και αυτό όσο περνάει ο χρόνος φαίνεται περισσότερο. Ας ξεκουραστεί για κάνα εξάμηνο ακόμα και θα είναι πάλι πρόεδρος, όπως της αξίζει και γιατί είναι απαραίτητη στον ΕΔΟΕΑΠ.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο ότι η ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ήταν η καλύτερη Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, δυστυχώς όμως και την αμφισβήτησαν και μπόλικη λάσπη της πέταξαν....
Στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι όποιος κάνει καλό, όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, αλλά αντίθετα του κάνουν και κακό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αστε τα κακά λόγια και τα καλά λόγια
Δείτε την πραγματικότητα !
Σήμερα στη συνάντηση με την ΠΟΕΣΥ για το Αγγελιόσημο η πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ όχι μ´ονο δεν εμφανίστηκε αλλα έστειλε και τα στοιχεία στον Στουρνάρα! Από τον ΕΔΟΕΑΠ πήγαν μόνο ο Σόμπολος, η Σπανοπούλου και ο Καρούτζος.καίγεται το σπίτι μας και εμείς τρωγόμαστε ποίος θα φάει τον άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Και τελικά τι έκαναν εκεί που πήγαν….

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ, πέρα από το λίγο παραπάνω από τη ΣΣΕ της ΕΠΗΕΑ, να μην ξεχνάμε και κάτι μπόνους, όπως και κάτι κουφά επιδόματα, ξένης γλώσσας, συνταξιοδότησης κλπ και κάτι παραπάνω από τα λίγο παραπάνω σε κάτι κολλητούς, τα οποία παίρνουν ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άσχετος - δεν γνωρίζεις τους λόγους που δόθηκαν αυτά τα επιδόματα αλλά δεν πειράζει.
Μπορείς όμως να ρωτήσεις και να μάθεις.
Μην μένεις στην ασχετοσύνη σου - που από ότι φαίνεται μετατρέπεται σε κακιούλες.
Τα "κουφά" επιδόματα εμφανίστηκαν όταν οι προηγούμενοι σύμβουλοι προσπάθησαν να κανονικοποιήσουν τους μισθούς διοικητικών και γιατρών.
Οι προηγούμενοι μισθοί (εδώ και πολλά χρόνια πίσω) προέκυψαν από απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των τότε Διοικήσεων και των προσλαμβανόμενων υπαλλήλων.
Π.χ. ήθελε ο οργανισμός έναν γιατρό.
Του έδινε το ίδιο μικτό μισθό που έδινε σε άλλον γιατρό και δεν έλεγχε εάν ένας από τους 2 αυτούς γιατρούς (παλιός και νέος) είχε ή δεν είχε παιδιά, ήταν ή δεν ήταν παντρεμένος, κλπ.
Μετά από λίγο καιρό, ρωτούσε η διοίκηση (η πρώην ή επόμενη):
Γιά ποιό λόγο παίρνει ο Α λιγότερα από τον Β;
Διότι ο Β εν τω μεταξύ είχε γεννήσει και πλέον έπαιρνε επίδομα παιδιού, ενώ ο Α είχε ήδη παιδιά γιά τα οποία δεν λάμβανε κάποιο επίδομα.
Τα υπόλοιπα σου τα αφήνω γιά homework.
Σκέψου και εσύ λίγο,
μην τα θέλεις όλα μασημένα...
Είσαι χαμηλού επιπέδου, αλλά προσπάθησε, ποτέ δεν είναι αργά...

Ανώνυμος είπε...

Χαμηλού επιπέδου είναι σίγουρο ότι δεν είμαι και το καταλαβαίνεις. Μέσα σε όλα τα παλαβά σου τώρα ανακάλυψες και την κανονικοποίηση των μισθών, ‘άλλη έγνοια δεν είχαν οι σύμβουλοι από αυτό, ούτε κατάλαβαν τι έγινε. Οι δικαιολογίες δεν ευσταθούν και γιατί ο διοικητικός θα έπρεπε να κανικοποιηθεί με το γιατρό και να πάρει επίδομα ξένης γλώσσας, οθόνη και ότι παλαβό βρίσκαμε και ονομάζαμε; Αυτό δεν είναι εξυπνάδα είναι ότι κάναμε την κουτοπονηριά επιστήμη.

Ανώνυμος είπε...

Ασε άλλους να πουν τι είσαι. Σίγουρο είναι ότι δεν καταλαβαίνεις βασικά ζητήματα του ΕΔΟΕΑΠ.
Μέχρι το 2007 οι διοικήσεις έκαναν ότι ήθελαν, όπως ήθελαν χωρίς κανόνες και χωρίς έλεγχο. Να μάθεις να σέβεσαι αυτούς που ξέρουν και να τους ρωτάς.
Πρώτα οργανώθηκε το μισθολόγιο μας κι ακολούθησαν οι γιατροί 13 από τους οποίους με ανευθυνότητα Καζάκου, Κοντράρου , Χριστόπουλου,Γκανά γράφτηκαν μέλη στην ΕΠΗΕΑ!
Όσο για τα επιδόματα ο Κλάδος έδωσε μάχες για να τα κατοχυρώσει άλλο αν η κρίση σήμερα τα κάνει να φαντάζουν πολυτέλεια. Η ανικανότητα τωννσυνδικαλιστών μας και η παραταξιακή διχόνοια τους έχει αφήσει τον Κλάδο χωρίς συμβάσεις
Ρίξε μια ματιά στην σύμβαση της ΕΠΗΕΑ έχει ημερομηνία 2008.... Ασε τα λόγια φίλε και κάνε πρόταση Χειρότερος από Τροικανός είσαι για να μιλάς έτσι για εργαζόμενους .

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε ποιος είναι ηλίθιος: συμβάσεις στην Ελλάδα με την κρίση δεν υπογράφτηκαν, παρά μόνο δεκατρείς και αυτές με τον ΟΜΕΔ, εξαίρεση μια που υπογράφτηκε με μειώσεις οι οποίες βέβαια καλύφτηκαν με έξτρα επιδόματα, για να λέμε ότι έγιναν μειώσεις, ήταν δε του ΕΔΟΕΑΠ. δίκιο έχεις για τους συνδικαλιστές του κλάδου αλλά για τις συμβάσεις δεν έχουν ακέραια την ευθύνη.
Για το μισθολογικό των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ, δεν φταίει μόνο η Διοίκηση Σπανοπούλου, αλλά και όλες οι προηγούμενες, προπαντός οι προηγούμενες, αυτό βέβαια υπονοείς και εσύ όταν λες έκαναν ότι ήθελαν, χωρίς έλεγχο και χωρίς κανόνες, τίγκα στο ρουσφέτι δηλαδή και ποιος ξέρει τι άλλο.
Τώρα για την οργάνωση του μισθολογίου σας, όλοι οργανώνουμε με έξτρα παροχές και πρωτοφανή επιδόματα, ξέρεις τον πούστη με ξένο κώλο.
Όσο για τους γιατρούς, άλλη μια γκάφα στον ΕΔΟΕΑΠ, απείλησαν με εγγραφή στην ΕΠΗΕΑ και πέτυχαν τριπλασιασμό των μισθών, εκείνο που δεν ξέρω είναι αν ήταν και ο Γκανάς στο κόλπο.
Δεν πρόκειται λοιπόν να ρωτήσω κανέναν άσχετο, που συμμετείχε στην απαξίωση του ΕΔΟΕΑΠ και προσπαθεί τώρα ο φουκαράς ο Σόμπολος να τα μαζέψει.
Είναι δε χαρακτηριστικό των ανθρώπων σαν εσένα, στο τέλος να βρίζουν το συνομιλητή τους τροικανό και χαμηλού επιπέδου.
Είναι και ο έλεγχος καλύτερα να περιμένουμε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιος είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι "τριπλασιάστηκαν" οι μισθοί των ιατρών.
Οταν σήμερα ο μέσος μικτός μισθός ενός ιατρού είναι 3000 ευρώ, δηλαδή καθαρά είναι 2000.
Και βέβαια είναι ηλίθιος όταν επιμένει ότι αυτοί οι μισθοί προέκυψαν από 3πλασιασμό.
Είναι σαν να μας λέει ότι αυτός ο μέσος γιατρός πρέπει να παίρνει καθαρά 700 ευρώ (δηλ. το 1/3 του διχίλιαρου).
Και ο φουκαράς Σόμπολος αντί να προσπαθεί να "μαζέψει", καλό θα κάνει να αναδείξει νέο έργο δικό του και όχι να κυνηγάει έργα προηγούμενων διοικήσεων.
Δηλαδή ρε φίλε τι είναι η δουλειά του γιατρού;
Μήπως είναι υποδεέστερη από την δουλειά του ξερόλα - δημοσιογράφου;

Ανώνυμος είπε...

Πέστα κοπέλα μου του ηλίθιου, που νομίζει ότι θα κάνουμε τον ΕΔΟΕΑΠ ΕΣΥ, οι γιατροί να δουλεύουν οχτάωρο και να παίρνουν 1.100€.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι εγώ ηλίθιος εσείς είστε:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο θέλουν ρε Να βριζόμαστε και να πλακωνόμαστε μεταξύ μας.
Φίλε/η εσύ που γράφεις τερατωδεισ ανακρίβειες μαζέψου λίγο ....Δεν είναι όπως τα λες!
Ακούγεται ηλίθιο να λες ότι τετραπλασιαστικαν οι μισθοί των γιατρών
Αποδείξε το ή σκάσε επιτέλους γιατί γελάμε και θυμώνουμε μαζί σου!
Απο μας περνάνε όλες οι πληρωμές.Οι υπάλληλοι ξέρουν συντάξεις , εφ άπαξ, έξοδα περίθαλψης , νοσοκομεία, μισθούς ΌΛΑ τα ξέρουν και απο τον προηγούμενο αιώνα....και απο τον 21ο !
Ξέρουν τι έκανε ο Ρουσος ,ο Φαρακος, ο Γκοτσίνας, ο Καζάκος, ο Κιαος , η Σπανοπουλου και ξέρουν τι κάνει ο Σόμπολος. Γι αυτο καινούργιο φρούτο περίμενε και θα δεις.Από τους εργαζόμενους κι όχι μόνο θα ζητήσεις συγγνώμη.
Μην προκαλείς. Συνεργάσου

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιμένουμε ρε φίλε απο τον Έλεγχο που το κοπανας και το τσαμπουνάς για να σε φοβηθούμε ?
Δεν τα έμαθες τα νέα ...πατέρα?
Πήραμε και συγχαρητήρια από τους ελέγκτες του Πεπόνη για την άρτια οργάνωση μας ιδιαίτερα του Λογιστηρίου .Δεν έχουν ματαδεί τέτοιο οικονομικό νοικοκυριό είπαν οι άνθρωποι.Πάλι ασπροπροσωποι εμείς .Οι λασπολόγοι να δω με τι μούτρα θα βγούν να παραδεχθούν τις μ@κ@κίες που είπαν και έκαναν.
Ασε που μ´ετρησαν το ταμείο μέχρι τελευταίο ευρω και δεν έλλειπε σέντσι ..... Τώρα θα έρθουν οι καινούργιοι να κάνουν δικό τους έλεγχο.Τους περιμένουμε κι αυτούς, θα τσεπώσουν 70 χιλιαρικάκια για να πουν τα ίδια . Τι ντροπή !

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά με πειράζει να με λέτε ηλίθιο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ότι τετραπλασιάστηκαν οι μισθοί των γιατρών, αλλά τριπλασιάστηκαν και όχι όλων μερικών. Όσο για τον έλεγχο, είναι πολύ ευχάριστο που τα βρήκε όλα καλά. ….. σε όλους μας λείπει η Πρόεδρος, αλλά λίγο υπομονή ακόμα.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Μιλάει καλά όποιος μιλάει τελευταίος....
Η ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ δεν μίλησε ακόμα....
Είμαι βέβαιος ότι θα μιλήσει τελευταία....
Την εκτιμώ, τη σέβομαι, μας λείπει και περιμένω να μιλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν είσαι γιατί σε πειράζει; Οι μισθοί ούτε τετραπλασιαστικαν, ούτε τριπλασιαστηκαν , ούτε διπλασιάστηκαν, ούτε κάν αυξήθηκαν φίλε ! Απο το 2009 με τη Σπανοπούλου δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ αύξηση.Ρώτα να μάθεις. Μην εκτίθεσαι.
Αν τώρα εννοείς ότι σε κάποιες ειδικότητες γιατρών συμφωνήθηκε με το σύλλογο τους να κουράρουν ασφαλισμένους και να αμοίβονται ΠΡΌΣΕΞΕ γιατί θα την πατήσεις πάλι.. Έτσι κόπηκαν τα ψεύτικα δελτία που έκοβαν οι γιατροί για να μην απολυθούν .Μας κοροϊδευαν πίσω από τις πλάτες μας.Αυτό σταμάτησε , οι γιατροί συμφώνησαν να παίρνουν μικρότερες αμοιβές και οι ασφαλισμένοι που τους επέλεξαν ΔΕΝ Πλήρωναν τίποτε. Ο ΕΔΟΕΑΠ πλήρωνει λιγότερα και οι γιατροί
δεν είναι υπάλληλοι ταμείου, αλλα ασκούν Ιατρική .
Μην την πατάς φίλε. Τα μέτρα και οι αποφάσεις των προηγούμενων δεν έχουν προηγούμενο! Δούλεψαν και απέδωσαν . Ας το έχουν στο μυαλό τους οι νέοι.Αν έχουν μυαλό δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά όποιος θέλει να βοηθήσει τον ΕΔΟΕΑΠ ούτε βρίζει, ούτε λασπώνει, ούτε λέει ψέμματα. Απλά ενώνει δυνάμεις και δουλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε / φίλη.
Η τελευταία παρατήρηση ήταν και η καλύτερη.
Πρέπει να ενωθούμε - μόνο ενωμένοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με τους αντιπάλους μας που είναι ο χρόνος, το χρήμα, ο ΕΟΠΥΥ και οι λοιποί εξωτερικοί αντίπαλοι.
Γιά να δούμε και αυτό το έργο.
Αλήθεια θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Για να συνεχίσω θα πρέπει να σταματήσετε να με λέτε ηλίθιο, και όταν λέτε οι γιατροί δεν είναι υπάλληλοι με λέτε ηλίθιο.

Ανώνυμος είπε...

Κοντράρου φέρε πίσω τα λεφτά !!!
20.000 είναι δεν τα χαρίσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιος είναι όποιος πιστευει ότι σε ένα μήνα θα αλλάξει δομές και αντιλήψεις χρόνων που έχουν αρνητικά έχουν όμως και θετικά.Αλλά τι να σου μιλάω φίλε
Είναι αποδεδειγμένο ότι Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ
Δες την περίπτωση Χωριανόπουλου και χαμογέλα γιατί εμείς γελάμε.Αντε καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Στους ....πετυχημένους ανήκει και ο εκπρόσωπό σας, αφού κοροϊδεύει τους πάντες και πληρώνεται χωρίς να προσφέρει έργο!!!
Γεια σου ....πετυχημένε ποδηλατάνθρωπε.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι και προκλητικός ο τυπακος! Σήμερα, είχε κάτσει στα τραπεζάκια για καφεδάκι. Ποιος άλλος υπάλληλος το κάνει;;;
Μα καλά, κανείς απο την Διοίκηση δεν τον βλέπει; Κι αν τον βλέπει γιατί κανείς δεν τον επιπληττει;;;

Ανώνυμος είπε...

Είναι τσιράκι του σομπολου και γιαυτό την βγαζει ζάχαρη. Ρην περασμενη βδομαδα ο Καρουτζος ουρλιαζε οτι θα τον απολυσει. Δεν εμαθα ομως αν έκανε κάτι. Αληθεια ρε παιδιά ο Καρουτζος που ειναι. Διακοπές; έχει να φανεί καμια βδομαδα στον ΕΔΟΕΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Ε! Μην κατηγορουμε τον κυρ Πάνο για τον ανεπρόκοπο δήθεν μηχανικό απο τη Ρουμανία. Ο τεμπελάκος κόλλησε σαν βδελλα δίπλα στον πρόεδρο με το που εκλέχτηκε και του έχει γίνει στενός κορσές. Άλλοι φταίνε που δεν απολύθηκε ούτε όταν πληρώναμε συντηρήσεις που δεν είχαν γίνει, ζημιές απο την άγνοια του, συνεργασίες με προμηθευτές,παρατυπίες, καρφώματα και αλλα για τα οποία υπάρχουν στοιχεία. Είναι προστατευόμενο είδος ο τυπακος που τσεπώνει το τριχίλιαρο για να κάθεται ή να χοροπηδάει σαν μαϊμού στον 6ο .
Να σας φτυσω να μη σας ματιάσω όσους κι όσες τον ψηφίσατε

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν κόλλησε σαν βδέλλα στον κυρ Πάνο, ο κυρ Πάνος μόνο με αυτόν μπορεί να συνεννοηθεί. Μην τον υποτιμάτε που συμπεριφέρεται έτσι… μηχανικός από Ρουμανία, τρύπωσε στον ΕΔΟΕΑΠ, αραχτός στο καφενείο, αφού κάνει και τη γυμναστική του, ύστερα πάει καμιά βόλτα..δεν ελέγχει και κανένας τους κοπανατζήδες, παίρνει και 3.000€ μισθό ποιος άλλος και το κυριότερο αναδείχτηκε και ο άριστος των εργαζομένων με την ψήφο των συναδέλφων για να τους εκπροσωπεί.

Ανώνυμος είπε...

Δύο.....δυνατά μυαλά εννοείς; Σωστό κι αυτό αλλά και πάλι δεν φταίει ο Σόμπολος για τον γιό του Χωριανόπουλου . Ρουσφέτι Γκοτσίνα ήταν ο περιορισμένων δυνατοτήτων χαζοτρέχας που και εκείνον τον ξεγέλασε ο πανίσχυρος τότε πατήρ και μας φόρεσε τον υιό . Ο Γιαννάκης οχι πνεύμα ούτε πιτουρο δεν έχει στο κεφάλι του μέσα . Πρώτη το κατάλαβε η Κοντράρου. Μετα ο Τσουτσιας κι ύστερα ο Δεμερτζής .Τώρα ο Καρούτζος. Κανείς δεν κατάφερε να απαλάξει τον εδοεαπ από τον τυπάκο. Στο Σόμπολο θα το ρίξουμε κι αυτο?