Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

η τ.πρόεδρος μας έστειλε την παρακάτω επιστολή.
Συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι ,αλλά και όσοι αντίθετοι με εμένα και τον δικό μου τρόπο Καλή εβδομάδα!
Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ξέρετε ότι δίνω πάντα μάχες και απαντήσεις καθαρά και με την ευθύνη της υπογραφής μου.
Μετά τις εκλογές παρακολουθώ στον ΕΔΟΕΑΠ ένα κακής ποιότητας έργο, που ξετυλίγεται σε γραφεία, αίθουσες, διαδρόμους ,ιδιωτικά ή δημόσια και θίγει βαθύτατα τον πολιτικό, τον συνδικαλιστικό και τον εργασιακό πολιτισμό μας. Κυρίως, όμως, τραυματίζει ανθρώπινες σχέσεις, υπολήψεις, αξιοπρέπεια. 
Κι αυτό πρέπει να σταματήσει!
Όχι ,φυσικά , γιατί το λέω εγώ που φαίνεται να φταίω για... όλες τις πληγές του Φαραώ,
αλλά γιατί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση, τη διχόνοια και τη διαλυτική ανθρωποφαγία. 
Σε περιόδους κρίσης αυτό συμβαίνει πάντα.Είναι...ανθρώπινο. Ας μη  τρέφουμε, όμως, μόνοι μας το φίδι στον κόρφο μας!ΟΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
Στις συνεδριάσεις του ΔΣ, σε συνδικαλιστικές συνάξεις, σαν  αυτή της περασμένης Πέμπτης  στο Ταμείο μας ,από επίσημα και λιγότερο επίσημα χείλη, από έρημους κι απρόσωπους εκπρόσωπους , (που λέει και το τραγούδι), ακούω να απαξιώνονται , να λοιδορούνται, να σπιλώνονται και να κατηγορούνται συστηματικά άνθρωποι που υπηρέτησαν ή και υπηρετούν με συνέπεια και ήθος τον Οργανισμό μας.
Προσπάθησα να αντιμετωπίσω το φαινόμενο εντός του ΔΣ με τις τοποθετήσεις και την ψήφο μου. Φαίνεται, όμως, πως η ανοχή μου έχει εκληφθεί ως αδυναμία...
Στη συνάντηση με τις Διοικήσεις των Ενώσεων μας βεβαιώθηκα ότι το κλίμα αυτό , που ζείτε και ζούμε όλοι ,δυστυχώς  θα συνεχιστεί!
Κι επειδή πιστεύω ότι στην ΓΣ της ερχόμενης Πέμπτης θα επιχειρηθεί η αναβίωση του ανήθικου και κανιβαλικού κλίματος της Συνέλευσης του Μαΐου 2012 σπεύδω να διαβεβαιώσω ότι κανείς και τίποτε δεν θα με εμποδίσει να ασκήσω τα από το Νόμο και τη Συνείδηση μου καθήκοντα.
 Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
Η λογική της Καμένης Γης και του "Νίπτω τας χείρας μου"  δεν αντέχει σε κριτική.
Εκείνοι που αξίωσαν και αξιώθηκαν την εκλογή τους  στο ΔΣ  με λάσπη  είναι τώρα  αντιμέτωποι με τις ευθύνες, που ανέλαβαν. 
Δεν διοικούν όμως! Έχουν αποδυθεί σε κυνήγι μαγισσών, καθένας με τον τρόπο του και για την πάρτη του. Πάντως όχι για το Ταμείο μας!
Επαναλαμβάνω, λοιπόν,  ότι ακριβώς είπα στη συνάντηση της Διοίκησης  με τις Ενώσεις: 
Κανείς δεν δικαιούται να λέει ότι δεν γνώριζε!!
Το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ είναι Πολιτικό , Οικονομικό, Διοικητικό,  Ανθρώπινο και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ !
Αντί να λαμβάνονται αποφάσεις, κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας με κατηγορίες, δικαιολογίες του συρμού και ανεδαφικές προτάσεις, είτε  για λαϊκά επαναστατικά  δημοψηφίσματα, είτε περυσινά ξινά σταφύλια  για τον καταρρέοντα και υπό σθεναρή αμφισβήτηση  πάντα Πόρο μας. 
Καμουφλάρουμε έτσι,   την αδυναμία μας  να  διοικήσουμε  ενωμένοι,  να εργαστούμε με στρατηγική, ώστε  να δώσουμε ανάσα και παράταση ζωής στον Ταμείο μας.
Αντιλαμβάνομαι  ότι κάποιοι δεν θέλουν να απαντώ με τη σφοδρότητα με την οποία μου επιτίθενται.
Υπηρέτησα ,όμως, τον ΕΔΟΕΑΠ και τους ανθρώπους του για  12 ολόκληρα χρόνια και θα συνεχίσω ΟΡΘΙΑ!
Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση μας προσβάλει  όλους, είναι επιζήμια για το Ταμείο μας και πρέπει να σταματήσει!

ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
Ειδικά στο θέμα του μισθολογίου διοικητικών και γιατρών, με το οποίο γίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ καταθέτω στοιχεία για το εργασιακό πλαίσιο και τους εργαζόμενους στον ΕΔΟΕΑΠ ,που δημοσιευμένα πια, ελπίζω  ότι θα συνετίσουν κάποιους, θα συγκρατήσουν άλλους  ,θα φωτίσουν την πραγματικότητα και ίσως,  θα δώσουν τέλος σ´αυτό το παραμύθι για τους.... "τεράστιους μισθούς γιατρών και διοικητικών στον ΕΔΟΕΑΠ, τις σπατάλες και τα μαγαζάκια, τις ...δεκάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις με μισθούς Coca cola, τα στελέχη που δεν αξίζουν, τους διευθυντές και προϊσταμένους που δεν χρειάζονται, το Ταμείο που μπορεί να δουλέψει με 50 εργαζόμενους" (!) και όχι 148 που έχει σήμερα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη!
Ας μάθουν λοιπόν, όσοι συκοφαντούν ασύστολα, διαδίδουν ανόητα και διχάζουν ανεύθυνα απειλώντας την δύσκολη, αλλά αναγκαία σήμερα παρά ποτέ, εργασιακή ειρήνη στον ΕΔΟΕΑΠ ότι :

  Το 2009 ο ΕΔΟΕΑΠ είχε 7.200.000€ ετήσιο μισθολογικό κόστος  για 155 εργαζόμενους, 49 γιατρούς και 106 άτομα  προσωπικό,  σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη. 
• Το 2013 ο ΕΔΟΕΑΠ έχει 6.000.000 € ετήσιο μισθολογικό κόστος για 148 εργαζόμενους 44 γιατρούς και 104 άτομα προσωπικό, σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
     Στο διάστημα 2009-2013 ο αριθμός των εργαζόμενων  ΜΕΙΩΘΗΚΕ  κατά 7  άτομα, το δε μισθολογικό κόστος  ΜΕΙΩΘΗΚΕ κατά περίπου 17% (31% αν υπολογιστεί το όφελος από την καθιέρωση  του 8ώρου !).
  Επί θητείας μου, ως Προέδρου, από τον Ιούνιο του 2009  δεν δόθηκε αύξηση στο προσωπικό, εκτός  από συμβατικές αυξήσεις σε ορισμένους συναδέλφους  πχ επειδή παντρεύτηκαν ή απόκτησαν παιδί.
• Όπως δεν δόθηκε καμία αύξηση στους συνταξιούχους μας μετά το 2010.
Αντιθέτως ήμασταν η μόνη Διοίκηση που υποχρεωθήκαμε  και τολμήσαμε να πάρουμε αποφάσεις για Μέτρα, μειώσεις και περικοπές.
      Από τους 155   εργαζόμενους μέχρι το 2009, μόνο 23 είχαν προσληφθεί με προκήρυξη και από αυτούς οι 17 στο διάστημα 2007-2009.
• Οι υπόλοιποι 132 προσλήφθηκαν  με συστάσεις και απο αυτούς 79  ήταν συγγενείς μελών ΔΣ  συνδικαλιστών του κλάδου και λοιπών... πολιτικών παραγόντων!
       Από τους 47 προσληφθέντες (2009-2013)  οι 16 προσλήφθηκαν με προκήρυξη και οι 21  με συστάσεις από τους οποίους ΚΑΝΕΝΑΣ  δεν είναι συγγενής μέλους του ΔΣ ή συνδικαλιστή. 
( Σημ. Δεν προσμετρώ  α) μια μοναδική περίπτωση  σοβαρότατης ασθένειας στην οικογένεια  δύο  άνεργων μελών μας, οπότε προσελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΗΕΑ,  ένας μόνο χαμηλόμισθος εργαζόμενος, συγγενής συνδικαλιστή μας και β)  την ανάθεση έργου ορισμένου χρόνου  σε συνάδελφο, για τη κάλυψη κενού στη Θεσσαλονίκη, την οποία κραδαίνουν    εθελοτυφλούντες,  υποκριτές και   ψευτοηθικολόγοι συνδικαλιστικοί ταγοί μας.) 
• Για 3 από τις 21   θέσεις εγγυήθηκα, ως πρόεδρος προσωπικά εισηγούμενη στο ΔΣ. Καμία  από αυτές δεν ανήκει σε ειδικότητα  που ασφαλίζει η  ΕΠΗΕΑ. Αντίθετα  αφορούν σε ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ. Αυτά για όσους νομίζουν ότι θα με φοβίσουν με απειλές, συκοφαντίες  και εκβιασμούς σε βάρος ανθρώπων με ήθος, εργατικότητα και αξιοπρέπεια.
   Έκτος από τα 2  κορυφαία στελέχη του Οργανισμού μας , την Κυρία Αρχίατρο και τον Γενικό Διευθυντή , οι οποίοι προσλήφθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού μας, με δημόσια προκήρυξη, είμαι κάθε στιγμή σε θέση να ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι:   
1.      Οι μισθοί των 43 γιατρών μας και των 103 υπαλλήλων μας δεν είναι αυτοί που διχαστικά και ανόητα παραπληροφορούν κάποιοι και στρέφουν έτσι τον έναν εναντίον του άλλου!
2.      Ο ανώτατος μεικτός μισθός γιατρού μας είναι 3769€  συνολικά και μεικτά και ο κατώτατος 1422 € με μέσο μισθό 2800€ για επιστήμονες με εξαιρετικά προσόντα, πολύχρονη εμπειρία και ευδόκιμη παρουσία κοντά μας.
3.      Η μισθοδοσία τους προβλέπεται ρητά από τη ΣΣΕ που έχει υπογράψει η Διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ επί προεδρίας Κίαου   και επί προεδρίας Σπανοπούλου με τον ΣΕΥΕ,  ΕΣΗΕΑ,ΕΠΗΕΑ δεν έχουν καταφέρει ακόμη να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις για τον Κλάδο .
4.      Ο ανώτατος μεικτός μισθός υπαλλήλου είναι 5553€ και αφορά σε ΜΌΝΟ σε 2 συναδέλφους, με κατώτατο 1101€ και μέσο μισθό περίπου 2280€.
Μπορεί μέσα στην Κρίση οι αριθμοί αυτοί να φαντάζουν και να είναι μεγάλοι, αλλά αφορούν  σε κεκτημένα δικαιώματα και ανθρώπινες ζωές. Σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται ανεύθυνα με διασυρμό και με κανιβαλισμό, αλλά υπεύθυνα και με διάλογο.
Η μείωση  μισθών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να  παίζει οποιοσδήποτε με κεκτημένα, με την εργατική νομοθεσία, με συμβάσεις, με νόμιμες κατισχύουσες αποφάσεις και με τη ζωή οικογενειών συναδέλφων μας, πολλοί από τους οποίους και μέλη του Ταμείου μας είναι και άριστοι στην εργασία τους!
Διαβεβαιώνω, λοιπόν ,ότι το μισθολόγιο  των διοικητικών υπαλλήλων του οργανισμού μας προβλέπεται   ρητά απο την συμφωνία των Διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ με τους υπαλλήλους που επιτεύχθηκε  επί διοικήσεως Κιάου και σεβαστήκαμε απόλυτα, ενώ  σε κάθε περίπτωση είναι πάνω απο όσα ορίζει η ΕΠΗΕΑ.
Τα στοιχεία για όλα τα παραπάνω βρίσκονται φυσικά στη διάθεση μου, στη διάθεση του ΣΕΥΕ, των Ενώσεων μας και κάθε Αρχής εάν   χρειαστεί!  
Διαβεβαιώνω ακόμη, ότι η αξιολόγηση του διοικητικού προσωπικού που έχει γνωστοποιηθεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ  , ως οφείλαμε άλλωστε, έγινε με όρους επιστημονικής αρτιότητας και  εγκυρότητας. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν και αναλύθηκαν στο ΔΣ, αξιοποιήθηκαν δε απο τον διευθυντή και τους Τομεάρχες, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις  ΔΣ και ήταν θετικά για το 75% των υπαλλήλων. Όπου εμφανιζόταν(14 περιπτώσεις) μέτρια απόδοση ή πρόβλημα λήφθηκαν αποφάσεις, ενώ σε 3    μόνο περιπτώσεις η αξιολόγηση ήταν από κακή έως  αρνητική. Και πάλι όμως, με με απόφαση του ΔΣ δόθηκαν προφορικές οδηγίες, παρατηρήσεις και παράταση χρόνου στους εργαζόμενους και τους Τομέαρχες για βελτιώσεις.
Μία μόνο περίπτωση κρίθηκε ανεπίδεκτη κάθε βελτιώσεως  και μου ανατέθηκε από το ΔΣ η εισήγηση για την αντιμετώπιση της.
Νομίζω ότι είμαι σαφής! 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι και συνεργάτες,

Η θέση μου στο ΔΣ δεν μου επιτρέπει να μιλήσω πιο αναλυτικά για τις μειώσεις των μισθών σας κι ας ξέρω την αγωνία σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, όμως, ότι η νέα Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα μείωσης όλων  των εξόδων και προσπαθεί αυτό να γίνει για όλους ανεξαιρέτως και με κοινωνική δικαιοσύνη.Εύχομαι να το καταφέρει όσο δύσκολο και αν είναι.
Πέρσι  μειώσαμε τους μισθούς των γιατρών κατά  20% και των υπαλλήλων  με 5% και  εργασιακό 8ωρο από 7ωρο.
Φέτος,  η πρόταση που σχηματίστηκε με δυσκολία   ( Και δεν έχει γίνει απόφαση  ΔΣ ακόμη ) είναι:  για όλους , μείωση μεσοσταθμικά 15% ,δλδ κλιμακωτά, με μεγαλύτερη μείωση στους υψηλούς μισθούς, μικρότερη στους χαμηλόμισθους και ελάχιστη  5% ή και καθόλου στους μισθούς κάτω των 1500€ , με σεβασμό στα θεσμικά των ΣΣΕ της ΕΠΗΕΑ, του ΣΕΥΕ και στα κεκτημένα της συμφωνίας εργαζόμενων και Διοικήσεων ΕΔΟΕΑΠ.
Δυστυχώς είμαστε στο σημείο που θα πρέπει να πούμε ότι χωρίς αποφάσεις και χωρίς  τη συμβολή  όλων,  μισθοί, συντάξεις και φάρμακα σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα υπάρχουν στον ΕΔΟΕΑΠ ! 
Ο αγώνας και η αγωνία μας είναι ζήτημα  ΧΡΟΝΟΥ πια. Κερδίζουμε χρόνο ζωής!
Σας παρακαλώ να  μην αντιτείνετε - όχι τουλάχιστον τώρα - το: Ποιός φταίει; Οι προηγούμενοι φταίμε  για όλα, σας λέω εγώ. 
Εσείς, όμως ,αν συνεχίσουμε έτσι, του χρόνου δεν θα έχετε δουλειά, εγώ σύνταξη και ο άρρωστος στο γκισέ του ΤΥΠ φάρμακο!
Γιατροί και διοικητικοί πιέστε  τη διχογνωμούσα Διοίκηση για άμεση διαμόρφωση  σχεδίου αντιμετώπισης της Κρίσης  με συγκεκριμένα, δίκαια και κοστολογημένα  μέτρα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ας αφουγκραστούμε κι ας σεβαστούμε όλοι   την αγωνία όλων μας!
Ζητήστε να συζητήσετε με  ΟΛΟ το ΔΣ.
Απαιτείστε να σταματήσει το φοβικό και ανθρωποφαγικό κλίμα, απομονώστε τους ανεύθυνους προβοκάτορες  και ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας!

Συναδελφικά πάντα
Και με θλίψη για όσα σοβαρά
(ή γελοία) συμβαίνουν


Ελένη Σπανοπούλου

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυρία Σπανοπούλου,
Διάβασα προσεκτικά το κείμενο με τις μειώσεις του αριθμού προσωπικού τα τελευταία 3 χρόνια.
Ομως παραλείπετε να αναφέρετε ότι αυτά τα τελευταία 3 χρόνια, εσείς προσωπικά προσλάβατε φίλους σας ή παιδιά φίλων σας.
Τουλάχιστον 6 άτομα προσλήθηκαν από την δική σας λίστα και μάλιστα σε πόστα που κατά την άποψη μας δεν ήταν καθόλου απαραίτητα.
Εάν απαντήσετε ότι δεν υφίστανται αυτοί οι 6, τότε στο επόμενο σχόλιο ευχαρίστως να σας τους θυμίσω.
Συνεπώς,
ο πραγματικός αριθμός των προσληφθέντων θα έπρεπε να είναι κατά 6 λιγότερος - το ίδιο αναλογικά και οι συνολικοί μισθοί των υπαλλήλων του ΕΔΟΕΑΠ.
Τώρα λέτε ότι θα μειώσετε κατά 15 (ίσως και περισσότερο) αυτούς τους μισθούς.
Αυτή όμως η μείωση δεν θα χρειαζόταν εάν δεν διενεργούσατε αυτές τις προσλήψεις.
Αφήστε που ήδη το συνολικό ποσό μισθοδοσίας έχει ήδη κατέβει αρκετά - πιθανώς και κάτω από τις προβλέψεις του φετεινού προϋπολογισμού.
Αλλά και αυτοί οι συνταξιούχοι που συνεχίζετε να μισθοδοτείτε;
Γιά ποιό λόγο;
Διώξτε τους γρήγορα αντί να μειώνετε τους μισθούς του προσωπικού που θέλετε πάλι να κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω! Μειώθηκε ο αριθμός των εργαζόμενων και το μισθολόγιο, δίνει στοιχεία για το τι γινόταν και έγινε και εσύ ζητάς απολύσεις και τα βάζεις με συνταξιούχους που νόμιμα έχουν δικαίωμα να εργάζονται;;;;;;
Είμαστε όλοι καλοί, σωστοί και εχουμε πρσληφθεί χωρίς ρουσφέτια, αλλά οι 3 οι 6 οι 9 που ήρθαν με σύσταση Προέδρου σε ενοχλούν ;;;;;;; Αν απολυθούν οι 6 ....άχρηστοι θα σωθεί νομίζεις ο μισθός σου;;;;;
Τόσο κατάλαβες από αυτά που διάβασες;
Ποιός είσαι ρε φίλε που με κουκούλα απειλείς να δώσεις ονόματα; Ο Κασιδιάρης του ΕΔΟΕΑΠ;

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλα 7 πρόεδροι πριν την Σπανοπούλου μπορούσαν να εισηγηθούν προσλήψεις συγγενών και φίλων με τη σέσουλα αλλά εκείνη όχι! Άσε ρε φίλε με τα σεις και με τα σας!
Τουλάχιστον η τέως έχει το θάρρος της υπογραφής της.
Στην τελική και ο Χωριανόπουλος παιδί φίλου της ήταν γιατί δεν της την λες;
Και που είσαι, όταν δημοσιεύσεις τη λίστα των φίλων της και των παιδιών των φίλων της να
μπορείς να αποδείξεις ότι είναι άχρηστοι, αργόμισθοι, λουφαδόροι και υψηλόμισθοι όπως ο Γιαννάκης.Αλλιώς θα θέλεις και πολυ φτύσιμο μεγάλε που σου φταίνε 6 και όχι όσα όλοι ξέρουμε καλά ότι έγιναν.Πιο χαζός και πιο καρφί πεθαίνεις φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε παιδιά τι θα μας πει ο εκπρόσωπος ποδηλατάνθρωπος αύριο;
Ότι πήγε σε μια σύσκεψη και κατηγόρησε ονομαστικά συναδέλφους; Ότι συμφώνησε με μειώσεις υψηλόμισθων και κατηγόρησε όλους τους καινούργιους πως δεν αποδίδουν και παίρνουν μισθούς Κόκα Κόλας; Ότι έκρινε τον διευθυντή και προϊσταμένους του ως αχρείαστους στην Υπηρεσία και ότι έκανε σαν υστερικός για την τέως,αυτός που λούφαζε και σώπαινε παρουσία όλων μας όταν εκείνη του έδινε το λόγο; Μήπως θα μας πει για το πτυχίο του από τη Ρουμανία ή τον έχουν βάλει να καρφώνει πρώτα και να μας ζητάει μετά να δεχθούμε μειώσεις 5% έως 35% που λέει η Σπανοπούλου;
Κι αυτό ακόμη όμως είναι η πρώτη και η μόνη που
βγήκε να μας το πει.Δεν το βλέπω καλά το παπαγαλάκι του Σόμπολου που για να σωθεί το παίζει δεξιοδικτυωμένος και αριστεροΔίκτυος.
Ο ανθρωπάκος τσεπώνει παχυλό μισθό για να κάθεται και να ζητά απολύσεις ανθρώπων που δουλεύουν.Άκου να λέει δημόσια ότι ο ΕΔΟΕΑΠ μπορει να λειτουργήσει με 56
ανθρώπους! Έχει μείνει στην εποχή του μπαμπά του ο εκπρόσωπος μας.Τι να σου κάνει όμως αφού άθελα του και με τη μεγαλοψυχία της τέως προέδρου και φίλης του πατέρα του είναι... Ανίκητος!

Ανώνυμος είπε...

Ο γιος της κομμώτριας, ο ανιψιός της φίλης προσφάτως μακαρίτισας, ο πρώην γκόμενος, η καθαρίστρια του σπιτιού της με ωράρια που βόλευαν για να καθαρίζει και το σπίτι της, η κόρη της καθαρίστριας, ο κύριος Ρόζα της κολλητής από το Μέγαρο και δεν συμμαζεύεται... Φουλ της αξιοκρατίας κα Σπανοπουλου. Και μετά φταίει ο ποδηλατάνθρωπος που είναι όντως νούμερο και όχι για παράδειγμα το νούμερο της νομικής υπηρεσίας που παρέχει ακόμα δωρεάν υπηρεσίες στην κυρία....

Ανώνυμος είπε...

Πάλι το ίδιο τροπάρι!
Συνήθως αυτοί που φωνάζουν περισσότερο είναι όσοι είναι με τη μεριά του άδικου. Θα ήταν χρήσιμο όσοι γράφεται και κατηγορείτε και λασπώνετε ανθρώπους, να μας πείτε πως προσληφθήκατε, τι δουλειά κάνετε, τι έχετε προσφέρει, τι προσφέρετε κλπ. Θα μας πείθατε αληθινά. Διαφορετικά είστε άνθρωποι με κουκούλες (ξέρουμε τι σουξέ είχαν σε άλλες εποχές) και ρίχνετε διαλυτικό δηλητήριο δεξιά και αριστερά.
Είτε κάποιοι είναι όντως ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν είτε είναι στρατευμένοι στην υπόθεση της διάλυσης και της καταστροφής του ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτό που είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια περιγράφεται παραπάνω ανάγλυφα με το “ … αν συνεχίσουμε έτσι, του χρόνου δεν θα έχετε δουλειά, εγώ σύνταξη και ο άρρωστος στο γκισέ του ΤΥΠ φάρμακο!...”
Αν μπορέσουμε να εστιάσουμε και να δώσουμε τις όποιες δυνάμεις μας στην αποτροπή αυτής της προοπτικής, θα είχαμε προφέρει υπηρεσία προς τους εργαζόμενους, τον ΕΔΟΕΑΠ, τους ασφαλισμένους μας και την κοινωνία.
Αυτό το παιχνιδάκι της “κουκουλοφορίας” και του “δηλητηριοψεκασμού” είναι το βούτυρο στο ψωμί αυτών που έχουν οργανώσει την διάλυση ενός από ελάχιστα αυτοδιοικούμενα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα.
Πατριώτες μου στρατευτείτε έστω και μια φορά στην υπόθεση της οικοδόμησης και της διάσωσης της ζωής μας και όχι της κατεδάφισης και της καταστροφής. Μη δικαιώνετε τον νοσηρό “χρυσαυγιτισμό”.
Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηρίζουν αυτούς που τα γράφουν και το αριθμό των γραμμαρίων του υλικού που έχουν μέσα στο κεφάλι τους.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα εσυ αλήτη ,που έστω και με κουκούλα, φωτογράφισες ανθρώπους και ζωές, εσύ που τα ξέρεις όλα αυτα πες μας πόσο άχρηστοι, ανήθικοι, κλέφτες,τεμπέληδες ανίκανοι , ρουφιάνοι και υψηλόμισθοι είναι όλοι οι συνάδελφοι που ΑΤΙΜΑ και ΑΝΑΝΔΡΑ χτυπάς;
Γιατί όλοι τους ξέρουμε και ζούμε και δουλεύουμε κοντά τους και γνωρίζουμε πόσο σωστοί και αξιοπρεπείς είναι όλοι στη δουλειά και στη ζωή τους.
Αν νομίζεις ότι θίγεις την Σπανοπούλου μ αυτα που γράφεις είσαι για τα μπάζα φτηνιάρικο καρφί

Ανώνυμος είπε...

Η Σπανοπούλου εισηγήθηκε σύμφωνα με τα καθήκοντα της στο ΔΣ.Αυτό αποφασίζει τις προσλήψεις.
Και πρότεινε το λέει η ίδια άλλωστε στο κείμενό της ανθρώπους που εμπιστευόταν και που με λιγότερο μισθό και με τη καλή δουλειά τους δίπλα μας τη δικαίωσαν.
Αυτο να μας πεις καραγκιοζάκι, αν έφερε άχρηστους και αργόμισθους σαν εσένα.
Ας πούμε έφυγε καθαρίστρια με 2500 μισθο και ήρθε η Κυρία Βάγια με 1300 και 6 μέρες τη
βδομάδα δουλειά αρίστη. Έφυγε ο χασικλής κλέφτης νυχτοφύλακας και ήρθε με λιγότερα λεφτά ο Κύριος Γιώργος, αληθινός μηχανολόγος μηχανικός από τη Γερμανία μέλος του ΤΕΕ όχι ρουμάνικη μαϊμού με πλαστή σφραγίδα σαν τον εκπροσωπό μας που προσλήφθηκε και με την ψήφο της τέως προέδρου και μας κοροϊδεύει όλους.
Τη δουλειά του στην τεχνική υπηρεσία όπου πήγε
όταν τελείωσαν τα δύο κτίρια την ξέρουμε όλοι βλακόμουτρο.
Έφυγε ο κύριος Βασιλείου και προσλήφθηκε με τα μισά λεφτά ο κύριος Δημήτρης που δεν έχει δώσει αφορμή ποτέ σε κανένα. Η κόρη της καθαρίστριας ήρθε καλοκαίρι που δεν βρισκόταν υπάλληλος να
αντικαταστήσει την τηλεφωνήτρια των 3500€ βλαμμένε και με 1500 αντικατέστησε τρεις ανθρώπους δουλεύοντας διπλοβάρδια ηλίθιε την δε πρόσληψη της εισηγήθηκε η Αγαθή.Η κοπέλα εκτός απο την Τύχη να είναι κόρη της καθαρίστριας κυρίας Βάγιας και όχι του συγχωρεμένου Χωριανόπουλου έχει σπουδάσει στην Αγγλία και
είναι τέρας εργατικότητας ! Κι αυτο το ξέρουμε όλοι.
Τωρα τα άλλα που λες μάλλον εννοείς τον Αντωνη ανηψιο του Ρέντζου, γιατί οι άλλοι δύο προσλήφθηκαν με εισήγηση νομικών και όχι της τέως.
Και τέλος ψευταράκο που ξέρεις και τι δουλεια κάνουν οι μανάδες μας ρώτα το άλλο καρφί όχι από το... Μητρώο, την Αγαθή εννοώ να σου πει γιατί ξέρει απο την εποχή που εγλυφε την Ελένη ...της ότι τη χτενίζει κομμωτής και όχι κομμώτρια! Άντε σίχαμα πρωί πρωί Βγες αν τολμάς να τα πείς αυτά το μεσημέρι στη συνάντηση των εργαζόμενων σκουλήκι !


που σπέρνεις εμετούς για να μας διχάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ Η ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΠΟΥΛΕΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ. Η ΑΓΑΘΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Η ΣΠΑΝΟ ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΡΕΛΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΥΤΖΟ, ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ,ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΑΡΧ...ΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Για βοηθό της Κωνσταντίνου, του Βαράκη ,της Καραλή και της αρχιάτρου τον έφερε όχι σαν πουλέν! Άλλο αν της βγήκε παληοχαρακτήρας, γλειώδικο καρφι, και πουλάδα που παρενοχλεί και κρατάει το χέρι της Ποπάρας στο χειρουργείο.Ο ίδιος το διαλαλεί πάντως....
Όσο για την πονηρή Αγαθή πάντα κάπου κολλούσε για να σταθεί την ξέρει όλος ο Πήγασος, όλα τα γραφεία ισολογισμών, όλη η ΕΠΗΕΑ κι όλος ο ΕΔΟΕΑΠ
Η Σπανοπούλου μόνο την έμαθε τελευταία. Ας πρόσεχε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΛΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ Η ΣΠΑΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ!ΠΟΣΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!!!Κ ΜΕΤΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! ΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΟ....Σ...ΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

εμενα παντως ουτε πνευμονολογος μου φαινεται γιατι με εστειλε σε εξωτερικο πνευμονολογο γιατι αυτος ειναι ειδικος στον υπνο, ιδιαιτερα χρησιμη ειδικοτητα για το ταμειο μας.....

Ανώνυμος είπε...

εμενα παντως ουτε πνευμονολογος μου φαινεται γιατι με εστειλε σε εξωτερικο πνευμονολογο γιατι αυτος ειναι ειδικος στον υπνο, ιδιαιτερα χρησιμη ειδικοτητα για το ταμειο μας.....

Ανώνυμος είπε...

Πόπη μου άσε τ´ άρματα.Δεν είναι εδω το Σούλι. Εδω είσαι σκλάβα του Πασά ! Είδες πως τα γύρισες σήμερα μπροστά στους γιατρούς; Παραδεχόμαστε ότι θέλεις να δουλέψεις αλλά σκέψου για ποια τιμη, ποιών όπλων σε βάζουν μπροστά να βρίζεις ανθρώπους, να εξευτελίζεις κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, να ανοίγεις την πόρτα σου σε ρουφιάνους, να βγαίνεις στα κάγκελα και να κατηγορείς συναδέλφους χωρίς ονόματα και στοιχεία , να βρίζεις σα λιμενεργάτης και να προσβάλεις καθηγητάδες που μόνο σαν ασθενή τους μπορούν να σε δουν ;;;;;
Πριν γ@μ@θ@@μ@ εμείς άσε τις επαναστατικές παπάρες και τις κουτοπονηριές τις παραποίησεις και τα στησίματα που έμαθες στο ένα είναι το Κόμμα και βάλε την υπογραφή σου κάτω από στοιχεία και ονόματα για να σε αντιμετωπίσουμε όπως σου αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκης και Ο Γιαννακης που έκαναν τράμπες να δουλεύουν τετραωρα τα έσπασαν και τώρα ο Μάκης με σύμμαχο τη Βάσω και την Ελένη πάνε να στήσουν το Γιαννάκης. Ουστ από εδώ όλοι σας

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιαννάκης καταγγέλθηκε και κάθε καταγγελία θα εξεταστεί θες δεν θες. Δεν κρύβεται το θέμα όσα τηλέφωνα κι αν σας .... κάνει η ΝΔ.
Τα έξυπνα επαναστατικά πουλιά από τη μαύρη και την κόκκινη μύτη πιάνονται και πάντα ζέχνουν!
Μη ρίχνεις σε άλλους ότι έκανες εσυ! Νόμος!
Πιο πολυ ψεύτης πεθαίνεις! Από τα γέλια και τα κλάμματα εννοώ! Με κουκούλα ή μη , με λάσπη ή υστερίες, δεν θα το καλύψετε με τίποτε!