Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΣΥ

Οι συνδικαλιστικοί  εκπρόσωποι μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ,  ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ, αλλά και των ταμείων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση (12 Οκτ.2013) του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, εκλήθησαν να συζητήσουν μαζί τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και να χαραχθεί κοινή πορεία υπεράσπισης των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που τόσο πλήττονται τις μέρες της  μνημονιακής διακυβέρνησης.
-Έντονος ήταν ο προβληματισμός για την κατάσταση «Βατερλώ» που βιώνουμε (όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά) και την ανάγκη να την υπερβούμε… πριν εξαφανιστούμε,  επισημαίνοντας πως ο αγώνας μας είναι μονόδρομος.
-Άφθονη ήταν… η οργή για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υφαρπαγής ακόμη περισσότερων, την επιθετική στάση των εργοδοτών, αλλά και την αρπαχτική  διάθεση των διαφημιστών και γι αυτό διατυπώθηκε η ανάγκη ενός διεκδικητικού πακέτου, σ’ αυτό το τρίπτυχο…στόχευσης.
-Ενώ παράλληλα, σημειωνόταν η ανάγκη εξορθολογισμού των λειτουργιών και διαδικασιών, τόσο στον συνδικαλιστικό όσο και τον ασφαλιστικό χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τονίζοντας την προοπτική συνδικαλιστικής και ασφαλιστικής ενιαιοποίησης –ένα Συνδικάτο Τύπου, ένα Ασφαλιστικός φορέας.
Στο τέλος της συζήτησης (στοιχεία της οποίας παραθέτουμε παρακάτω), ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥΓ. Σαββίδης συνόψισε, λέγοντας πως το  διοικητικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του θα περιλάβει όλα όσα κατατέθηκαν στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η Ομοσπονδία, θα αποστείλει στις Ενώσεις και θα καλεί σε συσπείρωση αγώνα. 
Να σημειωθεί ότι τη διαδικασία παρακολούθησαν τα προεδρεία των δημοσιογραφικών ενώσεων πλην ΕΣΗΕΜΘ που δεν προσήλθε (υπήρχαν εκπρόσωποι της μειοψηφίας), η πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Π. Σόμπολος που ανέφερε ότι στο τέλος του 2013 το έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ θα είναι 23 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Γιάννης Αγγέλης, τόνισαν ότι οι προτάσεις του κ. Σόμπολου, είναι δικές του σκέψεις και δεν τους εκφράζουν, ειδικά σε θέματα περικοπής παροχών.
Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Π. Σόμπολος συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο έλλειμμα των 23 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο θα κλείσει το 2013, ενώ στο ταμείο μας έχουμε μόνο 12 εκατ.
"Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα Βατερλώ. Πρέπει να περιορίσουμε τα έξοδα, χωρίς να πειράξουμε την υγεία και την περίθαλψη. Μέτρα μπορούν να είναι η περικοπή των δώρων των συνταξιούχων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά και ο  εξορθολογισμός. Να ενταχθούν τα μπλοκάκια,  αλλά όχι συλλήβδην. Ενώ πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία με την καταβολή του αγγελιόσημου  των κυριακάτικων στο ΤΑΙΣΥΤ  και όχι τα δικά μας  ταμεία."
Διαβάστε παρακάτω τις υπόλοιπες τοποθετήσεις:

Η πρόεδρος του ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ Π. Χριστοδουλίδου παρενέβη για να πεί  ότι όσα είπε ο προηγούμενος δεν είναι απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ αλλά προσωπικές του απόψεις. Φαίνεται πως προσχώρησε κι αυτός στην άποψη κάποιων άλλων μελών του δσ.
Ο Γ. Αγγέλης, μέλος του δσ του ΕΔΟΕΑΠ, είπε ότι το ζήτημα είναι να μην μοιραστούμε τη φτώχεια που μας επιβάλουν. Δεν είναι συντεχνιασμός το να διεκδικούμε την εισροή νέων ασφαλιστικών πόρων. Οι περικοπές που προτείνονται από άλλα μέλη του δς, δεν σώζουν την κατάσταση. Η προσοχή μας πρέπει να εστιαστεί στην κυβέρνηση κια όσα έκανε για να αφαιμάξει τα αποθεματικά μας. Αλλιώς εθελοτυφλούμε. Προοπτικά να πάμε σε ένα Συνδικάτο Τύπου και ένα Ασφαλστικό φορέα.
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Τσαλαπάτης επισήμανε τον κίνδυνο από την τελευταία πρόταση του προηγούμενου. Διαφωνώ με τις περικοπές. Μην ανοίξουμε ζήτημα της κατανομής των πόρων. Διαφωνώ με την πρόταση Κουμπιά για τα μπλοκάκια. Διέξοδος είναι τα έσοδα. Να συγκροτηθεί επιτροπή για την μελέτη του ασφαλιστικού. Η ΔΤ είναι… μία παράγκα του Καψή.
Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας είπε  ότι η ΠΟΕΣΥ πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της. Αν όχι τώρα ενοποίηση συνδικαλιστική και  ασφαλιστική.  Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα, όχι μόνο το πως θα σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, στο οποίο  δεν είναι ασφαλισμένοι όλοι οι δημμοσιογράφοι (τα μέλη των Ενώσεων, πλήν ΕΣΗΕΑ και  ΕΣΗΕΜΘ).
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός οργανωμένου αγώνα, με την ΠΟΕΣΥ να έχει τον συντονιστικό ρόλο. Η έκθεση ΟΟΣΑ ηχεί σαν καμπανάκι, με εργοδότες και διαφημιστές να απειλούν τα εργασιακ΄, ασφαλιστικάκαι συνδικαλιστικά  δικαιώματα. Όμως και  εμείς πρέπει να δούμε τις ανορθολογικές καταστάσεις στα ταμεία και  τις  παροχές τους. Προβληματίζομαι για τα ΔΠΥ, ναι στο αγγελιόσημο στο διαδίκτυο.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κ. Κορτέσης απηύθυνε έκκληση στην ΠΟΕΣΥ για το  χρόνο κήρυξης των απεργιών, με αποτέλεσμα οι  περιφερειακές ενώσεις να μην προλαβαίνουν να ακολουθήσουν. Είναι λάθος η ανακατανομή του  αγγελιόσημου.Παλιά κάποιοι -και εδώ μέσα- δεν μας ήθελαν στα ταμεία του ΤΣΠΕΑΘ (σήμερα α΄ διεύθυνση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), σήμερα το σκέφτονται για να σωθούν. Και  φυσικά  συμφωνούμε με την πρόταση για ένα Συνδικάτο και ένα Ασφαλιστικό φορέα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΕ Γ. Πέτρου αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση των δημοσιογράφων στην περιφέρεια,  οι οποίοι εκβιάζονται να εργαστούν με… απολαβές 200 και 400 ευρώ,  ενώ οι καθυστερήσεις φθάνουν τους 4-5 μήνες. Το κείμενο που κυκλοφόρησε χθες ως SOSεMMEείναι προβοκατόρικο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή του καταστατικού.
Ο Μπ. Μπίκας, μέλος δσ ΕΣΗΕΜΘ (Ασύνταχτος), είπε ότι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ απουσιάζουν (κάτι που έγινε θέμα στο γσ), ούτε ένας δεν κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη, παρά μόνο εμείς οι δυο της αντιπολίτευσης, με τον Β. Κυριακούλη. Μπορώ να μεταφέρω όμως την επωδό του προέδρου Βοϊτσίδη, δηλαδή: τι να έρθουμε Αθήνα αφού δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό, ό,τι πεί η ΠΟΕΣΥ. Εμείς καταθέσαμε μία συνολική πρόταση για ψήφισμα που συνοψίζει τα μέτωπα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε [παρατίθεται στην παρακάτω ανάρτηση στο ιστολόγιο]. Το δσ της ΠΟΕΣΥ να κινηθεί συγκεκριμένα, συντεταγμένα και αποφασιστικά, καλώντας τις Ενώσεις και τα μέλη να συστρατευθούν και να παλέψουμε. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων προς κυβέρνηση και εργοδότες, όπως και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Να μη λένε άλλα και να κάνουν άλλα, όπως η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ που αυτές τις μέρες συζητάει να ξαναϋπογράψει ατομικές συμβάσεις στον Αγγελιοφόρο. Ή ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία  των απεργιών, όπως λέει η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ.
Αν δεν μπορούν οι διοικήσεις των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας, να δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, να παραιτηθούν και να πάμε σε εκλογές σε όλες τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία με έκτακτο συνέδριό της. Ή θα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε ή θα θαφτούμε στα συντρίμμια. Να συνδέσουμε με τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις την παενυρωπαϊκή μέρα δράσης των δημοσιογράφων την 5η Νοεμβρίου υπό το σύνθημα: «Ξεσηκωμός για τη Δημοσιογραφία». 
Η Ν. Νταουντάκη, μέλος του δσ της ΕΣΗΕΑ, είπε ότι το πρωτεύον είναι η ανεργία, όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία. Λύση δεν είναι η ανακατανομή του αγγελιόσημου. Πρέπει να επιδιώξουμε: 1-την επέκταση του αγγελιόσημου, 2-η αύξηση των εσόδων, με διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, 3-όχι στις περικοπές. Να αναπτύξουμε ένα αγωνιστικό πλαίσιο, αλλά δεν είμαστε όλοι μαζί, με κάποιους να είναι… μνημονιακοί. Το στοίχημα της ΕΡΤ πρέπει να συνεχιστεί να παλεύεται. Να μην πουλάμε τις απεργίες.
Ο Ν. Μπράτσιος, μέλος γσ ΠΟΕΣΥ, είπε ότι πρέπει να δοθεί πολιτική βαρύτητα στις πρώτες δίκες διεκδίκησης αγωγών εργαζομένων της ΕΡΤ. Να τις μετατρέψουμε σε πολιτικά γεγονότα. Οι επιθέσεις στο ασφαλιστικό δεν ήρθαν από το πουθενά, αλλά αποτελεί συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος τα τελεταία χρόνια. Να επιδιωχθεί ο συντονισμός συνδικαλιστικών φορέων. Ζήτησε επίσης, την αποδικασία σε σχετικό ψήφισμα των διαδικασιών προσλήψεων στη ΔΤ, αλλά και την παραίτηση των ενεργών συνδικαλιστών που συμμετέχουν σ’  αυτήν. Κάτι που συζητήθηκε στη συνέχεια, με αναφορές στα ονόματα των Δραγώγια και Μποτώνη.
Ο Γ. Παυλόπουλος, μέλος γσ ΠΟΣΕΥ, είπε ότι κανένανς δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Παίζεται ένα θέατρο σκιών. Δεν έχουμε αντισταθεί και πετύχει σε τίποτε. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το τελευταίο που έχει μείνει…, με κάποιους να τον βλέπουν ακόμη ως δεξαμενή εκλογικής πελατείας. Στο μονόδρομό  τος, να βαδίσουμε το δικό μας. Να παλέψουμε. Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου, με ενιαία Σύμβαση και ενιαίο Ασφαλσιτικό ταμείο.
Ο Γ. Ζαγγανάς, μέλος δσ ΠΟΕΣΥ, αναφέρθηκε στα λόγια που λέγονται, αλλα το ζήτημα  είναι τι κάνουμε. ΄΄Εχουμε μείνει πολύ πίσω. Ξέραμε, βλέπαμε, αλλά  μοιρολατρικά δεν κάναμε τίποτε.  Π΄ρπει να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε. Εχθρός μαςείναι το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, η εργοδοσία και φυσικά οι κυβερνήσεις, με τη συνδικαλιστική  γραφειοκρατία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Πρέπει να διεκδικήσουμε τα κλεμμένα κια  να στοχεύσουμε κατά της κυβέρνησης για τα ασφαλιστικά, όπως και στην υπογραφή ΣΣΕ. Καμμία περικοπή από τον ΕΔΟΕΑΠ, ούτε με δημοψήφισμα. Να συμμετάσχουμε στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου.
Ο Θ. Αλατάς, γεν. γραμ. δσ ΕΣΠΗΤ, ανέφερε ότι εμείς είχαμε αποσυνδέσει την συνδικαλιστική από την ασφαλιστική ιδιότητα. Η συμπεριφορά  της ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζεται ως αυυτοκρατορική. Τότε υπήρχε τρόπος, σήμερα κάποιοι το βλέπουν ως λύση. Να αρχίσουν οι  διαδικασίες για ένα ενιαίο Συνδικάτο Τύπου και Ασφάλισης. Καμμία περικοπή στις συντάξεις.
Ο Μ. Σιάχος, μέλος γσ ΠΟΕΣΥ, είπε γι αυτούς που παρέλασαν, μας μετέφεραν την κυβερνητική γραμμή των περικοπών, αλλά  έφυγαν στη συνέχεια. Δεν είναι εξτρεμιστές όσοι δηλώνουν αντιμνημονιακοί. Να γίνει μεγάλη ενημερωτική καμπάνια για την ΕΡΤ.
Ο Γ. Μπαζαίος, μέλος γσ ΠΟΕΣΥ, είπε ότι πρέπει να γίνει ένας οδικός χάρτης είσπραξης του αγγελιόσημου και να προχωρήσει μελέτη τι ισχύει σε εργασιακούς χώρους.
Η Ν. Κατσαμά, μέλος γσ ΠΟΕΣΥ, ανέφερε ότι η συνεδρίαση του γενικού  συμβουλίου έπρεπε να γίνει στην ΕΡΤ, όπως ζητήθηκε. Ενώ για την 5η Νοεμβρίου και τη δράση της ΕΟΔ, είπε να τη μετατρέψουμε σε: «Ξεσηκωμό για την ΕΡΤ».
 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το παρακάτω να καμαρώσουμε τον Σομπολο να μιλάει για Βατερλώ Ακούσαμε καλά όσα είπε στην ΠΟΕΣΥ.
Ο Ναπολέων του ΕΔΟΕΑΠ!

Ανώνυμος είπε...

διαβεβαίωσε ότι θα δώσει και δωρο χριστουγέννων στους συνταξιούχους. Το ΔΣ το ρώτησε; Αλλά τι να λέμε. Δεν χρειάζεται αφού λεφτά υπάρχουν στο ... μακάριο ύπνο του βεβαίως

Ανώνυμος είπε...

Ειπε οτι θα πιάσει και τον Σαμαρα απο το πέτο κι από τότε ο πρωθυπουργός φοράει μπλουζάκια polo!

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρε βρε τα παληκαρια της ΠΟΕΣΥ βγάλανε μαχαίρια
Κουτσαβακια είναι που έχουν χάσει την μπάλα. Δες τους και δες τες πως μιλάνε Σε εικονική πραγματικότητα βρίσκονται Όχι για τις συμβάσεις όχι για το Αγγελιοσημο, όχι για τα Ταμεία για τίποτε δεν ήταν ικανοί να παλέψουν με αποτέλεσμα !
Ο λόγος σας μας χορτάσε και το ψωμί σας φάτε το μάγκες, δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας όλοι.
Κι εδώ που τα λέμε ο πιο επαγγελματίας απ όλους σας εκει μέσα, έναςω που ξέρει τι θα πει μεροκάματο είναι ο κυρ Πανος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν βγήκε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.
Μπορεί ο πρόεδρος Σόμπολος να ζήτησε μειώσεις στην μισθοδοσία προσωπικού και στις επικουρικές συντάξεις, αλλά απλή αναφορά έκανε.
Δεν δεσμεύτηκε να υλοποιήσει κάποια μέτρα ενδεχόμενης ανάκαμψης του ΕΔΟΕΑΠ.
Αλλά και τα θέματα που συζητήθηκαν και που αφορούσαν αύξηση των εσόδων, πάλι δεν κατέληξαν πουθενά.
Μάλλον οι κυρίες και οι κύριοι συνδικαλιστές νομίζουν ότι κάποιος άλλος θα φροντίσει γιά αυτή την αύξηση των εσόδων.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι διάβασα, μάλλον δεν προέκυψε κάποιο ποθητό αποτέλεσμα από αυτή την συνάντηση στην ΠΟΕΣΥ.
Οι κυρίες και κύριοι σύμβουλοι δεν κατάφεραν να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα γιά αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων μας.
Μόνο ευχέλαια έριξαν.
Ετσι όμως ως γνωστόν δεν γίνεται δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά μια απο τα ίδια Τόσα χρόνια θεατές στο ίδιο έργο Έκαναν τις Ενώσεις και το επάγγελμα μας σαν τα μούτρα τους και μαζεύτηκαν οι συνδικάλες να ξανασυζητήσουν όσα ξέρουν και τα αγεννητα παιδιά μας!Άντε απο εκει ρε που ανακαλύψετε δήθεν τωρα πως η λύση είναι η ενοποίηση Θα σας ξεχάσουμε νομίζετε που ουρλιάζατε για να μείνει μόνος του ο ΕΔΟΕΑΠ τόσο μόνος που κατάντησε αυτιστικός!
Δε μασάμε πάρτε το χαμπάρι και ξέρουμε τις ευθύνες σας για την κατάντια του Κλάδου

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά κάποιος άλλος θα φροντίσει Αυτοί εισπράξουν κάθονται και δίνουν οδηγίες Άντε που και που βγάζουν καμμιά ανακοίνωση με κορώνες και τραβάνε και μια στάση εργασίας για καφέ .
Για την αύξηση εσόδων θα φροντίσουν τα εκλεγμένα κορόιδα και οι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ και οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΕΤΑΠΜΜΕ
Για δες ρε που αφήσαμε τις τύχες μας

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα αναμένουμε στο ακουστικό μας γιά τις πολυπόθητες ενέργειες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την αύξηση των εσόδων.
Προς το παρόν το μόνο που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι αυτά τα έσοδα διαρκώς συρικνώνονται και οι κυρίες και κύριοι σύμβουλοι το μόνο που εμφανίζονται να πράττουν είναι να τρωνε και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Ανώνυμος είπε...

Ενέργεια πρώτη: Πιάνουμε το Σαμαρά από το πέτο.
Ενέργεια δεύτερη :Δεν ενεργούμε, ενεργούμαστε.
Ενέργεια τρίτη :Παίζουμε καθυστέρηση μέχρι τελικής πτώσεως του Ταμείου
Ενέργεια τέταρτη: ΘΑ αυξήσουμε το Έσοδο με διαφήμιση και μπλοκάκια από το Ιντερνετ και τα Κυριακάτικα κλέβοντας άλλο Ταμείο.
Ενέργεια πέμπτη : αφού αυτό θα γίνει του Αγίου φούφουτου ασχολούμαστε με την καθημερινότητα:
"Κάνουμε νοικοκυριό αδέλφια"!
ΣΚΟΥΠΑ που σας χρειάζεται...

Ανώνυμος είπε...

Σε μία εβδομάδα η Αυγή, η πάλαι ποτέ εφημερίδα της ανανεωτικής αριστεράς είχε δυό φορές πρωτοσέλιδο την τζούφια αντίδραση του Προβόπουλου στο κυβερνητικό παραμύθι για το προτογενές πλεόνασμα. Ο Προβόπουλος ποντάρει στο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη θητεία του. Ο άνθρωπος που κούρεψε το κοινωνικό ασφαλιστικό κεφάλαιο των γενναιών των ελλήνων και ευθύνεται για την κατάρρευση όλων των Ταμείων και του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος στέλνει τους έλληνες στα βράχια και τον ευαυτόν του στο θρόνο της επόμενη ημέρας. Τα τραπεζικά σκάνδαλα, οι ποινικές υποθέσεις, ο Λαυρεντιάδης, ο Ρέστης, η ένα ψυχρώ κλοπή των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ, που έκανε τις νόμιμες αναλήψεις του Ταμείου διπλό κουρέλια ομολόγων καταπίνονται αμάσητα. Το τίμημα? Πενταροδεκάρες.... Ένας πρόεδρος δίορισε την κόρη του στη νομική υπηρεσία της Τράπεζας της ΕΛλάδας. Ένα παπαγαλάκι του οικονομικού και τραπεζικού ρεπορτάζ κάνει τον παράγοντα του Κεφαλαίου με αριστερή προβιά Ένας ηλίθιος του νεοφιλελευθεριμού νόμιζε ότι η ζωή κινείται μεταξύ Αραβαντινου, Συγγρού και Καλαμάτας και μια περίπτωση που χρείαζεται θεραπεία κάνει το θεραπευτήριο. Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει γίνει το καζάνι, που βράζει η πιο αποκρουστική σούπα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης του δημοσιογραφικού κλάδου και του τόπου. Τα λαμόγια της τραπεζικής, κομματικής, συνδικαλιστικής διαπλοκής με μπλέ και κόκκινους κόκους θα είναι και αύριο πάλι στα πράγματα. ακόμη και με κυβέρνηση Αλέξη. Οι άνθρωποι του Τύπου, που βγάζουν καρκίνο υπηρετώντας την αλήθεια της δημοκρατίας και του λαού, οι γιατροί, που είναι φύλακες άγγελοι της υγείας των ανθρώπων του Τύπου και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, που βάζουν τη ψυχή τους για τον ΕΔΟΕΑΠ, θα μείνουν χωρίς Κάλυψη, χωρίς Ταμείο, χωρίς δουλειά. Και όλα αυτά γιατί σε μια κοινότητα 20.000 ανθρώπων έχουν το θράσος να αποφασίζουν λιγότεροι απο 200 και να μας στέλνουν στο γκρεμό. Υπάρχει κανείς να μας σώσει απο τους σωτήρες???

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες και τα γράφεις φίλε !
Προσυπογραφω και πολλοί άλλοι σαν εμένα
Αλλα μην περιμένεις σωτήρες, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία! Ούτε λοχιες ,ούτε στρατηγοί, ούτε φαντάροι υπαρχουν πια !
Πεθαινουμε σαν χώρα, πεθαίνουν οι θεοί μας πεθαίνουμε σαν κλάδος, πεθαίνουν και τα Ταμεία μας.
Ας σώσουμε την αξιοπρέπεια μας τουλάχιστον
Είναι εξευτελιστικό ο Υγιής ΕΔΟΕΑΠ που αν ήταν να χαθούν όλα τα Ταμεία θα χανολταν τελευταίος , να είναι το Ταμείο που θα καταρεύσει πρώτο!
Μπαχαλάκηδες συνδικαλιστες δημοσιογράφοι σαν τα μούτρα σας η Ακαδημίας και σαν το χειρόγραφό σας η νέα διοίκηση του Ταμείου μας. Ακούει κανείς;