Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Προϋπολογισμός εξόντωσης εργαζόμενων


Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να αναδείξετε το ανάστημα σας.
Απευθυνόμαστε σε όλο το διοικητικό προσωπικό του Εδοεαπ που έχει σήμερα 7.10.13 για 2η φορά Γενική Συνέλευση το μεσημέρι στις 3μμ στην αίθουσα Ρούσου της οδού Σισίνη.
Σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι της Αθήνας ξεπερνούν τους 90, δεν έχουν επαρκή εκπροσώπηση και ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος τους έχει εκλεγεί από μόλις 27 άτομα.
Στο μόνο θέμα στο οποίο μας έδειξε το ποιόν του ήταν τα γνωστά περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας όπου προκάλεσε, χαστουκίσθηκε άπαξ, μήνυσε (με ψευδή καταγγελία για πολλαπλό γρονθοκόπημα), έδρασε ως καταδότης για την σύλληψη του συναδέλφου του. Σας απέκρυψε ότι θα είχε και αυτός κρατηθεί εάν δεν ανακαλούσε την μήνυση - για αυτό και την ανακάλεσε.
Σήμερα όμως άλλα είναι τα σημαντικά προβλήματα:
Καλείστε να συναινέσετε ή να αντισταθείτε στις επικείμενες μειώσεις των μισθών σας.
Και σε μία δεδομένη στιγμή όπου δεν έχει ληφθεί καμία άλλη απόφαση για μειώσεις (ή συγκεκριμένες ενέργειες για αυξήσεις σε έσοδα) από την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ λες και οι μειώσεις των μισθών θα βοηθήσουν δήθεν την συνέχιση της πορείας του οργανισμού.
Και πόσο ψέμα είναι αυτό όταν έως τέλος του έτους θα έχουν απολυθεί 5 γιατροί και 5 διοικητικοί υπάλληλοι (λόγω συνταξιοδότησης) με συνολικές μειώσεις λόγω αυτών των απολύσεων και συνταξιοδοτήσεων πολύ κοντά στο ποσό που ζητάει αυτός ο προϋπολογισμός ως μείωση του μισθολογικού κόστους.
Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να αναδείξετε το δικό σας ανάστημα.
Ο ΕΔΟΕΑΠ είστε εσείς – μην επιτρέψετε να παίζουν με τους μισθούς σας.
Διεκδικήστε με την παρουσία σας και με την ψήφο σας το μέλλον σας.
Σήμερα αποφασίστε επί των κειμένων που ήδη έχουν συνταχθεί από τις προγενέστερες επιτροπές σας, συμπληρώστε νέα αιτήματα, σκεφτείτε ότι Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι εύκολο να διενεργούνται και σήμερα σας δίνεται μία σημαντική ευκαιρία να συζητήσετε και να προωθήσετε τα θέματα που σας καίνε.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βέβαιο είναι ότι ένας «εκπρόσωπος» εκλεγμένος από 27 άτομα σίγουρα δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει το σύνολο των εργαζόμενων – πιθανώς όμως ούτε και αυτών που ανήκουν στην ΕΠΗΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έστω και έτσι, θα έπρεπε κανονικά και έπειτα από 2 εκλογικές του επιτυχίες να μπορούσε να εμφανίσει κάποια επιτυχία του στις σημαντικές τελευταίες «αναμετρήσεις» διοίκησης και διοικητικού προσωπικού.
Σαφώς δεν θεωρούμε επιτυχία το γεγονός ότι πριν 2 εβδομάδες ζητήθηκε η άποψη του στην μικτό συμβούλιο των ενώσεων και το μόνο που έπραξε ήταν να καταγγείλει ενώπιων όλων των συμβούλων των εποπτευόμενων σωματείων ψευδώς ότι κάποιοι συνάδελφοι του είχαν πάρει υπέρογκες αποζημιώσεις των 52,000 ευρώ – και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσας.

Ανώνυμος είπε...

Και τις δύο φορές που εκλέχθηκε είχε γίνει γνωστό ότι παρακαλούσε αρκετούς συναδέλφους να τον στηρίξουν διότι σε διαφορετική περίπτωση ισχυρίστηκε ότι θα απολυόταν.
Αλλά για ποιο λόγο να απολυθεί κάποιος;
Θεωρητικά υπάρχουν 2 λόγοι α) ο συνδικαλιστικός – για τον οποίο ως γνωστό δεν μπορεί κάποιος να απολυθεί από τον οργανισμό και πόσο μάλιστα όταν ο οργανισμός θεωρείται ένας συνδικαλιστικός οργανισμός και β) ο άλλος λόγος – αυτός δηλαδή της ανικανότητας τέλεσης των καθηκόντων του.

Ανώνυμος είπε...

Αντί λοιπόν να έχουμε έστω κάποιες συμμετοχές του σε θέματα που αφορούσαν τους διοικητικούς υπαλλήλους, είχαμε πολλές – πολλές απολύσεις (νυχτερινός φύλακας – φυσικοθεραπεύτρια - κλπ) στις οποίες ο εκπρόσωπος δεν φάνηκε πουθενά, δεν προσπάθησε καν να συσπειρώσει το προσωπικό προς όφελος των απολυομένων.
Χθες προσπάθησε να αναβάλει για αργότερα αυτή την Γενική σας Συνέλευση ίσως επειδή γνωρίζει ότι αυτή την εβδομάδα θα δοθεί η εντολή της διοίκησης στο τμήμα μισθοδοσίας για τις μειώσεις των 19-20% που ήδη έχουν αποφασίσει για εσάς ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάς να πεις ότι και οι δύο συνάδελφοι σας που δημιούργησαν τα περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας είναι ήδη υπό καθεστώς απόλυσης – οι μισθοί τους 3500+5500=9000 Χ 14 = ακόμα μία σημαντική μείωση προς όφελος του προϋπολογισμού.
Και καλά ο έτερος ας φύγει - έχει αντικαταστάτες στον τομέα πληροφορικής, όμως για τον εκπρόσωπο θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα με την απόλυση του διότι θα υπάρξει δυσκολία από πλευράς της διοίκησης να τον αντικαταστήσει.
Αλήθεια ποιος θα θερμομετρεί τους χώρους τώρα που θα φύγει;

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή ΓΣ του προσωπικού είναι μία εντελώς εσωτερική υπόθεση και δεν θα πρέπει να δεχθείτε την παρουσία εξωτερικών "βοηθών" ή "σύμβουλων" του οποιουδήποτε.
Κάθε έξωθεν προσπάθεια χειραγώγησης της θέλησης του προσωπικού είναι τουλάχιστον ύποπτη έως και εσκεμμένη.

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτο που κανείς εσυ ύποπτο είναι ! Ακου χειραγώγηση της θέλησης του προσωπικού Απο που ψωνίζεις προβοκάτσια ;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο "εκπρόσωπος" παραδέχθηκε ότι κάρφωσε στους εκπροσώπους των σωματείων όσους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ λαμβάνουν μισθούς κοκα κόλας.
Ενώ αυτός με τα τρισίμιση χιλιαρικάκια του παίρνει μισθό πέπσι κόλας (και λόγο μ@λ@κί@ς μισθό χόνδρο κόλας).
Το διευκρίνησε όμως.
Είπε "Δεν τους κατέδωσα όλους - μόνο αυτούς που προσλήφθηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια".
Επίσης παραδέχθηκε ότι διάβασε από το ράδιο αβρύλα γιά δωράκι σε υπάλληλο αξίας 52,000 ευρώ - και αυτό το ανέφερε επίσης στους εκπρόσωπους των σωματείων που εποπτεύουν τον ΕΔΟΕΑΠ.
Δηλαδή ο "εκπρόσωπος" έκανε τι άλλο παρά αυτό που ήδη ξέρει πολύ καλά να κάνει:
τον χαφιέ, τον καταδότη άσχετα εάν αυτά που κατέδωσε ήταν εντελώς ανακριβή.
Εχει γαντζωθεί όμως στο πόστο του - τόσο πολύ του αρέσει.
Προφανώς θέλει να ξαναπαίξει τον ρόλο του καταδότη και του αρχιψεύτη.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα τι θα γίνει δεν μας λέει κανείς; Ακούει κανείς; Ξέρει κανείς; Μπορεί κανείς; Τι πίνουν και δεν μας δίνουν κι εμάς ρε παιδιά να ηρεμήσουμε λίγο να κοιμηθούμε λίγο όπως στον 6ο! Σαν πρόβατα στη σφαγή πάμε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν ξερω τωρα έχουμε εκπρόσωπο ή δεν έχουμε ; Έχουμε επιτροπή ή δεν έχουμε; Έχουμε Σωματείο ή δεν έχουμε Εχουμε εκπροσώπους ΕΠΗΕΑ στο ΔΣ ή δεν έχουμε ; Έχουμε ΕΔΟΕΑΠ ή δεν θα έχουμε ;