Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Συνάδελφοι,
Ο Τομέας Υγείας & Περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ , αναδεικνύει την αξία της Υγείας και της Περίθαλψης των ασφαλισμένων ως θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και παράλληλα θέτει ως προτεραιότητα τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου με επίκεντρο την προαγωγή της υγείας , αξιοποιώντας τις υφιστάμενες δομές παροχής πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας που περιλαμβάνουν τη διάγνωση και την παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης και της φαρμακευτικής περίθαλψης.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στον ΕΔΟΕΑΠ έχει συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση του συστήματος παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης ενώ παράλληλα αξιοποιείται ως εργαλείο ελέγχου και εξορθολογισμού των φαρμακευτικών δαπανών . Για να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο, θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα βασικοί κανόνες .
Επισημαίνουμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων από τους Ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ, θα ελέγχεται εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται και εικονίζεται στο Μητρώο Ασφαλισμένων που τηρεί ο Οργανισμός. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν προσέλθουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι αλλά εκπρόσωπος τους, τότε ο τελευταίος είναι απαραίτητο να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση και την αστυνομική του ταυτότητα, προκειμένου ο Ιατρός του ΕΔΟΕΑΠ να κάνει την ταυτοποίηση και να εκδίδει την συνταγή.
Η διαδικασία αυτή είναι σημαντικό να τηρείται  για τους εξής λόγους:
  • Την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων. Έχει τεράστια σημασία να προσέρχεστε πάντα οι ίδιοι στο γιατρό προκειμένου να συνταγογραφήσετε τα φάρμακά σας. Έτσι ο γιατρός θα είναι σε θέση να σας εξετάσει , να ελέγξει την εξέλιξη της νόσου και την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνετε. Ενδεχομένως , να χρειαστεί να τροποποιήσει ή να διακόψει την αγωγή σας.
  • Την πάταξη των φαινομένων της εκμετάλλευσης και της  εμπορευματοποίησης της υγείας
  • Τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών και των ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων
Στις συνταγές πρέπει να αναγράφονται μόνο οι ποσότητες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία 1 μηνός. Ειδικά για χρόνιες παθήσεις μπορεί να εκδίδεται από τους ιατρούς τρίμηνη επαναλαμβανόμενη συνταγή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορούν να εκτελούνται συνταγές, όταν δεν φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του θεράποντα ιατρού καθώς και τη σφραγίδα του Οργανισμού. Υποχρεωτική είναι και η αναγραφή του ΑΜΚΑ .
Βεβαιωθείτε πριν φύγετε , ότι τα στοιχεία σας είναι σωστά , η συνταγή και το παραπεμπτικό σας είναι σφραγισμένα.
Η εκτέλεση της συνταγής από τα φαρμακεία και η παραλαβή του φαρμάκου από τον ασφαλισμένο βεβαιώνεται με την υπογραφή επί της συνταγής, τόσο αυτού που την παραλαμβάνει, όσο και του φαρμακοποιού που την εκτελεί.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως!! Λέω μήπως θα ήταν καλύτερα να μαζί με τον ασθενή να υπάρχουν και δυο μάρτυρες, οι οποίοι βέβαια θα προσυπέγραφαν και στη συνταγή;

Ανώνυμος είπε...

Κάπου προηγούμενα έχετε γράψει ότι η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΔΟΕΑΠ είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλα ταμεία.
Οπότε Γιά ποιό λόγο το δυσκολεύετε το θέμα;
Κάτι θα ξέρετε γιά να το κάνετε αυτό - απλώς ενημερώστε και εμάς.
Μήπως εμφανίζονται ακόμα εκείνες οι "φιλιπινέζες" των διάφορων ασφαλισμένων γιά φάρμακα ή μήπως εμφανίζονται ακόμα εκείνοι που στέλνονται από τα ΜΜΕ γιά μαζική έκδοση συνταγών άλλων απόντων συναδέλφων;

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω τον λόγο να εμφανίζεται άλλος αντ άλλου γιά λήψη συνταγών φαρμάκων.
Εάν κάποιος είναι κρυωμένος ή έχει κάποιο έκτακτο περιστατικό, μπορεί να πληρώσει τα φάρμακα από την τσέπη του και στη συνέχεια να τα εισπράξει μέσω ΤΥΠ ή κάνοντας αίτηση στο ΓΕΑ.
Εάν όμως έχει άλλου είδους σοβαρότερη πάθηση, μάλλον θα πρέπει να έλθει αυτοπροσώπως γιά εξέταση.
Οπότε καλώς και αναρτησαν το παραπάνω κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, οι γιατροί δεν θα ειναι γιατροί; Θα ειναι συνταγογραφοι; Και επίσης, οι γιατροί το δέχτηκαν; Δηλαδή, παρανομούν γράφοντας φάρμακα χωρίς να εξετάσουν;
Αγαπητό ΤΥΠ ειναι η δεύτερη παρανομία σας! Το έχετε καταλάβει;;;

Ανώνυμος είπε...

Καλε καταλάβατε κάτι ; Δεν έχουν καταλάβει τίποτε ακόμη!
Κάτσε να τους πλακωσει στις σφαλιάρες ο Τσαλαπάτης και τα γερόντια και θα δεις!
Κάτι σε ασφαλίτικο κλίμα αρχίζει και μυρίζει!
Ασε την προσβολή στους γιατρούς Να γράφουν συνταγές τους θέλουν με σφραγιδούλα τα Κανάρια κι εντολές από ψηλά.... άντε γυρίσαμε στην εποχή του Φαράκου Κατακαημένε ΕΔΟΕΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε δίκηο Δεν διαβάζετε τι καλά λόγια λένε για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Μας αναγνωρίζουν και κάτι αυτοί που ήρθαν να μας νοικοκυρέψουν.Άλλο που δεν είναι νοικοκυραίοι , μουσαφιραίοι είναι κι έχουμε δει πολλούς τέτοιους.
Βρήκαν τα έτοιμα και πατάνε κουμπί λέγε με Αγαθή και βγαίνει μια ανακοίνωση .Άμα συμφέρει -πως λέμε τα καλά νέα - την υποφράφουν οι τρεις άμα δεν συμφέρει - κακά νέα- την υπογράφει το ΔΣ εκ της Διοίκησεως που λένε.
Πάντως να διαβάζουν και καμμιά παλιά ανακοίνωση οι νέοι γιατί Λάκης στι copy paste η ψηλοτάκουνη Τομεάρχης Επικοινωνίας Άντε μη νευριασω κι άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν το φυσάει και δενκρυώνει από το πρωί ο Γιαννάκης με την ανακοίνωση αυτή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Καλα ρε παιδιά βαλτοί ήταν εκεί στον 6 ο ;
Τι δώρο ήταν αυτό για τον Σεκλιζιώτη; Μεγαλύτερη αναγνώριση δεν έχει ξαναγίνει!
Κατάλαβαν ότι αύριο περνάνε πειθαρχικό τον άνθρωπο που σχεδίασε και εφάρμοσε πρώτος την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Ελλάδα; Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται από το 1997 στην πρωτοπορία της μηχανογράφησης και μηχανοργάνωσης σαν
Ταμείο πρότυπο με την υπογραφή του Τοεάρχη Πληροφορικής κι αυτοί τον βάζουν να απολογηθεί υπηρεσιακά για μια διαφορά με έναν προκλητικό
τυπάκο που για να φερθεί σαν άντρας έφερε την αστυνομία.Βλέπετε κύριοι του 6ου καθένας έχει την ιστορία του ,την παρουσία του και το έργο του στο Ταμείο .Δεν ξεκινάει με σας ο ΕΔΟΕΑΠ , ούτε τελειώνει μ εσάς.Το ευχόμαστε δηλαδή και προσευχόμαστε γι αυτό όλοι.
Εσείς μείνετε στα γραφεία σας να τιμωρείτε, να απολύετε, να συκοφαντείτε, να τσακώνεστε μεταξύ
σας και να χτυπάτε στα τυφλά γιατρούς και εργαζόμενους κατα πως σας τα λένε τα καρφιά σας. Εμείς δείξαμε χθες ότι άμα ενωθούμε έχουμε δύναμη που δεν τη φαντάζεστε

Ανώνυμος είπε...

Καλα έτσι και τολμήσουν να περάσουν πειθαρχική ποινή θα τους παει ο εκπρόσωπος μας στην Επιθεώρηση Εργασίας οπως έκανε και για την κλειδαριά στο computer room και θα ζητήσει να τη διαγράψουν απο τον φάκελο του γιατι τον κυνηγάει η Σπανοπούλου! Ετσι θα σώσει πάλι το τομάρι του το τομάρι και θα απαλλάξει και τον Δημήτρη κατα λάθος! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ο υπό διωγμό "εκπρόσωπος" έλαβε 40 ψήφους ως μομφή κατά του προσώπου του. Συν 10 ψήφους από δόκιμα μέλη που επίσης υπέγραψαν γιά μομφή εναντίον του.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε λάβει 28 συν κάποιους καθυστερημένους.
Δεν χρειάζεται να υπάρξει άλλη φορά.
Το σώμα που απαρτίζεται από τους διοικητικούς υπάλληλους ΕΔΟΕΑΠ Αθηνών κατάλαβε ότι αυτός ο "εκπρόσωπος" δεν μπορεί να αντιληφθεί την σπουδαιότητα των περιστάσεων τις οποίες διέρχεται ο οργανισμός.
Ούτε είχε και ούτε φαίνεται να έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί από μόνος του - οπότε γιά ποιό λόγο ανησυχεί που οι υπόλοιποι θέλουν να τον παραιτήσουν;
Μήπως γιά να ξαναπαραστεί στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και να ξανακαταδώσει;
Πέφτει από γκάφα σε γκάφα.
Αλλά αλήθεια χρειαζόμαστε έναν γκαφατζή;
ή μήπως θέλετε να στρουθοκαμιλήσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε την κατάντια του;

Ανώνυμος είπε...

Να ζητήσουμε από την ΕΠΗΕΑ να παρέμβει Να απαιτήσουμε νέα εκλογή και να τους στείλουμε τις υπογραφές μας με μια επιστολή διαμαρτυρίας εξηγώντας τους την κατάσταση.
Δεν παει άλλο με τον απίστευτο !

Ανώνυμος είπε...

Εχει γίνει ήδη νομίζω απο μια συνάδελφο.

Ανώνυμος είπε...

Για να ξέρετε τι σας γίνεται και να σηκωθεί η τρίχα σας καγγελο ο άνθρωπος είναι για λυπηση όπως ήταν και στη συνέλευση Έστειλε χαρτί στον ΓΓ με τόσα ψέμματα που παει ατευθείαν για συκοφαντική δυσφήμιση και το ΔΣ έκρινε χθες με βάση αυτο και αποφάσισε να περάσουν και οι δυο Πειθαρχικό!
Άντε να δούμε τι θα δούμε και τι θα κάνουμε γιατί κάποιοι το χοντραίνουν πολυ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως σήμερα, εμφανίστηκε σε ΓΣ 15 ατόμων, με τον "μπαμπά" του απο το Δίκτυο!
Όλοι τον γράψανε κανονικά, τον φτάσανε κατάμουτρα κι αυτός εκεί! Το βιολί του!
Ρε μπας και πληρώνεται γι' αυτο δεν θέλει να αφήσει το πόστο; Λέω εγω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Και ο Γκανας τι κάνει; Αγνοεί τη θέληση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων; Πλάκα μας κάνουν ή κερδίζουν χρόνο;

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές ειναι προ των πυλών! Για να δούμε τις υποψηφιότητες! Ή θα έχουμε επιτέλους κάτι αξιόλογο, ή θα ξαναπεσουμε στα ίδια και χειρότερα. Αν βέβαια εχει τσιπα δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα! Τώρα θα μου πεις ποιος έχασε την τσιπα; Η Ποπαρα που εχει σοφέρ υπάλληλο του ΕΔΟΕΑΠ να την πηγαινοφερνει στον Πειραιά με αυτοκίνητο του ΕΔΟΕΑΠ! Άνεργο κορίτσι βλέπεις! Να μην τρώει το μηνιάτικο που παίρνει στα ΤΑΞΙ!!! ;)

Ανώνυμος είπε...

Α ! Αυτο λες; Της το δίνει το αυτοκίνητο ο φίλος της ο Σόμπολος γιατί αυτός κινείται με μηχανή και φουσκωτό που τον φυλάει ! Έλα μωρέ έτσι μάθανε οι άνθρωποι στο λιμάνι και στο πεζοδρόμιο.Τρωγαν όλοι οι συνδικαλιστές με δεξιές κουτάλες και αριστερές κραυγές .Αριστεροί επαναστάτες της δεξιάς τσεπης.
Όχι που θα κολώνε η Πόπη Γκεβάρα που φέρεται χειρότερα απο τον χειρότερο εργοδότη.Είμαι άνεργη φωνάζει και δε της λέει κανείς : Ποιος θα σε έπαιρνε εσένα κυρά μου στη δουλειά;
Κατσικώθηκες στο Μπομπολέικο τη μοναδική εφημερίδα που δουλεψες στη ζωή σου, κολλημένη στη θέση του εκπροσώπου, σαν τον κολλητό σου τον Γιαννάκη, το επαιξες επαναστατικά, εφτυσες και το Κόμμα σου το ΚΚΕ , απολυθηκες και απο το Κανάλι του Πειραιά και το παίζεις τρελλη στο Πειρατικο ρεπορτάζ γράφοντας βρισιές , ποιήματα
και επαναστατικές αρλούμπες ,αντάμα με λίγο από ρεπορτάζ για να λες ότι υπάρχεις. Κατά τύχη κι απο βλακεία των Συσπειρωσάκηδων της ΕΣΗΕΑ ήρθες στο Ταμείο βρίζοντας την τέως και ταζοντας λαγούς με πετραχείλια τότε και δημοψηφίσματα τώρα.
Άντε Πόπη με σωφερ στο λιμάνι του Πειραιά, δούλευε για πάρτη σου σε τζάμπα γραφείο, με τζάμπα υπηρετικό προσωπικό , ουτε στα καλυτερα όνειρα σου, να σου βάζει ειδικές κουρτίνες, γιατί δεν φθάνουν τα ειδικά γυαλιά που κοστίζουν όσο ένα μεταχειρισμένο citroen και κράτα τα 600 που τσέπώνεις κάθε μήνα για έξοδα κίνησης.
Κι ασε μας εμάς να σε βλέπουμε και να γελάμε με την μούρλα που σε δέρνει
Ελπίζω στο αμάξι να σου κρατάει το χέρι ο χαφιές
σου με το μούσι, όπως στο χειρουργείο.
Άντε από δω αριστερή πασαδόρα.Ασε μας να βγάλουμε εκπρόσωπο με πρόσωπο κι όχι τον κολοτούμπα που μας κοροϊδεύει κατάμουτρα όπως κι εσύ με αυτά που λες και με αυτά που κάνεις!