Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Συνάδελφοι ξυπνήστε, τις δικές σας περικοπές θα μοιράσουν στους συνταξιούχους !!!

Αναδημοσιεύουμε από το www.enimerosi24.grπατήστε εδώ γιά ανάγνωση)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Όλοι οι έλληνες συνταξιούχοι δεν θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων, εκτός από τους δημοσιογράφους.
Ο Κλάδος των ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία, νομίζει  ότι μπορεί  επιδεικτικά και προκλητικά να παραβιάζει το νόμο 4093/12-11-2012,  που ισχύει για όλους τους έλληνες χωρίς εξαιρέσεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ , επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων την Τετάρτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει στους 2000 περίπου συνταξιούχους του ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων παρ´ όλο που αυτό έχει καταργηθεί  με νόμο ψηφισμένο από την Βουλή των Ελλήνων. Η Διοίκηση  ενός ΦΚΑ , Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας αποφάσισε να παραβιάσει το νόμο του οποίου αρμόδιος είναι ο υπουργός  Οικονομικών, για δε την παράβαση του νόμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν όχι ο Εισαγγελέας!
Αυτό γίνεται  σε πλήρη  άγνοια του κου Βρούτση,  που δεν έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Ταμείου, αφού αυτός εμφανίζει στο τέλος της  τρέχουσας οικονομικής χρήσης έλλειμμα 21.000.000 € !
Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΔΣ αποφάσισε παράνομα  να δώσει χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν!
Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση έδειχναν καθαρά ότι ο ΕΔΟΕΑΠ με την καθίζηση των εσόδων λόγω της κρίσης και το κούρεμα του  PSI στα Αποθεματικά του βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.
Η προηγούμενη Διοίκηση υπό την Ελένη Σπανοπούλου που πήρε, στις αρχές του 2012, μέτρα για να συγκρατήσει το έλλειμμα, λοιδορήθηκε  και προπηλακίστηκε άγρια στη ΓΣ . Οδηγήθηκε, έτσι,  σε απόφαση παραίτησης όταν οι συνδικαλιστές του Κλάδου, αντί να πραγματοποιήσουν τον  έλεγχο που οι ίδιοι απαίτησαν, όχι μόνο δεν προέβησαν σε αυτόν, αλλά ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση στο Ταμείο.
Η νέα Διοίκηση υπό τον Πάνο Σόμπολο αδράνησε ανεπίτρεπτα για μήνες και μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μέτρα περιστολής δαπανών από το 2014. Έχασε  έτσι το χρονικό πλεονέκτημα ενός  εξαμήνου και η δυνατότητα να πιεστούν προς τα κάτω όλοι οι κωδικοί  του προϋπολογισμού 2013 με μια ουσιαστική αναθεώρηση του.
Αναλώθηκε σε αντιπαράθεση με την προηγούμενη διοίκηση και μόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο νέος πρόεδρος κατέθεσε εισήγηση για μέτρα που ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ εκτός από τον ίδιο!
Μόνο ένας Σόμπολος θα κατάφερνε το αδιανόητο. Πρόεδρος που εισηγείται και δεν ψηφίζει ούτε τον εαυτό του! Για την ακρίβεια και για να μην αδικούμε τον γνωστό αστυνομικό ρεπόρτερ, έδωσε λευκή ψήφο στον ίδιο του τον εαυτό. Ο ίδιος εισηγήθηκε στο ΔΣ την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων με την εκταμίευση 1.500.000€ .
Δηλαδή  ΜΟ/ συνταξιούχο του ΕΔΟΕΑΠ 750 ευρω.
Ποσό πιο μεγάλο από το μισθό ενός νέου δημοσιογράφου, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για 300 και 400 € μαύρα, με μπλοκάκι ή μήνες απλήρωτοι. Την ίδια ώρα οι άνεργοι δημοσιογράφοι υποφέρουν από την κρίση της οικονομίας, της πολιτικής των εργοδοτών και των ανεύθυνων συνδικαλιστών του κλάδου που καταρρέει.
Αυτούς δεν τους έλαβε υπ όψιν του το ΔΣ και  αποφάσισε να καταβάλει το Δώρο σε δικαιούχους που θα πάρουν ολόκληρο τον 13ο μισθό, αλλά και τον 12ο ο οποίος, ήδη, τους καταβλήθηκε προκαταβολικά, ενώ στο τέλος του μήνα θα πάρουν και την κύρια σύνταξη τους .
Όλοι οι έλληνες ενώπιον του νόμου είναι ίσοι, αλλά κάποιοι επιτήδειοι είναι, όπως φαίνεται, πιο ίσοι!
Και φυσικά δεν φταίνε οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, αλλά μια διοίκηση που δείχνει να μην έχει συνείδηση και συναίσθηση του τι κάνει, όταν με μια απόφαση δίνει παράνομα 1.500.000 ευρώ σε 2000 συνταξιούχους τραυματίζοντας το ήδη σκληρό παρόν και διακυβεύοντας το άδηλο μέλλον του Ταμείου.
Το κυριότερο, σκορπίζοντας τα χρήματα αυτά σε μια μη νόμιμη καταβολή δώρου θα στερήσει αύριο φάρμακα και περίθαλψη από όλους τους ασφαλισμένους, τόσο τους ηλικιωμένους, όσο και τους νεότερους δημοσιογράφους , που δε γνωρίζουν σήμερα όχι μόνο αν θα έχουν δουλειά και φάρμακο αύριο, αλλά και ούτε αν θα πάρουν εφ άπαξ και σύνταξη στα 65 τους!
Είναι φανερό ότι το ΔΣ που μόλις πριν λίγες ημέρες παραδέχθηκε δημόσια ότι τα χρήματα δεν επαρκούν παρά μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2014 αποφάσισε να στηρίξει με την ψήφο του αύξηση του ελλείμματος για το 2013 από 21 σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο προκειμένου να εξευμενίσει τους 2000 συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ  παραβιάζοντας όχι μόνο το νόμο, αλλά καταπατώντας τα ίδια τα  ασφαλιστικά συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των 18500 ασφαλισμένων του. Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων δεν άντεξαν στην πίεση των ψηφοφόρων  και μοιράζουν παράνομα χρήμα που δεν τους ανήκει. Ακόμη χειρότερα, ροκανίζουν τα αποθεματικά, αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και ζημιώνουν το μέλλον του Ταμείου και όλους τους μετόχους μέλη του συνταξιούχους και ενεργούς!
Το θλιβερό είναι ότι με τη στάση  τους αυτή οι εκλεγμένοι στο ΔΣ    συνδικαλιστές επιφύλαξαν στους δημοσιογράφους μια πολύ άσχημη θέση στην κοινωνία.Τους αναδεικνύουν σε εξαίρεση την ώρα που περισσότερο παρά ποτέ ο δημοσιογραφικός κλάδος έχει ανάγκη τη συναίνεση και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στη συνείδηση της οποίας έχει πέσει πολύ χαμηλά τα τελευταία χρόνια… Τώρα ακόμη  χαμηλότερα!
«Πώς θα ζητήσουμε την αρωγή της κοινωνίας στον αγώνα μας για την ΕΡΤ και το Αγγελιόσημο όταν οι ίδιοι ζητάμε να εξαιρεθούμε από τα μέτρα που πλήττουν όλους τους Έλληνες; Πώς θα πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας αν δεν είμαστε μαζί με την κοινωνία και όχι απέναντι;» είπε στη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τις Ενώσεις, η πρόεδρος της Μαρία Αντωνιάδου. Και έχει δίκιο. Πέρα από το αντικειμενικό πρόβλημα των οικονομικών και της βιωσιμότητας του Ταμείου τί παραπάνω δικαιώματα έχουν ως πολίτες οι δημοσιογράφοι και θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων μια επικούρηση, που στους 1700  από τους 2000 ξεπερνά το μηνιαίο εισόδημα, μισθό ή κύρια σύνταξη εκατομμυρίων ελλήνων σήμερα; Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των ΜΜΕ  εκπροσωπείται από 18  βουλευτές δημοσιογράφους – ανάμεσα τους 4 υπουργοί – στο Κοινοβούλιο αρκετοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ!
Θέλει ο κος Πάνος Σόμπολος να πάρουν δώρο Χριστουγέννων αυτοί οι βουλευτές; Δεν είναι ντροπή; Σίγουρα πάντως είναι και παράνομο και ανήθικο!
Επιπλέον, όμως, εκθέτει σε κινδύνους το Ταμείο και αυξάνει σε δραματικό βαθμό την δεδηλωμένη αναξιοπιστία που πλήττει βαθύτατα, όπως και η ανεργία, τον κλάδο των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων. Κάποιος να τους σταματήσει!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ξεσάλωσαν οι άνθρωποι. Όχι πολιτική , όχι συνδικαλισμό, όχι διοίκηση και νόμους ούτε κουμάντο στην τσέπη τους δεν μπορούν να κάνουν!
Καλα κύριοι του 6ου είστε στα καλά σας ; Τι παίρνετε και δε μας δίνετε κι εμάς; Τη μια βδομάδα ανακοινωνετε ολτι κόπωσης και την άλλη ότι δίνετε; Μούρλαθηκαμε εντελώς; Θα κόψετε 200 ευρω απο το μισθό μου για ένα χρνο για να πάρετε δώρο Χριστουγέννων ενάμιση εκατομυριο ! Έλα απο τέτοιο στον τόπο σου!

Ανώνυμος είπε...

Ποσά θέλετε να μας τρελάνετε ρεεεεεεε!
Ενάμιση εκατομυρια ευρώπουλα για ένα μηνιατικο σε 2000 συνταξιούχους και κοβετε ένα μυριο για 14 μηνιατικα δικά μας Ου να μου χαθείτε που ήρθατε να μας το διαλύσετε το μαγαζί!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικοί είστε και ανίκανοι.Έχουμε γνωρίσει κι άλλους σαν εσάς που έκαναν τη ΖΗΜΙΆ και έφυγαν.
Βρείτε το θάρρος ρε να πείτε ποιοι και ποιες το ψηφίσετε αυτο το εκατομυριο και μισό που μισή Ναναι χαρά όσων θα το πάρουν σε βάρος 150 οικογενειών Άντε γιατί αρκετά με τόσο ξεφτίλα πια!

Ανώνυμος είπε...

Πατερ αφες αυτοίς Ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν...
Ανάθεμα την ώρα που πήγα σε εκείνο το πάρτυ της ΕΠΗΕΑ για να γιορτάσουμε τη στήριξη σε Σόμπολο, Καρούτζο, Ζαφειροπούλου και Χριστόπουλο.
Θε μου σχώρα με! Τι προδοσία είναι αυτη; Εμάς να μας κόβουν τους μισθούς και στους ψηφοφόρους τους να πετάνε ευρω.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πιέζουν το προσωπικό - το μόνο που θα μείνει και θα κλείσει από πίσω τη την πόρτα φεύγοντας - να μειώσει τους μισθούς του.
Και μετά να ψάχνει από του μηδενος εργασία.
Ενώ οι συνταξιούχοι που κάθε χρόνο (παλιότερα) ελάμβαναν αυξήσεις 27-30%, τώρα πάλι παίζουν παιχνίδι.
Τι λέτε ρε παιδιά;
Αυτές οι συνταξιούχες που βγήκαν σε σύνταξη στα 35 έτη ζωής τους και σήμερα λαμβάνουν επικουρήσεις άνω των 1000 ευρώ, τις προικίζετε γιά μία ακόμα φορά;
Παιδιά αντιδράστε.
Μην δεχθείτε καμία μείωση, όλοι στα κάγκελα.
Ας κάνουν και τους διοικητές και τοις οικονομικούς και τους γραμματείς μόνοι τους.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΠΛΕΟΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλο μήνα !καλα μας μπήκε
Για να αντιδράσουμε χρειαζόμαστε Συνέλευση Σωματείο και απόφαση
Χρήστο ακούς;

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά μήπως έχετε ξεχάσει ότι και οι συνταξιούχοι πριν γίνουν συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τις κρατήσεις τους? Μήπως ξεχνάτε πως τα δώρα έχουν πληρωθεί κανονικά σε κρατήσεις από όλους τους συνταξιούχους,όλα τα χρόνια ασφάλισης τους και στο ΤΣΠΕΑΘ και στον ΕΔΟΕΑΠ και παρανόμως έχουν κταργηθεί? ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ !

Ανώνυμος είπε...

Έλα τώρα να μας πεις, οτι οι εισφορές ειναι ανταποδοτικές! Έχεις τρελαθεί τελείως έτσι; Ούτε στο 1/3 του εφάπαξ που έλαβαν δεν αντιστοιχούν! Δες λίγο τα στοιχεία της δαπάνης επικουρησης για 2.000 άτομα και τη δαπάνη για παροχές για 18.000 άτομα. Εκεί θα καταλάβεις!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να δεχθούμε καμία περικοπή! Αγωγή εναντίον του ΔΣ όχι μόνο λογια. Να τους καλέσουμε στη ΓΣ που θα κανουμε και να αρνηθούμε αυτη τη φορά να βάλουμε πλάτη!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για όλους εσάς ,είμαι συνταξιούχος των 300 ευρώ, πήρα αναλογικό μικρό εφάπαξ και φυσικά, θα υπερασπιστώ τις κρατήσεις που πλήρωνα 18 χρόνια και απαιτώ να είναι ανταποδοτικές !!!!

Ανώνυμος είπε...

18 ολόκληρα χρονια κρατήσεων;;;; Ανατρίχιασα!

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσυ με τα 18 χρόνια και το 3% έχεις υπολογίσει τι έδωσες και τι πήρες παίρνεις και θα παίρνεις;
Έλα στα συγκαλα σου φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πικρή !!!Μην ανατριχιάζεις τόσο φίλε γιατί αγριεύει ο καιρός και θα έχεις προβλήματα !!!
Αρκετά ασχολήθηκα με ανθρώπους που επειδή το σύστημα, όταν θα συνταξιοδοτηθούν δεν θα τους δώσει τίποτα, δεν θέλουν να παίρνουν ότι τους αναλογεί και όσοι ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν προλάβει όλο αυτό το χάος που έρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Μωρε παιδιά καημενα παιδιά της Σαμαρινας τι παθατε; Εμάς δεν μας φταίνε οι συνταξιούχοι, ούτε αυτοί που πήρανε τον αμπακο τόσα χρόνια Η δουλειά μας μας νοιάζει το ψωμί των παιδιών ας ναι το φάρμακο μας Κι αυτά οι απαράδεκτο του 6 ου τα έχουν πετάξει στα σκουπίδια. Ας τους δείξουμε ότι είναι οι ζωές μας ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή πρακτική , να στρέψουμε τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη κ μεις να κυβερναμε. Ο,τι γίνεται στη Βούλη εφαρμόζει κ το καταπτυστο ΔΣ στρέφοντας τους εργαζόμενους ενάντια στους συνταξιουχους με την φιάσκο πρόταση του λαμογιοκαρουτζου- ανάθεμα τα οικονομικά που ξέρει κ την ανοχή των υπολοίπων
Ντροπή σας, όλοι μαζί θα φύγετε πυξ λαξ
ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα ρε φίλε ποια είναι η φιασκοπροταση του ΓΓ ? Ασε που χωρίς στοιχεία δεν μπορείς να λες λαμογιο κανέναν Εμείς ξέρουμε ότι η πρόταση να δοθεί το Δώρο στους συνταξιούχους είναι του Σόμπολου.Εσύ για ποια πρόταση μιλάς ? Θα μας τρελάνεις ?

Ανώνυμος είπε...

Εγω τώρα γιατί νομίζω ότι ο κυρ Πάνος έπιασε τον Σαμαρά από το πέτο του έσκασε μετρητά το 1.500.000 € και τώρα τα μοιράζει στους γέροντες ψηφοφόρους του;

Ανώνυμος είπε...

TO NA EKBIAZOYN TOYΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ,ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. ΤΣΕ ΚΕΒΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Οπα αδέρφια λάθος Οι δυο άναρχοαυτόνομοι της κακιάς ώρας η Πόπη με τον σωφερ και ο Διαβολης του Κεφαλαίου δεν ψήφισαν τα μέτρα ουτε τις μειώσεις των μισθών μας Δεν ψήφισαν ουτε τις περικοπές των συντάξεων. Θα κάνουν επανάσταση θα τα πάρουν απο τους πλούσιους και θα τα μοιράσουν στους εργαζόμενους , τους ανέργους και τους συνταξιούχους. Τα κόλλυβα εννοω για τον πεθαμένο ΕΔΟΕΑΠ Αντε καλη ψυχη παιδια!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ Κ Η ΠΟΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ! ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ;

Ανώνυμος είπε...

Ουπς! Ο προλαλησαντας ειναι γιατρός! Μόνο που Γλυκέ μου, δεν ειναι πρόταση της Πόπης! Ψάξε λίγο καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Ο προλαλήσας αγράμματη είναι γιατρός και εχει φάει πολλα χρονια στα θρανία σε αντίθεση με τα παπαγαλάκια και τους ρουφιάνους που χρησιμοποιείς Και η προταση για απολύσεις ολων των γιατρών και εργασία με μπλοκακι είναι του Καρουτζου και εχει προηγηθεί σ αυτο η Σπανοπουλου με προσλήψεις γιατρών και διοικητικών με μπλοκακι. Η Ποπη και ο Κυρ Πανος το παίζουν συνδικαλιστές αλλα είναι χειρότεροι απο τους χειρότερους εργοδότες Λυσαξανε πια με τα μαγαζάκια και τα κυκλώματα των γιατρών , με τους μισθούς των καθαριστριών , των υπαλλήλων και των γιατρών Σα δεν ντρέπονται οι αχρειοι που και ήσαν στην καρέκλα για να παίξουν τα αφεντικά στη ζωή μας! Αγαπούν πιο Πολυ το Ταμείο απο εμάς;

Ανώνυμος είπε...

Να δώ πως οι συνδικαλιστές του 6 ´ου θα κατα πατήσουν, θα διαλύσουν , θα παραβιάζουν ΣΣΕ του ΣΕΥΕ και την ιδιωτική συμφωνία που εγινε το 2007 και εχει ενσωματωθεί στις ατομικές συμβάσεις ολων μας . Αντε να δώ τι θα πει αυτη η ρημαδα η ΕΠΗΕΑ ΓΚΑΝΑΣ ακούει;

Ανώνυμος είπε...

Διαίρει και βασίλευε, ως πότε ?

Ανώνυμος είπε...

Οσο υπάρχουν ανθρωποι!