Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΜΑΝΑΚ γιά το 2013 - ευχές γιά το 2014.

happy new year animated photo: Happy New Year happy-new-years-day-animated-graphics250x250.gif
Ευχόμαστε το 2014 να προκύψουν επιτέλους τα αυτονόητα:
·         Να εξυπηρετείται ο πολίτης ισότιμα σε όλες τις Ελληνικές υπηρεσίες.
·         Να γεμίσει η Ελλάδα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» – για τους ασθενείς οικονομικά συμπατριώτες μας.
·         Να λειτουργήσουν επιτέλους τα e-παράβολα (που από τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση το λιβανίζει ότι δήθεν βρίσκονται σε λειτουργία).
·         Να λειτουργήσει επιτέλους η ηλεκτρονική πύλη ΕΡΜΗΣ (αλλά και η αντίστοιχη πλατφόρμα που εντός του 2014 θα ξεκινήσει και ο ΕΔΟΕΑΠ) – ώστε ο πολίτης να μπορεί 24 ώρες / 24ωρο να εξυπηρετείται χωρίς την ανάγκη εμφάνισης σε γκισέ με υπάλληλο / αξιωματούχο πίσω από αυτό το γκισέ.
·         Να πάψουν επιτέλους αυτές οι ριμάδες «ουρές» σε κάθε γκισέ της ΔΕΗ, του ΙΚΑ, των τραπεζών – βέβαια σε πολλές εξ αυτών τις περιπτώσεις φταίει και ο ίδιος ο πολίτης.
·         Να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ που παραμένει προς το παρόν πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών υγείας χάριν στις ενέργειες πρωτίστως των διοικήσεων του, αλλά και στις στιβαρές ενέργειες του προσωπικού του (πλην λίγων εξαιρέσεων βεβαίως – βεβαίως).
·         Να δουλέψει επιτέλους η νέα διοίκηση για το όφελος του ΕΔΟΕΑΠ και να πάψει να λειτουργεί πυροβολώντας τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης – κάτι που το είδαμε (έκπληκτοι και άναυδοι) πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού.
·         Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, δείξτε την αξία σας – όχι ουρλιάζοντας και αλαλάζοντας (κάποιοι όχι όλοι) όπως σας βλέπουμε έως σήμερα – παρακαλούμε δείξτε την επιστημονικότητα σας – όσο από αυτήν μπορείτε να διαθέσετε - προς όφελος του ταμείου μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι άκρως κωμικός ο τρόπος να προσπαθεί (δήθεν) ο νέος σύμβουλος να ανακαλύψει τον (επίσης δήθεν) λάθος χειρισμό του προηγούμενου σύμβουλου ή υπαλλήλου του.
·         Γυρίστε σπίτι – στον καθρέφτη σας – και αναρωτηθείτε εάν θέλατε να σας φέρονται και εσάς έτσι (δηλαδή να σας συμπεριφέρονται με ουρλιαχτά και αλαλαγμούς).
·         Θα είναι τιμή και για εσάς και για όλους μας να πείσετε αλλά και να αποδείξετε ότι μπορείτε να παράγετε ΝΕΟ – ΦΡΕΣΚΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ.
·         Με ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ !!!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δικό μας ΑΛΜΑΝΑΚ του 2013. 


Περί τα μέσα Ιανουαρίου 2013 ανακοινώνονται μετακινήσεις υπαλλήλων για "καλύτερη" λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτές οι μετακινήσεις προέκυψαν ως αποτέλεσμα των προτάσεων της εταιρείας που ανέλαβε την μελέτη των λειτουργιών του ΕΔΟΕΑΠ.
Δεν θα πούμε εάν έκανε ή δεν έκανε καλά την δουλειά της αυτή η εταιρεία.
Όταν όμως ακόμα και σήμερα έχουμε υπαλλήλους (έστω και λίγους) που δεν δουλεύουν και που τους έχουν ήδη αντιληφθεί εδώ και χρόνια οι υπόλοιποι, τότε κάτι δεν πήγε καλά.
Διότι αυτοί οι υπάλληλοι έχουν σύμμαχους ή δεν ξέρω ποιό μέσο έχουν - πάντως κοροϊδεύουν τους πάντες και τα πάντα.
Και ένα ακόμα - δεν κατάφερε αυτή η εταιρεία να μετρήσει τα μεγέθη της παραγωγικότητας.
Δηλαδή ο Α παράγει τόσες μονάδες, ο Β άλλες τόσες κλπ.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο – ήταν μία σημαντική προσπάθεια - μία πολλή καλή ιδέα που όμως για "γνωστούς" λόγους δεν περπάτησε.
Όχι δεν πείραξε την νέα διοίκηση αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Τους πείραξε ότι ήταν ιδέα της προηγούμενης διοίκησης και έπρεπε να την πετσοκόψουν.
Στις 20 Φεβρουαρίου η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφασίζει να παραιτηθεί. Προκηρύσσονται εκλογές που αναγκάζουν τους 6 από τους 9 υφιστάμενους συμβούλους να αλλάξουν.
Η τέως πρόεδρος αναρτά σημαντικά αναλυτικά άρθρα με τις διαδικασίες που οργάνωσε στον ΕΔΟΕΑΠ.
Στη πραγματικότητα παρήγαγε μεγάλο έργο που όμως για λόγους που θα πρέπει να συζητηθούν δεν γίνονται αποδεκτές από το σώμα των ψηφοφόρων της ΕΣΗΕΑ.
Η άποψη μας είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΕΣΗΕΑ (σε αυτές τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ) είτε έχουν επηρεαστεί από άλλους επιτήδειους ψηφοφόρους που την κακολογούν, είτε νομίζουν ότι εάν ανέβει άλλος (π.χ Σόμπολος) θα παράγει νέου τύπου έργο.
Προφανώς (σσ) οι ψηφοφόροι του ΕΔΟΕΑΠ είναι μία μικρογραφία των ψηφοφόρων της Ελληνικής πολιτικής σκηνής – ψηφίζουν σχεδόν πάντα λάθος.
Αλλά και ο Σόμπολος; Τι πρόεδρος και αυτός; Από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο δεν είδαμε να καταθέσει κάποια σημαντική πρόταση. 
Αυτή την "ψυχή" που είδαμε σε προηγούμενες διοικήσεις εδώ ακόμα την περιμένουμε.
Οι μόνες προτάσεις που κατέθεσε στις διάφορες ημερήσιες διατάξεις είναι αυτές που αφορούσαν κατάργηση σημαντικών αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης.
Το μόνο εμφανές "κόλπο" που είδαμε είναι την διαρκή ομηρία των συμβούλων σε διάφορα θέματα. 
Αλήθεια αυτούς που δημιούργησαν προβλήματα τους απολύσατε ή ακόμα το λιβανίζετε το θέμα;
Σίγουρα όμως θα μείνετε στο πάνθεον εφόσον απολύσατε άξιους γιατρούς που τους "κλωτσήσατε" με όλο το μίσος σας από την αξιολόλογη ιατρική υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτό όμως δεν το πράξατε μόνο εσείς. Το ίδιο έπραξαν και οι προηγούμενες διοικήσεις.
Εντάξει έχουμε όμως δει και χειρότερους προέδρους – πολλοί από τους προέδρους που πέρασαν από τον ΕΔΟΕΑΠ λειτούργησαν ως μαριονέτες και ως επισκέπτες.
Αλλά και αυτό είναι μία μικρογραφία της Ελληνικής πολιτικής. Οι επόμενοι ανακαλύπτουν (δήθεν) πάλι τον τροχό.
Δείτε για παράδειγμα τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας.
Οι εκάστοτε νέοι υπουργοί δίνουν νέα ονόματα στο ΕΣΥ, στα ΤΕΛ, στα ΙΕΚ.
Απολύουν τους παλιούς, μετονομάζουν τις διάφορες υπηρεσίες.
Και στα @ρχιδι@ τους η πραγματική κατάσταση των αντικειμένων που αναλαμβάνουν.
Εκλογές Μαρτίου 2013 - στις εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά μέσα έχουν ξεκινήσει οι μάχες των χαρακωμάτων.
Οι "απέξω" (δήθεν) ξέρουν τις λαμογιές των "από μέσα" και τις αναρτούν καθημερινά προς ανάγνωση των υποψηφίων τους.
Οι νέοι σύμβουλοι έχοντας νωπή εντολή των ψηφοφόρων τους, θεώρησαν ότι πρέπει να εισέλθουν θριαμβευτικά στον ΕΔΟΕΑΠ και να ελευθερώσουν αυτούς που ήταν έως εκείνη τη στιγμή αιχμάλωτοι και παράλληλα να φυλακίσουν εκείνες τις ιδέες και διαδικασίες που εκείνη τη χρονική περίοδο εξελίσσονταν στον ΕΔΟΕΑΠ.
Άνθρωποι με άγνωστα βιογραφικά και αμφιβόλου γνώση επί των θεμάτων διοίκησης αρχικά προσπαθούν να ξηλώσουν και να ποδοπατήσουν κάθε δημιούργημα της μεγάλης προέδρου Ελένης Σπανοπούλου.
και «μεγάλης» εννοούμε σε σχέση με προηγούμενους και επόμενους προέδρους.
Άρχισαν να γράφουν στα ΜΜΕ ότι (δήθεν) βρήκαν τις μέγιστες ατασθαλίες - αυτό δεν είναι ψέμα - έχουμε ακούσει και εμείς ότι η τέως πρόεδρος σε ολόκληρη την διάρκεια της θητείας της (των 4 ετών) της μοίρασε διάφορα πουρμπουάρ συνολικής αξίας 140 ευρώ. ΑΙΣΧΟΣ.
Στις 26 Σεπτεμβρίου διενεργείται η Γενική Συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ.
Αναγκάζεται το νέο ΔΣ να περικόψει δραματικά τις επικουρήσεις των συνταξιούχων.
Παράλληλα εξαγγέλλει και σημαντικές περικοπές στους μισθούς των εργαζόμενων.
Σήμερα ακούμε από την κυβέρνηση εξαγγελίες για μείωση ή κατάργηση του αγγελιοσήμου.
Το προσωπικό του ΕΔΟΕΑΠ συνενώνεται για τον διωγμό του ανύπαρκτου "νόμιμου εκπροσώπου" του.
Συγκεκριμένα συγκαλεί συνέλευση του προσωπικού, η οποία συνέλευση ζητάει νέες εκλογές από τις οποίες αναδεικνύεται νέος εκπρόσωπος που τουλάχιστον αυτή τη φορά έχει όλα τα προσόντα και για να συνομιλήσει με το προσωπικό αλλά και με την διοίκηση,
Οικονομικοί Εισαγγελείς έρχονται στον ΕΔΟΕΑΠ για έλεγχο των οικονομικών. Παρόλο που αυτοί οι εισαγγελείς είναι βαλτοί από τον Προβόπουλο (Τράπεζα Ελλάδας – ο κύριος «κούρεψε μας όλους – άστα κάτω τα δικά μου που έχω στείλει στις οφσορ») για να εντοπίσει τυχόν ατασθαλίες στα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ, προς το παρόν τουλάχιστον δεν δημοσιοποιήθηκε κάποια θριαμβευτική ανακοίνωση αυτών των Οικονομικών Εισαγγελέων.
Μάλλον ασχολούνται με άλλα πιο ουσιώδη θέματα όπως είναι για παράδειγμα τα σκάνδαλα με τις πολιτικές μίζες.
Εντός Δεκεμβρίου 2013, εγκαταστάθηκε και νέα ελέγκτρια εταιρεία που και αυτή σκοπεύει να ελέγξει τα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ για την τελευταία 5ετία. Έχουμε την εντύπωση ότι και αυτή η εταιρεία θα βρει τις ίδιες βλακείες που βρήκε ο εσωτερικός έλεγχος του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και ο προηγούμενος έλεγχος των οικονομικών Εισαγγελέων. Δηλαδή μία τρύπα στο νερό - να δούμε όμως με ποιό τρόπο θα μας εξηγήσουν στη συνέχεια αυτή την τρύπα οι υφιστάμενοι σύμβουλοι του ΕΔΟΕΑΠ.
Αλήθεια θα παραδεχθούν ότι οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν καλά τη δουλειά τους ή θα αποκρύψουν το θέμα και θα κρατήσουν σε ομηρία τα προηγούμενα συμβούλια για άγνωστο χρονικό διάστημα και τουλάχιστον έως τις επόμενες εκλογές;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά συνάδελφοι και συναδέλφισες.
Καλό το Αλμανακ σας διαχειριστές, αλλά όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε τη φρίκη του 2013 .Καλά και τα ευχολόγια αλλά το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν μια εικόνα που εγώ θέλω να ξεχάσω.
Τον ΕΔΟΕΑΠ να γίνεται λημέρι παλαιοδεξιών και παλαιοαριστερών αναρχοσυνδικαλιστών. Και τα δύσκολα έρχονται!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2014 ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Θα συνιστούσα να αφήσετε την κυρία Σπανοπούλου ήσυχη και να προχωρήσετε όσοι θέλετε να σώσετε το Ταμείο.Κι όσοι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε βοήθηστε τουλάχιστον.Η πρώην πρόεδρος το έδειξε αυτό με τη στάση της.Άντε και καλή χρονιά!
Όσο για το Αλμανακ έχετε ξεχάσει αρκετά από τα γελοία που συνέβησαν Ορμινιου και Ηριδανού και Σισίνη γωνία.Κάποιος να γράψει ένα Αντιαλμανακ να γελάσουμε λίγο.....................Άντε!

Ανώνυμος είπε...

Καλή και Φωτεινή Χρονιά και απο εμένα.
Έχουν συνειδητοποιήσει οι νέοι σωτήρες μας ότι σε 90 μέρες κλείνουν χρόνο στον ΕΔΟΕΑΠ και έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό; Αυτο μόνο για το Αλμανάκ έχω πολλά να πω αλλα....κρατιέμαι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις ρε φίλε ; Η είσαι προβοκάτορας; Άντε στο καλό κι ελπίζω να μη το συνεχίσεις αυτό!
Αρκετά Καινούργια Χρονιά μπήκεακόνισε το μυαλό σου που πάμε κι ασε τις ψιλομ@κ@κίες γιορτινιάτικα.
Πρόεδρο έχει ο ΕΔΟΕΑΠ κι ας είναι και ο κυρ Πάνος.
Λύσεις δεν βλέπουμε.Ξαναδιάβασε το Αλμανακ και θα καταλάβεις γιατί..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους Εχω πληροφορία για να κλείσει σωστα το Αλμανακ του 2013 Φαγαμε πόρτα απο το ΔΣ οταν ζητήσαμε να συζητήσουν έστω εκείνη τη μια και μια μέρα άδειας που έδιναν οι προηγούμενες διοικήσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά φροντίζοντας όλοι να μη δημιουργηθεί προβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι ! Ο 6ος στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους εργαζόμενους κι ας πέρασε αναίμακτα το κόψιμο των μισθών μας! Ντροπή

Ανώνυμος είπε...

Έτσι θα πεθαινουμε σε λίγο .....ανασφάλιστοι χωρίς Ταμείο. Συνεχιστε σα να μην καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στον ΕΔΟΕΑΠ και μας βλέπω στο Κοινωνικο Ιατρείο του Ελληνικου σαν τον καρκινοπαθή που πέθανε σα το σκυλί στ αμπέλι !

Ανώνυμος είπε...

Ε ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡ ΠΑΝΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ...Κ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΥΤΖΕΙΚΟ ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΣΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 14 ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,ΑΣΧΕΤΟΥΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ..

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκο ; Με τον γερο Σόμπολο; Νέο με παληές αντιλήψεις; Με κοσμιότητα ; Τι λες φίλε ; Έχεις ακούσει την Πόπη να βρίζει;