Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή Γ.Σουλιώτη-Οφθαλμίατρου

Ανοιχτή επιστολή του  Γεωργίου Σουλιώτη, οφθαλμιάτρου.
16 Απριλίου 2014
Αγαπητοί ασφαλισμένοι Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., συνάδελφοι ιατροί και συνεργάτες στον χώρο εργασίας,
 Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου στον Οργανισμό οφθαλμίατρος Δημήτρης Σμουστόπουλος, απολυθήκαμε την 11.4.2014 με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού. Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.
Της απόλυσής μας προηγήθηκαν και επακολούθησαν οργανωμένα δυσφημιστικά και δηκτικά σχόλια και επίσημες ανακοινώσεις (και μέσω διαδικτύου), ότι έγινε για να "διασφαλίζεται ο έλεγχος των  χειρουργικών επεμβάσεων", για "να αποφεύγονται φαινόμενα εμπορευματοποίησης" και ως αποκορύφωμα ακολούθησε η σημερινή εκφοβιστική ανάρτηση στην ιστοσελίδα Sofokleousin.gr, που έχει ως εξής: "Άγνωστο γιατί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει κινηθεί ακόμη νομικά εις βάρος των ιατρών και του διοικητικού υπαλλήλου οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απιστίας προς το Ταμείο και υπερσυνταγογράφησης και επιβάρυνσης του Ταμείου με υπερβάλλον κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ασθενών".
Με δεδομένο ότι επί 19 και πλέον έτη, που εργαζόμουν στον Οργανισμό ως χειρούργος οφθαλμίατρος ουδέποτε έδωσα αφορμή για το παραμικρό σχόλιο προς το πρόσωπό μου αλλά καθημερινά εργαζόμουν φιλότιμα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ασθενών-ασφαλισμένων και ουδέποτε ζημίωσα τον Οργανισμό είτε με υπερσυνταγογράφηση (στους 18-20 περίπου ασθενείς που εξέταζα ημερησίως, το πολύ να έγραφα 2-5 συνταγές, με κόστος φαρμάκου το ακριβότερο τα 5-10 ευρώ) είτε με εγχειρήσεις που εκτελούσα σε ασφαλισμένους εντός Οφθαλμολογικών Κλινικών, που ήταν συμβεβλημένες με τον ΕΔΟΕΑΠ (ο Οργανισμός πλήρωνε απ' ευθείας τις Κλινικές -όχι εμένα- με πίνακα αμοιβών κατά χειρουργική πράξη που είχε εγκριθεί για τελευταία φορά με την 10727/14.7.2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού) και επειδή ουδέποτε είχα την παραμικρή οικονομική εξάρτηση από τους ασθενείς -ασφαλισμένους του Οργανισμού, ούτε και επιβάρυνα ποτέ οποιονδήποτε ασφαλισμένο, αισθάνομαι την ανάγκη,  για να αποκαταστήσω το κύρος και την υπόληψή μου, να σας κάνω γνωστό, ότι η απόλυσή μου, υπαγορεύθηκε με άλλα κριτήρια και ήταν στο πνεύμα της συρρίκνωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, για την οποία ήδη από τον Σεπτέμβριο 2013 είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως ο Σύλλογος Επιστημόνων Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, όταν την 4.9.2013 είχαν απολυθεί 2 άλλοι ιατροί (τουλάχιστον αυτούς τους απέλυσαν χωρίς να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό τους).
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το σύνολο των ασθενών - ασφαλισμένων που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ αυτών και τους 1.500 περίπου ασφαλισμένους, που μου ανέθεσαν την εγχείρηση των οφθαλμών τους.
Λυπούμαι που τέτοιες μέρες σας απασχόλησα με το παραπάνω προσωπικό μου θέμα αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να σας παραθέσω ως αντίλογο, όσα δεν μου ζήτησε και δεν με άφησε κανείς να πω μετά από  19 χρόνια συνεχούς και άοκνης εργασίας μου στον Οργανισμό.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Γιώργος Σουλιώτης οφθαλμίατρος.
Υ.Γ.1 Θα ήμουν υπόχρεος, αν μπορούσατε να συμβάλλετε στην αποκατάσταση του κύρους και της υπόληψής μου, προωθώντας το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα σε φίλους σας ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ.-
Υ.Γ.2 Αν έχετε λίγο χρόνο, μπορείτε να διαβάσετε και την τελευταία γνωστοποίηση που απέστειλα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού λίγες ημέρες πριν την απόλυση μου, στην οποία εκθέτω εμπεριστατωμένα όλα τα γεγονότα των τελευταίων 8 μηνών.

                                                                        ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Γεωργίου Σουλιώτη, οφθαλμίατρου, κατοίκου…………… , ατομικά και ως Προέδρου του Σωματείου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ(ΣΕΥΕ)
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ.
            1.- Πάνο Σόμπολο, πρόεδρο
            2.- Παναγιώτη Νεστορίδη, αντιπρόεδρο
            3.- Νίκο Καρούτζο,  γενικό γραμματέα
            4.- Γιώργο Χριστόπουλο,  ταμία
            5.- Πόπη Χριστοδουλίδου,  πρόεδρο ΤΥΠ
            6.- Γιάννη Αγγέλη,  μέλος
            7.- Ελένη Σπανοπούλου,  μέλος
            8.- Ειρήνη Ζαφειροπούλου  μέλος 
            9.- Σίμο Καταϊφτσή  μέλος, με την ιδιότητά τους, ως Προέδρου του πρώτου και μελών των υπολοίπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και κατοίκων Αθηνών οδός Σισίνη αρ. 18.
------------------------------
Αξ Κύριοι,
Την 28.3.2014 αναρτήθηκε στον ιστότοπο Sofokleousin.GR άρθρο με τον τίτλο "Οσμή σκανδάλου και απολύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ", με το ακόλουθο περιεχόμενο:
 "Και στο Ταμείο των δημοσιογράφων φαίνεται ότι ξεδιπλώνεται σκάνδαλο με ύποπτες διασυνδέσεις γιατρών με ιδιωτικές κλινικές, το οποίο οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πάνου Σόμπολου να αποφασίσουν την απόλυση της αρχιάτρου και του γραμματέα της. Αυτή την ώρα επικρατεί αναστάτωση στο κτίριο του οργανισμού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην υπόθεση εμπλέκεται και ο οφθαλμίατρος Γιώργος Σουλιώτης, κατά του οποίου όμως δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες καθώς δεν υπέγραφε τα παραστατικά αλλά τα έστελνε προς υπογραφή στην αρχίατρο".
Την 29.3.2014 αναρτήθηκε στον ιστότοπο fpress.gr κείμενο για τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση τριών υπαλλήλων του Οργανισμού, φερόμενο ότι προέρχεται από την πέμπτη εξ υμών, Πόπη Χριστοδουλίδου (Πρόεδρο της Επιτροπής ΤΥΠ) και τον Γιάννη Αγγέλη (μέλος της Επιτροπής) που εξηγούσε τους λόγους που το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) την απόλυση των παραπάνω εργαζομένων. Το δημοσίευμα αναπαράχθηκε την επόμενη ημέρα Κυριακή (30.3.2014) από τους ιστότοπους tro-ma-ktiko.blogspot.com,    Dou.gr  και humor.pblogs.gr.
Επειδή το πρώτο από τα παραπάνω δημοσιεύματα με συνδέει ευθέως και ονομαστικά με το παραπάνω "σκάνδαλο"  και επειδή η απάντηση της Προέδρου ΤΥΠ, κ. Πόπης Χριστοδουλίδου, θίγει ευθέως την προσωπικότητα συναδέλφου μου, επιτίμου μέλους του συλλόγου μας, ιατρού,  που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών με συνέπεια και ακεραιότητα τον ΕΔΟΕΑΠ, την οποία ο Οργανισμός απέλυσε κατά τρόπο απαξιωτικό, μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, διότι παραβίασαν τάχα αποφάσεις του Κανονισμού αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου και επειδή στην αμέσως παραπάνω απάντηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
"Η έρευνα, που συνεχίζεται, έχει μέχρι τώρα, με έγγραφες μαρτυρίες ασφαλισμένων, αποδείξει, πως ορισμένοι γιατροί χειρουργούσαν μέλη του ΕΔΟΕΑΠ εν αγνοία του Οργανισμού και εν γνώσει τους ότι αυτό αντίκειται στον Κανονισμό" οφείλω να σας υπενθυμίσω τα εξής:
1.- Υπηρετώ στον ΕΔΟΕΑΠ ως οφθαλμίατρος από 15.2.1995, ήτοι επί 19 συναπτά έτη, εξετάζοντας περί τους 18-20 ασθενείς ημερησίως και έχοντας χειρουργήσει περί τους 1500 ασφαλισμένους, και επιπλέον των περιστατικών αυτών έχω εκτελέσει εντός του ΕΔΟΕΑΠ/ταμείου εκατοντάδες απλές επεμβάσεις (χαλάζιο, κύστεις κτλ), χωρίς καμιά απολύτως επιβάρυνση του Ταμείου, δηλαδή, χωρίς καμιά πρόσθετη (πέραν του μισθού μου),  αμοιβή, παρότι, αν αυτές τις επεμβάσεις τις εκτελούσα εκτός του Ταμείου, θα δικαιούμουν αμοιβής.
2.- Το αρ. 10727/14.7.2010 έγγραφο του Οργανισμού που απευθύνεται προσωπικά σ' εμένα  και σε άλλους 10 χειρούργους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ ρητά αναφέρει ότι "Αγαπητοί συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε όλοι, μόνο οι κ.κ. Σουλιώτης και Τσεκαρέλλι, είχαν με αποφάσεις του Δ.Σ. την άδεια να χειρουργούν ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και μόνο με συγκεκριμένες τιμές…" και συνεχίζει προσδιορίζοντας ανά ειδικότητα κάθε συναδέλφου μου στον Οργανισμό ιατρού την αμοιβή του ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα κάθε επέμβασης που θα πραγματοποιεί.
3.- Την 19.8.2013 κατέθεσα με αρ. πρωτοκόλλου 2013/320/19.8.2013, την από 19.8.2013 αίτησή μου προς τον ΕΔΟΕΑΠ στην οποία μεταξύ άλλων σας εξέθεσα και ζητούσα απάντηση στα εξής:
"Στις 19 Ιουλίου 2013 έλαβα στο e-mail του γραφείου μου στον οργανισμό, το κείμενο, και μόνον, του νέου Κανονισμού Υγείας του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το e-mail αυτό το διάβασα στις 5 Αυγούστου 2013 που επέστρεψα στο γραφείο μου από τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Συγχρόνως σχεδόν, άκουσα να λέγεται στον οργανισμό, ότι με βάση αυτόν τον Κανονισμό, δεν θα μου επιτρέπεται πλέον να χειρουργώ τους ασθενής μου, που βλέπω και παρακολουθώ στον οργανισμό μας, όταν αυτοί το έχουν ανάγκη και μου το ζητούν. Διαβάζοντας το κείμενο του νέου Κανονισμού Υγείας δεν είδα ούτε μπόρεσα να κατανοήσω κάτι τέτοιο, ούτε να ερμηνεύσω έτσι κάποια διάταξή του, ούτε διέκρινα κάποια αντίθεση με τον τρόπο που λειτουργούσα και λειτουργούσαν όλοι οι χειρουργοί ιατροί του οργανισμού μας μέχρι σήμερα, που είναι άλλωστε αυτός που είχε θεσπισθεί με αποφάσεις του Δ.Σ. του οργανισμού μας, δηλαδή με τον τρόπο που έχω ήδη αναφέρει. Εν τω μεταξύ υπάρχουν περιστατικά αρρώστων που έχουν δρομολογηθεί από πολλού χρόνου για να χειρουργηθούν την 3η και 5η Σεπτεμβρίου 2013, για τα οποία συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί και κοινωνικοί λόγοι, καθώς και περιστατικά προκύπτοντα στην καθημερινότητα της λειτουργίας του ιατρείου μας, μεσούντος του Αυγούστου, για τα οποία νοιώθω τουλάχιστον υπεύθυνος (μέσα στο πλαίσιο του ιατρικού λειτουργήματος μου). Σε αυτές τις συνθήκες και έχοντάς Σας εκθέσει αναλυτικώς την θέση μου και την υπόστασή μου ως λειτουργός ιατρός του οργανισμού επί 18,5 χρόνια,  ΖΗΤΩ Να με πληροφορήσετε εγγράφως, αν ο δημοσιευμένος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης νέος Κανονισμός Υγείας, έχει επιφέρει κάποια μεταβολή στον τρόπο εργασίας μου στον Οργανισμό, όπως τον εξέθεσα παραπάνω αναλυτικά, ώστε να προσαρμόσω την παροχή των υπηρεσιών μου στο μέλλον σύμφωνα με την οδηγία Σας. Πιστεύω να συμμερίζεστε την άποψή μου, ότι μέχρι να λάβω την αιτούμενη έγγραφη οδηγία Σας, θα πρέπει να θεωρώ ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών μου και στη λειτουργία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., που μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχής ως προς την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του με το μικρότερο δυνατόν κόστος και την επίτευξη του ιατρικού-θεραπευτικού του στόχου. Μετά τιμής Dr. Γεώργιος Σουλιώτης".
4.-  Στην παραπάνω αίτησή μου ουδεμία έλαβα μέχρι σήμερα απάντηση.
5.- Την  6.2.2014, ως Πρόεδρος του ΣΕΥΕ κατέθεσα από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Περικλή Τζουνάκο (που πρωτοκολλήθηκε την επόμενη ημέρα με αρ. πρωτοκόλλου 2014/43/7/2/2014), νέα αίτηση προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Με αφορμή τα προοδευτικά αυξανόμενα, πιεστικά αιτήματα ασθενών-ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ προς τους ιατρούς μέλη μας, των χειρουργικών ειδικοτήτων, να αναλάβουν την χειρουργική τους θεραπεία, παρακαλούμε να εισάγετε προς επανεξέταση στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα προς επίλυση των εκκρεμοτήτων. Ο ΣΕΥΕ είναι πρόθυμος, από την πλευρά του, να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις. Σε αναμονή της έγγραφης ενημέρωσής μας, για την οποιαδήποτε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, διατελούμε μετά τιμής. Για τον ΕΣΥΕ     Ο Πρόεδρος  Γεώργιος Σουλιώτης   Ο Γενικός Γραμματέας Περικλής Τζουνάκος".
6.- Στο τελευταίο ερώτημά μας και πάλι δεν λάβαμε καμία απάντηση, πλην όμως,  φαίνεται, ότι αποτέλεσε την αφορμή για να κινητοποιηθεί ο Οργανισμός σε αναζήτηση  εξιλαστήριων θυμάτων, συναδέλφων μου ιατρών.
7.- Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού, που έχω εξετάσει εντός του Ταμείου  είναι εύλογο να επιθυμούν, όταν παραστεί ανάγκη, να χειρουργηθούν από τον θεράποντα ιατρό τους, με τον οποίο έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης επί δεκαετίες. Είναι αυτονόητο ότι εμένα θα επιλέξουν κατ' εξοχήν εκείνοι οι ασθενείς που στο παρελθόν ήδη τους έχω χειρουργήσει και απαιτείται νέα επέμβαση ως επανάληψη ή συνέχεια ή συμπλήρωση παλαιότερης εγχείρησής τους.
8.- Με τα παραπάνω δεδομένα είναι εύλογο ότι ο αριθμός των ασθενών που επιλέγουν εμένα προσωπικά για να τους χειρουργήσω είναι σημαντικός και αναγκαίως, αυτές οι εγχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν, όπως επί 19 συναπτά έτη γινόταν, εκτός του Ταμείου σε εξειδικευμένα οφθαλμολογικά κέντρα -κλινικές που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα νοσηλευτήρια αυτά χρεώνουν απ' ευθείας τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση τον αναλυτικό κατά πράξη "πίνακα των αμοιβών χειρουργών ΕΔΟΕΑΠ" που μας έχετε κοινοποιήσει ατομικά με αριθμό πρωτοκόλλου 473/26.1.2012 ή με πακέτα συνολικής τιμής που ορίζεται ανά είδος και τύπο επέμβασης και προκύπτει από τη μεταξύ αυτών των νοσηλευτηρίων και του ΕΔΟΕΑΠ σύμβαση.
9.- Σας υπενθυμίζω και το αρ. 39811/24.9.2013 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,με το οποίο γίνεται σαφής αναφορά ότι:  "Έτι περαιτέρω πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) και τις κείμενες διατάξεις η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα και βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή. Κατ’ αυτό τον τρόπο λοιπόν αναγκάζεστε να διακόψετε την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών που ήδη προσφέρετε στους ασφαλισμένους, με τους οποίους είχατε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4, ο ιατρός μπορεί να διακόψει την παροχή υπηρεσιών, που ήδη προσφέρει μόνο για λόγους επιστημονικούς ή προσωπικούς και εφόσον δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ασθενούς. 
Μετά από τα παραπάνω οφείλω να σας ενημερώσω ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά είτε στο πρόσωπο συναδέλφων μου ιατρών του ΕΔΟΕΑΠ είτε προς το πρόσωπό μου  με προσβλητικού χαρακτήρα, υπονοούμενα για οικονομική βλάβη του οργανισμού από τη δραστηριότητά μας ως ιατρών, που διαστρεβλώνει τις προσπάθειες και την  προσήλωσή μας στο έργο που  ευσυνείδητα εκτελούμε, προσδίδοντάς μας ποταπά κίνητρα, τη στιγμή που με αυταπάρνηση εργαζόμαστε για την εξασφάλιση της καλής υγείας των ασθενών- ασφαλισμένων του ταμείου μας και για την εξασφάλιση της συνέχειας της παρακολούθησης και θεραπείας, όταν αυτή απαιτείται να γίνει δευτεροβαθμίως εκτός του οργανισμού, μόνον μετά από την έντονη και εύλογη απαίτηση του ασθενούς-ασφαλισμένου για αυτό.
Γνωρίζετε, ότι τυχόν εκ μέρους σας προσβολή της προσωπικότητας  οποιουδήποτε ιατρού του Οργανισμού, του παρέχει το δικαίωμα να προσφύγει ατομικά εναντίον σας, προς αποζημίωσή του και ενδεχομένως και ποινικά.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε καθένα εξ αυτών που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην αντίστοιχη έκθεσή του. Αθήνα 31 Μαρτίου 2014. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος". 
Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γιώργος Σουλιώτης οφθαλμίατρος.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που περιμένουμε ως αυτονόητο είναι η έντονη αντίδραση του ΣΕΥΕ (δηλ. του σωματείου γιατρών ΕΔΟΕΑΠ).
Και εννοώ τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν (ή πιθανώς να έχουν ήδη κάνει) προς το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όπου θα ζητούν εξηγήσεις.
Αλλά πως μπορεί ένα ΔΣ με μία τέτοια απόφαση να εξηγήσει τα ανεξήγητα...
Πάντως περιμένουμε με αγωνία αυτές τις ενέργειες.
Σε εναλλακτική περίπτωση τι είναι αυτό που αναγκάζει τους γιατρούς να κάνουν σύλλογο;
Μήπως η συνεύρεση τους σε ταβέρνες;
Μετά των συζύγων τους;

Ανώνυμος είπε...

Εγω λέω να ζητήσουμε καθένας μας απο όσα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ασφαλισμένους γνωρίζουμε να στείλουν έγγραφη διαμαρτυρία για την κατάσταση αυτη στο ΔΣ.
Με ένα email έστω ...
Ο γιατρός είναι συγκλονιστικός στην αμεσότητα, την ευγένεια και την ειλικρίνεια του.
Δεν θα αφήσει 20 χρόνια ζωής και δουλειάς να του τα μαυρίσουν οι λελέδες του 6ου!

Ανώνυμος είπε...

Διαδώστε το βρε! Πως θα μάθουν οι ασφαλισμένοι τι συμβαίνει; Οι συνδικαλιστές απολύουν πρόεδρο Σωματείου με στημένες συκοφαντίες για σκάνδαλα που δεν υπάρχουν! Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε τι έρχεται;

Ανώνυμος είπε...

Η Σπανό ανέβασε την επιστολή στο twitter και στη σελίδα της στο Facebook.
Πολυ προχώ το βρίσκω!

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικό είναι ότι ενημερώνει τους ασφαλισμένους για τα κερατιάτικα μας.
Κάντε έναν υπολογισμό απλό.
Οι δύο οφθαλμίατροι έβλεπαν περίπου 35 ασθενείς την ημέρα επί 25 ημέρες 875 επισκέψεις επί 20€ μας κάνουν 17500€ τον μήνα
Οι μισθοί τους και τα πάγια ελξοδα αγγίζουν τις 7500 άρα είχαμε απο τη δουλειά των δύο γιατρών μας όφελος 10000 τον μήνα, όλα στο περίπου βέβαια.
Αν υποθέσουμε ότι απο την απόλυση μέχρι την πρόσληψη νέων οφθαλμιάτρων ποίος ξέρει ποιών , με τι προσόντα και ποιά εμπειρία θα έχουμε κενό δύο τουλάχιστον μηνών και οι μισοί που θα χρειαστούν οφθαλμίατρο πάνε εκτός ΕΔΟΕΑΠ πια τότε οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν απο την τσέπη τους αυτο που είχαν δωρεάν και ο ΕΔΟΕΑΠ θα καταβάλει τα διπλά χρήματα αφού οι φωστήρες ΠανοΠοπηΝικοΓιωργοΓιάννηδες αποφάσισαν να δίνουν 40€ για επίσκεψη σε οφθαλμίατρο! Θεός να μας φυλάει δηλαδή με τέτοια στραβάδια...

Ανώνυμος είπε...

Τα στραβάδια φίλε μας κοστίζουν ακριβά και θα μας κοστίζουν ακόμη περισσότερο. Δεν βλέπεις που για να βλέπει η Πόπη Γκεβάρα της πήραν γυαλάκια των 3000 ευρώ;
Ούτε με αυτά όμως βλέπει τις μ@κ@ες και τις αδικίες που κάνει η γυναίκα.
Τόσο τυφλωμένη από φανατισμό είναι που έστησε ολόκληρη σκανδαλοκομπίνα για να απολύσει τον Σουλιώτη αφού από το 2006 έστελνε στα ΔΣ γραπτές καταγγελίες εναντίον του.
Μόλις πήρε καρέκλα η φτωχομάνα του Πειραιά απο δήθεν θύμα , έγινε θύτης.
Ρεκόρ εκδικητικότητας η Ποπάρα και φαινόμενο εμπάθειας.
Συνδικαλίστρια απολύει πρόεδρο συνδικαλιστικού Σωματείου. ΕΥΓΕ στην τρέλλα!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο στην τρέλλα! Εύγε στον Τρίμη να πείς φίλε που προκειμένου να μην βγούν οι Συριζαίοι Μανωλάκος και Τουφεξή έδινε γραμμένη σε χαρτάκι γραμμή την Ποπάρα και τον λύκο του Προβόπουλου, τον Αγγέλη.
Ετσι μείναν απ έξω τα πουλαίν της αριστερής πλατφόρμας Μανωλακου και πέρασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Ακαδημίας και οι ψευτοαντάρτες του κ@λου.Αυτά την ίδια ώρα που ο Σαββίδης με τον Γκανά, τον Πρωτολάτη, τον Τσαλαπάτη, τη Νταουντάκη και την Κοντράρου παρακαλούσαν
όλοι μαζί γονατιστοί τον κυρ Πάνο να.... κατέβει στις εκλογές για να συντρίψει την Σπανοπούλου.
Όλοι εναντίον μίας και με τόνους λάσπης έβαλαν πλάτη και τον Έβγαλαν με 300 ψήφους διαφορά, για να τον χαιρόμαστε τώρα να ψηφίζει μόνος του ή με τη βοήθεια της Πόπης.
Δεν είναι υπάλληλος του Ταμείου.
Δημοσιογράφος είμαι και σας τα γράφω για να ξέρετε και να κατανοείτε γιατί η Πόπη νοιώθει από ρετάλι του αγωνιστικού πεζοδρομίου, εξουσία. Αινείτε Κύριον και Χριστός Ανέστη αλλά στον οργανισμό το ημερολόγιο γράφει ακόμη
Μεγάλη Πέμπτη.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ που πήγε ο Γάμα Γάμα μας;
Μούγκα στη στρούγκα Νικολάκη;
Θα λείψεις στη Νίτσα σου βρε παιδί!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλες εσύ που έβγαλες κέρδος 10000 Ευρώ αδικείται όπου κι αν είσαι. Πρέπει να σε πάρει σύμβουλο ο Προβόπουλος με τόση Αλχημεία που κάνει τη ζημιά κερδος

Ανώνυμος είπε...

Α! Ολα κιόλα αυτο το ρόλο τον αφήνουμε στον Αγγέλη και τον Νικολάκη Πιο καλούς συμβούλους δεν μπορούσε να εχει ο Προβόπουλος Οσο για τα 10000 απλή αριθμητική φιλε δεν είναι ουτε μακροοικονομικά στο ΤΕΙ που σπούδασε ο Γάμα Γάμα μας ουτε οπτικά προκλητα δυναμικά
Για το Λύκειο του Πάνου, της Πόπης και της γραμματικιάς του Μπομπολα δεν το συζητάμε Οι μόνοι που μετράνε απο σπουδές και εμπειρία είναι οι Χριστοπουλος, Καταιφτσής, Νεστορίδης, Σπανοπουλου. Οσο για την παραδόπιστους μαϊμού τον αριστερό καπιταλιστή Γιαννάκη αυτος εχει μηδενική εμπειρία διοίκησης ξαι πτυχίο χημικού ! Μην αδικήσουμε τη σιγανοπαπαδια του 6ου....

Ανώνυμος είπε...

O gg έχει και πτυχίο Πάντειου και διδακτορικό στην οικονομετρία αν και το τελευταίο μου λένε ότι δεν το έχει πάρει ακόμα αλλά θα του δώσουν με μέσον. Και από ότι έγραφε προεκλογικά κάνει μάστερ δημοσιογραφίας. Περίεργος τύπος μας μπερδεύει. Όσο για τη γραμματικια του Μπόμπολα και αυτή μου λένε έχει πτυχίο. Όσο για τον Προεδρα το μόνο χαρτί που έχει είναι το απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου και ξένη γλώσσα τα ξηρομεριτικα

Ανώνυμος είπε...

Ο αριστερός καπιταλιστής μάλλον δεν πήρε πτυχιο

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις γυμνάσιο εχουν βγάλει ο Γάμα Γαμας μας και απο το Παντειο ξέρει μόνο τη λεωφόρο Συγγρου. Η μαϊμού δεν τελείωσε το Φυσικό και η γραμματέας του Μπομπολα το Αμερικανικό Κολλεγιο και με το ζόρι. Ο Καλαματιανός κάτι έγραφε στη σελίδα του στις εκλογές για δημοσιογραφία και μ@κ@κιες αλλα το μάζεψε μετα και άφησε μόνο το γυμνάσιο της Καλαμάτας. Με τις απολύσεις των οφθαλμιάτρων εκανε τον έξυπνο στους διαδρόμους λέγοντας οτι εχει σπουδάσει οπτικός ! Εικονομέτρης σου λέω ο αυτοσχέδιος οικονομολόγος δημοσιογραφος κος της αράδας! Πρώτος στα Χαλυβδοφυλλα το σαίνι της Ντόρας

Ανώνυμος είπε...

Η οικονομετρία ρε μάνα μου γράφεται με Ο και όχι Εικονομετρία. Τη διαφορά φαντάζομαι την ξέρεις. Εκτός κι να μπερδεύτηκες με εικονομαχία

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε μάνα μου σωστά το έγραψα. Από οικονομετρία δεν κατέχει ο τυπάκος.
Οπτικός έχει σπουδάσει. Εικονομετρία είναι το σωστό!
Μέραααααα!