Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Τσαλαπατημένη δημοσιογραφία !!!

Καμία κύρωση ! 
Προχθές στις 13.5.2014 η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε με τον αριθμό απόφασης 51 ότι ο ΕΔΟΕΑΠ λειτουργεί ορθά και πρέπει να ζητάει συγκεκριμένες φορολογικές αποδείξεις από όποιους συνταξιούχους του (ή ενεργούς και πιθανώς ανέργους) χρειάζεται να αποδείξουν ότι δεν λαμβάνουν άλλα ποσά εκτός αυτών που αναφέρουν οι ίδιοι στις αιτήσεις τους και στην επικοινωνία τους με τον ΕΔΟΕΑΠ.
Αντί όμως αυτού, κάποιες ηλεκτρονικές εφημερίδες, βρήκαν την ευκαιρία να αλλοιώσουν την απόφαση της ΑΠΠΔ δημιουργώντας ένα απολύτως ψευδές και κίτρινο ρουλεμάν.

Η κυρία παλεύει να σώσει τη Σύνταξη που έπαιρνε ενώ ήταν κάτω των 55 ετών και εργαζόταν ! 
Η ΑΠΠΔ Γνωμοδότησε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ σωστά και νόμιμα έπραξε κάνοντας έλεγχο και στο δια ταύτα απευθύνει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ  να διαγράψει από τις φορολογικές δηλώσεις που παρέλαβε τα στοιχεία που δεν αφορούν το πεδίο ελέγχου του ΔΛΔ αν έχει έσοδα από εργασία μισθωτή ή ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Ειδικά δε για τους 7 προσφεύγοντες σε σύνολο 2000 (!) που ....αρνήθηκαν τον έλεγχο προτείνει να επιδείξουν τις φορολογικές τους δηλώσεις ή να προσκομίσουν βεβαίωση από την εφορία τους! Αλλιώς σύνταξη Γιοκ ! 
Με απλά Ελληνικά 7 δημοσιογράφοι και δυο υπάλληλοι αρνούνται να ελεγχθούν με νόμιμα φορολογικά στοιχεία σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ ΕΛΕΓΧΟ !
Το γιατί είναι μια ΘΛΙΒΕΡΗ ιστορία.
Η απόφαση της Αρχής να ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ το Ταμείο ότι παρέλαβε περισσότερα στοιχεία απ όσα οφείλει  να ζητήσει  για το συγκεκριμένο πεδίο ελέγχου σύμφωνα με σημερινή ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ αναμένουμε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μαζί με σχετική ερμηνευτική ανακοίνωση,  ενώ και οι 9 (7 δημοσιογράφοι και 2 υπάλληλοι) θα κληθούν να επιδείξουν - κοινώς να αποδείξουν ότι δεν εργάζονται και δεν λαμβάνουν δεύτερη επικουρηση από άλλο ταμείο λόγω χηρείας ή άλλης αιτίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι μάθαμε - έστω και καθυστερημένα - αυτοί οι λίγοι ασφαλισμένοι που δήθεν δεν έπρεπε να δούμε τα πλήρη φορολογικά τους στοιχεία, χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα ότι στη δική τους φορολογική δήλωση εμφανιζόταν και το ποσό του συζύγου.
Οπότε χρησιμοποίησαν αυτό - δηλαδή "γιά ποιό λόγο να δείτε πόσα εισπράττει ο σύγυζος" - και κάτι τρέχει στα γύφτικα...
Και η "Αρχή Προστασίας" τους έδωσε το δικαίωμα να σβήσουν με μπλάνκο το ποσό του συζύγου ώστε να εμφανίζεται μόνο το δικό τους.
Α, ρε, μ@λ@κι@ που τους δέρνει.
Σίγουρα πάντως αυτό που αρχικά ήθελαν δεν τους πέρασε.