Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Τι κάνει ο χονδρός γιά να του δώσουν σημασία;

Τραπεζάκια έξω...

Μύλος στην Ακαδημίας: ο Τσαλαπάτης καταγγέλλει «καφέ μπαρ της διαπλοκής» - Τι του
απαντούν Αντωνιάδου και Καρούζος
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Δ. Τσαλαπάτης) προχώρησε σε καταγγελίες για εκλογικό κέντρο Κακλαμάνη που λειτουργεί στην ΕΣΗΕΑ με τον συνεργάτη του, πρώην πρόεδρο του Αθήνα 9,84,
να κουμαντάρει το καφενείο, στο ισόγειο του κτιρίου και την πρόεδρο της Ένωσης, να τους έχει
παραχωρήσει με ενοίκιο-ψίχουλα και το κυλικείο του πρώτου ορόφου αλλά ακόμη και το…πεζοδρόμιο της Βουκουρεστίου. Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έχει ζητήσει να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στο ΔΣ της Ένωσης και να υπάρξει δικαστική έρευνα για τα οικονομικά του σωματείου και το ταμειακό άνοιγμα.
Στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις της ΚΕΔ απάντησαν με κοινή τους δήλωση η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος. Με τη σειρά τους κατήγγειλαν τις σπατάλες και τη ζημιά στο κυλικείο της ΕΣΗΕΑ, που γίνονταν επί.. ημερών του επικεφαλής της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), Δημήτρη Τσαλαπάτη.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης (μας εστάλη με mail) της προέδρου της ΕΣΗΕΑ και του γγ του ΕΔΟΕΑΠ:
" 450.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Ο κατήφορος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων η οποία έχει έναν και μοναδικό εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τον κ. Δημήτρη Τσαλαπάτη δεν έχει τέλος. Με τη διαδικασία διαρροών και ανακοινώσεων εδώ και καιρό έχουν στήσει ένα γαϊτανάκι συκοφαντίας της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ και του ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ που προέρχονται από την παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων
Δεν απαντήσαμε μέχρι σήμερα γιατί στόχος μας είναι η θωράκιση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ και όχι η καθημερινή ενασχόληση με απαντήσεις σε υβρεολόγια στο αν υπάρχουν παρκαδόροι και χώροι στάθμευσης για τα μέλη του ΔΣ ή αν ο τάδε υπάλληλος της ΕΣΗΕΑ μας μίλησε με τον τρόπο που εμείς απαιτούμε δηλαδή ως δούλος μας ή υπηρέτης μας.
Όμως όταν οι ανακοινώσεις συνδέονται με υποτιθέμενα σκάνδαλα και πολιτικές διαπλοκές τα περιθώρια στενεύουν και πλέον πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας.
Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζητά η ΚΕΔ. Στο μεταξύ διερωτόμαστε από το 2006 έως και το 2012 όταν η ΕΣΗΕΑ ξόδεψε 341 χιλιάδες Ευρώ όσα δηλαδή σήμερα δίνονται στους ανέργους ποιοι ήταν μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Σήμερα η ΚΕΔ μιλά για «Καφέ μπαρ της διαπλοκής στην ΕΣΗΕΑ». Κατ αρχήν θα θυμίσουμε στην ΚΕΔ ότι από τον Ιούλιο του 2012 ήταν κλειστό το κυλικείο της ΕΣΗΕΑ και τα καταστήματα του ισογείου από το 2008.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν όχι μόνο να μην έχει έσοδα η ΕΣΗΕΑ αλλά όσοι περπατούσαν στην Ακαδημίας έβλεπαν κλειστά τα καταστήματα γεμάτα με σκουπίδια και κατσαρίδες δημιουργώντας μια τραγική εικόνα εγκατάλειψης για το ιστορικό κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Από το 2012 ξεκίνησε η διαδικασία ενοικίασης τους.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό καθώς όσο λειτουργούσε το κυλικείο υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία όχι μόνο η ΕΣΗΕΑ δεν εισέπραττε τίποτα (καθαρή εισροή) αλλά πλήρωνε κάθε χρόνο στον ενοικιαστή του τεράστια ποσά. Τα χρήματα πληρώνονταν από το ταμείο της ΕΣΗΕΑ και ποτέ δεν είδαμε ανακοίνωση της ΚΕΔ με την οποία να διερωτάται αν και κατά πόσο τα μέλη του ΔΣ και οι ψηφοφόροι τους πλήρωναν για να φάνε και να πιούν καθημερινά
Η επιδότηση δεν δινόταν μόνο από την ΕΣΗΕΑ αλλά και από την ΠΟΕΣΥ. Και αναρωτιόμαστε ήταν ή δεν ήταν Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ ο κ. Τσαλαπάτης τη συγκεκριμένη περίοδο
Ήταν ή δεν ήταν Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ από το Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2008. Ήταν ή δεν ήταν Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ;
Για να γίνουμε ποιο σαφείς στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται ποια ποσά πλήρωσε η ΕΣΗΕΑ κάθε χρόνο:
ΚΟΣΤΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΕΣΗΕΑ ΕΤΩΝ 2006- 2012 (ΠΟΣΟ ΣΕ €)
2006 48.329,82
2007 49.127,78
2008 43.712,82
2009 46.670,78
2010 48.217,04
2011 58.765,14
2012 (Ιανουάρ-Ιούλιος) 46.458,55
ΣΥΝΟΛΟ 341.281,93
Δηλαδή η ΕΣΗΕΑ έβγαλε από τα Ταμεία της και κατέβαλε στον ιδιοκτήτη του κυλικείου 341.281,93 Ευρώ. Η
ΠΟΕΣΥ που χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την ΕΣΗΕΑ την ίδια περίοδο κατέβαλε τα εξής
ποσά:
ΚΟΣΤΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΠΟΕΣΥ 2006-2012
2006 22.417,00 €
2007 18.368,95 €
2008 18.132,94 €
2009 16.453,07 €
2010 12.404,02 €
2011 15.315,89 €
2012 (Έως 7ο) 6.238,91 €
ΣΥΝΟΛΟ 109.330,78 €
Δηλαδή συνολικά ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατέβαλαν περί της 450 χιλιάδες Ευρώ για φαγητά και ποτά μελών
των ΔΣ.
Ο ενοικιαστής του κυλικείο της ΕΣΗΕΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2012 που αποχώρησε κατέβαλε μηνιαίο ενοίκιο 293,47€. Ετήσιο έσοδο για την ΕΣΗΕΑ 3.521,64 €. Τα υπόλοιπα δύο καταστήματα του ισογείου παρέμεναν
κλειστά από το 2008 ενώ μέχρι τότε τα ενοίκια που εισέπραττε ετησίως η ΕΣΗΕΑ ήταν 40.000 Ευρώ περίπου.
Σήμερα η ΕΣΗΕΑ μόνο από την ενοικίαση των καταστημάτων του ισογείου και του κυλικείου εισπράττει 56.400 Ευρώ και δεν πληρώνει ούτε ένα Ευρώ για τους καφέδες, τα ποτά και τα φαγητά των μελών του ΔΣ και των φίλων τους. Δηλαδή έχει καθαρό έσοδο αντί τεραστίου μεγέθους ετήσιες δαπάνες που επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της Ένωσης.
Πέραν αυτού όμως οι χώροι ανακαινίστηκαν πλήρως με ίδια έξοδα των ενοικιαστών και θα παραμείνουν στην περιουσία της ΕΣΗΕΑ όταν οι ενοικιαστές αποχωρήσουν.
Σε ότι αφορά στις διαδικασίες ενοικίασης επισημαίνουμε ότι το μεγάλο κατάστημα της ΕΣΗΕΑ νοικιάστηκε το 2012 επί Προεδρίας Δημήτρη Τρίμμη και με Γενική γραμματέα τη νυν Πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου σε φαρμακείο (το οποίο ξέχασε να αναφέρει η ΚΕΔ ).
Πρόκειται για το ίδιο φαρμακείο στο οποίο έκανε έξωση το ΔΣ του 2008 με στόχο τη δημιουργία press café που δεν έγινε ποτέ.
Ταυτόχρονα έγινε προκήρυξη για το μικρό κατάστημα στο ισόγειο της ΕΣΗΕΑ όπου υπήρχαν ενοικιαστήρια τα τελευταία δυο χρόνια. Στην προκήρυξη κατέθεσαν προσφορές δύο εταιρίες και η πλειοδοτούσα ανέλαβε ιδίοις εξόδοις την πλήρη ανακατασκευή πληρώνοντας προκαταβολή ενοικίων για έξι μήνες.
Ταυτόχρονα η ενοικίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και όχι μόνο από την Πρόεδρο.
Επισημαίνεται σε ότι αφορά στο αίτημα της ΚΕΔ να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στο ΔΣ της Ένωσης υπενθυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος της παράταξής τους συμμετείχε στο ΔΣ που έλαβε την απόφαση και έχει πλήρη γνώση όλων των στοιχείων
Αναφορικά με το αίτημά τους να υπάρξει δικαστική έρευνα για τα οικονομικά του σωματείου και το ταμειακό άνοιγμα τους καλούμε να προσκομίσουν στη δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχουν, να αφήσουν τους λεονταρισμούς και να φέρουν όποια πρόταση θέλουν για έλεγχο όχι μόνο για σήμερα αλλά και το παρελθόν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ . Τους ενημερώνουμε επίσης ότι πρώτη η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μόλις καταθέσει τη δήλωση πόθεν έσχες θα τη δημοσιοποιήσει ενώ το ίδιο θα κάνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ και καλούμε και αυτούς να κάνουν το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε να αποκρύψουμε απολύτως τίποτα για την οικονομική μας κατάσταση.
Άλλοι προσέφυγαν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων"__

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ ΠΕΣ ΑΛΕΎΡΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ,

Αυτοί που τα χώνουν σήμερα στο φαινόμενο Τσαλαπάτη είναι ακριβώς οι ίδιοι, που με ίδιες μεθόδους και τακτικές τα έχωναν χθές στη διοίκηση Σπανοπούλου.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν, με απολύτως ίδιες μεθόδους ζητώντας, μέσω ΕΣΗΕΑ παρεμβάσεις εισαγγελέων και καταγγέλλοντας δήθεν σκάνδαλα, οι της πλευράς Τσαλαπάτη ( Κοντράρου, Νταουντάκη, Τσαλαπάτης και λοιπές δυνάμεις της Ακαδημίας), που τα έχωναν ορκισμένοι μέχρι θανάτου εναντίον της διοίκησης Σπανοπούλου.

Τα δύο αυτά γλοιώδη συστήματα, μαζί με καλοθελητές ΑΝΤΑΡΣΥΟΣΥΡΙΖΑίους Σαββίδης, Μέρμηγκας, Κοψίνη, Χριστοδουλίδου, Αγγέλης, τα πιστόλια του Προβόπουλου και άλλοι μισθοδοτούμενοι λεγεωνάριοι από την ΤτΕ, συν τα παπαγαλάκια του ρεπορτάζ υγείας, των εμπόρων της υγείας και του φαρμάκου,

σε απόλυτη σύμπνοια και συνεννόηση μεταξύ τους είναι αυτοί, που χύμηξαν στην διοίκηση Σπανοπούλου στον ΕΔΟΕΑΠ, κατασκεύασαν σκάνδαλα, πειθαρχικά, κίνησαν εισαγγελικές έρευνες, στημένους ελέγχους και προσπάθησαν/ουν να τη βγάλουν απο τη μέση. Είναι όλοι αυτοί, που η Σπανοπούλου παλεύει τον τελευταίο χρόνο και τους έχει ήδη νικήσει. Η ποιο μεγάλη επιτυχία είναι ότι τα γουρούνια, που κίνησαν γη και ουρανό να την πνίξουν στο βούρκο τους, όχι μόνον δεν το κατάφεραν, αλλά αυτή και οι 9 της Διοίκησης της βγαίνουν καθαροί από ελέγχους και κόντρα ελέγχους!

Γι αυτό τα κ@λόπαιδα της Ακαδημίας με άγρια λύσσα εξουσιομανίας και αλληλοεξόντωσης- αυτό ξέρουν αυτό κάνουν- πνίγονται στη λάσπη τους.

Πίσω απ´ όλα αυτά ασφαλώς κρύβεται η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ , ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η παράνομη συνταξιοδότηση της όψιμα ...ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ Κοντράρου, που με ΦΕΚ αποδεικνύεται ότι πρέπει να γυρίσει πίσω τα λεφτά στον ΕΔΟΕΑΠ, προφανώς και στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, για όσο καιρό η τιμητής των πάντων ήταν γραφείο Τύπου του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και έπαιρνε ταυτοχρόνως παράνομα συντάξεις.

Βεβαίως όλα αυτά είναι και ποινικά και η υπόθεση θα έχει πολύ ψωμί. Δηλαδη, μετά το ξεφώνημα για τις παράνομες συντάξεις της Αλεξίου απο το ΕΤΑΠ ΜΜΕ υπάρχει ένας ακόμη στόχος, η Κοντράρου , αυτή που απο ένθερμη υπερασπίστρια του Καρούτζου (για να χτυπήσει την Σπανοπούλου) έγινε στη συνέχεια η πιο φανατική εχθρός του και είναι το άλτερ έγκο της Αλεξίου...

Με λίγα λόγια τόσο το σύστημα Καρούτζου, όσο και το σύστημα Κοντράρου, που ήταν απέναντι στη Σπανοπούλου την πάτησαν και τώρα αλληλοεξοντώνονται τόσο γιατί είναι βρώμικοι στο παιχνίδι τους, όσο και γιατί οι δύο υπηρέτησαν το λάθος δόγμα: Ο εχθρός του εχθρού μου (Σπανοπούλου) είναι φίλος μου, χτίζοντας λυκοφιλίες, που τώρα έχουν γίνει θανατηφόρες ... Και είμαστε ακόμη στην αρχή του ξεκατινιάσματος!

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήστε να μάθετε γιατι στην ΕΣΗΕΑ τον λένε λαδεμπορο τον Τσαλαπάτη
Τιποτε δεν είναι τυχαίο Ο άνθρωπος εκφράζει ότι πιο σάπιο στο χώρο των
ΜΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς ψηφίσαμε αυτούς έχουμε
Ξέρετε πόσες φορές εχει βρίσει γιατρούς και υπαλλήλους στο ΤΥΠ ο σαπιοκοιλιας της Ακαδημίας; Και αλήτης και ρουφιάνος και δημοσιογράφος!

Ανώνυμος είπε...

Και για ποιό λόγο λοιπόν του δίνετε σημασία;
Ο συγκεκριμένος πρέπει να το "έχει χάσει" εδώ και πολλά χρόνια.
Μπορεί να μην το είχε και ποτέ.
Είναι βλαμμένος πιθανώς από κάποια αιτία - αλλά δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ετυμολογικά σημαίνει αυτός που τσαλαπατάει....
Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα παχύδερμο γουρούνι;

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου δεν τα έχει χάσει ΕΊΝΑΙ αχρειος που πολεμάει πουστικα και μόνο για την πάρτη του Για την καρεκλα του και τα προνόμια της απο τα οποία φημίζεται εδώ και χρόνια πολλά χρόνια
Καρεκλα αργό ϊά στον ΔΟΛ , στην ΕΣΗΕΑ στην ΠΟΕΣΥ στο ΤΣΠΕΑΘ στο ΑΠΕ και πάει λέγοντας

Ανώνυμος είπε...

Αντωνιαδου και Καρουτζε, εχετε πλάκα τελικά! Αληθεια, απο αυτα τα ποσά για το κυλικείο, πόσα σας αναλογούν;;; Γιατί επι χρονια απολαμβανατε κι εσείς τα καφεδακια σας και τα φαγητά σας, χρεώνοντας τα στην ΕΣΗΕΑ. Ο Καρούτζος δε, μας επρηξε οταν μπήκε στον ΕΔΟΕΑΠ, οτι κάθε απόγευμα ειναι εκει. Γιατί τότε, δεν παραπονεθήκατε για τις δαπάνες;
Επίσης κύριε Καρουτζο, γιατι δεν μας λέτε εσείς γιατι εχει το παρατσούκλι του "λαδέμπορου" ο Τσαλαπατης; Την ημερα που ουρλιαζατε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, αποκαλώντας τον Τσαλαπατη "λαδεμπορο", εν ωρα συνεδρίασης,
ακουγοσασταν στο μισό κτίριο! Γιατι λοιπόν δεν μας διαφωτίζετε;

Ανώνυμος είπε...

Λάθος Τζώρτζια μαζέψου γιατί τα τζάμπα ουισκάκια μαζί τα πίνατε και με τον Καρούτζο και με τον Σομπολο και με τον Τσαλαπατη και με τον Ντελεζο στη ΕΣΗΕΑ.
Το φιλαράκι σου ο σαπιοκοιλιάς είναι γνωστός λαδέμπορος. Ρωτα και στο Πρωτοβάθμιο της Ακαδημίας να στο πουν.
Κι αν ο Νικολάκης τον εκραξε και σωστά λαδέμπορο
ο Δημητράκης τον έλουσε νταβατζη Καλαματιανό.
Γιατί άραγε;