Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

προτάσεις της ΕΠΗΕΑ γιά τον ΕΔΟΕΑΠ

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ,
Κοιν. Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ
Αθήνα 15 Ιουλίου 2014
ΕΔΟΕΑΠ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
                      Η πρόσφατη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, κατέδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα της διοίκησης και διεύθυνσης του οργανισμού ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Ακόμη και ο πιο αφελής δεν θα μπορούσε να πειστεί ότι, ένας ασφαλιστικός οργανισμός με δέκα χιλιάδες άμεσα μέλη και άλλα τόσο έμμεσα, θα μπορούσε  να διοικηθεί με βάση τις γνώσεις περί διοικήσεως επιχειρήσεων των εκάστοτε εκλεγμένων συνδικαλιστών, όση καλή διάθεση, εργατικότητα και αφοσίωση στον ιερό σκοπό της διαχείρισης  και περιφρούρησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων και αν αυτοί επιδείξουν
    Στη συνέλευση που διήρκεσε εννέα ώρες, ειπώθηκαν και αναλύθηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.  σχεδόν όλα τα προβλήματα και η προοπτική του οργανισμού.
    Το πρώτο που τέθηκε από τον πρόεδρο, εκδηλώνοντας την έντονη ανησυχία του, ήταν η τύχη του βασικού πόρου του ταμείου, το Αγγελιόσημο. Επέμενε ο πρόεδρος να γίνει εκ νέου συνάντηση των προέδρων των ενώσεων με τον πρωθυπουργό για μια εκ νέου υπόσχεση μη κατάργησης του Αγγελιοσήμου.
    Αυτό όμως είναι θέμα και υποχρέωση που αφορά τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΘ) που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η υποχρέωση των διοικούντων τον ΕΔΟΕΑΠ είναι η χρηστή  διαχείριση του εσόδου αυτού.
     Ο ΕΔΟΕΑΠ όμως δεν είναι καν σε θέση να υπολογίσει το οφειλόμενο Αγγελιόσημο, αφού τα αναλυτικά ημερολόγια διαφημίσεων (βάσει των οποίων προσδιορίζεται το εισπρακτέο αγγελιόσημο) δεν έχουν υποβληθεί από όλες τις εφημερίδες, αλλά και αν υποτεθεί ότι έχουν υποβληθεί, η μη λογιστικοποίηση του εσόδου  –που εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια- έχει σαν αποτέλεσμα τον μη προσδιορισμό του και κατά συνέπεια απώλειες εκατομμυρίων ευρώ.
    Σε  ότι αφορά το προσωπικό, κατά καιρούς οι διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ, ξοδεύουν  χρήματα σε εταιρείες για την εκπόνηση οργανογραμμάτων και αξιολογήσεις του προσωπικού, αλλά όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής τους, υποκύπτουν στις πελατειακές σχέσεις και  διορθώνουν κατά βούληση αξιολογήσεις και οργανογράμματα, αδικώντας εργαζομένους και θέτοντας σε αμφισβήτηση πλέον τα κριτήρια βάσει των οποίων εκτιμάται η  αποδοτικότητα των εργαζομένων και πραγματοποιούνται προσλήψεις.
    Η εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων πολλές φορές εξαγγέλθηκε,  ποτέ όμως δεν πραγματοποιήθηκε, με συνέπεια σήμερα να υπάρχουν «άνεργοι» που ενώ έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια επαγγελματικό προσανατολισμό,  εξομοιωμένοι με τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που έχασαν τις θέσεις εργασίας τους, πέφτοντας θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών επιταγών, συνεχίζουν να απολαμβάνουν – επί ίσοις όροις -  τις παροχές του ασφαλιστικού μας οργανισμού , σε βάρος των υπολοίπων.
Έχουν αναλογιστεί οι διοικούντες τον ΕΔΟΕΑΠ,  ότι η συντήρηση μιας τέτοιας κατάστασης είναι, εκτός από ηθικά και ποινικά κολάσιμη;
    Αλλά και στους άμεσα ασφαλισμένους υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αφού δεν διορθώθηκαν ποτέ στρεβλώσεις του καταστατικού που προβλέπουν παράλογα και αναχρονιστικά πράγματα, όπως η διακοπή της περίθαλψης από την επόμενη ημέρα της διακοπής της εργασίας, που δεν συμβαίνει σε κανέναν ασφαλιστικό Οργανισμό.
    Σε ότι αφορά τις επικουρήσεις, η διοίκηση δεν προχωρά στον ποσοστιαίο υπολογισμό τους επί της χορηγουμένης κύριας σύνταξης, υπολογισμός ο οποίος είναι απολύτως δίκαιος. Θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αντικαταστατικό, τη στιγμή που έχουν υπολογιστεί επικουρήσεις με βάση αποφάσεις Δ.Σ. και όχι καταστατικές διατάξεις, υπολογισμοί που  δημιούργησαν  αδικίες και επικουρούμενους πολλών ταχυτήτων.
    Οι προμήθειες και τα αναλώσιμα, πραγματοποιούνται  και διακινούνται χωρίς πρόγραμμα αποθήκης, με αποτέλεσμα ανεξέλεγκτες  σπατάλες.
    Οι διαπραγματεύσεις των συμβάσεων με τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα διαγνωστικά κέντρα, πραγματοποιούνται  από τα μέλη του Δ.Σ. με διαφάνεια πλέον –κατά γενική δήλωση- αλλά με ουσιαστικό πρόβλημα, αφού συντάκτες και διοικητικοί – εννέα στο σύνολό τους- διαπραγματεύονται με ιδιώτες εξειδικευμένους σε θέματα υγείας, Το αποτέλεσμα είναι ο ΕΔΟΕΑΠ να έχει υπογράψει συμβάσεις με κόστος μεγαλύτερο από κάθε άλλον ασφαλιστικό Οργανισμό.
    Καμιά  αναλογιστική μελέτη δεν έγινε τόσα χρόνια για το κόστος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που συντηρεί και δομεί άναρχα ο ΕΔΟΕΑΠ.
 Τα μέλη του Δ.Σ.  προσλαμβάνουν, αξιολογούν και απολύουν γιατρούς βασιζόμενα μόνο σε προσωπικές εκτιμήσεις, γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα υγείας.
   Το ίδιο συμβαίνει και με τα διαγνωστικά τμήματα, που καταργούνται χωρίς οικονομική μελέτη και ιδρύονται χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, ενώ αγοράζονται ιατρικά μηχανήματα που παροπλίζονται αφού το προσωπικό που θα τα χρησιμοποιούσε, δεν εκπαιδεύεται.
     Όλα αυτά γίνονται εδώ και  χρόνια, σήμερα  όμως πρέπει να αποτελέσουν ζοφερό παρελθόν αφού η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ επιτάσσει, νέο εξορθολογισμένο σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα.
.    Όμως, μόνοι τους οι συνδικαλιστές -διοικητικοί ή συντάκτες-, οι καλύτεροι ίσως στους δημοσιογραφικούς χώρους που εργάστηκαν, δεν είναι δυνατόν να σηκώσουν το βάρος της σχεδίασης  που απαιτεί η λειτουργία ενός  Οργανισμού Ασφάλισης και Περίθαλψης του μεγέθους του ΕΔΟΕΑΠ.
    Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάθεση του έργου αυτού . σε εξειδικευμένους managers, οι οποίοι θα προτείνουν ένα σύγχρονο μοντέλο, λειτουργικό και βιώσιμο, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του Οργανισμού και όχι με βάση την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων  και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων των εκάστοτε διοικούντων.
    Αυτό το προτεινόμενο σχέδιο θα μελετήσουν και τελικά θα αποφασίσουν να εφαρμόσουν  τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, έτσι ώστε ούτε ένα ευρώ να μην πάει χαμένο, είτε αυτό αφορά τα έσοδα του Οργανισμού είτε την επάνδρωση του, τον εξοπλισμό και τις παροχές του.
    Αν κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί, τότε ο ΕΔΟΕΑΠ ίσως να μην κινδυνεύει από την τρόικα και την κυβέρνηση αλλά από συμπεριφορές και νοοτροπίες συνδικαλιστών που θεωρώντας τους εαυτούς τους επαΐοντες  λαμβάνουν και υλοποιούν επιζήμιες για τον Οργανισμό αποφάσεις, είτε από άγνοια είτε υπαγορευόμενες  από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα.
    Έστω και την ύστατη στιγμή, οι διοικούντες τον  ΕΔΟΕΑΠ –σημερινοί και αυριανοί- θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον Οργανισμού  αφορά όλους μας και δεν αποτελεί προσωπικό θέμα εννέα αιρετών συναδέλφων μας, ώστε να το διαχειρίζονται κατά πώς νομίζουν ή κατά πώς τους συμφέρει.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ. ΠΙΠΠΑΣ28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία πρώτη διαπίστωση από την ανάγνωση αυτής της ανάρτησης είναι ότι οι συγγραφείς κάτι θέλουν να πουν αλλά το λένε με πολύ "τρόπο".
Ανεξάρτητα από το έχουν ή δεν έχουν δίκιο σε αυτά που γράφουν.
Τα γράφουν πολύ ευγενικά - τόσο ευγενικά που σχεδόν δεν καταλαβαίνουμε τι θέλουν να πουν.
Για παράδειγμα - αυτό που γράφουν για την υφιστάμενη διοίκηση:
Ξέρει ή δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά της;

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ. Γράψε κατευθείαν ότι και η διοίκηση αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν μπει κάτω από τον τίτλο "απλή διαχείριση" - όχι ιδέες - όχι προτάσεις - άσε το πλοίο να βουλιάξει.

ΓΙΟΥΛΗ είπε...

Ενας γραφολόγος, θα έλεγε οτι οι υπογραφές μοιάζουν να μπήκαν με το ζόρι. Ειναι νευρικές, με πίεση και αναποφασιστες! Οτι κι αν σημαινει αυτη η εκτίμηση...
Σε κάθε συνάντηση η ΕΠΗΕΑ, κρατούσε τη στάση "είστε εκλεγμένο ΔΣ, εσείς διαχειρίζεστε κι εσείς εχετε την ευθύνη". Τι έγινε τωρα με τους λεβέντες; Ιούλιο μήνα του 2014, ανακαλύψανε την Ακρόπολη ή συμβαίνει κατι αλλο;
Σκέψεις για ερμηνεία του τι θελει να πει ο ποιητής:
1. "Εμεις, πρόταση ως ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, το ενα απο τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη που έχουμε και την ευθύνη αυτού που ιδρύσαμε, κάναμε. Εσείς δεν ακούσατε!"
Άρα, μπορούν να ξεπλύνουν τα χεράκια τους σε ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών!
2. "Μηπως να μειώσετε το προσωπικό, για να πέσει κι αλλο το κόστος; "
Άρα, εφαρμογή μνημονιακού νόμου και το Σωματείο...σιωπή! Οπως σώπασε στην αύξηση ωραρίου, στις μειώσεις και σε ΠΟΛΛΑ αλλα! Μηπως να αρχίζουν να υπολογίζουν τις ψήφους των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ; Λεω, μηπως!
3. " Εχουμε εναν μάνατζερ να σας δώσουμε, τζιμανι!"
Ποιον; Καποιον απο αυτους τους συναδέλφους, που έκρυβαν το αγγελιόσημο τόσα χρονια εις βάρος του Ταμείου τους; Τους γνωρίζουμε ολους. Ας κοπιασει...θα υπαρχουν και φοντάν!
4. "Μηπως να αναλάβει καποιος απο το Υπουργείο, να εξυγιανει τον Οργανισμό;"
Μηπως να κουνησουμε λιγο το κεφάλι μας να δούμε αν εχει μεσα τίποτα;
5. "Βλέπετε, οτι το μαγαζί δεν σώζεται. Σας εχω μια καλη συμφωνία..."
Ειμαι σίγουρη, γι' αυτο! Που θα κρυφτούν μετα δεν ξερω. Γιατι τότε, οπως μαθαίνω, θα ανοίξουν πολλά στόματα και θα ξεσκονιστουν πολλά χαρτάκια!
Καλή η πλάκα, αλλά ας σοβαρευτούμε λιγο.
Φωνάζουν για τα μέτρα απο τη μια, φωνάζουν για αδράνεια απο την άλλη. Δεν φωνάζουν για θέματα που πρεπει, αδειάζουν ακόμα και τους εκπροσώπους που οι ίδιοι έστειλαν! Μα τι νομίζουν οτι κανουν; Νοήμονες ειμαστε, ας μην μας υποτιμούν!
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, οφείλει ΑΜΕΣΑ να καλέσει την ΕΠΗΕΑ και δημοσίως να ξεκαθαρίσει αυτο που θελει να πει και να ξεθολώσει το τοπίο! Φτάνουν οι πολιτικές ίντριγκες και τα παραταξιακά παιχνίδια πισω απο κλειστές πόρτες γραφείων εις βάρος όλου του Κλάδου!

Ανώνυμος είπε...

Γεια στο στόμα σου κοπέλα μου! Να αγιάσεις! Και λιγα τους λες! Ντροπη ρεεεε να μας βαζουν οι γυναίκες τα γυαλιά στον ΕΔΟΕΑΠ!
Τη βλέπω την ασφαλιστική εταιρεια να έρχεται και τον μάνατζερ Σα δεν ντρέπεστε για τα χάλια που οι ίδιοι αφήσατε να γίνονται τόσα χρονια Δεκαετίες ολόκληρες και τωρα βγήκατε να μιλήσετε που η Τροικα του 6ου το διαλύει το μαγαζι; Καλα σας τα σούρνει
Τόσα χρονια οι διευθυντές και οι Ταμίες δεν ηταν μέλη της ΕΠΗΕΑ;
Ο υπογραφών ΓΓ της ΕΠΗΕΑ δεν ηταν προϊστάμενος του Αγγελιοσημου; Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτο το κατάπτυστο κείμενο . Συρτε πρωτα να μάθετε οτι η περίθαλψη του ανέργου δεν διακόπτεται απο την... πρώτη μερα βρε αγράμματοι κι ανόητα γελοίοι ξαι μετα ελάτε να μας δώσετε μαθήματα στο managing της ρεμούλας ! Άι Σιχτιρ τσογλάνια!

ΓΙΟΥΛΗ είπε...

Κι επειδή για κάποιο λόγο, δεν αναρτήθηκε ο επίλογος του κειμένου μου, σας τον παραθέτω:
"Αν το ΔΣ, δεν επιδιώξει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, προτίθεμαι να οργανωσω -calamaraki day- για να πιούμε όλοι μαζί ...στην υγειά των αχάριστων, που μας άφησαν μόνους!"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μέσα στο calamarakinight!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ !!!.
Ποιός μιλάει γιά manager;
Αυτοί που έστειλαν στον ΕΔΟΕΑΠ γιά 3 χρόνια έναν εντελώς ανύπαρκτο MANAGER στα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ;
Ο οποίος έκλεινε όλη μέρα την πόρτα του γραφείου του γιά να ασχοληθεί με τις προσωπικές εργασίες του;
Που δεν ήξερε από που του πήγαινε και από που του ερχόταν η ανικανότητα;
Ο οποίος - λέγε με Βασίλη - μόλις προσλήθηκε άμεσα αποφάσισε να μην κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του έως ότου τον "διώξουν" με παχυλή αποζημείωση.
Χειρότερο φτιάσκο από αυτό και καλύτερα οργανωμένο δεν θα μπορούσε να είναι.
Αλήθεια, τι έκανε όταν τα είδε όλα αυτά ο προηγούμενος υπεύθυνος αγγελιοσήμου;
Δηλαδή ο νυν ΓΓ της ΕΠΗΕΑ;
Και γιά ποιό λόγο δεν τον πήγε γ@μιόντας;
Τι είδους αλισβερίσi ήταν και είναι αυτό;
Με την επιστολή σας μου θυμίσατε τον ευτράπελο Βενιζέλο που βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και κάνει σαν την χήρα στο κρεβάτι....
Δηλαδή σαν να μην ήταν αυτός στα πράγματα όταν εξελίχτηκαν έτσι όπως είναι σήμερα.
Και όχι μόνο ο Βενιζέλος από ότι βλέπω....
Και εσείς μαζί...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μετράς καλα Φωτεινή μου
Δυο χρονια και κατι μηνες έμεινε και έπεσε στο λάκο με τα φίδια με πρώτη εσενα που θέλεις τη θέση του Σας έστρωσε στη δουλεια και τον διαλύσατε Είχατε καλομάθει στις πασιέντζες και το κσθισιο με τον Πιππα και τον Χριστοπουλο και σας ξίνιζε η νέα οργάνωση Του τραβήξατε το χαλί κατω απο τα πόδια κουφαλίτσες όλες εκει μέσα Αλλα δεν τολμούσατε να φαν είτε κρυφά τον σαμποταρατε γιατι ηταν του Γκανά παιδι. Μόνο που και με τις ανοησίες σας το τμήμα κατέγραψε για πρώτη φορα την βόθρο είδη κατάσταση του , τα χρέη φάνηκαν καθαρά και συγκεντρωμένα Αρχίσατε να στέλνετε επιστολές να κάνετε τηλέφωνα να στέλνετε οφειλέτες στη νομικη υπηρεσία Το είχατε ρημάξει το μαγαζι κι οταν σας πίεσαν να δουλέψετε ξετιναξοτε τον Βασίλη ΔΥΣΤΥΧΩΣ η διοίκηση είχε πέσει στα δύσκολα του 2012 και ο προϊστάμενος σας δεν ηταν καρφί σαν εσάς αλλα σας κάλυπτε Κι ετσι η Ελενιτσα κι εκείνο το παιδι του Γκανα ο ταμίας ο Μυλωνας άργησαν να παρουν χαμπάρι οτι ο Κοτοπουλάς οπως τον λέγατε ειρωνικά δεν τράβαγε το κάρο που ανέλαβε Να περιμένετε τωρα την εταιρεια που θα αναλάβει το Αγγελιοσημο και να ψάχνετε τις χρυσό πληρωμένες καρέκλες σας Γιατι φυσικα ουρλιαζατε για το μισθο του Μαχαιρα αλλα το βουλωνετε για τα τριχίλιαρα και τα τετραχιλιαρα τα δικα σου Βαζοτέτοια μου και του Πιππα ξαι του Πετρου που πηραν τα φράγκα ξαι έφυγαν αλλα κάνεις σας δεν ξέρει τιποτε γι αυτο Αντε κουνα το κεφάλι σου και κοίταξε γύρω στο γραφείο σου να μας πεις πια απο όλες σας ήρθε αξιοκρατικά για να φτύνετε τωρα πάνω σε ενα συνάδελφο σας που ακόμη κι αν δεν τα κατάφερε με τέτοια φίδια στον κόρφο του , δεν σας πούλησε ποτε ήρθε και έφυγε αξιοπρεπής .

Ανώνυμος είπε...

Και σενα που εισαι υποστηρικτης του Βασιλη, τι σε κανει να νομιζεις οτι μονο οι εργαζομενοι του αγγελιοσημου τον θεωρουσαν αχρηστο; Βγαλε τις παρωπιδες και θα βρεις και αλλους που συνεργαστηκαν μαζι του και αντιληφθηκαν οτι ηταν αχρηστος.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Το θέμα δεν ειναι ο Μαχαιρας. Διαβάστε καλύτερα τι έγραψε η Γιούλη. Έδωσε 5 συντεταγμένες! Να δούμε ποια θα μας "σκάσει"!

Ανώνυμος είπε...

Οι συντεταγμένες της Γιούλης:
1. Τα χεράκια σου δεν τα ξεπλένεις με προτάσεις, αλλά με τη σιωπή και το βόλεμα.
2. Οι μειώσεις μισθών σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και οι μειώσεις των συντάξεων δεν έφεραν ανάπτυξη και στον ΕΔΟΕΑΠ, ούτε οι μνημονιακές μειώσεις στην οικονομία της χώρας.
3. Ούτε ένα τζιμάνι που προσπαθεί να βολευτεί μπορεί να προσφέρει στον ΕΔΟΕΑΠ. Τέτοια τζιμάνια έχει πολλά ο ΕΔΟΕΑΠ. Η απειλή δε για το φοντάν, θυμίζω ότι όλα τα τζιμάνια τα υποδεχτήκαμε με φοντανάκια, δικά μας παιδιά.
4. Σε ότι αφορά το Υπουργείο, είναι σίγουρο ότι κανένα Υπουργείο δεν θα ασχοληθεί με έναν χρεοκοπημένο οργανισμό.
5. Όσο για τι; Απειλές, είναι γνωστό το κόλπο, απειλούμε να εξασφαλίσουμε τη βόλεψή μας.
Και για τον επίλογο, εκείνα τα πρακτικά πότε θα είναι έτοιμα;

ΓΙΟΥΛΗ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ:
Φίλτατε Ανώνυμε, ολα με τη σειρά:
1. Φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι σε μενα!
2. Συμφωνώ απολύτως!
3. Που είδες την απειλή;
4. Μακάρι να ειναι οπως το λες!
5. Φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι σε μενα!
Και για τα πρακτικά... χρωστάω πρακτικά σε άγνωστους και δεν το ξερω; Αν σε ακούσει ο Γενικός, αλίμονο σου!
Για το έγγραφο της ΕΠΗΕΑ δεν θα κανεις σχόλιο, ή μηπως το συνταξατε παρεουλα;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΟΕΑΠ είπε...

Ανώνυμη κριτική σε επώνυμη γραφή! Ωραίος δημοσιογράφος εισαι ρε φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ΚΑΙ ι ο Μαχαίρας όταν ξεσκίζουμε έτσι συναδελφό μας αφού πρώτα του σκάψαμε το λάκκο.
Ο Βασίλης έμεινε δυο χρόνια κοντά μας.
Απο αυτά το 2012 ήταν για τους πάντες η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ.
Του τραβηξαμε το χαλί κάτω απο τα πόδια, ιδιαίτερα όταν έφθανε κοντά στην αποκάλυψη βουνού απο βρωμιές του παρελθόντος που οι κολλητοί του Γκανά στην ΕΠΗΕΑ για χρόνια έκρυβαν επιμελώς.
Έχει πολύ θράσος ο Πίππας να υπογράφει τέτοια ανακοίνωση για το Ταμείο και το Αγγελιόσημο αφού με την κουραδομαγκιά , την τεμπελιά και την ανικανότητα του τα ρήμαξε!
Ρωτάω λοιπόν ετοιμάστηκε επιταγή 150.000 ,αποζημίωση απόλυσης συν εφ άπαξ , για τον Μαχαίρα παραμονές Χριστουγέννων χωρίς απόφαση ΔΣ;
Προσπάθησε να περάσει το θέμα δια περιφοράς ο πρόεδρος και απέτυχε;
Απολύθηκε με συμφωνία και ενώ το ΔΣ γνώριζε ότι θα βγεί στη σύνταξη και άρα δεν δικαιούται αποζημίωσης;
Η σύμβαση του έγραφε ότι μόνο αν απολυθεί θα πάρει αυτά τα λεφτά;
Ναι ή όχι ....αδέρφια;
Τον διασυρανε στη ΓΣ μόνο για να χτυπήσουν τους προηγούμενους.
Έκρυψαν ότι απολύοντας τον του χάρισαν αποζημίωση που δεν θα έπαιρνε ούτε με σφαίρες ακριβώς λόγω της σύμβασης του.
Στη σύνταξη βγήκε ο Βασίλης και άρα στημένη ήταν η απόλυση για να πάρει τα λεφτά. Ας το πει κάποιος στην Πόπη του 6ου μήπως και καταλάβει πόσο και πως την χρησιμοποιούν τα παιδιά του Μάρκου ,που τώρα κόπτονται για το Αγγελιόσημο
και τον ΕΔΟΕΑΠ .
Άντε παιδιά, τους ασφαλισμένους μπορούν να τους κοροϊδεύουν, εμάς τους εργαζόμενους ,όμως, σίγουρα όχι.

Η σύμβαση του έλεγε ότι τα αποζημίωση

Ανώνυμος είπε...

Η σύμβαση του έλεγε ότι θα πάρει αποζημίωση ΜΌΝΟ ΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΊ !
Οι μάγκες του 6ου ήξεραν ότι βγαίνει στη σύνταξη και δεν θα πάρει φράγκο αλλά τον απέλυσαν χρυσωμένο. Χοντρό στήσιμο ΕΠΗΕΑ λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε - εσύ που αναφέρεσαι στην συνταξιοδότηση Μαχαίρα:
Σίγουρα ή δεν ξέρεις ή προσπαθείς να παραπλανήσεις τους υπόλοιπους.
Ο Μαχαίρας ελάμβανε μεγάλο μισθό προσφέροντας μηδενική εργασία.
Οπότε γιατί να θέλει να φύγει προς συνταξιοδότηση;
Αφού υπήρχαν τα κορόιδα που του πλήρωναν κάθε μήνα τους μισθούς του στο ακέραιο.
Και μάλιστα χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.
Απλώς, εάν δεν του δίνατε την αποζημίωση, δεν θα έφευγε - θα ήταν ο τελευταίος που θα έκλεινε μάλιστα και την πόρτα (του χρεοκοπημένου ΕΔΟΕΑΠ.
Θα συνέχιζε εσαει να πληρώνεται από τα κορόιδα χωρίς να δουλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε - εσύ που αναφέρεσαι στην συνταξιοδότηση Μαχαίρα:
Σίγουρα ή δεν ξέρεις ή προσπαθείς να παραπλανήσεις τους υπόλοιπους.
Ο Μαχαίρας ελάμβανε μεγάλο μισθό προσφέροντας μηδενική εργασία.
Οπότε γιατί να θέλει να φύγει προς συνταξιοδότηση;
Αφού υπήρχαν τα κορόιδα που του πλήρωναν κάθε μήνα τους μισθούς του στο ακέραιο.
Και μάλιστα χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.
Απλώς, εάν δεν του δίνατε την αποζημίωση, δεν θα έφευγε - θα ήταν ο τελευταίος που θα έκλεινε μάλιστα και την πόρτα (του χρεοκοπημένου ΕΔΟΕΑΠ.
Θα συνέχιζε εσαει να πληρώνεται από τα κορόιδα χωρίς να δουλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τις αρλούμπες που γράφει ο παραπάνω. Παριστάνει τον ξερόλα, εστιάζει στην αποζημίωση ανακαλύπτοντας την Αμερική, όταν όλοι μας ξέρουμε ότι αποζημίωση δικαιούται κάθε εργαζόμενος όταν απολυθεί, είτε το λέει η σύμβαση είτε όχι. Επίσης ο εργαζόμενος αποχωρεί από την εργασία του όταν θέλει ο ίδιος και όχι όταν το θέλει ο εργοδότης, όσο δε καθυστερεί την συνταξιοδότησή του, τόσο αυξάνει το ποσό της σύνταξης και αν έχει και υψηλό μισθό τόσο τον πληρώνει ο εργοδότης. Αυτές τις βλακείες γράφονται για παραπλάνηση των συναδέλφων, αλλά δείχνει και το επίπεδο όλων. Για τα γραφόμενα της ΕΠΗΕΑ, επί της ουσίας έχει να πει κανένας;

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες Αλλα σου ειπε κανεις για το ....μηδενικό έργο;
Δεν νομίζω! Υπάρχουν στοιχεια για τη δουλεια του Μαχαίρα φιλε ! Σε αλλους να το πεις αυτο οχι σε μας που ξέρουμε . Απο τον Νοέμβριο τους είχε πει οτι θα συνταξιοδοτηθεί Γιατι τον απελυσαν Ασε τα περί σοβαρότητας Περί ηλιθιότητας μιλαμε πια!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που γράφει ότι ο κάθε υπάλληλος δικαιούται αποζημίωση απόλυσης, ξεχνάει (να πας στο γιατρό να κοιταχτείς για επικείμενη άνοια) ότι η αποζημίωση απόλυσης αντιστοιχεί σε 1-2 μισθούς και όχι σε 15 μισθούς που πήρε ο "μηδενικό έργο"... Κοντά 65 χιλιαρικάκια αποζημίωση δεν μπορεί ετσιθελικά να βαφτίζεται ως "αποζημίωση απόλυσης" ... οεο...

Ανώνυμος είπε...

Η αποζημίωση υπολογίζεται ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και ανώτατο όριο τους 17 μισθούς. Αυτο ισχύει βάσει μνημονίου.
Έτσι, για να μαθαίνετε...

Ανώνυμος είπε...

Πες του τα Χρυσοστομε και πες του να φάει Κανα Καλαματιανο σύκο να στυλ ωθεί που νομίζει οτι τρώμε κουτόχορτο Φταίω εγω τωρα ανεβάσω πίνακα με τι θα έπαιρνε ο Βασίλης νόμιμα βάση της νομιμοτατης σύμβασεως του , τι αν έβγαινε στη σύνταξη ξαι τι τελικα πήρε μετα τα παζάρια Σομπολου Καρουτζου Γκανα;

Ανώνυμος είπε...

Εσεις σφάζεστε για τον ΜΑΧΑΙΡΑ και το χθεσινό ΔΣ έσφαξε τον Γκανα και τον Πίπα
Κοιμάστε ρεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Η εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων πολλές φορές εξαγγέλθηκε, ποτέ όμως δεν πραγματοποιήθηκε, με συνέπεια σήμερα να υπάρχουν «άνεργοι» που ενώ έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια επαγγελματικό προσανατολισμό, εξομοιωμένοι με τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που έχασαν τις θέσεις εργασίας τους, πέφτοντας θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών επιταγών, συνεχίζουν να απολαμβάνουν – επί ίσοις όροις - τις παροχές του ασφαλιστικού μας οργανισμού , σε βάρος των υπολοίπων.
Έχουν αναλογιστεί οι διοικούντες τον ΕΔΟΕΑΠ, ότι η συντήρηση μιας τέτοιας κατάστασης είναι, εκτός από ηθικά και ποινικά κολάσιμη;

Ανώνυμος είπε...

Στην μεταβολή εισαι πρώτος οπως και στην αντιγραφή Πως το λενε στην Καλαμάτα; Σύκο γλυκο;
Οταν θα σε αδειάσει σαν σακί σάπιος πατάτες ο κολλητός σου ο Γκανας μην έρθεις σαν κλαμένο αιδοιο να ζητάς αγκαλίτσες Αρκεσου στην τωρινή περασμένη απο πολλα χέρια και αυτου του προέδρου σου ακόμη !

Ανώνυμος είπε...

Στη συνέλευση που διήρκεσε εννέα ώρες, ειπώθηκαν και αναλύθηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. σχεδόν όλα τα προβλήματα και η προοπτική του οργανισμού.
Το πρώτο που τέθηκε από τον πρόεδρο, εκδηλώνοντας την έντονη ανησυχία του, ήταν η τύχη του βασικού πόρου του ταμείου, το Αγγελιόσημο. Επέμενε ο πρόεδρος να γίνει εκ νέου συνάντηση των προέδρων των ενώσεων με τον πρωθυπουργό για μια εκ νέου υπόσχεση μη κατάργησης του Αγγελιοσήμου.
Αυτό όμως είναι θέμα και υποχρέωση που αφορά τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΘ) που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η υποχρέωση των διοικούντων τον ΕΔΟΕΑΠ είναι η χρηστή διαχείριση του εσόδου αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα το παράκανες! Μας ανεβάζεις κομματάκια κομματακια απο την πίπα του Πίππα και του Γκανα για να καλύψεις τις πομπές σου. Οδηγήσεως την ΕΠΗΕΑ σε μια ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ενέργεια εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ και τωρα άμιλλας καλούμπα με τις ηλιθιότητες που υπογράφουν οι δύο συνδικαλισταράδες της κακιάς ώρας Κρίμα γιατι νόμιζα πως ο Γκανάς τουλάχιστον έχει μυαλο Συνέχισε να αερογ@μείς και θα γίνεις οπου ναναι σαν Καλαματιανο σύκο χωρίς τσιγκινο μποξεράκι. Θα μας παρουν τα σωβρακα κι εσυ μεγάλε ακόμη θα ανεβάζεις αποσπάσματα του κατα Μάρκον Ευαγγελιου...

Ανώνυμος είπε...

Αμα διαβάσατε τον τίτλο της ανάρτησης κατι λεει ο ποιητής για ... Προτάσεις ΕΠΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ
Συγγνώμη ρε παίδες διαβάσατε πουθενα εσεις προτάσεις μέσα στο κείμενο ; Έστω μια για δείγμα ρρεεεεε!