Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Οι “αλλαγές” που ετοιμάζονται στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ
Του Γιάννη Αγγέλη, υποψήφιου συνέδρου ΠΟΕΣΥ στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Δεν έχουν άδικο οι συνάδελφοι που με όσα γνωρίζουν αντιμετωπίζουν τις εκλογές και το διπλό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με σχετική αδιαφορία. Γι' αυτό όμως δεν φταίνε οι ίδιοι, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό...
Είναι οι ηγεσίες των συνδικάτων του κλάδου, μαζί και της ΠΟΕΣΥ, που έχουν φροντίσει με πολύ προσοχή - και σε ορισμένες περιπτώσεις με σκόπιμη παραπληροφορήση - να ...αποσύρουν από το οπτικό πεδίο των συναδέλφων το γεγονός οτι αυτές οι εκλογές και τα θέματα που θα διαχειρισθούν οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν στο διπλό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ θα κρίνουν το αν και τι ασφάλιση θα έχουν από τα τέλη του 2015...
Η ιστορία έχει αρχίσει εδώ και καιρό και έχει πολλές και κρίσιμες πλευρές.
Η πρώτη αφορά στα όσα έχουμε, δηλαδή τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές και την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ.
Εδώ τα πράγματα είναι μετρημένα. Οι περικοπές στις κύριες συντάξεις έγιναν στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και κατα πως φαίνεται οι επόμενες αλλαγές θα είναι συνυφασμένες με την “τύχη” του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
|Όσο αφορά τον ΕΔΟΕΑΠ, το θέμα ήταν και θα είναι τα “έσοδα” και όχι οι “δαπάνες”.
Παρ' όλα αυτά οι δαπάνες έχουν σε μεγάλο βαθμό διορθωθεί εκεί , που τα χρήματα των ασφαλισμένων, διέρρεαν μέσα από κυκλώματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών εκτός Οργανισμού, μέσω ανθρώπων και μέσα στον Οργανισμό.
Κόψαμε όσους “ομφάλιους λώρους” καταφέραμε να βρούμε και όπως ήταν λογικό, αντέδρασαν βίαια τα θιγόμενα κυκλώματα. Όμως, όταν θίγονται τα χρήματα των μελών-μετόχων έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε δραστικά μέτρα, και να μην κλείνουμε τα μάτια μας, όποιοι και αν εμπλέκονται.
Με γνώμονα το συμφέρον των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, λάβαμε μέτρα και θα λάβουμε σύντομα και άλλα για ευπαθείς ομάδες, χρόνια νοσήματα κ.ά, υπογράψαμε συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα, πολύ συμφέρουσες για το Ταμείο και για τους ασφαλισμένους , συνεχίζουμε τις σκληρές διαπραγματεύσεις με νοσοκομεία, που είναι αναγκαία για πολλούς ασφαλισμένους μας, λόγω ειδικών μηχανημάτων, ειδικών θεραπειών κ.λ.π και καταφέραμε να ενισχυθούν τα ιατρεία μας και να μην υπάρχουν ουρές, στα παθολογικά, να μην υπάρχουν ραντεβού μετά από δύο μήνες στα οδοντιατρεία κ.λ.π. Και φυσικά απακαταστήσαμε το αίσθημα ισότητας και δικαίου ανάμεσα στα μέλη .
Προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε όσους υπαλλήλους δεν έφταιγαν αλλά “με εντολές διοίκησης” είχαν εμπλακεί και ...βλέπουμε.
Χαρακτηριστικό είναι οτι μέσα σε ενα χρόνο το έλλειμμα του Οργανισμού έχει πέσει από τον 24ο ...όροφο στον δέκατο – ενδέκατο, αλλά και αυτό δεν φτάνει. Αλλάξαμε τους γιατρούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπλέχτηκαν σ' αυτές τις ιστορίες, αλλά το θέμα είναι ενα, ο Οργανισμός χρειάζεται έσοδα για να δουλέψει τα επόμενα χρόνια, όταν τα έσοδα και τα διαθέσιμα δεν θα αρκούν για να καλυφθούν οι δαπάνες.
Και εδώ ακριβώς έρχονται οι “αλλαγές” που πρόκειται να ...ζυμωθούν στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ απο τους συνέδρους που θα εκλεχθούν.
Όλοι γνωρίζουν οτι η υπόθεση “επαγγελματικό ταμείο” γίνεται τρελή προσπάθεια για να μπεί στην ατζέντα των εξελίξεων στο ασφαλιστικό του κλάδου.
Αυτό σημαίνει οτι οι χιλιάδες των συναδέλφων που μέσα στον εφιάλτη της κρίσης εργαζόμενοι και άνεργοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, είχαν στον ΕΔΟΕΑΠ την βοήθεια που χρειάσθηκαν, θα πρέπει να την ...ξεχάσουν.
Επαγγελματικό Ταμείο σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό από τον ΕΔΟΕΑΠ. Σημαίνει οτι αντί να βάλουμε στο Ταμείο και να το ενισχύοσυμε με τους εκατοντάδες συναδέλφους που έχασαν ή ποτέ δεν είχαν μισθωτή εργασία και εργάζονται με μπλοκάκια στο διαδύκτιο, θα πρέπει να μεταλλαχθούμε σε ενα Ταμείο των ολίγων. Ενα Ταμείο στο οποίο οι περισσότεροι από τους ήδη “μετόχους” του θα πρέπει να εξοστρακισθούν, που θα πρέπει – κατα τις προτάσεις των ειδημόνων – να φύγει η παροχή της επικουρικής σύνταξης (και που να πάει;) και να περιορισθεί σε ενα “βιώσιμο ταμείο”, με τους “επίλεκτους” του κλάδου...
Θέλουμε ενα τέτοιο Ταμείο; Θέλουμε να βρεθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ και όλοι εκείνοι που θα βρεθούν στην ίδια θέση από τις επερχόμενες συγχωνεύσεις των μεγάλων Ομίλων εκτός περίθαλψης;
Όλα αυτά και αρκετά άλλα που “χώθηκαν” σε τροπολογίες της “Παρασκευής”, αλλά και εκείνα που έρχονται πρίν από το τέλος του χρόνου πρόκειται να μπούν από την πίσω πόρτα για συζήτηση σ' αυτό το Συνέδριο, το οποίο - στο δεύτερο σκέλος του - ως “καταστατικό” μας ετοιμάζει εκπλήξεις ...αναδιάρθρωσης της Ομοσπονδίας για τις οποίες ο κλάδος δεν έχει επίσης ιδέα...
Με άλλα λόγια είναι ενα συνέδριο που οι συνάδελφοι ανεξάρτητα από το τί νομιζαν μέχρι τώρα όχι μόνο πρέπει να κινηθούν και να συμμετάσχουν, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να παρέμβουν εκλέγοντας εκπροσώπους που θα ξέρουν οτι δεν θα τους πουλήσουν ότι και να γίνει. Που θα τους ενημερώσουν για τα κυβερνητικά παιχνίδα πίσω από τις πλάτες μας και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν αυτά τα σχέδια.

Γιάννης Αγγέλης
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήρε 63 ψήφους απο 4 συνδικαλιστικές παρατάξεις που ενώθηκαν τα θηρία και κατέβασαν 21 υποψήφιους!
Και ιδού τι γράφει ο απίστευτος τυπάς του ΔΣ , που οταν δεν απουσιάζει , αποχωρεί νωρίτερα κι οταν δεν αποχωρεί κοιμάται κι οταν δεν κοιμάται ζητάει απολύσεις και το παίζει αριστερό δεκανίκι του δεξιού Προεδρου.
Πρώτος στους τελευταίους ήρθε ο επαναστάτης του Καπιταλισμού, στέλεχος έκδοσης που τρέφεται και τρέφει το
τραπεζικό σύστημα.
Διαβάσαμε για το τι διατείνεται οτι έκανε αυτος και η συντρόφισσα
του η Πειρατίνα Πόπη βεβαίως βεβαίως!
Την έφαγαν απο την Αντωνιάδου και αυτοι και όλες οι παρατάξεις στις εκλογές για την ΠΟΕΣΥ. Απολαύστε το το θηρίο για όσα περηφανεύεται ότι έκανε στον ΕΔΟΕΑΠ. Κάποιος πρέπει να του πει να κουνήσει το κεφάλι μήπως και συνέλθει.

Ανώνυμος είπε...

Απο συστημικά παπαγαλάκια χορτάσαμε . Αντε χάσου μηρμηγκάκι που θα πεις οτι ξήλωσες εσύ
κυκλώματα γιατρών σαν τον Σουλιώτη, την Σιατερλή, τον Σωτηρόπουλο , τον Σμουστόπουλο και όσους πρόσφεραν στον ΕΔΟΕΑΠ . Αντε χάσου με τα 63 ψηφαλάκια σου. Η Ποπάρα την ειπε την ξεφτίλα και δεν κατέβηκε! ΕΣΥ παρε το δημοψηφισμά σου και μπρος κακόμοιρε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε γελοίε το έργο που έκανες στον ΕΔΟΕΑΠ! Σαν δε ντρέπεσαι και εσύ και η Πόπη Γκεβαρα με οσα θλιβερά έχετε κάνει από την βορά που πήρατε καρέκλα. Κάτσε Βα σε στρώσουμε οι γιατροί στις αγωγές να μην έχετε που να σταθείτε θλιβερά παπαγαλάκια

Ανώνυμος είπε...

Για δες ποιοι βγήκαν να κατηγορήσουν γιατρούς σαν τον Σουλίωτη , τον Σωτηρόπουλο, την Κυρία Σιατερλή τον Σμουστόπουλο και τόσους που πρόσφεραν δεν γκρέμισαν οπως εσεις αλητήριοι!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μου το μαντήλι σου τι τόχεις λερωμένο ρε Γιάννη Γιαννάκη μου! Τι τοθελες το κείμενο με τα έργα και τα τέρατα που εχετε κάμει στον ΕΔΟΕΑΠ ; Αστο ρε αριστερε φιλελέ δεν το έχεις λέμε!
Και που είσαι; Δεν μασάμε οι υπάλληλοι με τις ασφαλίτικες ανακρίσεις σας
Μη μας το παίζεις εργατοπατέρας.
Κατ εντολήν διοικήσεως βέβαια ενεργούν οι υπάλληλοι . Και εντολές σας εφαρμόζουμε και τώρα βρε κουφιοκέφαλε. Ποιός να μας δίνει εντολές; Ομπουφετζής του ισογείου ή ο σεκιουριτάς απο το φυλάκιο;

Ανώνυμος είπε...

Έκοψε λεει ομφάλιους λώρους της σπείρας ΕΔΟΕΑΠ
Ρε δεν παει καλά ο άνθρωπος. Η μηπως παει και έχει στόχο και ζυμώνει ευρισκόμενος σε ώρα υπηρεσίας; Ολα κι όλα ο αριστερός αγωνιστής στην καλή την προβοκάτσια φαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Γιαννάκη της Ποπάρας άντε παιδί μου να .... ζυμώσεις στην ΠΟΕΣΥ γιατι στον ΕΔΟΕΑΠ ξύνισε η μαγιά και βρωμάει.
Ήρθες να αποδείξεις

Ανώνυμος είπε...

Το λέει καλέ το ανθρωπάκι ; Βγήκε στο αντάρτικο πόλης και βρίσκει παντού κυκλώματα; Αφήστε τον στο μεγαλείο του παραληρήματος του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Αγγέλη δε ντράπηκες να το γράψεις αυτό το αίσχος ; Δε σκεφθηκες ότι υπάρχουμε κι εμεις και πολλα μέλη που ξέρουμε τι εχετε κάνει και τι δεν εχετε κάνει στο ταμείο μας;

Ανώνυμος είπε...

Μη του δίνεις αξία που δεν εχει . Αυτο ακριβώς που λες προσπαθεί να κάνει . Βρίζει άλλους γιατι δεν έχει έργο Βα παρουσιάσει. Μονο τις στημένες κατηγορίες για άξιους ανθρώπους. Ντροπη ρεεεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Το έλλειμμα πέφτει από τις περικοπές που δεν ψήφισε ο Αγγελης και αυτος το εμφανίζει ως δικό του εργο. Έλεος. ..

Ανώνυμος είπε...

Το έλλειμμα του 2012 και του 2013 μειώθηκε από τις περικοπές που πρώτη και μοναδική στην ιστορία μας τόλμησε η διοίκηση Σπανοπούλου. Τα θυμάστε τα 20 μέτρα για τα οποια είχαν ξεσηκωθεί τύποι σαν τον Αγγέλη κι όλοι μαζι για τα ψηφαλακια τους λαίκιζαν και έσκουζαν εναντίον της τέως; Μέτρα που δεν ψήφισε το δίδυμο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι απάνω τούρλα πήρε η νέα διοίκηση τον Ιανουάριο του 2014 Έσπευσαν να θριαμβολογησουν οι πανύβλακες ότι μείωσαν το έλλειμμα σε 7 εκατομμύρια. Τωρα που μιλαμε τρέχει με 14 Μεγάλοι οικονομικοί φωστήρες οι δικοί μας στον 6ο. Αντε απο εκει ρε που θα μας πεις οτι μειώσες το έλλειμμα με την απόλυση της σπείρας Σουλιώτη Σμουστόπουλου Σιατερλη !!!
Τς Τς Τς ! Σε πιστέψαμε αριστερέ προβοκάτορα!

Ανώνυμος είπε...

Καλα δεν ντρέπεσαι ρε να βγάζεις ανακοίνωση για να ψηφιστείς
με τετοια άθλια ψέμματα;

Ανώνυμος είπε...

Αγγέλη εσύ και η παρεούλα σου που βαλθήκατε να σώσετε τον ΕΔΟΕΑΠ και διαρκώς καταστρέφετε το Ταμείο ΜΑΣ
ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ ΑΦΟΥ ΦΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ.....

Ανώνυμος είπε...

Οχι φίλε ούτε το χαστούκι μας δεν αξίζουν. Ηρεμα! Ειναι τόσο αχαίρευτοι και υπηρέτες που έγιναν ξαφνικά αφεντικά και έχασαν κάθε μέτρο. Αφήστε τους ειναι γελοίοι απο μόνοι τους ετσι κι αλλιώς Νύχτα θα φύγουν συμφωνώ αλλά τη ζημιά θα την έχουν κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ξαναδιαβάστρ το κείμενο του Ειναι φρικιαστικά προβοκατόρικο. Τι αηδιαστική προπέτεια είναι αυτή; Τι παπαριές επαναστατικές γράφει ο άνθρωπος Για να μην πει τιποτε στην τελική!

Ανώνυμος είπε...

Έρποντας γλείφοντας και με τα κέρατά της. Δεν έχει ιερό και όσιο, την πήραμε χαμπάρι και θα φάει και πάλι ξύλο, και μάλιστα με επώνυμο, λίγη υπομονή.