Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ... στον ΕΔΟΕΑΠ

μιλάμε γιά τον τρόπο σκέψης των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων.
Που όσο και εάν ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ, αυτό που διακαώς ήθελαν και συνεχίζουν να θέλουν έως σήμερα είναι να έχουν "έμπιστους" υπαλλήλους.
Δηλαδή υπαλλήλους "γλύφτες" που θα φροντίζουν να λιβανίζουν τους σύμβουλους της διοίκησης.
Και οι οποίοι "γλύφτες"καταλήγουν να είναι "εξυπνότεροι" των συμβούλων. Σε εισαγωγικά βεβαίως βεβαίως το "εξυπνότεροι".
Διότι εάν εκλαμβάνουμε ως εξυπνάδα να έχουμε σήμερα υπάλληλους που δεν δίνουν το παραμικρό προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ και συνεχίζουμε σήμερα να προσλαμβάνουμε τέτοιους υπαλλήλους, τό μόνο βέβαιο ειναι ότι το καράβι θα βουλιάξει αύτανδρο.
Το "σωστό" κατά την άποψη των συμβούλων είναι να απολύσουν όσους φοβούνται - άρα καλά έκαναν και απέλυσαν νοσηλευτές, γιατρούς, οδοντίατρους και λοιπούς δήθεν ημετέρους της προηγούμενης διοίκησης.
Αλλά υπάρχει και ένα παλιό (πολύ παλιό) ρητό που δημοσιεύσαμε πριν αρκετά χρόνια:
"ο πατέρας λέει επιτακτικά στον γιό του.
Πάρε αυτή τη κουβέρτα και συνόδευσε τον παπού σου έξω στο δρόμο. Δεν έχουμε πλέον χώρο γιά αυτόν.
Πράγματι ο γιός συνοδεύει τον παπού έξω αλλά επιστρέφοντας φέρνει πίσω και τη μισή κουβέρτα.
τότε ο πατέρας τον ρωτάει:
Γιά ποιό λόγο δεν του άφησες ολόκληρη την κουβέρτα;
Και ο γιός απαντά:
Την άλλη μισή την έχω φυλαγμένη γιά σένα ..."¨
Οπότε (και σύμφωνα με τη παραπάνω παροιμία) αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι σύμβουλοι:
ήγγικεν η ώρα σας...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνετε ρε; Πατερούληδες χρειάζεστε; Για ψαχτείτε ανεπρόκοποι υπάλληλίσκοι να δειτε τι μάσησατε με τις μισθάρες σας τόσα χρονια και το δημοςιουπαλληλικο ραχάτι τόσα χρονια κι αφήστε τη διοίκηση να κανει τη δουλεια της. Γομάρια ήρθε η ωρα σας Δεν θα δουλεύουμε καποιοι σαν σκυλια για να κάνετε ποδήλατο εσεις
Αντε πια!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένας ιδιαίτερος χώρος εργασίας και αυτό θα έπρεπε να το σέβονται και οι εργαζόμενοι και οι εκάστοτε διοικήσεις.
Ο ΕΔΟΕΑΠ –εργασιακός χώρος- δεν είναι ούτε δημόσιο, ούτε ιδιώτης.
Οι εργαζόμενοι εργάζονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι και αμείβονται σαν μεγάλα στελέχη οι ιδιωτικού. Προσλήψεις με ρουσφέτι –σπάνια αξιοκρατικά, εργασία δουλεύουν μόνο τα κορόιδα όπως στο δημόσιο, αμοιβές ανάλογα με τα κέφια των διοικούντων.
Όλα αυτά με τα λεφτά των ασφαλισμένων.
Αποτέλεσμα.. τα έσοδα δεν τα ξέρουμε, τις δαπάνες δεν τις ελέγχουμε, τα περιουσιακά στοιχεία δεν τα καταγράφουμε, οι συμβάσεις με τα νοσοκομεία έληξαν και στη ν κεντρική είσοδο για να μπεις, θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω.
Και όλοι περιμένουν αραχτοί να πάει ο Σόμπολος να εισπράξει τα έσοδα, η Σπανοπούλου να καταμετρήσει τα υπάρχοντα, η Πόπη να διαπραγματευτεί τις συμβάσεις και ο Καρούντζος να επισκευάσει την πόρτα. Οι εργαζόμενοι περιμένουν τη διοίκηση…..

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ με τον τίτλο της ανάρτησης. Ο ΕΔΟΕΑΠ συνέχεια αλλάζει και ραγδαία, αλλά προς το χειρότερο….. πρέπει άμεσα κάποιος να σταματήσει την κατηφόρα.