Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

ΕΔΟΕΑΠ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ σύσκεψη των ΕΝΩΣΕΩΝ προκειμένου να ενημερωθούμε σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρόσκλησης για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την γενικότερη κατάσταση του Οργανισμού. 
Την ΕΠΗΕΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της Μάρκος Γκανάς, ενώ παρόντες ήταν το μέλος του Δ.Σ Αλέξης Γώγος και ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΝΩΣΗΣΔημήτρης Κλοκοτάρας.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ:
Υπενθύμισε στον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ τις επανειλημμένες προφορικές παρεμβάσεις του στον ίδιο, αλλά και σε άλλα μέλη του ΔΣ, σχετικά με το μέλλον και την βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ που κορυφώθηκαν με την από 15.07.2014 επιστολή του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ προς τις ΕΝΩΣΕΙΣ, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Οργανισμό. 
Επεσήμανε ότι η ως άνω επιστολή έθετε σειρά ζητημάτων για τα κακώς κείμενα στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και προτάσεις για την ριζική αναδιοργάνωσή του ταμείου μας με στόχο την βιωσιμότητά του. Όμως η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επέλεξε, στρουθοκαμηλίζοντας κατά την προσφιλή της τακτική, να απορρίψει την επιστολή γιατί έκρινε το ύφος της ως μη αποδεκτό (!!!!!) και περίεργη την συγκυρία που αυτή έστάλη (!!!!), αντί να την αξιοποιήσει ως έναυσμα για έναρξη γόνιμου διαλόγου μεταξύ των ΕΝΩΣΕΩΝ που θα κατέληγε στην δημιουργία ενός Οργανισμού σύγχρονου που θα απαντά στις απαιτήσεις της νέας εποχής, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους/τις ασφαλισμένους/ες και θα είναι εύρωστος οικονομικά.  

Διατύπωσε την άποψη ότι με βάση την εισήγηση του Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Πάνου Σόμπολου η σύσκεψη δυστυχώς δεν γίνεται προκειμένου να γίνει συζήτηση επί της ουσίας για το μέλλον του Οργανισμού αλλά για να εξασφαλίσει το Δ.Σ. του την συναίνεση των ΕΝΩΣΕΩΝ για επί πλέον μειώσεις και περικοπές στις συντάξεις, στο εφάπαξ και στις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας και περίθαλψης των ασφαλισμένων. Διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση η ΕΠΗΕΑ θα είναι απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις αφού οι ασφαλισμένοι/ες του ΕΔΟΕΑΠ ήδη έχουν υποστεί περικοπές που σε συνδυασμό με την έλλειψη άλλων μέτρων απ' την πλευρά του ταμείου δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Την πρόταση που διακινείται στο παρασκήνιο περί δανειοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ απ' το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ την χαρακτήρισε ανεδαφική δεδομένου ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο να γίνει κάτι τέτοιο, την δε πρόταση να δανείσουν οι ΕΝΩΣΕΙΣ τον ΕΔΟΕΑΠ τα χρήματα των αποθεματικών τους για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ΕΔΟΕΑΠ το 2015 (έτος εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ!!!!) την χαρακτήρισε, αφενός αναποτελεσματική, αφού αν δεν γίνει πλήρη αναδιοργάνωση του τα όποια χρήματα θα μπουν στο ταμείο, για λίγους μήνες μόνο θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και δεν θα το λύσουν, αφετέρου θύμισε ότι οι ΕΝΩΣΕΙΣ επιτελούν μέσω του αλληλοβοηθητικού τους λογαριασμού σημαντικό έργο αλληλεγγύης  βοηθώντας με τα χρήματα αυτά μέλη τους που έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση από την κρίσης που μαστίζει τον κλάδο.     
Έθεσε στους παρισταμένους ευθέως δύο ερωτήματα:
- Γιατί υπονομεύτηκε από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ η ευνοϊκή για τον κλάδο διάταξη που συμπεριλαμβανόταν σε ένα κατά τ' άλλα άθλιο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση τον Αύγουστο και το οποίο προέβλεπε την απευθείας τιμολόγηση των διαφημίσεων στους διαφημιζόμενους και όχι απ' τις διαφημιστικές εταιρείας όπως συμβαίνει σήμερα. Στην ως άνω διάταξη που στην πράξη σήμαινε έμμεση αύξηση του αγγελιοσήμου από 17% στο 21,5% αντιτάχθηκαν σφοδρά οι διαφημιστές, την κατακεραύνωσε με άρθρο του μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ,  ο Οργανισμός έμεινε βουβός παρατηρητής και στη συνέχεια η κυβέρνηση μετέθεσε την εφαρμογή της προς μεγάλη ικανοποίηση διαφημιστών και mediaρχών για τον Ιούλιο του 2015 με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια εκατομμύρια εσόδων απ' το αγγελιόσημο.     
- Ποίον εξυπηρετεί η ανακαίνιση του θέματος νομιμότητας της σύνθεσης του Δ.Σ του ΕΤΑΜ – ΜΜΕ μετά την απουσία  του Σόμπολου από αυτό όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ. Ποιό νόημα έχουν οι σχετικές επιστολές που απέστειλε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή. Γνωρίζουμε ή όχι ότι το Δ.Σ του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ κάθε εβδομάδα αποφασίζει περίπου πενήντα καταλογισμούς – βεβαιώσεις και προβαίνει και στην άσκηση μηνύσεων σε όσους δεν αποδίδουν αγγελιόσημο. Το να θέτει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ ένα θέμα που στην νομική του βάση είναι λυμένο ποιον εξυπηρετεί αν όχι τους οφειλέτες του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ?  

Τέλος ενδεικτικά πρότεινε τα εξής:
Να μπει τέλος στις άγονες συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις.
Να ληφθεί υπόψη η επιστολή που απ' το Καλοκαίρι έστειλε η ΕΠΗΕΑ και να αρχίσει άμεσα η συζήτηση για την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΔΟΕΑΠ. 
Μείωση των δαπανών του Οργανισμού μέσω του εξορθολογισμού αυτών. Αυτό για παράδειγμα σημαίνει α) διερεύνηση τρόπων ώστε η πρωτοβάθμια περίθαλψη του ΕΔΟΕΑΠ που διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες να γίνει πρώτη επιλογή των ασφαλισμένων ώστε να μειωθεί η δαπάνη για εξωτερικές ιατρικές επισκέψεις, το κόστος των οποίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ ετησίως, β) έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης – διερεύνηση της δυνατότητας να έχει ο ΕΔΟΕΑΠ το δικό του φαρμακείο τουλάχιστον για τα φάρμακα υψηλού κόστους, γ)επαναδιαπραγμάτευση τώρα όλων των συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να μην πληρώνει για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του με τιμές προ της κρίσης αλλά ότι και ο ΕΟΠΥΥ. δ)Είναι αδιανόητο ο ΕΔΟΕΑΠ να μην είναι συμβεβλημένος με ιδιωτικό μαιευτήριο και οι ασφαλισμένες να επιβαρύνονται με υπέρογκα χρηματικά ποσά είτε κατά τον τοκετό είτε για οποιεσδήποτε επεμβάσεις.    
Αύξηση των εσόδων του Οργανισμού με αξιοποίηση όλου του στελεχικού του δυναμικού. Ο νέος τομεάρχης εσόδων θα πρέπει άμεσα να παρουσιάσει στο Δ.Σ το πλαίσιο δράσης του τμήματος ως επίσης και τους στόχους της αμέσως επόμενης περιόδου.  
Να αναληφθεί από κοινού απ' τις ΕΝΩΣΕΙΣ και τα ασφαλιστικά μας ταμεία  πρωτοβουλία για διατύπωση νομοθετικής ρύθμισης για την επιβολή αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο. Ήδη  ως ΕΠΗΕΑ έχουμε προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος και γι την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέρφων παραθέτουμε αυτούσιες την επιστολή που έστειλε απ' τον Ιούλιο η ΕΠΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ, ως επίσης και την απάντηση που έλαβε προκειμένου ο/η κάθε συνάδερφος /ισσα να βγάλει τα συμπεράσματά του/της.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΗΕΑ:

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ
Κοιν. Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ
Α.Π 52969/2014
Αθήνα, 15 Ιουλίου 2014

ΕΔΟΕΑΠ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η πρόσφατη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, κατέδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα της διοίκησης και διεύθυνσης του οργανισμού ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Ακόμη και ο πιο αφελής δεν θα μπορούσε να πειστεί ότι, ένας ασφαλιστικός οργανισμός με δέκα χιλιάδες άμεσα μέλη και άλλα τόσο έμμεσα, θα μπορούσε  να διοικηθεί με βάση τις γνώσεις περί διοικήσεως επιχειρήσεων των εκάστοτε εκλεγμένων συνδικαλιστών, όση καλή διάθεση, εργατικότητα και αφοσίωση στον ιερό σκοπό της διαχείρισης  και περιφρούρησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων και αν αυτοί επιδείξουν.
Στη συνέλευση που διήρκεσε εννέα ώρες, ειπώθηκαν και αναλύθηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.  σχεδόν όλα τα προβλήματα και η προοπτική του οργανισμού. 
Το πρώτο που τέθηκε από τον πρόεδρο, εκδηλώνοντας την έντονη ανησυχία του, ήταν η τύχη του βασικού πόρου του ταμείου, το Αγγελιόσημο. Επέμενε ο πρόεδρος να γίνει εκ νέου συνάντηση των προέδρων των ενώσεων με τον Πρωθυπουργό για μια εκ νέου υπόσχεση μη κατάργησης του Αγγελιοσήμου.
  Αυτό όμως είναι θέμα και υποχρέωση που αφορά τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΘ) που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η υποχρέωση των διοικούντων τον ΕΔΟΕΑΠ είναι η χρηστή  διαχείριση του εσόδου αυτού.
Ο ΕΔΟΕΑΠ όμως δεν είναι καν σε θέση να υπολογίσει το οφειλόμενο Αγγελιόσημο, αφού τα αναλυτικά ημερολόγια διαφημίσεων (βάσει των οποίων προσδιορίζεται το εισπρακτέο αγγελιόσημο) δεν έχουν υποβληθεί από όλες τις εφημερίδες, αλλά και αν υποτεθεί ότι έχουν υποβληθεί, η μη λογιστικοποίηση του εσόδου  –που εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια- έχει σαν αποτέλεσμα τον μη προσδιορισμό του και κατά συνέπεια απώλειες εκατομμυρίων ευρώ. 
Σε ότι αφορά το προσωπικό, κατά καιρούς οι διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ, ξοδεύουν  χρήματα σε εταιρείες για την εκπόνηση οργανογραμμάτων και αξιολογήσεις του προσωπικού, αλλά όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής τους, υποκύπτουν στις πελατειακές σχέσεις και  διορθώνουν κατά βούληση αξιολογήσεις και οργανογράμματα, αδικώντας εργαζομένους και θέτοντας σε αμφισβήτηση πλέον τα κριτήρια βάσει των οποίων εκτιμάται η  αποδοτικότητα των εργαζομένων και πραγματοποιούνται προσλήψεις.
Η εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων πολλές φορές εξαγγέλθηκε,  ποτέ όμως δεν πραγματοποιήθηκε, με συνέπεια σήμερα να υπάρχουν «άνεργοι» που ενώ έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια επαγγελματικό προσανατολισμό,  εξομοιωμένοι με τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που έχασαν τις θέσεις εργασίας τους, πέφτοντας θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών επιταγών, συνεχίζουν να απολαμβάνουν – επί ίσοις όροις -  τις παροχές του ασφαλιστικού μας οργανισμού , σε βάρος των υπολοίπων.
Έχουν αναλογιστεί οι διοικούντες τον ΕΔΟΕΑΠ,  ότι η συντήρηση μιας τέτοιας κατάστασης είναι, εκτός από ηθικά και ποινικά κολάσιμη; 
Αλλά και στους άμεσα ασφαλισμένους υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αφού δεν διορθώθηκαν ποτέ στρεβλώσεις του καταστατικού που προβλέπουν παράλογα και αναχρονιστικά πράγματα, όπως η διακοπή της περίθαλψης από την επόμενη ημέρα της διακοπής της εργασίας, που δεν συμβαίνει σε κανέναν ασφαλιστικό Οργανισμό. 
Σε ότι αφορά τις επικουρήσεις, η διοίκηση δεν προχωρά στον ποσοστιαίο υπολογισμό τους επί της χορηγούμενης κύριας σύνταξης, υπολογισμός ο οποίος είναι απολύτως δίκαιος.  Θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αντικαταστατικό, τη στιγμή που έχουν υπολογιστεί επικουρήσεις με βάση αποφάσεις Δ.Σ. και όχι καταστατικές διατάξεις, υπολογισμοί που  δημιούργησαν  αδικίες και επικουρούμενους πολλών ταχυτήτων.
Οι προμήθειες και τα αναλώσιμα, πραγματοποιούνται  και διακινούνται χωρίς πρόγραμμα αποθήκης, με αποτέλεσμα ανεξέλεγκτες  σπατάλες.
Οι διαπραγματεύσεις των συμβάσεων με τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα διαγνωστικά κέντρα, πραγματοποιούνται  από τα μέλη του Δ.Σ. με διαφάνεια πλέον –κατά γενική δήλωση- αλλά με ουσιαστικό πρόβλημα, αφού συντάκτες και διοικητικοί – εννέα στο σύνολό τους- διαπραγματεύονται με ιδιώτες εξειδικευμένους σε θέματα υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ο ΕΔΟΕΑΠ να έχει υπογράψει συμβάσεις με κόστος μεγαλύτερο από κάθε άλλον ασφαλιστικό Οργανισμό.
Καμιά αναλογιστική μελέτη δεν έγινε τόσα χρόνια για το κόστος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που συντηρεί και δομεί άναρχα ο ΕΔΟΕΑΠ.
  Τα μέλη του Δ.Σ.  προσλαμβάνουν, αξιολογούν και απολύουν γιατρούς βασιζόμενα μόνο σε προσωπικές εκτιμήσεις, γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα υγείας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα διαγνωστικά τμήματα, που καταργούνται χωρίς οικονομική μελέτη και ιδρύονται χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, ενώ αγοράζονται ιατρικά μηχανήματα που παροπλίζονται, αφού το προσωπικό που θα τα χρησιμοποιούσε δεν εκπαιδεύεται.
Όλα αυτά γίνονται εδώ και  χρόνια, σήμερα  όμως πρέπει να αποτελέσουν ζοφερό παρελθόν αφού η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ επιτάσσει, νέο εξορθολογισμένο σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα.
Όμως, μόνοι τους οι συνδικαλιστές -διοικητικοί ή συντάκτες-, οι καλύτεροι ίσως στους δημοσιογραφικούς χώρους που εργάστηκαν, δεν είναι δυνατόν να σηκώσουν το βάρος της σχεδίασης  που απαιτεί η λειτουργία ενός  Οργανισμού Ασφάλισης και Περίθαλψης του μεγέθους του ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάθεση του έργου αυτού . σε εξειδικευμένους managers, οι οποίοι θα προτείνουν ένα σύγχρονο μοντέλο, λειτουργικό και βιώσιμο, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του Οργανισμού και όχι με βάση την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων  και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων των εκάστοτε διοικούντων.
Αυτό το προτεινόμενο σχέδιο θα μελετήσουν και τελικά θα αποφασίσουν να εφαρμόσουν  τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, έτσι ώστε ούτε ένα ευρώ να μην πάει χαμένο, είτε αυτό αφορά τα έσοδα του Οργανισμού είτε την επάνδρωση του, τον εξοπλισμό και τις παροχές του. 
  Αν κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί, τότε ο ΕΔΟΕΑΠ ίσως να μην κινδυνεύει από την τρόικα και την κυβέρνηση αλλά από συμπεριφορές και νοοτροπίες συνδικαλιστών 
που θεωρώντας τους εαυτούς τους επαΐοντες  λαμβάνουν και υλοποιούν επιζήμιες για τον Οργανισμό αποφάσεις, είτε από άγνοια, είτε υπαγορευόμενες  από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. 
           Έστω και την ύστατη στιγμή, οι διοικούντες τον  ΕΔΟΕΑΠ –σημερινοί και αυριανοί- θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον Οργανισμού  αφορά όλους μας και δεν αποτελεί προσωπικό θέμα εννέα αιρετών συναδέλφων μας, ώστε να το διαχειρίζονται κατά πώς νομίζουν ή κατά πώς τους συμφέρει.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΟΕΑΠ:

Αριθμ. Πρωτ. 14240                                                        Αθήνα 11/09/2014
Προς
Την Πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Τον Πρόεδρο και τα μέλη  ΔΣ της ΕΠΗΕΑ
Τον Πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ
Τον Πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ της ΕΠΗΕΘ

Αγαπητοί πρόεδροι
Αγαπητά μέλη

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ έλαβε γνώση της από 15/7/2014 κοινοποιούμενης στον Οργανισμό μας επιστολή της ΕΠΗΕΑ, κατά την υπ’αριθμ. 35/23-7-2014 συνεδρίασή του.
Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κρίνει το ύφος της επιστολής ως μη αποδεκτό, το δε περιεχόμενό της αμφισβητεί τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του Οργανισμού. Αλλά είναι και η χρονική συγκυρία που στέλνεται ένα τέτοιο έγγραφο από την ΕΠΗΕΑ.
Όπως γνωρίζετε, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ζητήσει επανειλημμένως την υποβολή προτάσεων από τις Ενώσεις προκειμένου να βρεθούν τρόποι διασφάλισης της βιωσιμότητας του Οργανισμού καθώς και βελτίωσης του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών και της γενικότερης λειτουργίας του Οργανισμού.
Συνεπώς, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί και αναμένουμε την κατάθεση των έγγραφων προτάσεών σας.
Το ΔΣ του Οργανισμού μας επισημαίνει ότι θα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι ΕΔΟΕΑΠ και Ενώσεις, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το Ταμείο μας και τον Κλάδο, προκειμένου να διασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.
 Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσοίωνες αυτές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες από κοινού, για το καλό του Κλάδου, για τη στήριξη των ανθρώπων των ΜΜΕ και των οικογενειών τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος ΔΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ
ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ                                             ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ 

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό το κείμενο θα μπορούσε να έχει τίτλο "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ" και όχι φυσικά του Ντοστογιεύσκι.
Τι άλλο μπορεί κάποιος να πει γιά αυτούς τους ανεγκέφαλους που εκλέχτηκαν από τα σωματεία που ελέγχουν τον ΕΔΟΕΑΠ όταν το μόνο που θα μπορέσουν να γράψουν στο βιογραφικό της ανύπαρκτης θητείας τους είναι ο επί 1.5 χρόνο πόλεμος στην προηγούμενη διοίκηση, το "ψείρισμα" όλων των θεμάτων που εισήγαγαν στα ΔΣ - όπου οι ερωτήσεις τους φυσικά ήταν αστείες έως γελοίες και άλλα πολλά αλλά δυστυχώς σε παρόμοιο χαμηλό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Κατάφεραν και έδιωξαν όλους τους προηγούμενους γιατρούς και επαναπροσέλαβαν νέους με την προσδοκία ότι θα είναι καλύτεροι.
Ηδη βλέπουμε από τις επισκέψεις προς αυτούς ότι τελικά υπάρχουν και μωρώτεροι ιατροί των προηγούμενων.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο λιγότερο καλοί γιατροί αλλα και ακριβοτεροι Θα τραβάνε τα μαλλιά τους οι ηλίθιοι με τις προσλήψεις που έκαναν

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθια παρέμβαση Επηεα και Επηιτων Γκανά για να αποσεισουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το Ταμείο και κυρίως για το Αγγελιόσημο
Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι
Πάμε πιο χαμηλά ακόμη δυστυχώς

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο παρέμβαση δεν έκαναν οι Γκαναδες αλλα μπροστά στους δύο κουκουε το κόμμα σου λαέ στάθηκαν σουζα
Καμμία πρ´οταση απο κανένα Σωματείο
Οι δύο της Θεσσαλονίκης Εσηεμθ επηεθ κάτι ευχολόγια γελοίες τα ίδια η δεξιά και η αριστερά της ΕΣΗΕΑ ο Γκανας το ποίημα του για το Αγγελιόσημο και καμμία πρ´οταση ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ κοίταζε σαν αποβλακωμενος και ο Ταμίας πάλευε να εξηγήσει το χάος που έρχεται Δεν άκουγε κανείς !
Τα Ταμεία μας καταργούν απο την ανικανότητα και την ανευθυνότητα των συνδικαλιστών του Κλάδου , απο την κρίση και απο την αδιαφορία όλων μας Άντε Κακή Χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό το έργο των νέων (γιατρών κυρίως) που ανεβαίνουν τρέχοντας τις σκάλες γιά να ανακοινώσουν στα αφεντικά τους για δήθεν παρατυπίες;
Τι ντεκαντάνς και αυτό;
Προχθές πάλι ο συγγενής μέλους του ΔΣ ανέβηκε τρέχοντας τις σκάλες γιά να πει στο αφεντικό του αλλά και να του δώσει γραπτό υπόμνημα γιά ακόμα μία "τρανταχτή" παρατυπία εντός των οδοντιατρείων του ΕΔΟΕΑΠ.
Πρόσεξε άχρηστε ελεγκτή οδοντίατρε διότι παραμένεις εντός της ομάδας των "μωρών και μωρώτερων" επαγγελμάτων με αυτά που πράττεις.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά και αυτή η επιλογή "αρχι(Δια)-τρών";
Κάποτε στον ΕΔΟΕΑΠ υπήρχαν αρχίατροι με @ρχίδια.
Σήμερα υπάρχουν αρχίατροι χωρίς προσόντα.... και @ρχίδια βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ για τον κουμπάρο λέτε ; Αυτός είχε δηλώσει
Όσο ΕΊΝΑΙ ο ΜΑΡΚΟΣ εδώ δεν πρόκειται να βγάλουμε Φράγκο
Κι έτσι την έστησαν στον ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ και μοιράστηκε η π´ιτα!
Τι πίτα καραπιταρα δηλαδή μόνο που το μεγάλη ΤΕΕ κομμάτι κάπου 10 χιλιαρικακια το έβγαλε η μικρή ΤΣΟΥΤΣΟΥ με τα γυαλάκια που δουλεύει φασον η κοπέλα τα σφραγισματα και τις πρσθετικες
Οδοντογιατρός με τα ούλα της !
Είδαν τα νούμερα εκει πάνω στον 6ο τα νέα νούμερα του ΔΣ και λάλησαν
Έτρεξε ο καλαματιανός με τον ΧΑ Όνομα και πράμα ξέρετε αυτός ο ελεγκτής που το καλοκαίρι ερχόταν σαν το γύφτος με σορτσακι και σαγιοναρες να μαζέψουν τα αμαζευτα
Μείωσαν λέει τις τιμές σε όλα εκτός απο τα προσθετικά εκει δηλαδή που ειναι τα
Μπικικινια ! ίσα ρε κουφαλες σε τα μας τις εξυπνάδες γελάνε όλοι οι οδοντίατροι εκτός ΕΔΟΕΑΠ με τις μακ@κίες σας
Όταν θα έρθει η ώρα να μετρηθεί το ταμείο θα πέσει η άδεια κάσα στο κεφάλι σας ανεπρόκοποι σομπολοκαρουτζοαγγέληδες

Ανώνυμος είπε...

Οπα μου ξεχασες την Ποπαρα το γεροντοφρικιο που την είδε πρόεδρος με σωφέρ και γυαλια 3000 ευρώπουλων !

Ανώνυμος είπε...

Και προτάσεις κάνανε οι Γκανάδες και καταγγελίες με ονόματα και διευθύνσεις, αλλά θα πρέπει να μπορείς, αλλά και να θέλεις να τις δεις. .όλα αυτά τα της ανάρτησης τι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε δεν ξεχνώ καταγράφω κάθε ΜΕΡΑ τις μ@κακίες τους ιδιαίτερα των δήθεν αρχιατρων
Τρεις χρειάστηκαν για να αντικαταστήσουν μια
Γιατί είχαμε Αρχιατρο με @ρχίδια και τη διαδήλωσης και τώρα έχουμε τρία ....μύδια που παριστάνουν τους αρχθατρους Ο πλαστικός χειρουργός που γράφει φάρμακα για ΣΚΠ Έλεος !
Ο καρδιολόγος που γράφει ...χημείες για καρκινοπαθείς και ο γιατρουδάκος με ένα στολή ειδικότητα που κλ@νέο μέντες απο την ευθυνοφοβία και καρφωνει ασύστολα ο συνδικαλιστής της ΝΔ Ουστ σκυλιά! Θα πεθάνει άνθρωπος και θα τρεχετε όλοι μαζί να βγείτε απο την πίσω πόρτα

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ μας κάνεις ρε;υπενθύμισε στον Σομπολο την επιστολή ξεκαρφωμα για τις ευθύνες της ΕΠΗΕΑ... Ασε μας ρε αφότου Γκαναδες τον έφεραν καιρόν ψήφισαν τον πανηλιθιο και τραβάνε ζόρι τώρα
Πως θα του κάνουν τη μούρη κρέας !
Αμ δε! Τους δουλεύει ψιλό γαζί ο γελοίος Πουαρω του ΕΔΟΕΑΠ.
Σα δεν ντρέπεστε!

Ανώνυμος είπε...

Και τι έπρεπε να κάνουν οι Γκανάδες; Να ψηφίσουν την Πόπη για πρόεδρο;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η πρεμούρα για το Σωτηρόπουλο. Τι έγινε; Χάλασε κανένας μπλακλαβάς; Φοβάστε κάτι; Μπορείτε ρε να μας πείτε πως απέκτησε σπίτι στο Ψυχικό ο Σωτηρόπουλος; Με το μισθό του ΕΔΟΕΑΠ μήπως;
Ο ΕΔΟΕΑΠ πεθαίνει οι εραστές της αρπαχτής ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Οχι την Ποπη τον Καλαματιανο
Αφου αυτόν ήθελε ο Μάρκος!

Ανώνυμος είπε...

Βρε αγράμματε δημοσιογραφίσκε έχει θολώσει το μάτι σου απο τη λιγούρα!
Σκέψου λίγο ανόητε γιατρός 40 χρόνια θα σου δώσει λογαριασμό γιατί δεν μένει στο Φάληρο;
Άντε για καμμία αρπαχτή του χιλιαρικου ψωριάρη γιατί δεν είσαι για παραπάνω Άντε μπάς και λιγδωσει το αντεράκι σου ψωροπεινάλα που μας κατσικώθηκες στον ΕΔΟΕΑΠ με τα γελοία υποκείμενα να κάνετε κάθαρση ή καλύτερα εκκαθάριση μπάς και βάλετε το χέρι στο μέλι.
Αλλά δεν σας βγαίνει!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν τους βγαίνει νόμιζαν ότι θα βρουν μπάχαλο και το κάνανε μπάχαλο το μαγαζί οι μπαχαλακηδες της ΕΣΗΕΑκαι της ΕΠΗΕΑ.
Μπουρδελλο το ανεβάζει , μπουρδέλο το κατεβάζει το Ταμείο μας ο πολυτεκνος καλαματιανός.
Απο κοντά ο παπαγάλος της ηλιθιότητας κυρ Πάνος κι απο πιο κοντά το παπαγαλάκι των τραπεζιτών ο Γιάννης κι εγώ της Ποπάρας μας.
Δεν περίμεναν ότι θα βρουν κλειδωμένα τα συρτάρια.
Καλά τους την έφερε η τέως με τις διαδικασίες, τη μηχανοργάνωση και τους ορκωτους.
Ξερογλυφονται Πόπη και Γαμα Γαμα απο μακριά και το φυσανε και δεν κρυωνει .
Πήγε και ο μ@κάκας ο Ταμίας να βάλει χέρι στο χωράφι του Μήτσου με την αλογοουρά και του έκοψε τη φόρα η Φωτεινή και τον έστειλε αδιάβαστο.Πολυ γελάσαμε στον δεύτερο.
Στάκα να δείτε τι θα γίνει με το απλήρωτο πουλεν της Χρυσής Ευκαιρίας! Τόλης Βοσκόπουλος σου λέω

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν ζωντόβολα οι νέοι στον ΕΔΟΕΑΠ θα έκοβαν τη σύμβαση με την Ευρωκλινική για να σταματήσουν οι επιστροφές. Με εννοείτε φαντάζομαι. Με το Μάρκο μικρή η ζημιά. Με εννοείτε επίσης

Ανώνυμος είπε...

Ας ξηλώσουν πρώτα τους γιατρούς-βεντέτες και μετά βλέπουμε!Δε φτάνει που τους πληρώνουμε μας το παίζουν και ιστορία μερικοί εκεί μέσα,ειδικά οι δερματολόγοι δεν είναι να τους πεις κουβέντα και ο απογευματινός νομίζει ότι είναι στο ιατρείο του και δέχεται μόνο με ραντεβού. Πάνε οι καλές εποχές του οργανισμού μας!!!