Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ προς Αρχηγούς: Στηρίξτε μας γιατί χανόμαστε!

Σήμα κινδύνου από τον Οργανισμό μέσω ανοιχτής επιστολής

Ανοιχτή επιστολή προς τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλε το Δ.Σ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Στην επιστολή, η οποία θα δημοσιευθεί σε σημερινές ημερήσιες εφημερίδες, γίνεται λόγος για την αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας με την οποία ο ΕΔΟΕΑΠ διεκδικεί ποσό 90 εκατ. ευρώ - ζημιά  που υπέστη από τις πράξεις της πριν και κατά τη διαδικασία του PSI. Επίσης γίνεται λόγος για τη στέρηση των εσόδων του Οργανισμού γεγονός που δημιουργεί σοβαρότατες δυσχέρειες στην πραγμάτωση των ασφαλιστικών σκοπών του και στην κάλυψη των αναγκών των περίπου 18.000 ασφαλισμένων του.
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει ότι η στήριξη του Οργανισμού και από το πολιτικό σύστημα της χώρας, -όπως αυτό θα εκφραστεί με τη λαϊκή βούληση στην επόμενη Βουλή και Κυβέρνηση-
είναι απολύτως απαραίτητη και επείγουσα. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:..

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Προς
τους Αρχηγούς
των Πολιτικών Κομμάτων 
Στις 21 Ιανουαρίου 2015 επρόκειτο να συζητηθεί η αγωγή του ΕΔΟΕΑΠ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία διεκδικεί ποσό 90 εκατ. ευρώ - ζημιά που υπέστη από τις πράξεις της πριν και κατά τη διαδικασία του PSI. Με την αυθαίρετη αυτή αρπαγή, το Ταμείο μας υπέστη τρομακτική μείωση των αποθεματικών του που ήταν κατατεθειμένα στην ΤτΕ. 
Λόγω των εκλογών, η συζήτηση της αγωγής ματαιώθηκε και θα επαναπροσδιοριστεί. 
Με την αγωγή αυτή αναδείξαμε όλα τα ζητήματα των σοβαρότατων ευθυνών της ΤτΕ κατά τη διαχείριση των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ, του οποίου τα χρήματα ήταν κατατεθειμένα σε αυτήν.
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοδιοικούμενος και αυτοδιαχειριζόμενος ασφαλιστικός Οργανισμός και καλύπτει τρεις (3) κλάδους Κοινωνικής Ασφάλισης: την Ασθένεια, την Επικούρηση και την Πρόνοια των μελών των Ενώσεων Συντακτών και Προσωπικού Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και των 
οικογενειών τους.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος, αλλά και ο Οργανισμός μας με την αρπαγή των αποθεματικών του, έχουν δημιουργήσει συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για το πάντοτε υγιές Ταμείο μας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση για την οποία καμία ευθύνη δεν φέρει ο ΕΔΟΕΑΠ είναι κάτι παραπάνω από δραματική, αφού η στέρηση των εσόδων του Οργανισμού δημιουργεί σοβαρότατες δυσχέρειες στην πραγμάτωση των ασφαλιστικών σκοπών του και στην κάλυψη των αναγκών των περίπου 18.000 ασφαλισμένων του.
Κατά συνέπεια, η στήριξή του και από το πολιτικό σύστημα της χώρας, όπως αυτό θα εκφραστεί με τη λαϊκή βούληση στην επόμενη Βουλή και Κυβέρνηση, είναι απολύτως απαραίτητη και επείγουσα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ
Πάνος Σόμπολος                    Νίκος Καρούτζος»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ξεκάρφωμα καλό είναι!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ρόμπες μπορεί να είναι οι σομπολοκαρουτζοαγγελοπόπηδες και όλα τα παπαγαλάκια του διπλού κουρέματος, που τώρα καταπίνουν τους τόνους εμετού, που ξέρασαν και χωρίς τσίπα οικειοποιούνται ένα αγώνα με αίμα άλλων ανθρώπων, τον οποίο πολέμησαν με λύσσα για να εξυπηρετήσουν κομματικά, συνδικαλιστικά, προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

α, και να μην ξεχάσετε να στείλετε και επιστολή προς τους ασφαλισμένους από τους οποίους πάλι μπορείτε να ζητήσετε χρήματα σύμφωνα με τη φράση "παρακαλώ δώστε όσα μπορεί ο καθένας - διότι εμείς επί σχεδόν 2 χρόνια ασχοληθήκαμε με τη Σπανοπούλου και της καταφέραμε μεγάλο πλήγμα - δυστυχώς όμως δεν μας έμεινε χρόνος γιά άλλες δουλειές εντός ΕΔΟΕΑΠ".

Ανώνυμος είπε...

Απείρου κάλους αυτή η επιστολή.
Αλήθεια μήπως υπάρχει εκείνη η επιστολή που είχε σταλθεί από την προηγούμενη διοίκηση στους τότε αρχηγούς κομμάτων το 2012;