Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

8,7 εκατ.ευρώ για τους ανέργους των ΜΜΕ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2015
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Μετά από συστηματική προσπάθεια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο και του συμφωνητικού συνεργασίας πού έχει συναφθεί μεταξύ των τριών φορέων και υπεγράφη την 17η Ιουνίου 2014, συστήθηκε ομάδα έργου, η οποία προετοίμασε και κατέθεσε, με την συνεργασία και της Εθνικής αρμόδιας υπηρεσίας (ΕΥΣΕΚΤ), πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, που αφορούσε την υποστήριξη ανέργων του κλάδου των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ζητούσε ειδικότερα, την παροχή χρηματοδότησης από το Ταμείο, για την υλοποίηση των δράσεων.
Προχθές 02/02/2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκε την πρόταση και προτείνει την χορήγηση βοήθειας ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις υποστήριξης 1.633 απολυμένων από τον κλάδο των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Αττική.

Η πρόταση της Επιτροπής αναμένεται να λάβει και την τυπική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. εντός του επομένου διμήνου. Να σημειωθεί εδώ το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας του ΕΤΠ, εγκρίνει και χρηματοδοτεί ανάλογο πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο όμως αφορά κλάδο (928 πρώην εργαζόμενοι από 16 επιχειρήσεις παραγωγής προγραμμάτων και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και άλλοι 705 πρώην εργαζόμενοι από 46 εκδοτικές επιχειρήσεις) και όχι απολυμένους από μια και μόνη επιχείρηση.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς άνεργους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς, μέσω της υλοποίησης διαφορετικών (ανάλογα με το προφίλ και τις προσωπικές ανάγκες) και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων όπως η παροχή επαγγελματικής συμβουλευτικής, ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτιση, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα επιχειρηματικότητας αλλά και η επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων ενώ προβλέπεται και η χορήγηση διαφόρων επιδομάτων.
          Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα καθώς και το Συμφωνητικό Συνεργασίας, που είχαν συνυπογράψει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ.

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=2179&furtherNews=yes

7 σχόλια:

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ the original είπε...

Οπα παιδιά...να συντονιστούμε! ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον διαχειριστή του blog ο οποιος προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει, ανεβάζοντας αναρτήσεις τυπου "αλλα λογια να αγαπιόμαστε"!
Μα καλά, ολόκληρη παραίτηση Ταμία, αυτος βρήκες να αναρτήσεις μανα μου;
Βρε μπας και τελικα δεν εισαι δικός μας; Λεω εγω τωρα...
Ελα να σοβαρευτούμε λιγο!

Ανώνυμος είπε...

Οι συνδικαλιστές δεν κάνουν μόνο απεργίες κάνουν και άλλα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά! Πίνουν και τσίπουρα!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς, οι ξενέρωτοι δεν μπορεί να είναι συνδικαλιστές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορει να μας πει κανεις γιατι παραιτηθηκε ο ταμιας?αυτος ηταν πολυ σοβαρος ανθρωπος,τι συνεβη...

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον οι ξεμεθυστοι θελεις να πεις!

Ανώνυμος είπε...

Τα είπε ολα με την επιστολή του! Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;