Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση ΑΣΚ-ΕΠΗΕΑ - μας έπιασαν τον κω...

Χθες Πέμπτη 19.2.15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΕΠΗΕΑ η οποία στο τελευταίο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εξέλεξε 2 από τα μέλη της.
Σε αυτή την συνάντηση, ο απελθών Ταμίας του ΕΔΟΕΑΠ ανέφερε τις δυσκολίες που συνάντησε στα τελευταία 2 χρόνια της θητείας του.
Ανέφερε ότι το ποτήρι ξεχείλισε όταν το υπόλοιπο ΔΣ απαίτησε να καταβληθούν μερικά εφάπαξ άμεσα και χωρίς να εισακουστεί η δική του άποψη που ήθελε να δοθεί παράταση τουλάχιστον 2-3 μηνών σε αυτές τις καταβολές.
Αυτό που δυστυχώς δεν καταφέραμε να μάθουμε είναι:
1) Πόσο δύσκολο είναι τελικά να συνταχθεί ένας προϋπολογισμός και αυτός να τηρηθεί;
2) Πως γίνεται κάθε χρόνο να συντάσσονται σαθροί προϋπολογισμοί ; Τουλάχιστον έτσι τους βλέπουμε εμείς μετά το πέρας του έτους;
3) Είναι δυνατόν να επιμένουν οι υπόλοιποι σύμβουλοι να πληρωθούν κάποια εφάπαξ άμεσα και να μην δέχονται καθυστέρηση πληρωμών αυτών των εφάπαξ γιά 2-3 μήνες; Ειδικά όταν τίθεται πρόβλημα ρευστότητας;
4) Πως γίνεται τόσα χρόνια και έως σήμερα να διοικούν τον ΕΔΟΕΑΠ άτομα χωρίς γνώσεις αλλά και ικανότητες διοίκησης; Οι οποίοι μόλις εκλεγούν πέφτουν άμεσα στη δίνη των προγραφών, των τακτοποιήσεων, των υποσχέσεων και που χωρίς να το καταλάβουν περνάει η διετία χωρίς ουσιαστικό έργο;
Ακούστε και ένα τελευταίο για αυτή την απεγνωσμένη απαίτηση του ΔΣ γιά πληρωμή των εφάπαξ:
Εντός Ιανουαρίου 2015 εξοφλήθηκαν από ΕΔΟΕΑΠ αυτά τα επίμαχα εφάπαξ - για τα οποία παραιτήθηκε ο ταμίας) όπου ο κάθε δικαιούχος έλαβε από 30 έως και 50 χιλιάδες ευρώ ως δωρο-εφάπαξ.
Ας κάνουμε λοιπόν τις γνωστές πράξεις για να δούμε πως προέκυψαν αυτά τα εφάπαξ:
Ο κύριος που πρόσφατα έλαβε 40 χιλιάδες (ένα μέσο ποσό εφάπαξ), δούλεψε στον χώρο μας 35 χρόνια (υποθετικά λέμε τώρα).
Είχε κάθε μήνα κρατήσεις περίπου 60 ευρώ για εισφορές 3% - δηλαδή κατέβαλε σε όλο τον εργασιακό του βίο περίπου 29,000 ευρώ.
Για αυτά τα χρήματα που κατέβαλε (δηλαδή τα 29 χιλιαρικάκια) έλαβε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτόν, την γυναίκα του και τα παιδιά του.
Δηλαδή είχε τα φάρμακα του, τα νοσοκομεία του, τα διαγνωστικά του, τα γυαλιά του, τις κατασκηνώσεις των παιδιών του, κλπ κλπ.
Και τώρα που αποχωρεί από την ενεργό υπηρεσία, ο ΕΔΟΕΑΠ του επιστρέφει ως δώρο το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ (ως εφάπαξ) και ξεκινά την καταβολή επικουρικής σύνταξης της τάξης των 500 ευρώ τουλάχιστον ανά μήνα.
Τι λέει λοιπόν αυτός ο αποχωρών από την ενεργό δράση ασφαλισμένος του ΕΔΟΕΑΠ:
"Είμαι τυχερός, δούλεψα, και τώρα που φεύγω, πέρασα μία βόλτα από τον ΕΔΟΕΑΠ, τους έπιασα λίγο τον κω... και μου επιστρέφουν όλες τις εισφορές άμεσα ως εφάπαξ.
Και έχω πλέον λαμβάνειν την μηνιαία επικούρηση... οεο."


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή συνάδελφοι, αν κατάλαβα καλά, τώρα που πληρώθηκαν τα εφάπαξ, δεν θα δοθούν οι συντάξεις; Και αν δοθούν τι νόημα είχε η παραίτηση του ταμία, δεν μέτρησε καλά τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

4) Πως γίνεται τόσα χρόνια και έως σήμερα να διοικούν τον ΕΔΟΕΑΠ άτομα χωρίς γνώσεις αλλά και ικανότητες διοίκησης; Οι οποίοι μόλις εκλεγούν πέφτουν άμεσα στη δίνη των προγραφών, των τακτοποιήσεων, των υποσχέσεων και που χωρίς να το καταλάβουν περνάει η διετία χωρίς ουσιαστικό έργο;

Ανώνυμος είπε...

Έγραφε……… Αν κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί, τότε ο ΕΔΟΕΑΠ ίσως να μην κινδυνεύει από την τρόικα και την κυβέρνηση αλλά από συμπεριφορές και νοοτροπίες συνδικαλιστών που θεωρώντας τους εαυτούς τους επαΐοντες λαμβάνουν και υλοποιούν επιζήμιες για τον Οργανισμό αποφάσεις, είτε από άγνοια, είτε υπαγορευόμενες από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα.
Έστω και την ύστατη στιγμή, οι διοικούντες τον ΕΔΟΕΑΠ –σημερινοί και αυριανοί- θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον Οργανισμού αφορά όλους μας και δεν αποτελεί προσωπικό θέμα εννέα αιρετών συναδέλφων μας, ώστε να το διαχειρίζονται κατά πώς νομίζουν ή κατά πώς τους συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μαρκο άσε μας με την επιστολή σου ξανά και ξανά ! Εσύ κι ο Πίπας σου κι ο Μύλωνάς σου κι ο Δουλαβέρης σου κι ο Ξηρογιάννης σου και όλοι στο σωματείο μας που παίξατε αμάδες τόσα χρόνια με το Ταμείο το αγγελιόσημο τις εισφορές τα χρέη των εργοδοτών έρχεστε τώρα και πουλάτε εξυπνάδα; Ασε τα σάπια τέτοιες ώρες!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ας αφήσουμε τις επιστολές του Μάρκου στο Δ.Σ. –τουλάχιστον αυτός είπε κάτι, οι άλλοι το γράψανε κανονικά- ας αναφέρουμε και κάποια ονόματα για ξεκάρφωμα. Πάμε όμως στις εξυπνάδες, που ζητάμε από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, προκαταβολή έναντι Αγγελιοσήμου δέκα εκατομμύρια, όταν ο λογαριασμός στο Αγγελιόσημο δεν υπερβαίνει ποτέ τα τρία εκατομμύρια. Έτσι να κοροϊδεύουμε τον κοσμάκη.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός αυτού, τα δεν ερχονται αδέρφια! Αντιδρούν τα αλλα ταμεία. Τζάμπα προγραμματικές δηλώσεις!

Ανώνυμος είπε...

Μην τρελαίνεστε χωρίς λόγο! Κόψτε τα εφάπαξ που είναι μία γενναία παροχή χωρίς αντίκρυσμα στις εισφορές του κάθε ασφαλισμένου, δηλαδή νταβατζιλίκι των καλών εποχών του αγγελιοσήμου, που τώρα έχει πεθάνει. Κόψτε τους μισθούς των 2000 3000 και 4000 ευρώ που δίνει ο ΕΔΟΑΕΠ σε ημιμαθή στελέχη της ΕΠΗΕΑ, κόψτε τις λαμογιές της Πόπης, του Αγγέλη και της Ζαφειριάδου, που μοιράζουν λεφτά πρώτα στην πάρτη τους και μετά στα πελατάκια τους μέσω ΤΥΠ, κόψτε τις τρελές συντάξεις δήθεν επικούρησης, δύο και τρείς φορές πάνω από τις κύριες άλλων ταμείων, που παίρνουν γεροντοφρικιά, δικαιοδόχοι και οι ρωσίδες τους. Κόψτε γενικώς την πλάκα και μόνο τότε το Ταμείο θα σωθεί. Επειδή όμως κανείς δεν θέλει να χάσει τίποτα και οι άθλιοι συνδικαλιστές Σομπολοκαρούτζοι και Αγγελοπόπηδες δεν θέλουν να χάσουν ούτε μία ψήφο, τ´οτε α είστε βέβαιοι/ες ότι όλοι μαζί θα τα χάσουμε όλα μαζι...! Ραντεβού στα ράντζα του ΕΟΠΥΥ........

Ανώνυμος είπε...

Ραντεβού στη Γενική Συνέλευση που την κάνουν στου διαόλου τη μάνα για να μην έχουν απαρτία και να μη φάνε φούμο. Α ρε Σπανό από τα θηρία του 2012 στους λαγούς και τα κουνάβια του 2015
Καλά πάμε στην κατηφόρα αδέρφια που λέει και ο Φόρεστ Γκάμπ του 6ου και μη με ρωτήσετε ποιος ;