Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Αγγέλης: Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει πρόβλημα οικονομικό

Ομιλία του Γιάννη Αγγέλη
Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο ούτε ήταν ούτε θα μπορούσε να είναι ενωμένο. Και αν ήταν ενωμένο θα μπορούσε τώρα να είναι να με φτύνετε όλοι μαζί.
Δεν μπορεί χθες το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο να παίρνει στα χέρια του μια έκθεση η οποία μας λέει ότι μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων μέσα στον Οργανισμό μας κλέβανε και θα εξακολουθεί ο Ταμίας να υποστηρίζει αυτήν την ομάδα μπροστά στα μάτια μας;
Είναι απαράδεκτο! Πώς να είμαστε ενωμένοι; Ποτέ δεν θα είμαστε ενωμένοι με αυτούς. Ούτε ήμασταν, ούτε είμαστε, ούτε θα είμαστε ποτέ σε όποια θέση και να βρεθούμε.
Ο χρόνος είναι πέντε λεπτά και θα τον σεβαστώ. Γι αυτό θα περιοριστώ σε δύο πράγματα.
Πρώτον, το μεγαλύτερο παραμύθι εδώ μέσα είναι ότι το Ασφαλιστικό του ΕΔΟΕΑΠ θα λυθεί μόνο από τον ΕΔΟΕΑΠ. Και ακριβώς αυτό το παραμύθι ακούσαμε δύο μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να μας προτείνουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου νέες περικοπές για να σταθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι δυνατό να σκέφτεται κανένας ότι το Ασφαλιστικό αυτής της χώρας θα λυθεί με περικοπές σα το γάιδαρο του Χότζα που όταν έμαθε να μην τρώει, πέθανε;
Λέμε λοιπόν όχι στις περικοπές. Το Ασφαλιστικό είναι ένα κοινωνικό ζήτημα και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε ενάντια σε κάθε λογική περικοπών, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα είτε πριν είτε μετά την 25η Ιανουαρίου. Και το παράδοξο είναι ότι αυτή η λογική των περικοπών μετά την 25η Ιανουαρίου εξακολουθεί και από αυτούς που λογικά θα έπρεπε να συγγενεύουν πολιτικά με την καινούργια κατάσταση. Παράδοξο…
Ευτυχώς που όταν πήγαμε να δούμε τον Υπουργό, δεν ακούσαμε τα ίδια.
Αντίθετα ακούσαμε ότι το Ασφαλιστικό και του ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μιας συνολικής αναδιάρθρωσης του Ασφαλιστικού ζητήματος.
Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει πρόβλημα οικονομικό. Έχει πολύ λιγότερο οικονομικό πρόβλημα από οποιοδήποτε άλλο Ταμείο υπάρχει σε αυτή την χώρα.
Αν θέλετε να σας πω τα Ταμεία που έχουν προβλήματα, θα σας πω ένα «κάρο» αυτή τη στιγμή… Αρκεί να ανοίξετε τις εφημερίδες και να δείτε ποια είναι τα ελλείμματα του Μαρτίου του 2015 στα μεγάλα Ταμεία.
Μη λέμε λοιπόν για οικονομικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και το πώς αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους απέναντι σε μια νέα κυβέρνηση με ό,τι αυτή η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει.
Υπάρχει όμως ένα άλλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα συγκυριακό το οποίο έχει να κάνει με την οικονομική δυσπραγία των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου. Απέναντι σε αυτό, λοιπόν, είχαμε πει εξ αρχής με μια πρόταση που είχαμε κατεβάσει, ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι εκκαθαρίσεις των δόσεων από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ όπως και γίνεται, και δεύτερον οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ να βγάλουν προσωρινά μερικά χρήματα από τη μια τσέπη τους και να τα πάνε στην άλλη. Γιατί αυτό που ξεχνάμε είναι ότι αυτά τα χρήματα για τα οποία μιλάμε να δανειστούμε, δεν είναι χρήματα της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ ή του οποιουδήποτε συνδικαλιστή. Είναι χρήματα των ασφαλισμένων, αποθεματικά των ασφαλισμένων, που απλώς βρίσκονται σε διαφορετική τσέπη από εκείνη που βρίσκονται τα χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ γιατί και ο ΕΔΟΕΑΠ και οι Ενώσεις είναι οργανώσεις με διαθέσιμα των ασφαλισμένων και κανενός άλλου και δεν έχει κανένας δικαίωμα αυτά τα χρήματα να τα κρατάει στις τράπεζες προς όφελος των τραπεζιτών και να μην τα δίνει στην άλλη τσέπη και να διευκολύνει τον εαυτό του, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην Υγεία τους επόμενους μήνες.
Γι αυτό και καταθέτω ένα ψήφισμα, με βάση την ατζέντα της Συνέλευσης μπορώ να το κάνω (λέει ενημέρωση, προτάσεις, αποφάσεις). Το ψήφισμα λέει:
Η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ καλεί τις Ενώσεις, τα μέλη των οποίων συγκροτούν τον ΕΔΟΕΑΠ να προχωρήσουν σε άμεση ταμιακή διευκόλυνση του Οργανισμού με επαρκές δάνειο και όρους επωφελείς για τα μέλη-μετόχους του Οργανισμού και των Ενώσεων.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε ηλιθιε Άλλαξε η κυβέρνηση και γι αυτό θα μας δώσουν λεφτά να σωθούμε εμείς οι ξύπνιοι και να βουλιάξει ο τόπος
Κρίμα το ρεπορτάζ που λες ότι κάνεις φωστήρα του οικονομικού !
Την τύφλα σου μεγάλε που πας να το παίξεις και ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ γλυφοντας.Αντε στα τσακιδια

Ανώνυμος είπε...

Δοξαστε τον άθλιο
Προτείνει διχόνοια ΕΟΠ
και Δανεικά !
Ε δεν παίζεται ο αριστερός προβοκάτορας στέλεχος του Capital και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με γεμάτη δεξιά τσέπη βγάζει αριστερή ντουντουκα στο πεζοδρόμιο Αντε χασου ρε που δεν μπορείτε να είστε ενωμένοι και που η μοναδική σου πρόταση φωστήρα του οικονομικού είναι τα δανεικά από τις Ενώσεις! Αντε χασου αριστερό δεκανίκι του Σομπολου

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπονομεύτηκε από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ η ευνοϊκή για τον κλάδο διάταξη που συμπεριλαμβανόταν σε ένα κατά τ' άλλα άθλιο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση τον Αύγουστο και το οποίο προέβλεπε την απευθείας τιμολόγηση των διαφημίσεων στους διαφημιζόμενους και όχι απ' τις διαφημιστικές εταιρείας όπως συμβαίνει σήμερα. Στην ως άνω διάταξη που στην πράξη σήμαινε έμμεση αύξηση του αγγελιοσήμου από 17% στο 21,5% αντιτάχθηκαν σφοδρά οι διαφημιστές, την κατακεραύνωσε με άρθρο του μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, ο Οργανισμός έμεινε βουβός παρατηρητής και στη συνέχεια η κυβέρνηση μετέθεσε την εφαρμογή της προς μεγάλη ικανοποίηση διαφημιστών και mediaρχών για τον Ιούλιο του 2015 με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια εκατομμύρια εσόδων απ' το αγγελιόσημο.

Ανώνυμος είπε...

Κοιμονταν όλοι χρυσέ μου με το Αγγελιόσημο Δεν βλέπεις τι γράφει το αριστερό φασιστάκι του ΔΣ τη μία ηλιθιότητα πάνω στην άλλη
Άστο ρε Γιαννάκη το παραμύθι
Διχόνοια τεμπελιά λούφα δύο χρόνια και τώρα επαναστατικές κορώνες του κ@λου
Αι χασου κι εσύ και η λωλαμένη που χρησιμοποιησες δύο χρόνια για να κάνεις την καταστροφική δουλίτσα σου
Στη επόμενη μισθοδοσία των αφεντικών σου ζητά μπόνους για την επιτυχία σου και μετά μίλα για μη περικοπές στα πρόβατα της ΕΣΗΕΑ. Σε μας δεν περνάνε αυτά

Ανώνυμος είπε...

Η ανεξαρτησία είναι "αδίκημα" σ' αυτό τον τόπο.
Τα συστήματα "κατάφεραν" τελικά να βγάλουν εκτός μάχης τον μεγάλο "εχθρό" τους. Τη ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
Δεν μπόρεσαν να την πολεμήσουν μέσα από την κάλπη, αφού και στις πιο μαύρες σελίδες του ΕΔΟΕΑΠ, το βρώμικο 2012, δεν κατάφεραν να λυγίσουν έναν άνθρωπο που το μόνο του κίνητρο ήταν η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ. Ο κόσμος της δημοσιογραφίας την τίμησε και την στήριξε με την ψήφο του, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες και τους τόνους λάσπης που εκτόξευσαν. Στις επερχόμενες βέβαια γνώριζαν ότι θα σάρωνε, μετά τη δικαίωση και την επιβεβαίωση των προτάσεών της.
Χωρίς εξαρτήσεις κομματικές, συνδικαλιστικές ή οικονομικές, πράγμα κολάσιμο για την μακαριότητά μας.
Οι του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ (που είναι όλοι τους υποψήφιοι!) την τιμώρησαν και της απαγόρευσαν να είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές!
Ούτε με ασφαλιστικά μέτρα, μέχρι την τακτική δικάσιμο που θα γίνει μετά τις εκλογές, δεν τις επέτρεψαν να συμμετάσχει!
Τέτοιος φόβος και τρόμος έλεος!
Μπράβο τους, άξιος ο μισθός τους!
Τελικά τα συστήματα και η ηλιθιότητα είναι ανίκητα!

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε κάτι γιά τις νέες υποψηφιότητες. Τι παρέδωσαν οι σύμβουλοι του τελευταίου ΔΣ;
ένα μπάχαλο;

Ανώνυμος είπε...

... απλά δεν παρέδωσαν!
Απέφυγαν την τακτική Γ.Σ. για να μη κάνουν απολογισμό και χρειαστεί να παραδώσουν.
Τόσο καλά!
Κατά τα άλλα μας φταίνε οι ... Γερμανοί!

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα μου τι τους έκαναν σήμερα οι γιατροί; Μπούκαραν όλοι μαζί στο γραφείο του προέδρου με τον δικηγόρο τους και τους διέλυσαν με πρώτο την προεδράρα που δεν ήξερε πού να κρυφτεί Ασε τον Γάμα Γάμα που τον έβαλαν στη θέση του Μύλος σου λέω την καταπιάν τη γλώσσα τους Όλοι εκτός από την Ποπαία Ποπαρα που από το φόβο μη και της κάτσει καμιά απεργία τώρα στις εκλογές είχε βγάλει μια γλώσσα να και τους έγλυφε αλλά δεν μασάνε οι γιατροί Αρκετά τους έβρισε και τους απαξίωση η αγράμματη τύπισσα που βρίζει σαν λιμενεργάτης αλλά απαιτεί να τη φωνάζουμε Πρόεδρε
Ε ρε μουρλα! Εμένα πάντως κάτι μου λέει ότι η κατέβασα των γιατρών στέφθηκε με επιτυχία.
Αλλά όλα μαθεύονται Λίγο υπομονή

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωση για τους γιατρούς μας που επιτέλους κατάλαβαν αυτό που ξεχάσαμε εμείς οι υπάλληλοι
Ότι όλοι μαζί είμαστε ανίκητοι
Διχόνοιασμενοι νικημένοι.
Οι άσπρες μπλούζες του ΕΔΟΕΑΠ τους ανάγκασαν να πάρουν πίσω απόφαση για περικοπές μισθών να παραμείνουν για ένα μήνα τη συλλογική σύμβαση εργασίας της Σπανοπούλου. να πληρωθούν κανονικά για τον Απρίλιο και να κάνουν επίσημη έναρξη διαπραγματεύ σεων για νέα ΣΣΕ.
Το άλλο με το υπόθετο το ξέρει ο καλαματιανός;

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες τι λέει ο πρακτοράκος υπηρέτης των τραπεζιτών;
Ο κόσμος το χει τούμπανο και ο κοντός της Πόπης λέει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα.Ενα φτύσιμο και φούμο του χρειάζεται στις εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Πότε δεν θα είμαστε ενωμένοι
Το λέει ξεκάθαρα ο Όχι περικοπές τζαμπα επαναστάτης.
Το δεν καταλαβαινεις; Κτίζει με διχόνοια και γκρεμίζει με λάσπη ο αλητήριος που θέλει να εμφανίζεται και σαν....εντιμοςαγωνιστής.
Μόνο που τίποτε από τα δύο δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τη Σπυριδούλα αλλά έχει βουίξει ο τόπος με τις εκλογές και τις ανακοινώσεις κι εμείς κολλήσαμε στον πρακτοράκο και το φρικιό με το μοβ μαλί και το μπαστούνι
Για πάμε παρακάτω παίδες
Έχει ζουμί η υπόθεση των εκλογών
Κάθε χατζηπαπάρας υποσχεται και τα ζει λαγούς με πετραχήλια
Για περάστε εδώ το μεγάλο μας Τσίρκο ο ΕΔΟΕΑΠ