Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

O ΕΔΟΕΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΠΗΕΑ: O ΕΔΟΕΑΠ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ
Ο ΕΔΟΕΑΠ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Αθήνα 26 Μαρτίου 2015

            Η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες της σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, επισημαίνοντας ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον Ασφαλιστικό Οργανισμό μας και ενώ έχουν περάσει δύο εβδομάδες απ' τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ που θα διοικήσει τον οργανισμό την επόμενη διετία, στην ΕΣΗΕΑ, τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου -από κοινού με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της στον ΕΔΟΕΑΠ- παίζουν με το μέλλον του Ταμείου μας.
           Οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, αντί να ασκούνται σε κυνήγι μαγισσών (πραξικόπημα της ΕΠΗΕΑ η πρόσκληση του Ευάγγελου Τάτση για την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και άλλα φληναφήματα και πομφόλυγες), θα πρέπει με υπευθυνότητα να απαντήσουν στο γιατί στις πρόσφατες εκλογές οι συντάκτες για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΣΗΕΑ και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες εκλογές γύρισαν την πλάτη τους στην ΕΝΩΣΗ τους απέχοντας κατά τρόπο εκκωφαντικό απ' τις αρχαιρεσίες για τον  ΕΔΟΕΑΠ.
         Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν τούτη την κρίσιμη ώρα έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε προβλήματα για ένα θέμα καθαρά τυπικό, όπως αυτό του ποιος συγκαλεί το ΔΣ, ένα θέμα για το οποίο οι απόψεις των Νομικών Συμβούλων του ΕΔΟΕΑΠ κ.κ. Δημητρίου Μέλισσα και Αντώνη Καινούριου, ως επίσης και του Νομικού Συμβούλου της ΕΣΗΕΑ κ. Αποστόλου Τσαλαπάτη συμπίπτουν στον πρώτο σε ψήφους ανεξαρτήτως της ΕΝΩΣΗΣ απ' την οποία προέρχεται. Στο σημείο αυτό και για να λήξει η συζήτηση “περί όνου σκιάς, προτείνουμε να δώσει ο ΕΔΟΕΑΠ και η ΕΣΗΕΑ στην δημοσιότητα, αυτούσιες και όχι σε αποσπάσματα, τις γνωμοδοτήσεις των ανωτέρω Νομικών Συμβούλων για να μάθουν οι ασφαλισμένοι την αλήθεια σχετικά με το ποιος είναι κατά νόμο αρμόδιος να συγκαλέσει το ΔΣ του οργανισμού !!!! 
          Σε ότι αφορά στην ΕΠΗΕΑ, που οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ σε ένα κρεσέντο παραλογισμού βάλλουν εναντίον της επί παντός επιστητού επισημαίνουμε τα εξής:
-        Τα μέλη μας με υπευθυνότητα, συμμεριζόμενα την κρισιμότητα των στιγμών, ειδικά για τον ΕΔΟΕΑΠ και γενικά για τον κλάδο, προσήλθαν στις κάλπες μαζικά, αναγνωρίζοντας τον θετικό και ενωτικό ρόλο της ΕΠΗΕΑ στα ζητήματα του κλάδου.
-        Στην ΕΠΗΕΑ κανείς δεν έχει την πρόθεση ή την επιθυμία να αμφισβητήσει τον ρόλο της ΕΣΗΕΑ στον κλάδο, αλλά δεν θα περιμένουμε στο διηνεκές, ενώ το “σπίτι μας -ΕΔΟΕΑΠ- καίγεται”, να συνεννοηθούν οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ για το αν και πότε προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για να “σβήσουν την φωτιά”. Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οπότε και η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την συγκρότησή του σε σώμα, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αποκτήσει ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
-        Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι εκλεγμένοι από την ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (5 μέλη στο 9μελές συμβούλιο) έχουν την πλειοψηφία και ως εκ τούτου την δυνατότητα να εκλέξουν αυτόν/ην που θεωρούν κατάλληλο για Πρόεδρο του ταμείου μας, με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς συντεχνιακές λογικές που διαχωρίζουν τους ανθρώπους και δημιουργούν ανυπόστατες αντιπαλότητες μεταξύ των σωματείων.
-        Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ο ασφαλιστικός οργανισμός των μελών τεσσάρων Ενώσεων που εκλέγουν αντιπροσώπους τους – με τις αναλογίες που προβλέπονται από το καταστατικό- για να συνθέσουν ένα 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο ικανό να διοικήσει τον ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτά τα 9 μέλη έχουν και την ικανότητα και την ωριμότητα να εκλέξουν το βέλτιστο σχήμα της διοίκησης του οργανισμού και αυτό πρέπει να κάνουν ανεξάρτητα από το αν οι κρίσεις τους αρέσουν ή εξυπηρετούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Ενώσεων τους.
Ευθύνη έχουν απέναντι στα μέλη που τους τίμησαν με τη ψήφο τους, εκτιμώντας τις ικανότητες τους και ελπίζοντας ότι θα προσπαθήσουν για το καλλίτερο και όχι απέναντι σε μωροφιλόδοξους συνδικαλιστές, που ξεκομμένοι από τη βάση των μελών τους κάθονται στα γραφεία τους παίζοντας παιχνιδάκια με τις τύχες των ασφαλισμένων.
                  Είναι δε αυτονόητο ότι τα εκλεγμένα μέλη της ΕΠΗΕΑ στην Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ (Ευάγγελος Τάτσης και Τάσος Παπαϊωάννου)  θα στηρίξουν έμπρακτα όποιον/α η πλειοψηφία κρίνει τελικά ως κατάλληλο/η για την θέση της Προεδρίας, αφού για εμάς “οι καρέκλες” δεν είναι κίνητρο για την ενασχόλησή μας με τα θέματα του ταμείου μας.
        Τέλος, καλούμε τα 9 μέλη που εκλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τις Ενώσεις τους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και ιδιαίτερα τα μέλη που εκπροσωπούν την ΕΣΗΕΑ, να απεμπλακούν από συνδικαλιστικές και συντεχνιακές νοοτροπίες και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη των Ενώσεών τους, να συγκροτηθούν σε σώμα, αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ανιδιοτελώς και ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των συναδέλφων τους που τους τίμησαν με την ψήφο τους.


Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας
Μάρκος Γκανάς

Δημ. Πίππας

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγγέλης και Χριστοδουλίδου, μας φλόμωσαν στα ψέματα.
Δικηγόροι, Δημήτρης Μέλισσας-ΕΔΟΕΑΠ, Αντώνης Καινούριος-ΕΔΟΕΑΠ, Απόστολος Τσαλαπάτης-ΕΣΗΕΑ, γνωμοδοτούν, την πρώτη συνεδρίαση καλεί ο πλειοψηφών σύμβουλος Τάτσης.
Ψεύτες λοιπόν θα διοικήσουν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μας πει τι εγινε;
Από την ανακοίνωση του Σωματείου μας καταλαβ α ινών ότι η σύγκρουση είναι να σφοδρή

Ανώνυμος είπε...

Καλά τόσες μέρες γράφουμε και ξαναγράφουμε, εσύ δεν πήρες τίποτα χαμπάρι…

Ανώνυμος είπε...

Μαζεύτηκαν σήμερα έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ, κάποιοι ψεκασμένοι να υποστηρίξουν την πλειοψηφήσασα της πλειοψηφούσης ένωσης, τους κάλεσε το post Arianne andrianou. Να μην τους πάρει τον ΕΔΟΕΑΠ οι μνημονιακοί που είναι η ΕΠΗΕΑ, ενώ της ΕΣΗΕΑ είναι αντιμνημονιακοί. Ξέρουν όμως ότι το 17,2% είναι περισσότερο από το 21,5%

Ανώνυμος είπε...

Η τεχνητή κόντρα για το ποιός/α θα συγκαλέσει το νέο συμβούλιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών. Χωρίς νομιμοποιημένο συμβούλιο οι τράπεζες θα κλείσουν τις κάνουλες των εκταμιεύσεων. Νοσηλείες,, επικουρήσεις, μισθοδοσία των εργαζομένων, γιατρών και υπαλλήλων θα παγώσουν. Θα προκύψει ανάγκη διορισμού διοίκησης με δικαστική προσφυγή και απόφαση, η οποία θα κάνει τη δύσκολη δουλειά. Θα πάει τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ. Το ίδιο θα γίνει και για τη χώρα. Η οικονομική ασφυξία θα οδηγήσει την Ελλάδα σε νέα συγκυβέρνηση αριστεροδεξιών παρατάξεων, η οποία επίσης θα κάνει τη δύσκολη δουλειά. Θα οδηγήσει την Ελλάδα σε νέο τρίτο μνημόνιο, πολύ πιό θλιβερό και επώδυνο από τα ράντζα του ΕΟΠΥΥ . Με άλλα λόγια ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το πειραματόζωο για αυτό που θα επακολουθήσει για τη χώρα. Αν πνιγεί από την ακυβερνησία ο ΕΔΟΕΑΠ θα πάμε σε εκλογές και οι αριστεροδεξιοί που τώρα σκοτώνονται θα έρθουν κουφέτο ως αναγκαία λύση, με λυμένα χέρια να μάς πάνε σε συντάξεις πείνας και περίθαλψη αθλίοτητάς. Το ίδιο θα γίνει και σε περίπτωση εθνικών εκλογών για την επόμενη ημέρα διακυβέρνησης. Κάποιοι το ξέρουν αυτό το παιχνίδι και το παίζουν απολύτως συνειδητά στον ΕΔΟΕΑΠ, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι τα συστημικά εργαλεία, που υπάρχουν και στις δύο πλευρές που δήθεν συγκρούονται. Πρωταγωνιστές οι Αγγέλης των τραπεζών, Γκανάς, Τάτσης, Τσαλαπάτης Ντελέζος των εκδοτών, Καρούτζος, Αντωνιάδου των υπόγειων του Σαμαρά και της σύντομης αριστερής παρένθεσης. Μην μασάτε στο παραμύθι ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ προθύμων και επαναστατών ή μεταξύ εργατικών και εργοδοτικών ή μνημονιακων και αντιμνημονιακών. Υπάρχει σχέδιο των πουλημένων αριστερών και δεξιών συνδικαλιστών στους εκδότες, τις τράπεζες και τα συστημικά κομματικά φαντάσματα να κάνουν τον ΕΔΟΕΑΠ πειραματόζωο για αυτά που έρχονται για τη χώρα. Α! Έχουν και άλλοθι. Την αγωνίστρια Πόπη. Δεν παίρνει χαμπάρι το παιχνίδι που έχει στηθεί και πως την χρησιμοποιούν και έτσι είναι ιδανικός θύτης-θύμα. Σου βάζω δύσκολα..... Για σκέψου λίγο περισσότερο απο το κουτόχορτο που σε ταίζουν. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ....

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι όλοι αυτοί να είχαν τόσο μυαλό να σχεδιάσουν όλα αυτά, που παράγει η φαντασία σου. Θα ήμασταν πολύ καλλίτερα και ως ταμείο και ως χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως έχει πολλή αλήθεια το σενάριο του φίλου
Μέχρι τώρα πάντως δυστυχώς επιβεβαιώνετσι. ...

Ανώνυμος είπε...

Έβγαλε και ο Τσαλαπάτης ανακοίνωση, όχι ο δικηγόρος, ο άλλος με τα βαμβακερά σώβρακα, για να υποστηρίξει την Χριστοδουλίδου. Τι θα δουν ακόμα τα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά θα δουν πολλά θ ακούσουν πολύ γέλιο και πολύ κλάμα

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, πέρασαν ακόμα 2 χρόνια με μία ανύπαρκτη διοίκηση, με προβληματικούς σύμβουλους.
Φίλοι σύμβουλοι της τελευταίας διοίκησης:
Τι έργο παραδώσατε στους επόμενους;
Τόσο ξεφτίλες είστε - αλλά δεν φταίτε μόνο εσείς, φταίνε και οι υπόλοιποι που συνεχίζουν και σας ψηφίζουν.
Μιλάτε γιά τον ΕΔΟΕΑΠ λες και ήσασταν τουρίστες αυτά τα 2 χρόνια.
Λές και κάποιοι άλλοι (και όχι εσείς) είναι αυτοί που έπραξαν μηδενικό έργο !!!

Ανώνυμος είπε...

Οποίος έχει έργο μιλάει με αυτό Όποιος αερολογεί πουλώντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δεν βάφει ουτε αυγά....

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να μας ας λυπηθεί με αυτούς που μπλεξαμε

Ανώνυμος είπε...

Έβγαλαν κι άλλη ανακοίνωση οι άνθρωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ
Σε 10 μέρες μετράμε πάνω από 15 ανακοινώσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ
Ε ρεκόρ βρεγμένη σανίδα που μας χρειάζεται Όλων όμως Όλων !

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν όμως ότι το 17,2% είναι περισσότερο από το 21,5%

Ανώνυμος είπε...

Όπως και το 3 μεγαλύτερο του 6 Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;